Vitafórum
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Okés, megadom magam. Kötekedjetek tovább Velem, nyugodtan, már megszoktam. De! Nem tudom felfogni, ha valamit írok, akkor azt többen személyes támadásnak veszik, és szükségét érzik, hogy ledorongoljanak. Ha viccelődöm, az a baj, ha komolyat írok, az a baj, hogy élek, az a baj, ha nem értek valakivel egyet, az a baj. Ilyen vagyok, és kész.
És a demokrácia meg a 10 ember kiválasztja a belépésre alkalmas személyt - kizárja egymást. Lehet ezt magyarázgatni napestig, de megmagyarázni nem lehet.
Jó étvágyat!
És a demokrácia meg a 10 ember kiválasztja a belépésre alkalmas személyt - kizárja egymást. Lehet ezt magyarázgatni napestig, de megmagyarázni nem lehet.
Jó étvágyat!

- rhynn
- A Stadionturista
- Kapcsolat:
Visszatérünk a demokrácia alapjaihoz, s bevezetjük a vétó fogalmát.
Ne haragudj, minden szót nem tudok egy-egy bekezdésben megválaszolni.
A demokrácia alapjaihoz való visszatérést úgy értettem, hogy mindenkinek egyenlő joga lesz valamennyire beleszólni a történésekbe (mint ahogy athénban is mindenki beleszólhatott, aztán a leghangosabb döntött), s lesz vétó is mellette, ami meg római. Igazi kis multikulti gyűlés lesz
Ha meg ekkora gond, bemegyek adminba és átírom a nevemet Diktátor Rhynn-re, hogy mindenki heppi legyen.
Ne haragudj, minden szót nem tudok egy-egy bekezdésben megválaszolni.
A demokrácia alapjaihoz való visszatérést úgy értettem, hogy mindenkinek egyenlő joga lesz valamennyire beleszólni a történésekbe (mint ahogy athénban is mindenki beleszólhatott, aztán a leghangosabb döntött), s lesz vétó is mellette, ami meg római. Igazi kis multikulti gyűlés lesz

Ha meg ekkora gond, bemegyek adminba és átírom a nevemet Diktátor Rhynn-re, hogy mindenki heppi legyen.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Úgy látom, a hosszú hsz-met nem olvastad el figyelmesen. Én nem azt mondtam, hogy a veto nem ókori találmány, hanem, hogy nem 'kizárólagosan'. Az ókori Róma legfőbb döntéshozó testülete, a senatus nem a veto elvén működött.zozinho írta:Kedves Tamás!
Abban igazad van, hogy a vétónak semmi köze sincs a demokráciához vagy gyökereihez, de igenis az ókori rómából ered.Továbbá az első igazi demokrácia igenis az athéni volt.(még akkor is ha csak kb 50 évig működött)
Az athéni demokráciában pedig az arkhónok hatalma pedig szinte névleges volt. Tanácsuk, az areioszpagosz pedig a demokrácia idején elhanyagolható jelentőségű volt.
Bocsi az off-ért, de a hosszú hszed alatt nem mindent írtál helyesen.
Az athéni állam pedig - szerintem - névlegesen tekinthető demokráciának, mert a vezető tisztségeket döntő hányadban a vezető réteg tagjai közül választották meg.

-
- Az Eurobarca Anonymusa
10 ember összedob egy listát, és eldöntik, hogy ki érdemes arra, hogy a soraikba kerüljön. Tudod ez olyan, mint amikor az MSZMP KB Aczél Tamás javaslatára megtárgyalta, hogy Major Tamás alkalmas-e a Nemzeti Színház vezetésére, vagy hogy Gobbi Hilda eljátszhatja-e az adott darab főszereplőjét. Lehet, hogy én értelmezem félre rhynn mondatát, de nem hinném. Amit leírt, annak ez az értelme.
Drigo: ha tegnap kétszer reagáltál hsz-re, az elkerülte a figyelmemet. Komolyan. Megkeresem, bár nem tudom melyik topicban, milyen témában tetted ezt. Bocsi. Amúgy ismerhetnél: soha nem futamodtam meg senki elől, és senki véleménye elől. Nem én vagyok a legtökéletesebb fórumozó, nem is a legokosabb, csak mivel érdekel a történelem, még papírom is van róla, leírtam a véleményemet. Nem azért, hogy kioktassam rhynn kollégát, nem is abból a célból, hogy megbántsam. Szomorú vagyok, ha a demokrácia egyik alapelvével, a véleménynyilvánítás jogával nem élhetek, vagy - legalábbis - ezt korlátozni kívánják egyesek.
Drigo: ha tegnap kétszer reagáltál hsz-re, az elkerülte a figyelmemet. Komolyan. Megkeresem, bár nem tudom melyik topicban, milyen témában tetted ezt. Bocsi. Amúgy ismerhetnél: soha nem futamodtam meg senki elől, és senki véleménye elől. Nem én vagyok a legtökéletesebb fórumozó, nem is a legokosabb, csak mivel érdekel a történelem, még papírom is van róla, leírtam a véleményemet. Nem azért, hogy kioktassam rhynn kollégát, nem is abból a célból, hogy megbántsam. Szomorú vagyok, ha a demokrácia egyik alapelvével, a véleménynyilvánítás jogával nem élhetek, vagy - legalábbis - ezt korlátozni kívánják egyesek.

