NB1 - Magyar Bajnokság

Foci a Barçán kívül
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2008.01.25. 22:44:12

■ ■ ■ Nem fellebbezett az FC Sopron, így kizárják a klubot az élvonalból

Az FC Sopron péntekig nem nyújtotta be fellebbezését az élvonalbeli licence megvonásával kapcsolatban, ezzel a döntés jogerőre emelkedett, melynek következményeként a csapatot kizárják a labdarúgó Soproni Ligából.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának tanúsága szerint a licencadminisztráció „kezdeményezi az illetékes bizottságnál a kizárási eljárást, hiszen a Sopronnak megszűnt a licence, ami az élvonalbeli indulás feltétele”.

„Sajnos ezzel mindennek vége - mondta a távirati irodának Végh Tibor, a gárda megbízott vezetőedzője. - A REAC tavasszal itt játszik, de ha a következő szezonban visszaköltözik a fővárosba, akkor Sopronban csak a stadion marad. Mivel a fővárosiaknak kialakult keretük és szakmai stábjuk van, az én munkám is befejeződött.”

A szabályok értelmében a soproniak eredményeit törlik és a tabella tizenhatodik helyére kerülnek 0 ponttal.

Tavasszal azok a csapatok, amelyek az adott fordulóban a Sopronnal találkoznának, mérkőzés nélkül kapnak három pontot, 3-0-s gólkülönbséggel.

Az MLSZ tájékoztatása szerint egyelőre nem lehet módosítani a bajnokság tabelláját, mert a Sopron kizárásáról csak a versenybizottság határozhat

Erre akkor kerül sor, ha az első fokon eljáró licencadó testület megállapítja és erről tájékoztatást ad, hogy a soproniak a megadott határidőig nem nyújtottak be fellebbezést az élvonalbeli rajtengedélyük bevonása ellen, így azt jogerősen elveszítették.

(nso.hu)
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.01.25. 21:55:20

Ordog írta:
LG írta:A másik dolog viszont, h ez nem szeressük a Fradit topic, ugyhogy az is nyugodtan leirhatja a véleményét, aki kritizálja az fétécét, még ha ez pár fradistának marhára nem is tetxik ahogy látom :roll:

VT és mások kifejtették gondolataikat az más...
Jolvan, semmi gond :wink:
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.25. 20:37:43

Ebben igazad van, hihetetlen hogy 18 év után még mindíg állami kézben van a pályák egy jó része. Már rég oda kellett volna adni mind, aztán éljenek meg ha tudnak. És állami pénz utána nuku. Engem nagyon idegesít hogy az adómból ilyesmire költenek, inkább utalják vissza.
el fuero
Entrenador del Barça

2008.01.25. 20:19:05

Most megmondom, hogy a kecseg OTP fogja megnyerni a pályázatot. Annyira biztos vagyok benne. Erre ment ki az egész "játék" az állam részéről. Eladják egy olyannak aki közel áll a kormányhoz és hozzájuk. És még több pénzzel tömik őket.

Más: Holnap invázió angyalföldre! Hajrá Fradi!
Forza Lazio!
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.01.25. 17:44:10

A másik dolog viszont, h ez nem szeressük a Fradit topic, ugyhogy az is nyugodtan leirhatja a véleményét, aki kritizálja az fétécét, még ha ez pár fradistának marhára nem is tetxik ahogy látom :roll:
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.01.25. 17:16:54

raulreal!
Békével jöttél - írod. De, eddig csak feszültséget keltettél. Itt is, anno a Forma-1-es topicban is voltak inkorrekt hsz-id. Befejezhetnéd.
Nekem se a legkedvesebb csapatom a Fradi, volt is vitám Ordoggel, de nem kellene ilyenekkel traktálnod bennünket. Arra pedig megkérnélek, hogy a csapat nevét nagy betűvel írd, mert megérdemli a tiszteletet.
Kép
Blest
Jugador d'estrella

