Enrique írta:
Ez marhaság. Nem volt hasznos??? Minden győzelem ér valamennyit, a tegnapi pedig szerintem sokat is. Egyrészt Eto'o és Deco vissszatért, győzelemmel tért vissza, másrészt a csapatnak végre sikerült együtt kiharcolnia a 3 pontot. Végre hajtottak, küzdöttek, és végre megfordították a meccset, amire évmilliók alatt egyszer-egyszer volt csak példa.
Hiába reménykedtek, Rijkaard a szezon végéig szinte biztos, hogy a kispadon marad, ha csak agyon nem vágja egy becsapódó meteor. És szerintem még akkor sem küldené el Laporta, ha kikapna a csapat Valenciában és mondjuk a RM ellen is csak egy sovány, ránk nézve hízelgő döntetlenre lennének képesek. Ha esetleg 2-3-4-szer kikapunk egymás után, akkor meglenne rá az esély, hogy elküldjék, de ilyen sorozatba meg úgysem fognak belefutni.
Inkább legyenek ilyen hajtós, szenvedős de a végén 3 pontot hozós meccseink, mint flikk-flakkos esernyőcseles joga bonitós szambás döntetlen. Az ilyen kiszenvedett győzelmek fogják meghozni az áttörést, én legalábbis nagyon remélem.
Legyen így, nyilván én sem a bukásért szorítok. Tegnap volt küzdés, ez kétségtelen, ugyanakkor nagy szerencsénk, hogy ezt a 18. ellen kellett bemutatni, hazai pályán. Idegenben a tapasztalatok alapján ez nem sikerült volna. Hozzá lehet állni kétféleképpen: pozitívum, hogy küzdöttünk, ez az egyik. Úgyis fel lehet viszont fogni, hogy ezt már hazai pályán kellett bemutatni. Persze itthon is lehetnek húzós meccseink, nincs megírva ennek az ellenkezője sehol...
Ugyanakkor én mégis azt érzem, hogy ez már Frankkel sosem lesz olyan, mint régen. Ez nem is lenne feltétlen baj, hisz nem vagyok ellene annak sem, hogy az eredményesség előrébb szerepeljen a listán, mint a látványosság. DE! Már régebben is leírtam, hogy taktikailag elmaradottnak látom a csapatot, nem hiszem, hogy a jelenlegi edzővel eljuthatunk olyan szintre, hogy nagycsapatokkal vegyük fel a versenyt (most szögezném le, hogy ebbe még1szer nem kívánok belemenni).
Abba pedig én nem igazán tudok belenyugodni, hogy úgyse küldik el. Ha azért nem küldik el, mert nem kapunk kis sorozatban 4-szer, az elég nagy baj, ezzel a húzással nem sokat nő a szememben Laporta.
Egyébként vegyesek az érzelmek ezzel a Barcával kapcsolatban. Én a 2004-2005-ös csapatba szerettem bele, aztán ami következett...Ez most egy másik csapat, tele új játékosokkal, akiket én még nem szerettem meg igazán, és egy edzővel, aki már semmi újat nem tud hozni, és helyenként az egykori csillagok pislákolásával. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok vevő egy újra, csak az a baj, hogy nem látom annak jelét, hogy új következne. Az arcok újak, de ugyan azt próbáljuk eröltetni, amit pár éve, és ami szerintem már nem válhat be. Nem vagyunk hajlandók váltani edzőben, vagy egy játékosban, lásd Ronaldinho, mikor számomra nyilvánvaló, hogy az ő idejük lejárt, és gyökeres változásokhoz a 'gyökereket' kell lecserélni. Szóval se ilyen, se olyan iránybe nem haladunk, hogy így fogalmazzak. Ezért is tekintek kritikusan a meccseinkre, és negatívan a jövőbe.
Bonyorult dolgok ezek, remélem jól fogalmaztam meg a dolgokat, és érthető volt.
(a hsz-ben elhangozottak nem csak Ákinak szólnak, hanem mindenkinek, és ezekkel kapcsolatban nem kívánok vitát nyitni semmiben, én így gondolom, szerintem elég vitán túl vagyunk már, úgysem győzzük meg a másikat. Ja, és a 'divatdrukker szöveg sem kell azért, amiért nem tudok rögtön egy teljesen más arcokból álló csapatot megszeretni és sírni értük a TV előtt. Én így érzem, és pont)