- zozinho
- Barça B
Kedves Tamás!
Abban igazad van, hogy a vétónak semmi köze sincs a demokráciához vagy gyökereihez, de igenis az ókori rómából ered.Továbbá az első igazi demokrácia igenis az athéni volt.(még akkor is ha csak kb 50 évig működött)
Az athéni demokráciában pedig az arkhónok hatalma pedig szinte névleges volt. Tanácsuk, az areioszpagosz pedig a demokrácia idején elhanyagolható jelentőségű volt.
-
- Eurobarca Staff
Tamás, meg ne sértődj, de muszáj Neked mindig okoskodni, elhiszem, hogy Te vagy itt a legtökéletesebb fórumozó, de attól még nem kell mindenkit kijavítanod, érdekes más értette a lényeget. Nem beszélve arról, hogy mi csak egyszerű userek vagyunk...
De ha így jobban tetszik, akkor egy diktatúrát csinálunk és újraértelmezzük a demokrácia foglamát, sőt még a cserépszavazást is felélesztjük.
Tegnap kétszer is szóltam hozzád, mindkét esetben elegánsan kitértél a válasz elől, talán csak nem azért mert fájt az igazság???
De ha így jobban tetszik, akkor egy diktatúrát csinálunk és újraértelmezzük a demokrácia foglamát, sőt még a cserépszavazást is felélesztjük.
Tegnap kétszer is szóltam hozzád, mindkét esetben elegánsan kitértél a válasz elől, talán csak nem azért mert fájt az igazság???
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Tamás, ez azért bántó is lehet... Az ismerős ismerőse elvén azért sok nem diktatórikus rendszer is működik, legismertebb az iwiw. Semmi köze a diktatúrához. Itt gondolmo valami hasonlót akarnak, ezzel nincs semmi gond, az tény, hogy a megfogalmazása lehetett volna szerencsésebb is.
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Bocsi - nem bántásként, nem sértésként -, de ezen az elven alapultak a diktatúrák. A Szovjetunióban is az SZKP Központi Bizottsága ezen az elven működött. Persze, Sztálin alatt jóval durvábban, akkor ő volt az élet és a halál ura. Meg ma is így működik. Csak Sztálint Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak hívják.rhynn írta:Nagyon benfentes emberek összeállítanak egy 10 fős listát, ők kapnak meghívót, elsősorban a fórumon tanusított viselkedés alapján.
Utána a jelentkezők neveit feldobom a topicban, s lehet ajánlani őket.
Szerintem nagyjából mindenkit be fogunk venni, ez nem valami elitista csoportosulás, de lehet, hogy kell hozzá pár nap. (egyenlőre még el sem indult)

Mivel demokráciában élünk, az előző hsz.-t nem vétózom meg.
(bocs)