2008.01.24. 14:46:00

Ma délelőtt sajtótájékoztatón jelentették be, hogy tulajdonképpen egyesül a Sopron Fc és a REAC. A palotaiak tavasszal Sopronban játsszák le a hazai bajnoki meccseiket, ősztől pedig Soproni REAC néven folytatják a bajnokságot.
A témáról annyit, hogy szégyenletes ez az egész. Szégyenletes maga a tény, hogy annak az országnak, amely csak a társrendező ország szövetségének elnökének hozzáállása, és az ukrán maffia közbenjárása miatt maradt le az Európa bajnokság rendezéséről (hiszen mindenki tudja hogy csak ezen múlott, elvégre ez evidens... :) ) a jelenben van olyan első osztályú csapata amelynek stadionja nem rendelkezik villanyvilágítással. Szégyenletes, hogy ilyen demagóg álca mögé rejti ennek az egész költözésesdinek az okát a Szövetség. Gondolok itt arra, hogy a REAC-nak villány hiányában ugyebár nincs maradása (ez most melyik? a Rend, a Fegyelem, vagy a Törvényesség?) -szerintem ennél égetőbb infrastrukturális, és létesítménybeli problémák is vannak a magyar sportéletben... - /és most nem szeretnék ellent mondani az első megállapításommal, de azért azt mindenki tudja, tudhatja, hogy ugyebár az NB II-es pályák többségén sincs világítás, és mégis elvannak az ottani csapatok valahogy. Ergo, nem itt van a kutya elásva./ Szégyenletes az, hogy valaki képes úgy hozzáállni, mások -Ja, dehát tényleg, nincsenek is sokan, akkor meg nem is baj, ugye?!- csapatának megszűnéséhez, hogy "aki kijárt a REAC-meccsekre majd megvigasztalódik." és a hasonlók.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.01.24. 14:40:02

Nagyon egyszerű erre válaszolni. Ha nem tesz keresztbe az nvt akkor hamarosan egyeduralkodó lesz itthon a csapat. 30 millió euróból olyan csapatot lehet felépíteni, melynek reális célja lehet -a hazai mezőny uralásán túl (istenem, hogy fog sírni a sok ellendrukker, akinek az elmúlt 1.5 éve kárörvendéssel telt. Ellendrukker alatt nem a más csapatoknak szurkolókat értem, hanem azokat, akik szerint nincs szükség a Fradira) legalább az uefa csoportkörben rendszeresen szerepelni.
Sajnos a bl-re nem látok sok sanszot.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Ordog
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.01.24. 14:25:19

raulreal írta:szerintetek mennyi az esélye annak hogy a fradi a köv 10-15 évben topcsapat lehet? szerintem 0, és egyelőre örülhetnek ha nem szűnik meg a klub.
Megköszönném hogy ha befognád az arcod és nem írnád le minden nap hogy szerinted mekkora 0 a fradi. Köszi szépen, akár a fórumról is elmehetsz, nem fogsz hiányozni :wink:

értelmes hozzászólásod úgyse nagyon van
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ordog 2008.01.24. 14:41:17-kor.
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.24. 14:11:26

Mármint magyar vagy europai? Utóbbi 0%, előbbi simán.
Ordog
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.01.23. 22:01:27

Új hírek a Fradi környékéről. Kiírták az új meghívásos pályázatot. Éljen-éljen! Ucsó esélyünk. Hajrá Fradi!!!!!

A tendert január 25-én írják ki, és február 13-ig kell beérkezniük a pályázatoknak. Előreláthatóla február végéig eredményhirdetés várható.

Az FTC számára garanciát jelent, hogy a pályázónak sportszakmai koncepciót is csatolnia kell a beadott anyaghoz, ez lehetőséget ad a telekspekulációk megakadályozására, illetve 25 évre garanciát kell vállalni a szakosztályok részére a létesítmények használatára.

A Fradi tulajdonosa lehet tehát az a 13 cég valamelyike, amely korábban pályázott a területre vagy valamilyen módon kapcsolatba került a tenderről folyó tárgyalásokkal.

Íme a lista, a pepsifoci.hu információi szerint őket hívhatják meg a zártkörű tenderre.

Neuchatel Financial Ltd.
Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.
Echo Buliding Kft.
M&Home Invest Kft.
Torre Rioja Madrid Sa.
HTP Hungária Kft.
OTP Ingatlan Rt.
Wallis Ingatlan Rt.
AIG Lincoln Kft.
MC Properties Cee Kft.
Pro 2 SL Bmbh.
HB Reavis Group
TDZ Ingatlanforgalmazó Kft.
jimbeam027
Barça C

2008.01.23. 13:08:11

kuttor attila szombathelyi Haladásban.na erre kivácsi vagyok h mennyit segít rajtunk.... :?:
Forca Barca!
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.01.23. 12:26:34

Ma délelőtt sajtótájékoztatón jelentették be, hogy tulajdonképpen egyesül a Sopron Fc és a REAC. A palotaiak tavasszal Sopronban játsszák le a hazai bajnoki meccseiket, ősztől pedig Soproni REAC néven folytatják a bajnokságot.

