haze71: igen, rajongok Ronaldinhóért, és vallom - neki köszönhetjük az elmúlt évek eredményeit, csodáit, sikereit. Ő csinált a Barcelonából újra világverő csapatot, ő fújta el a setét fellegeket a Camp Nou egéről. Ő feledtette el a Gaspart-éra gyalázatát. Én ezekre még emlékszem, és ezek az emlékek, ezek a cselek, ezek a gólok sokkal erősebbek bennem, mint az elmúlt időszak látszólagos gyengeségei. A tavalyi szezonját én nem látom sem tragikusnak, sem gyengének, sem felejthetőnek. Az az ember, aki 21 góljával házi gólkirály lett, aki Samu és Messi sérülése után egyedül - ismétlem - tök egyedül vitte a hátán a csapatot, aki megnyerte nekünk a meccseket, az nem lehet eredménytelen. Utána lehet számolni, hogy Neki hány pontot köszönhetünk - vszl. a legtöbbet.
Igen, látványra nem közelítette meg az azt megelőző évet, de így is emlékszem számtalan csodás megoldására - pl. a Villarreal elleni félollóra, a Bilbao elleni varázslatra, a cselszki elleni hazai meccsen való brillírozására. Igen, látványban visszatérhetne a tavalyelőtti szintre, és biztos vagyok benn, hogy Ő is ezt szeretné. Hogy miért nem megy, nem tudom, nem látok a gondolataiba. De gondolj bele, 2003 óta tudja, azzal a gondolattal fekszik és kel: hogy rajta van Barcelona szeme, a szurkolók tekintete, tőle várják a varázslatot, a csodát, a gólokat, a pontokat. De, bármilyen hihetetlen, ő IS emerből van, ő is halandó, ő is hibázhat. És ezt sokan, nagyon sokan nem veszik tudomásul, figyelmen kívül hagyják. A percszurkolók vagy nevezzem divatszurkolónak őket, pedig egyből a fejét követelik.
Gondolj bele: Te mondjuk jó vagy a kispálya kapujában. A kispályás városi bajnokságban meccsről-meccsre bravúrok sokaságát mutatod be. Aztán jön egy rosszabb szakasz, egy-két levente becsúszik, kiejtesz egy-két ballt, az oldalvonal mellől pedig a kíbicek nem kímélnek. Milyen erővel hat ez Rád? Lehet, hogy megbénít, és újabb leventéket szül.
Gondolkozzatok, gyerekek

, mit éreznétek Ti az ő helyében. Az elvárásoknak nem mindig sikerül megfelelni.
Ha pedig Deco vagy Frankie megkapta a bizalmat, akkor Ronaldinho is megérdemli. Én mindvégig kiállok mellette, és ha elmegy, azt súlyos tragédiának fogom tekinteni. Voltak itt nagy játékosok, de hozzá hasonló nem sok futkározott a Camp Nou gyepén. Esetleges távozása hatalmas űrt fog maga után hagyni, ezt a játékosok is érzik. Nem volt véletlen Messi gólöröme a sevilla és a Zaragoza ellen sem, Yaya nyilatkozata. Még az is elképzelhető, hogy a csapategység rovására menne az esetleges távozása. nem tudhatjuk. Bízzatok benne, és nem fogtok csalatkozni.
PS: a legegyszerűbb dolog engem, ill. a Ronnie pártján állókat lehurrogni, pejoratív módon megszólítani - mint tette Zozzy ("nem vártam tőled, hogy megértsd" vagy valami hasonló) -, de nem méltányos.