2007.12.24. 14:03:20
[quote="FCB_gábor
Igazából nem is tudom Xavinak mi a szerepe a Barcaban. A labda megtartásán kívül csinál valamit? Persze néha napján védekezik és mégritkábban ad egy jó vagy szökőévente egy gólt érő passzt. Ennyi? Ez elég ahhoz, hogy állandó Barca kezdő legyen?
Ezzel abszolút nem tudok egyet érteni! Az igaz, hogy a kp-aink nem gólerősek, de nem is az a dolguk, és ne felejtsük el, h amikor a Barça szárnyalt éveken keresztül és 3 gólt vágtak meccsenként, akkor is ez a kp sor állt fel (és akkor még nem beszéltünk Davids-ról, Gerard-ról vagy Gabriról, akik akkoriban is itt voltak, szintén nem túl nagy gólátlaggal). De Xavi sztem a posztján a világ egyik legjobbja! Neki nem a támadások befejezése a feladata, hanem a labdák megtartása és elosztása, ami nem jelent feltétlenül közvetlen gólpasszt! De ha megnézzük a meccsek végén, h hány passzából hány ment emberhez, akkor azt hiszem 90% alá nem nagyon szokott lemenni, ami egészen félelmetes, főleg a Barça gyors, egyérintős focijában! Úgyh sztem a kerettel abszolút nincs gond, kivéve Ronaldinho-t. És csatlakoznék azokhoz, akik azt mondják, h aki ebből a keretből nem tud győztes csapatot faragni, annak mennie kell! Az edzői szakma csúcsa Arsene Wenger, de őt sosem tudnánk idehozni, úgyh hívjuk csak bátran a nagy José-t!