Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.10.18. 11:18:23

Szia!

Hát ezt a blogos címet te kapod, te fogod kezelni. A jelszót küldöm privátban mindjárt hozzá.

A többi dolog nem rajtam múlik, de Cininek most van más munkája, sokat nem tud foglalkozni ezzel... Megmutatom neki mit írtál, aztán meglátjuk mik a lehetőségek.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.10.18. 11:00:35

+ ha már gyereknapot tartunk: egy olvasottság is érdekelne, ha azt ki tudjuk listázni. Kösziii :)
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.10.18. 10:58:11

Iván!

Látom,hogy kiraktad a blogot, köszi!

Cini olyat meg tud csinálni, ahogy minden blog oldalon, hogy lehessen témákat megkülönböztetni egymástól? "Cimkéket" lehessen hozzárendelni, ha még nem volt olyan, csinál egy újat, ha már volt, hozzárakja. Így könyebb lenne visszanézni.

Ha kilistáz mondjuk kb 3 cikket a blog fülnél, akkor lehetne, hogy a legfrissebb hírből az első két mondatot is kirakja, hogy lássák az olvasók, van frissülés?

blog@eurobarca.hu címet át lehet írányítani hozzám is? rhynn84@gmail.com
Rhynnblog:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.10.15. 11:12:12

Ez már három cikk, indulásnak meg is felel.

Kellene még egy e-mail cím, mondjuk blog@eurobarca.hu amit forwardoltok nekem meg annak, aki ezt szerkesztgeti, hogy lehessen az olvasóknak leveleket küldeni.

A blog az valami külsős blogprogram lesz, mint a fórum? Mert akkor írok cimkéket is a cikkekhez.
Rhynnblog:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.10.15. 11:10:47

Eurobarca Blog bemutatkozás

Kedves olvasók!
Mint bizonyára észrevettétek, újabb szolgáltatással bővül szeretett oldalatok, az Eurobarca. Az elmúlt hónapokban sokat gondolkodtunk azon, hogy mik is az Eurobarca legnagyobb erényei, s ezek között az egyik minden bizonnyal az objektivitás. Mivel szeretnénk ezen tulajdonságunkat a jövőben is megtartani, a csapattal kapcsolatos dolgokat hitelesen és időben bemutatni, ezért hallgatva a modern idők szavára (és fellapozva a közhelyszótárat) elindítjuk az Eurobarca Blog-ot, amely az eddigiekhez képest kicsit más lesz.
A Blog oldalain szeretnénk egy személyesebb hangot megütni az olvasókkal, jobban bevonni titeket az oldal szerkesztésébe. Terveink szerint a Blogon ezentúl találtok bulvár híreket, kitekintőket, cikkeket a Barcáról, melyeket nem mi írtunk, de érdekesek, linkajánlót, sok-sok véleményt, pletykát.
Emellett szeretnénk megosztani veletek olvasótársaitok véleményét, cikkeit, s ennek a legjobb módja, hogy az olvasói leveleket is a Blogon publikáljuk. Várjuk tehát mindenkinek a levelét / cikkét / kommentjét, amely, ha megüt egy bizonyos szintet és nekünk is tetszik, szivesen leközlünk.

Ha valami kérdésetek, észrevételetek van, ne habozzatok megírni.

Eurobarca Blog Szerkesztőség
Rhynnblog:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.10.15. 11:01:58

Szeptember Királyai

Az Eurobarca Blog egyik állandó rovata a hónap legnagyobb királyait bemutató cikksorozat lesz, melyben természetesen szubjektíven értékeljük a csapat körül történteket.

1. Szeptember legnagyobb királya: Lionel Messi
Az Osasuna ellen nem jött ki a lépés neki se, a hónap másik öt mérkőzésén viszont beindult. Jól játszott a Bilbao ellen, majd a pamplonai döntetlen után megtalálta varázscipőjét, s a következő 4 mérkőzésén 6 gólt lőtt, ezek közül kettőt a Lyonnak, s kettőt a Sevillának, amely csapatok talán a szezon első harmadának legnagyobb ellenfelei voltak. Megérdemelten vezeti a spanyol góllövőlistát, s parádés játékával bejelentkezett az Aranylabdáért is, amit vélhetően nem kap meg, hiszen bár ő zseniálisan játszotta végig az évet, csapattársai nem nőttek fel hozzá.

2. Király: Nou Camp
Szebb ajándékot el se képzelhetett volna 50. születésnapjára: egyrészt felkerült a klub mezére, másrészt az évtized végéig teljesen új öltözetet is kap, s így a világ egyik legszebb arénája lesz. 104 ezer fős befogadóképességével pedig Európa legnagyobbja tovább növeli előnyét.

3. Király: Titi Henry
Bár a szezon nem úgy indult neki, ahogy azt mindenki várta, ebben közbejátszhatott válása, s az új csapattársak megismerése, de a Lyon ellen megszerzett első gólja, majd a Levantének lőtt mesterhármasa megmutatta, hogy nem felejtette el mesterségét. Messivel párban egyébként megmentette Rijkaard állását is, amely egyenlőre örvendetes dolog, de ha az elmúlt szezonban hozott játék várható idénre is, várhatóan mindenki megorrol rájuk hősies cselekedetükért.

Szeptember vesztesei

Új rovatunkban az aktuális hónap legnagyobb veszteseit mutatjuk be. Ebben a hónapban sajnos a sérülések játszoták a főszerepet, hiszen több játékosunk is hosszabb időre kidőlt a sorból, így a hármas listán ketten is a hosszabb sérülés miatt szerepelnek, a harmadik játékos pedig azért, mert bár sérülése rövidebb volt, de ez alatt a csapat nagyon elkapta a játékot.

1. A hónap legnagyobb vesztese nem is lehet más, mint Ronaldinho. Gyakorlatilag a 2006-os VB óta formán kívül játszik. Ezt az elmúlt szezonban ezt arra fogta, hogy nem igazán sikerült magát kipihennie a nyáron, ezért idén kihagyta a Copát, majd hosszabb nyaraláson is részt vehetett. Rijkaard bizalma töretlen iránta, de ezt jó játékkal nem tudta meghálálni, egyedül a Bilbao ellen, ahol két gólt is lőtt. Mellőzöttségének oka sokak szerint rossz formája volt, illetve, hogy nehezen viselte lecserélést, de aztán kiderült, hogy sérült. Legnagyobb bánatára távollétében a csapat megtáltosodott, sorra lőtte a gólokat, megverte a Lyont, a Sevillát, a Zaragozát, a Levantét és a Stuttgartot is, felzárkózott a Ligában, s magabiztosan vezeti BL csoportját.

2. Touré Yaya: Sérüléséig ő volt a csapat egyik motorja. A védekező középpályás poszton hosszú idő óta tartó űrt sikerült betöltenie, s hogy jól csinálta, az is mutatja, hogy sérüléséig mindösszesen egyetlen mérkőzést hagyott ki a csapatból, s mérkőzéseit nagyjából végig is játszotta. A Bilbao elleni győzelemből góllal vette ki a részét. Hiányozni fog a csapatnak.

3. Gianluca Zambrotta: Touréhoz hasonlóan ő is állandó kezdőjátékos volt, bár az értékelések szerint annyira kiemelkedőt nem sikerült alkotnia - posztján viszont nincs igazi minőségi csere. Sérülése óta leginkább Oleguer került előtérbe, ami nem túl jó hír sok szurkolónak.
Rhynnblog:
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.10.15. 10:08:03

ok. estig mind1, addig úgyse töltjük föl a helyet.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.10.15. 08:48:04

Iván!

Kicsit elakadtam a sok házi miatt, de most pótlom a blogos cikekket.
Először lesz egy statisztika, amelyet végig csinálnék az évad során, meg mellé egy amolyan szeptember legjobb 3 és legrosszabb 3 játékosa cikket.

Most órán meglesznek.
Rhynnblog:
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.10.15. 00:04:16

Köszi szépen:) Szuper :)
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.10.14. 21:34:37

Elraboltak 2 pontot a Miniestadiból
Az utolsó percben egyenlített az ellenfél

A találkozó utolsó percében szerzett góllal pontot mentett a vendég Igualada együttese az FC Barcelona B otthonában. Az idei szezonban ez volt az első alkalom, hogy Guardiola tanítványai nem tudtak győzni a Miniestadiban, és ezzel megszakadt a 3 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatuk is.

Az első félidőben a Barca B uralta a játékot, számos veszélyes támadást vezettek az Igualada ellen. Az első gólra sem kellett sokáig várni, a 15. percben Rueda gólpasszát értékesítette Emilio Guerra, akinek ez volt az ötödik találata ebben a bajnokságban (1-0). A szünetig továbbra is a barcelonai fiatalok kezdeményeztek, de nem tudták növelni az előnyüket.

