Barça Igazolások 2007-08

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
barcaloki
Jugador del Barça

2007.12.27. 20:53:21

Azér az előbbi hsz már kicsit túlzás... ezek szerint a Barca világválogatott lenne, persze gazdagnak tűnhetne a klub 8 játékos eladásával,de adóságban van, és ha ez a nagy cserebere nem válna be még nagyobb adóságba esne a klub- és miért jönne mindenki egy rossz formában lévő barcához?

Akkor mijen kezdője lenne a barcának?
--------------------V.Valdees--------------
----------D.Alves-Puyol-Milito-Abidal--------
---------------Toure----(ide ki jönne xavi helyett?)-------
-----Messi--------Kaká------Fabregas----(vagy ide egy J.Cole v. C.Roni?)
-------------------Eto'o(Henry)-------------
barcamessi
Jugador del Barça

2007.12.27. 19:32:43

Sziasztok!
Egy másik topicba már leírtam ezt, de úgy gondolom ide jobban illik:

Nem tudom olvastátok-e Z.Iván cikkét a főoldalon, de amit leírt azzal szóról-szóra egyetértek!
Egyetértek azon véleményekkel, melyek szerint Rijkaardot el kellene küldeni a ..csába. De ahhoz hogy tényleg újra sikereket érjünk el, új, sikerre éhes játékosok kellenek! Én például legkésőbb nyáron megszabadulnék a következő "kulcsjátékosainktól": Thuram, Zambrotta, Deco, Ronnie, Gudjohnsen, és most lehet hogy megköveznek egy páran, de egyetértek LG kollégával, Xavitól is!
Az értük kapott pénzből pedig olyanokat a csapathoz csábítani, mint például Kaká (elcserélni Ronaldinhoval, plusz ha nagyon kellene akkor még egy kis pénz hozzá), aki tökéletes lenne az irányítói posztra, kiváló technikájú, halálpontos labdákat osztogat, és persze ő maga is igen gólerős középpályás létére. Kellene még a köéppályára egy lendületes, kreatív, jól cselező szélső, mint pl amilyen C. Ronaldo, habár őt szerintem lehetetlen lenne most elhozni Manchesterből, viszont szerintem pl Joe Cole tökéletesen alkalmas lenne a feladatra! Zamrotta helyére meg kellene próbálni leigazolni Dani Alvest, aki 99% ogy nyáron elmegy Sevillából! És szerintem jöhetne még vissza Fabregas is, hisz mint tudjuk ő már többször lenyilatkozta hogy egyszer vissza szeretne térni hozzánk, és ebbe a transzferbe akár Decot is be lehetne vonni, hisz ha jól tudom Wenger már nagyon régóta szeretné a soraiban tudni őt.
És persze kellene egy új edző is a csapatnak, aki képes rövid idő alatt egy egységes, sikeres csapatot építeni, ő pedig nem más mint Mourinho!!!
És akkor talán bízhatunk benne hogy jövőre ismét lesz egy ütőképes, a bajnoki és BL címért versenyben lévő, szépen játszó csapatunk! Bár ehhez mint mondom vezéráldozatokra van szükség!!!

Lehet hogy kicsit korai még ezekel a dolgokkal foglalkozni, de a bajnoki cím már elúszott véleményem szerint, bár csodák történhetnek mindig. A BL-ben pedig ha ki is verjük a Celticet, a negyeddöntőben tuti összekerülünk egy nagy csapattal, és ott ez a mostani csapat 90% hogy elvérezne! Szóval ideje lenne a jövőre gondoloni már most, hogy jövőre ne járjunk úgy mint tavaly meg idén!!!
V I S C A E L B A R C A
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.27. 18:02:52

Zozzy 5 írta:
Rivaldo11 írta:Állitólag Albelda kérte szerződésének felbontását.
Ha ez így lesz, mindenképp meg kellene szereznünk a télen.
Már tavaly sem favorizáltam, most sem. Az Ő pályája is lefelé ível már, jobban járnánk egy Touréhoz hasonló afrikai erőemberrel. Egyszer már bejött...Pl. Makoun nagy fogás lenne. De először tartsunk ott, hogy Laporta kiselejtezi azt, amit kell, mert egyenlőre még az sincs meg...
Készithetnék már Barcelonában a fehér zsebkendőket :!: Ugy látxik, amig a holland nem látja 1értelmüen, h nem kell, addig nem m1 el.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.12.27. 17:57:19