:cry: :cry: :cry:
Kép
BarcasKrisz
Jugador d'estrella

2008.01.20. 13:08:37

varga tamás írta:A Fradi számomra mindig olyan volt, mint Augustus császár Rómában: primus inter pares. Első az egyenlők között, mindent - vagy majdnem mindent - megtehetettek a szurkolói. Szétszedhették a stadiont, antiszemita jelszavakat skandálhattak minden következmény nélkül, lerúghatták az ellenfél edzőjének a veséjét, leamortizálhatták a vasúti kocsikat stb. A pályán a játékvezetők finoman tolták őket, nemegyszer bajnokot csináltak belőlük a futball vezetői.
Ezek nem teljesen igazak, csak annyit tévedtek a javunkra a játékvezetők, mint más csapatok javára. Az pedig, hogy "első az egyenlők között", tévedés. Az 50-es években pl. még a klub színeit is elvették, piros-fehérben kellett játszani, Deák Ferenc és Henni Géza pedig első szóra eljöttek a klubtól az Újpestbe, akkor, amikor "meleg lett a pite". A többieket pedig kényszerbehívásokkal kényszerítették a Honvédba. A Kádár-érában ismerték fel, hogy a Fradit nem érdemes csesztetni, mert így is, úgy is népszerű. Az igaz, hogy ekkor támogatták őket is - csakúgy, mint a többi pesti nagycsapatot(pl. amikor egy szép, kerek egyesületi jubileum közeledett, gyerekjáték volt megjósolni, ki lesz a bajnok, meg a kupagyőztes). Amit a BL-pénzekről írtál, igaz, sajnos. Viszont Novákot nem a felkészültsége miatt utálták ki, ma sem utálja őt senki, inkább az ügynökmúltja miatt vetik meg. Varga Zoltán elküldése volt az egyik legnagyobb hiba, ami a mostani mélyrepülést elindította. Ehhez még hozzájárult a Dicobe- ügy, meg a Celladam- fiaskó, valamint a TSZ-elnök elnöklése. Jelen pillanatban ott tart a Fradi ügye, hogy piacképessé kéne tenni. Dehát ugye, "csak" a múlt van, meg a telek, ahol a stadion áll...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.01.20. 11:45:26

el fuero írta:
varga tamás írta: A megoldás. Előbb a saját házuk táján tegyenek rendet, fizessék ki a kinnlevőségeiket. Nem mindig az állam bácsitól kell a mannát várni, a végtelenségig nem fogja fizetni a felhalmozott adósságot.
1. Hogyan fizessük ki az adóságot ha nincs pénz?
2. Nekünk miért nem tudták jelképes összegért eladni az ingatlant? Lásd Vasas: 1 FT, lásd Honvéd: 0 Ft. Az újpestnek tudott az állam új stadiont építeni.
És most nem forintokot, hanem milliárdokat kapnának a területekért.

Bezzeg ma a demonstráción Veresnek nem volt akkora arca. Kijött átvette a petíciót azt menekült is vissza az épületbe. Szép, hogy még ebben a nehéz időszakban is összegyűltünk több ezren József Nádor téren.
A stadion-átadás kérdése érdekes dolog. Itt, Szombathelyen a Rohonci úti létesítmény a MÁV, tehát közvetve az állam tulajdonában van. Már több, mint egy éve folynak a tárgyalások a MÁV és a város között, hogy átvennék a stadiont. A város még fizetne is - nem 1Ft-ot -, de a megállapodás csak halasztódik. Szóval, nemcsak a Fradi van ilyen helyzetben.
Kép
el fuero
Entrenador del Barça

2008.01.19. 20:52:31

varga tamás írta: A megoldás. Előbb a saját házuk táján tegyenek rendet, fizessék ki a kinnlevőségeiket. Nem mindig az állam bácsitól kell a mannát várni, a végtelenségig nem fogja fizetni a felhalmozott adósságot.
1. Hogyan fizessük ki az adóságot ha nincs pénz?
2. Nekünk miért nem tudták jelképes összegért eladni az ingatlant? Lásd Vasas: 1 FT, lásd Honvéd: 0 Ft. Az újpestnek tudott az állam új stadiont építeni.
És most nem forintokot, hanem milliárdokat kapnának a területekért.