-
- Az Eurobarca Anonymusa
Kedves rhynn!
AZt írod, hogy demokráciában élünk, és visszatérünk a demokrácia alapjaihoz, gyökereihez.
A 'demokrácia' gyökerei - félreértelmezetten - az ókori Athénban találhatók. Maga a szó is görög eredetű, a 'démosz'=nép + 'kratosz'=uralom összetételéből ered, azaz annyit tesz: népuralom. A többség uralma a kisebbség felett. Nem kívánok belemenni történelmi fejtegetésekbe, de a pentékontateia idején sem volt demokráciának nevezhető az athéni állam, nem más időszakban. Történelmi témájú viták, konferenciák tárgya, hogy az ún. athéni minta vagy az ún. spártai típusú államok voltak hatékonyabbak. Azt azonban le kell szögezni, hogy a vétójogot egyik állam sem ismerte, egyik államban sem volt honos. Athénban megvolt az ún. ostrakismos intézménye, amely többségi elven működött, nem pedig a vétó elvén. Az athéni demokráciát az arkhónok testülete irányította, ill. a két sztrarégosz. Az arkhónokat úgy választották, de a tisztséget a leggazdagabb, legtehetősebb, legvagyonosabb társadalmi osztály v. réteg soraiból választották.
A vétó pedig nem feltétlenül és kizárólagosan ókori találmány, inkább újkori, mégpedig a lengyel nemesi köztársaságra a XVI-XVIII. században. Itt vezették be a Liberum veto intézményét, azaz: ha a nemesi országgyűlésen egy nemes veto-t emelt valamely törvénytervezet ellen, akkor az nem került bevezetésre. Ennek végeredménye: a lengyel állam működésképtelenné válása, majd 3 részletben való felosztása, és ezáltal megszűnése. Így tűnt el Európa térképéről 1795 és 1918 között a Lengyelországnak nevezett államalakulat.
Bocsi, ha hosszú lettem, csak a rend kedvéért írtam. Meg, hogy a fogalmak egy picit a helyükre kerüljenk. A demokrácia alapvetően XIX-XX- századi találmány, egy szerves fejlődés végeredménye, amely Angliában és az USA-ban ment végre. Hosszú évtizedek, feszültségekkel teli döntései által, törvényi úton.
AZt írod, hogy demokráciában élünk, és visszatérünk a demokrácia alapjaihoz, gyökereihez.
A 'demokrácia' gyökerei - félreértelmezetten - az ókori Athénban találhatók. Maga a szó is görög eredetű, a 'démosz'=nép + 'kratosz'=uralom összetételéből ered, azaz annyit tesz: népuralom. A többség uralma a kisebbség felett. Nem kívánok belemenni történelmi fejtegetésekbe, de a pentékontateia idején sem volt demokráciának nevezhető az athéni állam, nem más időszakban. Történelmi témájú viták, konferenciák tárgya, hogy az ún. athéni minta vagy az ún. spártai típusú államok voltak hatékonyabbak. Azt azonban le kell szögezni, hogy a vétójogot egyik állam sem ismerte, egyik államban sem volt honos. Athénban megvolt az ún. ostrakismos intézménye, amely többségi elven működött, nem pedig a vétó elvén. Az athéni demokráciát az arkhónok testülete irányította, ill. a két sztrarégosz. Az arkhónokat úgy választották, de a tisztséget a leggazdagabb, legtehetősebb, legvagyonosabb társadalmi osztály v. réteg soraiból választották.
A vétó pedig nem feltétlenül és kizárólagosan ókori találmány, inkább újkori, mégpedig a lengyel nemesi köztársaságra a XVI-XVIII. században. Itt vezették be a Liberum veto intézményét, azaz: ha a nemesi országgyűlésen egy nemes veto-t emelt valamely törvénytervezet ellen, akkor az nem került bevezetésre. Ennek végeredménye: a lengyel állam működésképtelenné válása, majd 3 részletben való felosztása, és ezáltal megszűnése. Így tűnt el Európa térképéről 1795 és 1918 között a Lengyelországnak nevezett államalakulat.
Bocsi, ha hosszú lettem, csak a rend kedvéért írtam. Meg, hogy a fogalmak egy picit a helyükre kerüljenk. A demokrácia alapvetően XIX-XX- századi találmány, egy szerves fejlődés végeredménye, amely Angliában és az USA-ban ment végre. Hosszú évtizedek, feszültségekkel teli döntései által, törvényi úton.

- rhynn
- A Stadionturista
- Kapcsolat:
Nagyon benfentes emberek összeállítanak egy 10 fős listát, ők kapnak meghívót, elsősorban a fórumon tanusított viselkedés alapján.
Szerintem nagyjából mindenkit be fogunk venni, ez nem valami elitista csoportosulás, de lehet, hogy kell hozzá pár nap. (egyenlőre még el sem indult)
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
Rhynnblog:
Rhynnblog:
- Victor_Valdes
- Az EuroBarca Utánpótlása
Sharkinho írta:Victor_Valdes írta:És hogy lehet privát engedélyt szerezni?rhynn írta:A dolog meghívásos lesz, azaz valamennyire lehet jelentkezni, de a bent lévő tagoknak kell eldönteni, hogy ki jöhet be. Mivel demokráciában élünk, ezért visszanyúlunk a demokrácia gyökereihez, s bevezetjük a vétó jogot, azaz csak olyan jöhet, az is próbaidővel, akit mindenki támogat.
![]()
ÁÁÁ már olvasni se tudok!!

http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
-
- Director del Fútbol
- Kapcsolat:
Victor_Valdes írta:És hogy lehet privát engedélyt szerezni?
rhynn írta:A dolog meghívásos lesz, azaz valamennyire lehet jelentkezni, de a bent lévő tagoknak kell eldönteni, hogy ki jöhet be. Mivel demokráciában élünk, ezért visszanyúlunk a demokrácia gyökereihez, s bevezetjük a vétó jogot, azaz csak olyan jöhet, az is próbaidővel, akit mindenki támogat.

- Victor_Valdes
- Az EuroBarca Utánpótlása
rhynn írta:Hehe, gyorsan észrevettétek (nagyon nehéz lehetett)
Szóval ez egy amolyan privát fórum lenne, ahol kicsit érettebben, szebben, magyarosabban lehet majd beszélgetni, nem feltétlen Barcás témákról.
A dolog meghívásos lesz, azaz valamennyire lehet jelentkezni, de a bent lévő tagoknak kell eldönteni, hogy ki jöhet be. Mivel demokráciában élünk, ezért visszanyúlunk a demokrácia gyökereihez, s bevezetjük a vétó jogot, azaz csak olyan jöhet, az is próbaidővel, akit mindenki támogat.
Ez nem arról szól, hogy mekkora jó arcok vagyunk, vagy el akarunk különülni, csak kell egy ilyen is, na
Lehetne külön szerverre vinni, stb. de ha már itt van ez a frankó fórum (Köszi Balázs!), akkor miért ne ezen lenne.
És hogy lehet privát engedélyt szerezni?
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -