2007.12.28. 14:11:32
Nos akkor én is reagálok neked:)
Lippi bizonyosan felnőne ehhez a feladathoz is, mert a képessége meg van rá. Ancelottit azért nem tartom annyira szerencsésnek, mert bár jól terelgeti a Milant, igazából ha megnézed, egy évben 10-15 jó meccse van a csapatának, persze azzal BL-t nyer, de a Seria A-ban korántsem közelíti meg még a Juve kiegyensúlyozottságát sem. Ancelotti nagy edző, de nem tartom egy hosszútávon és minden fronton terhelhető fazonnak, jól bánik az olasz foci nagyöregjeivel, de nem tudom egy Iniestának milyen impulzusokat adna. Esélye az öregnek egyébként nem sok, túl is van tárgyalva:
Mourinho már hozott BL-t portugál csapattal, a világ legjobb bajnokságában nyert 2 bajnokit, néhány kupát és nem mellesleg nálunk tanulta meg a szakmájának gerincét. Ebből adódóan, kiváltképp, hogy volt másodedzőnk simán alkalmasnak tartanám és szerintem megállná a helyét itt is. Az ingerlékeny sztárokról pedig annyit, hogy Eto'o semmivel sem rosszabban viselhető, mint Drogba. Annál nagyobb hisztis fekát sem sokat láttunk még, zsarolgati az elnökséget, ugye nem felejtjük el, hogy ilyet szólt Mourinho kirúgása előtt: ha José megy, akkor én is megyek, szóval csínján a döntéssel. Mourinho azt a gyereket is betörte, nemhogy betörte, a tenyeréből evett a srác. Szerintem pont pszichikailag zseni a csávó, persze a taktikai-tudása is brutál:)
Klinsmann: jól indult a pályája, a VB óta sztáredzőként tartják számon, de nagy tapasztalata nincs, legfeljebb 1-2 ugródeszka. Én sem tudom elképzelni feltétlen, de még mindig jobb húzásnak tartanám egy Guardiolánál, vagy egy Van Bastennél, sőt még az Espanyol mesterénél is. Nagyon jól menedzseli magát a srác, komoly futball-tudása van, a német foci utolsó nagy generációjának oszlopa, azt gondolom Schuster-szinten simán van és lesz még nála jobb is, persze ahhoz dolgoznia is kéne már végre:)
Wenger szerintem a büdös életbe nem megy el az Arsenalbol, legfeljebb az unokáihoz. Zseniális amit ott csinál, a kiöregedett Ljungberg-Pires-Henry-Vieira tengely elveszítése, szétesése után is eladta nekünk hihetetlen érzékkel Henryt, akiért még most kapott talán utoljára nagy összeget, hiszen van egy krónikus sérülése, valamint elérte már a pályája csúcsát. Szokták még itt is mondani, hogy majd januárban megnézhetjük az Arsenalt, amikor a csapat gerince megy az Afrika-kupára. Viccesnek tartom ezeket a mondatokat, másodlagosak...Wenger olyan csapatot rakott össze ebből a fiatal társaságból, hogy jelenleg Európa egyik legszebb és legjobb fociját játssza. Ezért mondom, Wenger az Arsenal-Fergusona, onnan már szerintem sehova, max nyugdíjba:(
Scolari is Klinsmannhoz hasonló-téma. Igaz több tapasztalata van és nyert egy VB-t, egy EB ezüstöt, de klubcsapatnál még nem nagyon mutatott bármit is. Kicsit több meccse van mint Jürgennek, nagyobb a válogatott rutinja, de abban egyetértek veled, hogy nem láttuk még heti 6 napot és heti 2 meccset küzdeni. Nem tudjuk mire képes, taktikailag szintén zseni az tuti.
Sajnos mivel Mourinho nem fog érkezni az említett Laporta-töketlenség miatt, Lippi nem ide vágyik szerintem, Hiddink elérhetetlen, Wenger szintén, Klinsman fel sem merült eddig. Innentől kezdve csak igazolni látszik az előző hozzászólásom zárszava, valószínűleg a zsákbamacska-opciót választja az elnökség...Persze minden bizonnyal ezt is későn és Rijkaard végigüli szépen a szezont, minden meccs után ezt fogjuk hallani: "semmi sem veszett el, tovább kell dolgozni". Nekem spec elég volt:)