A második játékrészt a vendég gárda kezdte jobban, de Oier Olazábalnak köszönhetően ekkor még megőrizte a vezetését a Barca B. A játék képe is megváltozott, az Igualada labdarúgói felgyorsították a játékukat, a labdabirtoklási arány is kiegyenlítődött, és a légkör is feszültté vált a sok szabálytalanság hatására, ami egészen addig fajult, hogy a bíró kiállította, és felküldte a lelátóra a vendégek vezetőedzőjét, Martí Alavedrát.
A 71. percben eldőlhetett volna a 3 pont sorsa, ugyanis büntetőhöz jutott a Barcelona B, de az eddigi találkozókon remekül játszó Victor Vázquez nem tudta kihasználni a lehetőséget, így maradt továbbra is az 1-0.
Hogy mennyire fontos lett volt a tizenegyes értékesítése, az a rendes játékidő utáni hosszabbításban derült ki, hiszen a továbbra is aktívan futballozó Igualada, Brulett révén kiegyenlített egy kontra támadás végén, és így pontot szerzett a Miniestadiból (1-1).

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik az is, hogy ezen a találkozón debütált a Barca B csapatában a 16 éves Thiago Alcántara, mikor pályára küldte őt Guardiola Eneko helyére.

FC Barcelona B – Igualada 1-1 (1-0)
2007. 10. 12. Miniestadi

FC Barcelona B: Oier, Córcoles, Marc Valiente (Dimas), Espasandin, Xavi Torres, Victor Sánchez, Rueda (Abraham), Víctor Vázquez, Pedrito, Guerra és Eneko (Thiago).

Igualada: Ander, Marc, Xavi, Ivan, Varadles, Guma, Pedro (Brullet), Kike, Guillem, Enric és Sendra (Isma).

Gólok: 1-0 Guerra (15’), 1-1 Brullet (91’)

Tabella:
1. Sant Andreu 17 pont
2. Blanes 16 p.
3. Reus 14 p.
4. Barca B 14 p.

5. Igualada 11 p.

20. Cassa 2 p.

8. forduló: 2007. 10. 21. Vilanova Geltru – Barcelona B
Kép
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.10.14. 14:41:26

Z. Iván írta:Hűűű, Tibi :) MEgmentettél most frankón. Ezer köszönet érte :) Most értem haza, fáj fejem rendesen, és egész holnap nem vagyok, szóval ezt meg akárhogy is, de meg akartam írni holnapra, hogy valami mégis legyen. Szóval nagyon sokat segítettél, még egyszer köszi!!! :wink:
Nincs mit. :)

Amúgy is eléggé ráérek ezen a hétvégén, úgyhogy írtam még egy kis cikket.
Ja, és estére még írok egyet a Barca B meccséről is, csak megvárom hogy vége legyen a teljes fordulónak.

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 01843.html

Kiváló statisztikák
Érdekes háttéradatok

A mérkőzések statisztikái megerősítik azokat a véleményeket, miszerint az FC Barcelona csapata jól kezdte a 2007/08-as szezont. A számok alapján is megállapítható, hogy mind védekezésben, mind támadásban jó formát mutat Rijkaard együttese.

Az FC Barcelona, a Real Madriddal egyetemben, szerezte eddig a legtöbb gólt a spanyol bajnokság idei találkozói során, összesen 16-ot. Viszont, ha a kapuralövések számát vizsgáljuk, akkor már egyedüli éllovas a katalán gárda, 107 próbálkozásból 54 találta el a kaput, ezzel szemben a fővárosi rivális játékosai 100 lövéséből csak 39 tartott jó irányba.

A Barca gólszerzési próbálkozásainak közel felét a támadótrió, Messi, Ronaldinho és Henry jegyzi, ők hárman összesen 52-szer kísérelték meg bevenni az aktuális ellenfelek kapuját.
Lionel Messi áll a góllövő lista élén, 6 mérkőzésen szerzett 6 góljával, amit 20 lövésből (ebből 7 tartott kapura) ért el. Thierry Henry eddig 3-szor zörgette meg a hálót, ráadásul kétszer a kapufát is eltalálta a francia támadó. Míg Ronaldinho neve mellett 9 lövés (5 kapura tartó), és 2 gól áll.

A középpályások is kivették a részüket a gólgyártásból, Xavi, Iniesta, Deco és Touré fejenként egy-egy alkalommal voltak eredményesek, ami jónak mondható, ha figyelembe vesszük azt, hogy az ő feladatuk elsősorban a csapat mozgatása, a szervezés, a letámadás és labdaszerzés.