Már tavaly sem favorizáltam, most sem. Az Ő pályája is lefelé ível már, jobban járnánk egy Touréhoz hasonló afrikai erőemberrel. Egyszer már bejött...Pl. Makoun nagy fogás lenne. De először tartsunk ott, hogy Laporta kiselejtezi azt, amit kell, mert egyenlőre még az sincs meg...
DaNNy
Jugador d'estrella

2007.12.27. 17:53:12

OvaMind írta:Ha Dinho megy, akkor érdemes a helyére igazolni valakit. Tipikus mentalitás, hogy ha nem megy a csapat szekere, egyből cseréljük ki az egész gárdát. Elég bő a keret, már csak össze kell csiszolódni. Éns inkább az edzőcserében látom a feljavulás lehetőségét, mivel a csapatjátékkal van gond, nem az egyéni kvalitásokkal.
Ne felejtsük el, hogy mennyi sérülés sújtotta idén a csapatot. Messivel talán ezt a realt is le lehetett volna győzni(sőt valószínű). Itt van Eto'o, Henry, Messi, Deco, Iniesta, hogy csak a támadószekciót említsem(és Dinhot szándékosan kihagytam). Ebből az anyagból már csak gyúrni kell egy CSAPATOT.

Fabregas? Hova, minek?
Eggyetértek veled teljesen. Mikor bl-t nyertünk milyen nagy név volt a csapatban? Messi,Ronaldinho,Eto'o ők voltak azok akiket ha akárhol megkérdezted,hogy ki ő tudta mindenki. És akkor Rijkaard a csaatmunkára alapozott,nagyon sok olyan játékosunk volt akkor akik nagyon soakt tettek a csapatért és feledésbe merűltek: ( Belletti,Van Bommel,GIO) ők most nincsennek és ez arra adott alapot RIjkaardnak,hogy hozzon neveket és az egyénekre alapozzon ami lássuk be nem jött be. Igazolni sztem egy eedzőt kellene minnél előbb...
FORCA BARÇA! |EL BARÇA ES MES QUE UN CLUB|
Silva / Villa
Kalap1988
Director del Fútbol

2007.12.27. 17:45:23

Látom picit homályosan fogalmaztam ezért megpróbálom egy kicsit érthetőbben!A spanyol bajnokságot személy szerint azért tartom az egyik legerősebbnek Európában,mert ugyan csak két "nagy csapat" van,de a középmezőny csapatai hihetetlenül erősek,bármikor meg tudják szorongatni mind a barcát mind a realt!Sevilla egy igen komoly hullámvölgyben volt,de látva a hétvégi meccsüket és a bl szereplésüket komolyan számolni kell velük,ugyan már nem bajnokaspiránsok,de a 3.,4. helyre jók lesznek és isten óvja a barcát a tavaszi sevillai mérkőzéstől(ha továbbra is így játszunk kikapunk ott)Itt van még az espanyol,a villareal és az atlético,az előbbi kettő hihetelen taktikus játékával és okos játékos politikájával az utolsó percekig versenyben lesz a 3. ill. 4. helyért(szerncsére ha jól csalódom tavasszal mind a két csapatot otthon fogadjuk :D )Az atlético az évet rosszul kezdte ,de mostanra sorban gyűjti a győzelmeket(a hétvégén az espanyol csak kettős emberelőnyben tudta megverni őket kínkeserves küzdelemben),bár személy szerint nem szeretem a játékukat,de nagyon veszélyesek és hihetelen erős kerettel rendelkeznek!Ezenkivül olyan massziv középcspatok mint a Zaragoza,Racing,Maloorca,Getafe mindig erős ellenfelek,ez sztem egyedül az angol bajnokságra jellemző a spanyolon kivül,még az olaszra sem!De középcsapat szinten talán a spanyol a legerősebb bajnokság,míg a legerősebb nagycsapatok az angolban vannak!Lg a szakértőkkel kapcsolatban az a véleményem,h sztem mi dilletánsok,futball szeretők ne kritizáljuk a véleményüket ilyen dolgokban,mert úgy sincs igazunk(persze van amiben nincs igazuk,de ez nem az a kategória)
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.27. 17:42:46

