2007.09.09. 13:22:21
Boixos!
Beleolvastam, eléggé elszomorító. Viszont ami megdöbbentett, az a következő. A szurkolók nincsenek tisztában a kötelességeikkel , és a JOGAIKKAL. Ugyanis: Mo-on a biztonsági őr, a security tagja, a polgárőr, a kigyúrt testű, izompacsirta káposztalével kopasz nem számít HIVATALOS SZEMÉLY-nek. Ez mit jelent: NEM MOTOZHAT MEG, soha, semmilyen körülmények között sem. Megmotozni csak a rendőrnek van joga! Ezzel tisztában kéne lennie mindenkinek. Én is voltam hasonló cipőben, nem is egyszer. Kettőt elmesélnék.
Az egyik egy nagy áruházláncban történt. A biztonsági őr felszólított, hogy mutassam meg a táskám, mire én ezt megtagadtam. Azt mondta, hogy neki ehhez joga van, én meg közöltem vele, hogy nincsen. Elkezdett hőbörögni, hogy de igenis van, meg mindjárt kihívja a rendőrséget. Mondom, azt megteheti. Aztán jobbnak látta végülfeladni a dolgot, és beengedett. Mert valójában tudta: törvénytelenséget próbált megkísérelni.
A másik eset Falco-meccsen történt, még a régi csarnokban. Megyek a bejárathoz, és a biztonsági őr aszongya, hogy emeljem fel a kezeimet, mert szeretne megmotozni. Én meg mondtam, hogy ehhez nincs joga. A kaputól pár méterre állt két rendőr, odajöttek kérdik, mi a probléma. Mondom nekik, hogy mi a helyzet, mire ők kértek meg, hogy emeljem fel a kezem, megmotoznának. Rendben van, engedelmeskedtem. Mielőtt beléptem, a biztonsági őrnek megmondtam, hogy többet ilyet ne merészeljen, mert feljelentem őket. Szegény, alig tudott szóhoz jutni. Többet nem próbálkozott velem.