Mobiltelefon témával kapcsolatban elmondom az én tapasztalataimat.
Először is, amikor nővérem a Wetel-nél dolgozott, mindenféle Nokia volt a kezemben, egészen a 3410-ig. Akkor, az óriási újdonságnak számított, s sokadik finn telefonom után el is vártam. A mai napig a legmegbízhatóbb, s legsokoldalúbb gyártónak tartom, viszont meg kell fizetni az árát, s ezért áttértem a Sony Ericsson-ra. Gondoltam kipróbálok egyet, s megvettem egy
T100-ast, ami nem volt igazán jó nekem. Ezután egy ideig
T310-em volt, de csak próbára, s kerestem egy megfelelő színes kijelzős Sony-t. Innentől csináltam nagy üzleteket családon belül. Az első komolyabb készüléket fele annyiért vettem, mint anno a
3410-et, ez volt a
T610, ez már modern, kicsi, divatos, és egészen nagy tudású, pénztárcabarát telefon volt. Egy évig használtam, majd anyumnak adtam tovább, cserébe megvettem a
K700-at, mely már mp3-t is tudott, gyorsabb volt, bár sztem nem szebb, viszont a kamera is lényegesen jobb. Ezt is egy év után továbbadtam, a legidősebb nővérem vette meg. Így azt mondhatni 'ingyen' váltogattam a telefonokat. Ez már közel két éve volt, s ekkor befektettem egy
W810-be, ami akkor még 80ezer HUF-ba került előfizetéssel, de megérte, s azóta is ezt birtoklom. Walkman-mobil, 2gb-os kártyával, ami bőven elég mp3 hallgatáshoz, hozzá profi lejátszóprogram, s nagyon jó minőségő hangzást biztosító headset. Egyébként jelenleg is 1 Gb-nyi zene van rajta, és 4 teljes film 3gp-ben. Aki maximalista, az talál hibát benne, de az én elvárásaimnak 100%-ban megfelel. A külsőségek is tetszetősek, letisztult, de mégis vagány, fekete, így elegáns is. Az akku-ja nagyon bírja, de ahogy az már ősidők óta hiba, s egyelőre nem sikerült a cégnek kijavítani, az a töltő, s a töltő bemenete a telefonon. Mindemellett nagyon jó, nekem már esett ki autóból 30-as tempónál, s mégsincs semmi baja. A mem.kártyát szupergyorsan olvassa, s a kamerája is elég egy telefonhoz, 2 MP. Természetesen a legtöbb telefonnal kompatibils Bluetooth, infra, adatkábel. Én vettem hozzá autós töltőt, illetve egy csaklakoztatható hangszóró modult. Kisebb szépséghibák már meglátszanak, az idő vasfoga ugye..., de szembeötlő hiba maximum a kijelzőt védő plexi karcossága lehet. Röviden ennyi. A következő 3 évben biztosan nem vásárolok telefont, mivel nincs szükségem egyéb funkcióra, nekem nem kell 20 Gb hely, Dvix, Avi, Dvd formátum lejátszás, 10MP-es kamera, 600millió színt megjelenítő kijelző, 200 napos készenléti idő, 3G (vagy több

) .