2008.01.02. 16:01:27
Szevasztok!
Én úgy látom, hogy Rijkaardnak mennie kell év végén még egy bajnoki cím esetén is. Hogy miért? Mert hiába nyer bármilyen címet a Barca, hosszútávon nem fog feléledni (ugyanezért küldték el Capellot, aminek először nem örültem, de mostmár értem, miért tették). Játékos kerete erős a Barcának, de ha Rijkaard sokáig marad, a mélyrepülés nem csak a Barcát lökheti mélyebb verembe, hanem (akárcsak Ronaldinhonál) a játékosokon is érződni fog/érződik, és már csak nevükben lesznek a régi játékosok.
Szertinem ha Rijkaard elmenne év közben, az nem tenne rosszabbat a Barcának, mintha nyáron menne el, ha azt vesszük, hogy a Rijkaard féle Barca nem fog feléledni. Hosszútávon gondolkodva logikus, hogy minél előbb menjen el, az új edzőt pedig hagyják dolgozni, hogy a Barca legkésőbb jövőre ütőképes legyen.
Nem örülnék Mourinhonak (lévén madridista vagyok), mert piszok jó edző, de nem vagyok benne biztos, hogy most csak taktikai változásokra van szüksége a Barcának. Úgy érzem, fontosabb, hogy az önbizalmukat és motivációjukat visszanyerjék a játékosok (ennél jobb keretet ugyanis nem kívánhat senki), és erre nem feltétlenül Mourinho a legjobb megoldás.
Hogy ki lenne a legjobb a Barcának, senki nem mondhatja meg, de szerintem Rijkaardnak minél előbb mennie kell a csapat érdekében (nem is értem, hogy mért nem mond önszántából le, mert ha nem nyer semmit év végén, sokkal kevésbé lesz szép búcsúja, mintha most lemondana).
Egy biztos: ha Laporta nem hülye (és nem az), akkor Rijkaard jövőre már sehol se lesz, az biztos.