És majd egy kiöregedő hentestől megoldodik minden problémánk :oops:
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.27. 17:31:51

Állitólag Albelda kérte szerződésének felbontását.
Rivaldo-A Legnagyobb.
OvaMind
Jugador d'estrella

2007.12.27. 17:21:42

Amúgy jelenleg az angol bajnokság a legerősebb szerintem. Arsenal, Chelsea, MU, 'Pool - hihetetlenül erős gárdák. És még ott van egy jó City, + egyéb kiváló játékosállománnyal rendelkező középcsapatok

Ha a spanyolt nézzük, most csak a madrid és a Barca mondható ütőképesnek,
a Sevilla nem azt hozza, amit tavaly láttunk, a Valenciánál meg nincs miről beszélni. Sötét ló az Atletico, de ők sem Európa szűk elitje.

Az olaszokról meg csak annyit, hogy az Inter ott van a szeren, de a Juve egyelőre épülget, a Romától sem vagyok elájulva, a meglepetés bennük van,
de a Lyon tavalyi kiverésén kívül még nem bizonyítottak nemzetközi szinten. Otthon pedig ruháztas őket az Inter. A Milant sosem szabad leírni, de ők is gyengék a bajnokságban.

Szal angol.
OvaMind
Jugador d'estrella

2007.12.27. 17:14:03

Ha Dinho megy, akkor érdemes a helyére igazolni valakit. Tipikus mentalitás, hogy ha nem megy a csapat szekere, egyből cseréljük ki az egész gárdát. Elég bő a keret, már csak össze kell csiszolódni. Éns inkább az edzőcserében látom a feljavulás lehetőségét, mivel a csapatjátékkal van gond, nem az egyéni kvalitásokkal.
Ne felejtsük el, hogy mennyi sérülés sújtotta idén a csapatot. Messivel talán ezt a realt is le lehetett volna győzni(sőt valószínű). Itt van Eto'o, Henry, Messi, Deco, Iniesta, hogy csak a támadószekciót említsem(és Dinhot szándékosan kihagytam). Ebből az anyagból már csak gyúrni kell egy CSAPATOT.

Fabregas? Hova, minek?
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.27. 16:33:28

A szakértőknek sincs mindig igazuk :wink: Ha minden ugy lenne a fociban ahogy ők megmondták... :lol:
Kalap1988
Director del Fútbol

2007.12.27. 16:18:46

Nem én mondom,h a spanyol és az angol a legerősebbb hanem neves szakértők!Az említett csapatok nevekben és költségvetésben ugyan gyengébbek mint a barca vagy a real(atletico sztem nem sokkal),de jó cspatjátékkal kompenzálják és nagyon veszélyesek!
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.27. 16:09:58

Azért ne említsük már egy lapon a milliárdos üzletemberek által felvásárol angol csapatokat, az állandó anyagi gondokkal küszködő spanyol csapatokkal. Még szép, hogy a cselszi most jobb csapat a primera 90%-nál. Ennek ellenére a valencia és a sevilla eredményesebb nemzetközi szinten a cselszinél az arsenálnál és a romanál is.
Kép
lenart cryuf
Barça B

2007.12.27. 16:04:38

Ater azt Atletico Madridot nem mondanám olyan kiscsapatnak mert azer elég jo játékosok alkotják!!!!
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2007.12.27. 15:35:49

LG írta:Igen, de jelenleg a Romát oda lehet sorolni, a Valencia meg nagyon mélyen van. És itt a jelenlegen van a hansuly:!:
Ha így gondoltad, akkor tényleg igazad van. :wink:
Visca el BARCA!Visca el BARCA!Visca el BARCA!
---------------Katt ide----------------
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.27. 15:30:42

Igen, de jelenleg a Romát oda lehet sorolni, a Valencia meg nagyon mélyen van. És itt a jelenlegen van a hansuly, mert ez az egész azért van, mert vki megemlitette, h nem olyan tragikus a helyzet, mert 2.-ak vagyunk, én erre azt mondtam, h ebben a bajnokságban ennek a Barcának a 2. hely nem jo.
Pár éve spanyolban is négy nagy csapat volt, a Realon és a Barcán kivül még a Depor és a Valencia is, de még voltak erős középcsapatok is pl. Celta, Bilbao, San Sebastian, Alaves stb..Akkor jonak mondhato volt egy dobogos hely is, de most nem :!:
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2007.12.27. 15:23:40

LG írta:Igen is csak két igazán nagy csapat van a La Ligában jelenleg: a Real és a Barca. Ezek számitanak Europa szinten is nagy csapatnak. Az olaszoknál és az angoloknál 4 :!: Arsenal, Cselzi, Pool, Mu, Juventus, Roma, Inter, ACM. És az atletico meg espanol meg ilyenek ezekkel nem egyszint. Még a Sevillát ide lehet venni, de most ez az évük nekik sem olyan jo, szegény Puerta halálát nem tudják kiheverni.
Akiket te felsoroltál, lathadot, h azok folyamatosan nem képesek jo teljesitményre, a keretük joval gyengébb, sokkal kisebb költségvetésből dolgoznak.
Az meg nem igaz, h az angol meg a spanyol a legerősebb. Az olaszok nyerik a legtöbb BLt az utobbi időben.
Azért az ASromát nemsorolnám nagycsapatnak, tény hogy 1x-1x kijön nekik a lépés, de ugyanez spanyolban is megvan pl.: Valencia.
Visca el BARCA!Visca el BARCA!Visca el BARCA!
---------------Katt ide----------------
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.27. 15:21:15

Igen is csak két igazán nagy csapat van a La Ligában jelenleg: a Real és a Barca. Ezek számitanak Europa szinten is nagy csapatnak. Az olaszoknál és az angoloknál 4 :!: Arsenal, Cselzi, Pool, Mu, Juventus, Roma, Inter, ACM. És az atletico meg espanol meg ilyenek ezekkel nem egyszint. Még a Sevillát ide lehet venni, de most ez az évük nekik sem olyan jo, szegény Puerta halálát nem tudják kiheverni.
Akiket te felsoroltál, lathadot, h azok folyamatosan nem képesek jo teljesitményre, a keretük joval gyengébb, sokkal kisebb költségvetésből dolgoznak.
Az meg nem igaz, h az angol meg a spanyol a legerősebb. Az olaszok nyerik a legtöbb BLt az utobbi időben.
Kalap1988
Director del Fútbol

2007.12.27. 14:13:27

H csak 2 erős csapat van a spanyol bajnokságban?Ezt ewrősen kétlem!Először kezdem a mostanság gyengélkedő,de igen erős csapatokkal akik mindig képesek nagyon jó játékra:Zaragoza,Sevilla,Valenciát is idesorolnám,de őket most inkább hagyjuk ki:)
Aztán az ebben a bajnokságban nagyon jól szereplő igen erős csapatok:Villareal(Villareal-Barca 3-1),Espanyol(1-1)Atlético de Madrid(bár őket mi simán megvertük,de ott vannak az élbolyban)
Erős középcspatok pedig nagyon sokan vannak(nézd meg a tabellát és látni fogod,h a 11 és a 19-ig közt mindössze 4 pont a különbség ha jól tévedek,egyedül a Levante tűnik biztos pofozó gépnek!)
A 19. Depor pl nagyon megszorongatta a Realt!
Úh sztem ezt hagyjuk,nem véletlen,h a világ legerősebb(az angollal együtt) bajnoksága!2006-ban pl (a spanyol foci évében:))több nev3s szakértő is azt nyilatkozta,h a spanyol bajnokságból 6,7 esetleg 8 cspat is megállná a helyét a bl-ben!!!!!
vicky.girl
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2007.12.27. 14:03:23

Nem tudom, hogy igaz-e, de most olvasom a TV2 teletextjén, hogy gy spanyol lap információi szerint dos Santos menedzsere tárgyalt a Reallal, ugyanis Giovani oda vágyik... De a Real elutasította a próbálkozást... Ki mit tud erről? Igaz lehet vagy ez is csak kitaláció? :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.27. 13:26:18

Na be is baxna, h már a csoportkörben kiestünk volna a BLből. A kupa nem fonto...
A bajnokságban csak azért vagyunk 2.-ak, mert csak 2 erős csapat van az egész bajnokságban. A 7 pont hátrány elég nagy gáz, főleg, ha azt nézünk, h a madrid se az a világverő csapat. + a játékunk kiábrándito.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2007.12.27. 13:19:57

szerintem semmiu értelme nincs beszélni arrol,hogy mit kéne változtatni,mért:
-ott vagyunk a BL-ben simán
-spanyol kupában is állunk(igaz még egy fordulo se zajlott le,de 3:0)
-a bajnokságban is ott vagyunk a 2. helyen,ami ugyan nem elég,de nem az öszi forma számít sose!Hiszen ezt épp a barca tapasztalta meg tavaly,hiszen ősszel még ugy ahogy,de hozta a meccseit és lám,tavasszal a madrid 9-szer lőtt min. eggyel többet,mint az ellenfele és megnyerte a bajnokságot!
szoval szerintem semmi értelme sincs beszélni erről addig,amig nem estünk ki valamelyik sorozatból vagy kapunk ki sorozatosan!
egyébként most már én sem vagyok híve rijkaardnak,de azért mindenhol állunk,ha atényeket nézzük!
más kérdés,hogy hogyan....
.
diego armando maradona
Barça C

2007.12.27. 12:42:52

Hát egy teljes csapat csere lehet hogy hosszútávon eredményt is hozhatna (bár nem igazán hiszem) , de az fontos hogy nem gépekről beszélünk hanem emberekről akiket össze kell csiszolni.

Egy idegenlégiós pedig sosem fogja úgy magáénak érezni a Barca mint egy saját nevelésű játékos és az első rossz idény után fogja a cókmókját tovább ballag a másik klubhoz, bármennyire nyilatkozza hogy jól érzi magát meg hogy sosem fog elmenni (lásd Figo...)

Nem megoldani akarják az ilyen rossz helyzetet hanem az egyszerűbb utat választják és elmenekülnek...természetesen tisztelet a kivételnek mert vannak ilyenek szép számmal.
"...az igazság nem csak azért hat igazságnak, mert az, hanem attól is, ahogyan kimondják" Gabriel García Márquez
Kalap1988
Director del Fútbol

2007.12.27. 12:30:36

Köszönöm ezt a videót Rivaldinho!Haq találsz ilyet a 06-07-es esetleg a 07-08-as szezonból akkor tedd fel azt is kérlek!Biztosan lehetne ilyet csinálni,mert Xavi hétről-hétre stabilan ilyen jó labdákat ad és egy-egy váratlan gyors lefordulás és csel után megindul sokszor lő is bár kevesebbszer mint kellenne,de ez az egész barcára igaz!A cspat motorja mindenképp!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.27. 12:28:01

barcaloki írta:LG te álomvilágban élsz, lécci gondolkozz el azon amiket beírkálsz.

Az én véleményem pedig az lenne, hogy ne játékoskeret-cserében gondolkozzunk, hanem a taktika megváltoztatásán.
Egyszerűen rá kell ébredni hogy kiismerték a taktikánkat, a mai futballban nem jó ez a harcrendszer.Lásd reál meccs ahol ha a felezőnél labdát vesztünk
akkor máris 4-4 ellen rohamozhattak a reálosok. Egyszerűen átgázolhattak a középpályánkon. Erre megoldást vagy egy új edző vagy egy teljesen más felállás jelenthet, amit persze meg kellene szokniuk a játékosoknak, így elúszna az idény, ha még nem úszot el teljesen:?
LG nem álomvilágban él, hanem ez a véleménye. Ha nem értesz Vele egyet, azt kultúrált módon, úriember módjára is lehet Vele közölni.
Kép
Lezárt