A labdaszerzések tekintetében a 3. helyen áll a Barcelona (a Valladolid és az Espanyol az első kettő), az eddigi 7 fordulóban mérkőzésenként átlagosan 54-szer szerezték vissza a labdát az ellenfél játékosaitól.
A Barca játékára jellemző a labdatartás, a sok passz, így nem meglepő, hogy ebben a kategóriában is élen áll jelenleg a katalán alakulat, 3606 passzt hajtottak végre idáig Xaviék, ez körülbelül meccsenként 500 átadást jelent.

A FC Barcelona védelmére sem lehet komoly panasz, Víctor Valdésnek csak 4 eset után kellett a hálóból kivennie a labdát 7 forduló után, ez Frank Rijkaard ideje alatt a második legjobb szezonkezdés e tekintetben. A hátsó alakzat szilárdságán sokat javított Abidal és Milito leigazolása, sőt mindkét játékosra igaz az is, hogy rendkívül sportszerűen oldják meg a feladatukat, fejenként csak 10-10 szabálytalanságot követtek el, és még egyikőjük sem kapott sárga lapot ebben a bajnokságban.

A Bajnokok Ligáját is jól kezdte a Barca, jelenleg a csoport első helyén állnak, két győzelemmel. Az 5 szerzett góljával szemben 0 kapott gól áll, az 58 %-s labdabirtoklással a mezőny legjobbjának mondhatóak, sőt a meccsenkénti 18 kapuralövéssel is az élen állnak a gránátvörös-kékek.
Kép
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.10.13. 23:30:39

Hűűű, Tibi :) MEgmentettél most frankón. Ezer köszönet érte :) Most értem haza, fáj fejem rendesen, és egész holnap nem vagyok, szóval ezt meg akárhogy is, de meg akartam írni holnapra, hogy valami mégis legyen. Szóval nagyon sokat segítettél, még egyszer köszi!!! :wink:
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.10.13. 19:11:59

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 01826.html

Abidal: Még rengeteg célom van!
Gyorsan beilleszkedett a francia védő

Éric Abidal töltötte a legtöbb percet a pályán az FC Barcelona mezőnyjátékosai közül az eddigi találkozók során, ennek a kiváló szezonkezdésének kapcsán adott interjút a Barca TV adásában.

Az FC Barcelona szurkolói hamar a szívükbe fogadták a francia válogatott játékost, köszönhetően annak, hogy meccsről meccsre lenyűgözi a közönséget kiemelkedő teherbírásával, kemény védőmunkájával és technikás megoldásaival. Abidal nagyszerű formája nem csak a drukkereket győzte meg, hanem az edzői stábot és a csapattársakat is egyaránt, és nagyon boldog, hogy sikerült gyorsan beilleszkednie a Barca közösségébe, de leszögezte, hogy mivel még nem nyert semmit a klubbal, így még rengeteg megvalósítandó célja van, amikért küzdeni fog továbbra is.

Már négy hónapja a Barcelona játékosa vagy. Hogy érzed magad most?

"Jól érzem magam, szerencsére hamar beilleszkedtem. Jól sikerült a szezonkezdés a Bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, és ha továbbra is jól fog menni a csapatnak, az rám is jó hatással lesz.”

Könnyű volt hozzászokni az új csapattársakhoz, az új légkörhöz?

„Igen, gyorsan ment, próbálok mindenkivel beszélgetni, angolul, spanyolul vagy épp franciául, attól függően, hogy kivel társalgok. De mindnyájan megértjük egymást, és ez nagyban megkönnyítette a dolgomat.”

Mik a benyomásaid a csapat játékáról?

„Amikor megérkeztem Barcelonába, már akkor is úgy gondoltam, hogy teljesen más lesz itt, mint amilyen Franciaországban volt. Sokkal többet tartjuk magunknál a labdát, és a végsőkig próbáljuk kidolgozni a helyzeteket.”

A Stuttgart elleni találkozón középső védőként is szerepeltél. Hogy tetszett ez neked?

„Nagyszerű volt. Lényegében ez a poszt a kedvencem, de néhány éve elsősorban szélsővédőként számítanak rám. Boldog voltam, hogy középhátvédként játszhattam a mérkőzés bizonyos szakaszában, viszont annak nem örültem, hogy két csapattársam sérülése következményeként kerültem a védelem belsejébe. De a legfontosabb dolog az volt, hogy végül győzött a csapat.”

Milyen érzés volt az előző klubod, az O. Lyon ellen szerepelni a Bajnokok Ligájában?

„Kicsit furcsa volt, de egy hivatalos találkozón nincsenek barátok az ellenfél csapatában. Az volt a célunk, hogy jól játsszunk hazai pályán, hiszen fontos a BL, és fontos egy győztes mérkőzéssel kezdeni a sorozatot. Ismerem a legtöbb játékost a Lyonból, ismerem a képességeiket, erősségeiket, épp ezért a mérkőzés előtt beszélgettem is erről Rijkaardal. Sorra vettünk minden játékost, mint például Juninhót is. Róla tudjuk, hogy kiváló szabadrúgáslövő, ezért a mérkőzés folyamán arra törekedtünk, hogy ne kövessünk el szabálytalanságot a kapu közelében, és így ne adjuk esélyt neki rögzített szituációból. De ez már a múlté, a jövőre koncentrálunk.”

Mi a véleményed arról a tényről, hogy, Victor Váldest leszámítva, te töltötted a legtöbb percet a pályán az eddig mérkőzések során?

„Ezt inkább az edzőtől kellene megkérdezni. Én azért vagyok itt, hogy játsszak, de az már az edző dolga, hogy eldöntse, végül ki, mennyi lehetőséget kap. A Levante elleni találkozón úgy gondolom azért lettem lecserélve, hogy pihentebb legyek az utána következő Bajnokok Ligája meccsre. Alkalmanként jó megoldás ez a módszer a pihentetésre, de ha megkérdeznék tőlem, hogy készen állok-e a játékra, nem mondanék nemet szinte soha.”

A pályafutásodnak most jársz a legjobb szakaszában?

„Nem tudom, hiszen még nem fejeződött be. Ha már nem leszek aktív labdarúgó, akkor majd vissza tudok tekinteni a teljes karrieremre, és meg tudom majd mondani, hogy annak melyik szakasza volt a legjobb. Pillanatnyilag nagyon boldog vagyok, hogy a Barcában játszhatok, és keményen dolgozom, hogy megvalósíthassam a kitűzött céljaimat.”

A szurkolók meglepődtek a teljesítményed láttán, és nagyon elégedettek veled. Mi lehet ennek az oka?

„Nem tudom. Ezt meg inkább a szurkolóktól kellene megkérdezni. Én csak próbálok önmagam lenni és úgy játszani, ahogyan tudok, és ha ez tetszik az embereknek, az nekem külön örömet okoz.”
Kép
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.10.08. 11:43:49

Javuló formában a Barca B
Barca B – Castelldefels 3-1

Továbbra is hibátlan az FC Barcelona B mérlege hazai pályán, ezúttal a Castelldefels együttesét múlták felül 2 góllal a fiatalok. A mérkőzés egészén nagy volt az iram, mindkét csapat győzelemre játszott, de a Barca B játékosai használták ki jobb arányban a helyzeteiket, így végül 3-1-es győzelmet könyvelhettek el.

A találkozót a Barca B kezdte jobban, az első negyedórában több gólszerzési lehetőség is adódott a gránátvörös-kékek előtt, de Dimas, Pedrito és Vázquez próbálkozása is eredménytelen volt. Végül a 16. percben egy Guerra - Victor Vázquez összjáték után az előbbi révén sikerült megszereznie a vezetést a barcelonai csapatnak (1-0).
A gól után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, a Castelldefels felpörgette a játékát, és a Barca B is kevésbé tudta nyomás alatt tartani az ellenfelét, így a vendégek előtt esély nyílt az egyenlítésre, amivel élni is tudtak, a 39. percben az exbarcelonai Gilberto vette be Oier kapuját (1-1).

A második játékrész egy újabb nagy Gilberto lehetőséggel kezdődött, de ezúttal a Barcelona B kapuja mellé helyzete a labdát a brazil támadó. A másik oldalon viszont nem hibáztak a játékosok, a 49. percben ismét egy Guerra – Vázquez összjáték után, ismét Guerra talált a hálóba, és szerezte meg újfent a vezetést (2-1).
A barcelonai játékos második gólja után szürkébbé vált a találkozó, többnyire csak mezőnyjáték folyt a pályán, Guardiola együttese kontratámadásokkal próbálta növelni az előnyét, de komoly lehetőség csak a vendégek előtt adódott a mérkőzés e szakaszában, Oiernek kétszer is bravúrosan kellet védenie.
A 85. percben eldőlt a találkozó, és a 3 pont sorsa, a hetek óta nagyszerű formában futballozó Victor Vázquez 2 gólpassza után egy góllal is tudta segíteni csapatát, és így kialakította a végeredményt (3-1).

FC Barcelona B – Castelldefels 3-1 (1-1)
2007. 10. 06. Miniestadi

FC Barcelona B: Oier, Víctor Sánchez, Marc Valiente, Xavi Torres, Córcoles, Víctor Vázquez, Pedrito, Dimas (Espasandín), Guerra (Botía), Abraham és Eneko (Rueda).

Castelldefels: Doñate, Sisku, Uri, Alberto, Jonathan (Cebri), May, Xavi Seco (Besalduch), Toni, Dani Santos, Gilberto (Rúa) és Pablo.

Gólszerzők: 1-0, Guerra (16’), 1-1, Gilberto (39’), 2-1, Guerra (49’), 3-1, Victor Vázquez (85’)

Tabella:
1. Sant Andreu 16 pont
2. Reus 13 p.
3. Barca B 13 p.
4. Blanes 13 p.

6. Castelldefels 10 p.

20. Cassa 2 p.

7. forduló: 2007. 10. 14. Barca B – Igualada
Kép
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.10.01. 19:31:37

Z. Iván írta:Köszi szépen!

Azért remélem némi időd marad. Ha rövidebben írsz például a B csapatról, az sem baj, mindenképpen sokat ér még ez is hidd el. :) Úgyhogy ahogy éppen belefér. Ha van negyed órád és éppen van kedved valamit írni, és még találsz is ehhez anyagot, az is szuper. Szóval a lényeg, hogy a kicsi is sokszor sokat ér :)
Persze, azért igyekszem majd időt szakítani erre is alkalmanként. :)
Z. Iván írta:Aztán sok sikert a vizsgákhoz, ZH-khoz egyéb nyalánkságokhoz :D
Köszi, már úgy várom... :lol:
Kép
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.10.01. 19:21:11

Köszi szépen!

Azért remélem némi időd marad. Ha rövidebben írsz például a B csapatról, az sem baj, mindenképpen sokat ér még ez is hidd el. :) Úgyhogy ahogy éppen belefér. Ha van negyed órád és éppen van kedved valamit írni, és még találsz is ehhez anyagot, az is szuper. Szóval a lényeg, hogy a kicsi is sokszor sokat ér :)

Aztán sok sikert a vizsgákhoz, ZH-khoz egyéb nyalánkságokhoz :D
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.10.01. 17:50:31

http://www.fcbarcelona.com/web/castella ... 01739.html

Vesztett állásból fordított a Barca B
Idegenbeli siker a Mataró ellen

Az FC Barcelona B egy gólos hátrányból állt fel, és fordította meg az eredményt 1-3-ra a Mataró otthonában, a negyedosztályú bajnokság 5. fordulójában. Guerra egyszer, Victor Vázquez kétszer volt eredményes, mindhárom katalán találat a mérkőzés második félidejében esett.

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó a Barca B számára, már a 20. másodpercben előnyhöz jutott a Mataró együttese, Mourad szerezte meg a vezetést az „öltözőben maradt” barcelonaiak ellen (1-0).
A mérkőzésről szinte mindent elmond, hogy ez volt az egyetlen komoly gólszerzési lehetősége a Matarónak, a további 89 percben egyszer se tették próbára a Barca B kapuját őrző Oier képességeit.
Viszont katalán helyzetekből nem volt hiány, de a szerencse a hazaiakkal volt eleinte, hiszen előbb a 11. percben Victor Vázquez találta el a keresztlécet, majd néhány perccel később Xavi Torres tett meg ugyanezt, annyi különbséggel, hogy az utóbbi lövés az oldalsó kapufán csattant.
Az első félidő hátralévő részében is Guardiola legényei domináltak, de említésre méltó esemény már nem történt, így a szünetben 1-0 állt az eredményjelző táblán a hazaiak javára.

A második játékrész első percei kísértetiesen hasonlítottak az első félidőben látottakhoz, ugyanis a 46. percben újabb gyors gól született, de ezúttal nem a vendéglátók, hanem vendégek szerezték a találatot, Victor Vázquez egy okosan helyezett lövéssel vette be Sergi kapuját (1-1).
Szűk negyedórával később már a Barca B érezhette magát közelebb a győzelemhez, egy nagyszerű támadás végén Guerra jutatta a hálóba a labdát (1-2), sőt 10 perccel később Victor Vázquez újabb találata után már senki számára nem volt kérdés a 3 pont sorsa (1-3).

Összeségében a Barcelona B fiataljai teljesen megérdemelten diadalmaskodtak a Mataró otthonában, végig mezőnyfölényben játszottak, ami az első félidőben csak kapufákban, de a második játékrészben már gólokban is megmutatkozott.

Mataró – FC Barçelona B 1-3 (1-0)
2007. 09. 30.

Mataró: Sergi, Xavi, Víctor, Geli, Tikko, Altuna, Juanje, Uri (Álex 72’), Callicó (Marc Esteban 80’), Parés és Mourad.

Barça B: Oier, Víctor Sánchez, Valiente, Botía (Pedrito 45’), Córcoles, Xavi Torres, Dimas, Abraham (Rueda 60’), Vázquez (Fali 75’), Guerra és Eneko.

Gólok: 1-0, Mourad (1’); 1-1, Vázquez (46’); 1-2, Guerra (59’); 1-3, Vázquez (70’)

Tabella:
1. Sant Andreau 15 pont
2. Reus 10 p.
3. Barca B 10 p.
4. UE Castelldefels 10 p.

15. Mataro 4p

20. Cassa 2 p.

6. forduló: 2007. 10. 07. Barca B – UE Castelldefels
Kép
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.10.01. 16:42:08

Üdv!
Bár eddig se írtam naponta cikkeket, de ezentúl még ennél is ritkábban fogom tenni ezt. Ugyanis beindult mostmár nekem is a főiskola (BGF), és mivel én mellette főállásban melózók + NB3-ban focizok is, így eleve kevés a szabadidőm, és ha épp nem melózok, nem tanulok és nem is focizok, akkor próbálok emberek között lenni (haverok, csajok, stb).
Szóval a lényeg, hogy ne számítsatok sűrű cikkáradatra tőlem, de azért néha majd írok, mert szeretem csinálni ezt is.

Ma például alkotok majd egy rövid összefoglalót a Barca B hétvégi meccséről (3-1-es győzelem).
Kép
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.10.01. 10:44:31

Dinnye interjút írok
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.09.30. 19:42:23

Jó lesz ez, Marci. Úgyis kellett egy ilyen cikk, az, hogy Rijkaard benne van, jó visszatekintésnek. Fölteszem nemsoká.

A blog ajtaja pedig különösen nyitva áll előtted, szal ha egy hosszabb hozzászólásba kezdenél, bátran írd csak ide :) Elvileg már kész van a felület, Cini fölteszi hétfőn.

Ez a statisztika dolog jó ötlet, szeretnénk is, csak sztem elég bonyolult a megvalósítása tehnikailag. Cininek pedig a most következő másfél hónapban más munkája van, így ilyen nagyobb fejlesztésekhez most fog hozzá. De azt elárulom, hogy minden meccs a történelemből és a gólszerzők, sokszor még az összeállítások is mind megtalálhatók a webdelculén. Ami ugyan egy förtelmesen ocsmány oldal, de tartalmilag kiváló. :)
Andris
Adminisztrátor

2007.09.29. 19:34:54

Sztem jó ez így, az a két mondat most még1szer szerepel...

Tartalom szempontjából úgysem azon van a hangsúly.
Egyébként jó lett, grat. :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.29. 19:21:58

ÚÚÚ, most látom, hogy a Rijkaard nyilatkozatot már betetted, Iván...
Akkor most mi legyen?
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.29. 18:11:38

Messi és az Aranylabda?
Tehetségből húzóember

Lionel Messi ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. A legutóbbi három összecsapásán öt gólt jegyző támadó idei pazar teljesítményével nemcsak klubcsapata első számú húzóemberévé, de a novemberi Aranylabda-szavazás egyik nagy várományosává is előrelépett.

Ugyan a szakemberek döntő többsége minden valószínűség szerint nem a fiatal argentint, hanem a Milan karmesterét, Kakát tartja a futballvilág legnagyobb egyéni elismerésének első számú favoritjának, ám az ördög sosem alszik. Pláne a tavalyi év óta, amikor az elmúlt évektől eltérően meglehetősen sok kritika érte a végső befutó, Fabio Cannavaro győzelmének jogosságát…

Vagyis addig nem lehetünk biztosak semmiben, ameddig meg nem látjuk valamelyik játékost az France Football címoldalán az Aranylabdával pózolni. Kétségtelen tény azonban, hogy a voksolás kimenetelét az egyéni teljesítmények, statisztikák mellett nagyban befolyásolja az elnyert trófeák száma. Az idei esztendőben - világ-és európabajnokság híján - a Bajnokok Ligája-diadal és az abban tevékenyen részt vállaló labdarúgók kitüntetett szerepet játszanak majd az év legjobb európai futballistájának járó díj odaítélésében. Mindez természetesen ismét a brazil klasszis malmára hajthatja a vizet, hiszen a 2006/07-es BL-győzelem mellé a gólkirályi címet és legjobb támadó elismerését is begyűjtötte.

A nemzetközi porondon elért eredményei tehát egyértelműen a Milan 22-esének győzelmét predesztinálják, csakhogy a végső győztes megválasztásában a hazai bajnokságban, illetve a nemzeti válogatottal elért eredmények egyaránt latba esnek. Utóbbi kategóriákban már korántsem ilyen egyértelmű a történet. Főleg azért, mert Messi a tavalyi bajnoki szezon második felében valósággal brillírozott. Számos sérülése és mindössze 26 bajnoki mérkőzése ellenére 14 találattal vette ki a részét az ezüstérem megszerzéséből, ráadásul a tavalyi bajnoki pontvadászat utolsó 13 fordulójában 11-szer zörgette meg a soros ellenfél hálóját. Formáját sikerült átmentenie a 2007/08-as évadra is, az első öt játéknapot követően négy találattal holtversenyben az első helyen áll a mesterlövészek rangsorában! Összehasonlításképpen, Kaká a 2007-es naptári évben 6, Cristiano Ronaldo 5 bajnoki gólnál tart, miközben Leo Messi már 15-nél!

A nyári szünetben sem tétlenkedett a húsz éves csillag, hiszen amíg brazil vetélytársa pihenéssel töltötte a mindennapjait, addig ő a Copa Américán kápráztatta el a szurkolókat. Gyönyörű gólokkal és nagyszerű játékkal egészen a döntőig vezette Argentínát, ahol azonban alulmaradt az addig szenvedő, ám a fináléban rendkívül szervezetten játszó Brazíliával szemben.

Ugyancsak a Barca üdvöskéje mellett szól, hogy két örökké emlékezetes, legendás gólt is sikerült szereznie, amelynek köszönhetően ismét felerősödtek a Maradona-Messi párhuzamot szajkózó hangok. De Messi az Messi. „Ő egy egyéniség, aki a tökéletességig fejlesztette tudását. Úgy vélem, teljesen megérdemelné az Aranylabdát. Természetesen minden poszt legjobbjai számíthatnak a végső diadalra, és persze azok is, akik az év során címeket, trófeákat gyűjtöttek.” – lelkendezett játékosáról Frank Rijkaard.

Utóbbi mondatával nyilván a Sevilla két alapemberére, Fredi Kanoutéra és Daniel Alvesre is gondolhatott, hiszen a Spanyol Kupa és az UEFA kupa mellett utóbbi a Copán is aranyéremmel gazdagította eddigi palettáját. Ráadásul mindketten tevékeny részt vállaltak a Sevilla győzelmi sorozatában, előbbi a szezonban termelt 30 góljával, utóbbi pedig a megannyi gólpasszával és lendületes játékával.

Meglepetés azonban minden bizonnyal nem lesz. Messi és Kaká versenyfutásából alighanem a milánói középpályás kerül ki győztesen. Vagy mégsem? November végén minden kiderül…

Végül, de nem utolsó sorban, én így látom az első öt sorrendjét:
1. Kaká
2. Lionel Messi
3. Daniel Alves
4. Cristiano Ronaldo
5. Frederic Kanouté
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.29. 11:10:54

Messiről és az aranylabdáról...
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.29. 10:24:25

Szerintem nem rossz ötlet ez a blog. Már csak azért sem, mert így nem feltétlenül kellene a cikk formátumhoz/minőséghez/tartalmi kellékekhez annyira ragaszkodni. Így gyakorlatilag tartalmasabb hozzászólásokat oda lehetne papírra vetni.

Más. Korábban már elhangzott, hogy lehetne statisztikával is feldobni az oldalt. Varga Tamás korábban írta, hogy neki kb 20 évre visszamenőleg megvannak a Barca meccseinek eredményei, meg gólszerzői. MIvel minden focit szerető ember él-hal a statisztikákért, ezért mindenképpen feldobná még inkább az oldal színvonalát szerintem. Lehetne így a játékosok profiljánál egy kis táblázatot összehozni, ki hány meccset játszott, hány gólt szerzett (éves bontásban), stb. Valamint lehetne egy olyan adatbázist is csinálni, hogy a Barca melyik ellenféllel hányszor, mikor játszott, ilyenek. Ha meglennének a pontos adatok, én szívesen összedobok egy access táblát, amennyiben ezt az oldal tudná kezelni. Meg persze, ha szerintetek lenne rá igény. Szerintem lenne.
Lezárt