Bezzeg ma a demonstráción Veresnek nem volt akkora arca. Kijött átvette a petíciót azt menekült is vissza az épületbe. Szép, hogy még ebben a nehéz időszakban is összegyűltünk több ezren József Nádor téren.
Forza Lazio!
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.19. 20:36:54

Abszulút egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy ha jól emlékszem a BL pénz eltűnésében azért dr. Szívós is közreműködött, persze nálunk elég pár évre háttrébb lépni úgyis elfelejtődik minden.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.01.19. 14:52:17

A Fradi számomra mindig olyan volt, mint Augustus császár Rómában: primus inter pares. Első az egyenlők között, mindent - vagy majdnem mindent - megtehetettek a szurkolói. Szétszedhették a stadiont, antiszemita jelszavakat skandálhattak minden következmény nélkül, lerúghatták az ellenfél edzőjének a veséjét, leamortizálhatták a vasúti kocsikat stb. A pályán a játékvezetők finoman tolták őket, nemegyszer bajnokot csináltak belőlük a futball vezetői. Amikor pénz állt a házhoz, azt hetek alatt elverték, több tízmilliós sazerződéseket írtak alá a játékosokkal. A BL-ből kapott 6-700 millió forintot - 1996-ban ez qumma sok pénz volt - 3-4 hónap alatt elverték. Novák Dezsőt, az utolsó igazi, felkészült, nagy tudású edzőt kiutálták, elzavarták a klubtól. Dr. Szívós Istvánra sem volt szükségük, inkább az öreg TSZ-elnököt hozták helyzetbe. Ezek tények, amikkel nem lehet vitatkozni.
A megoldás. Előbb a saját házuk táján tegyenek rendet, fizessék ki a kinnlevőségeiket. Nem mindig az állam bácsitól kell a mannát várni, a végtelenségig nem fogja fizetni a felhalmozott adósságot. Angliában a pénzügyi gondok a Leeds United-et a tönk szélére sodorták, 2-3 éve a létükért küzdenek. Ha jól emlékszem, még a másodosztályban vannak, de kieső helyen. És az államnak eszébe nem jutott anyagi segítséget nyújtani nekik, pedig pár éve még bajnokok voltak, BL-ben meneteltek, és az egyik legpatinásabb angol alakulatról van szó. A Fradi mellett is az egyik telefonos cég szinte az utolsó pillanatig kiállt, még a botrányok után is.
Őszintén mondom, és ezt már leírtam: a Fradi nélkül is van magyar első osztály, mint ahogy a férfi kosárlabda bajnokság sem veszített a színvonalából attól, hogy megszűnt a Tungsram vagy a Honvéd.
A lényeg: tiszta helyzetet kell teremteni, a pályázatokra a törvényi előírásoknak megfelelően kell jelentkezni. Biztos vannak olyan erők, akiknek a területre fáj a foguk. Biztos vannak rosszakarók, akik a Fradit jobb szeretnék megszűnve látni. Én, nem. Csupán azt mondom: rendezzék az ügyeiket, fizessék ki a köteléezettségeiket, működjenek törvényesen, és ha visszajutnak, én boldog leszek.
Kép
GoDJonzen

2008.01.19. 13:40:41

Köszönjük, hogy hozzászólásoddal emelted a fórumunk színvonalát! Már mondtam párszor, hogy hsz-be normálisat vagy semmit. És ha jót akarsz magadnak ne rúgd össze a port az öreg motorosokkal.Drigo
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.01.18. 21:37:55

Nem vagyok Fradista,de sosem semmi bajom nem volt velük,és örülök a sikereiknek amiket anno elértek,és mindig is úgy gondoltam,h egy nekik helyük van az élvonalban,és megérdemelnék a támogatókat,szal nagyon remélem,h megoldódik vhogy ez az egész :roll: Bár egyre kevesebb erre az esély :?
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
el fuero
Entrenador del Barça

2008.01.18. 21:36:42

doki írta:http://www.inforadio.hu/hir/sport/hir-175218

Én már nem tudom követni az eseményeket. Nevetséges az egész ,a háttérben "érdekes" emberek szerencsétlenkednek.Nem szeretem a Fradit ,de remélem megoldódik lassan a sorsa(pozitívan)
Megint pénzek mozognak jobbra-balra, amiből az állam profitál. Egyszerűen nem akarják,hogy angol kezen legyen az "állam" területe. És eladják potom pénzért vmi ismerős cégnek, aki még végleg kivéreztet minket.

Holnap go Pénzügyminiszétrium! Hajrá Fradi!
Forza Lazio!
Boixos
Llegenda del Barça

2008.01.18. 21:23:00

rohadt nehéz azt végignézni, több mint 30 évnyi szurkolás után, h az embernek vegetál a kedvenc klubja, de sajnos ez egy ideje már várható volt. még 2000 környékén hallottam olyan ismerősöktől, akik nagyon közel voltak a tűzhöz, h rövid időn belül felszámolják a Fradit.
akkor nem hittem el, viszont mostmár egyre valószínűbbnak tűnik a bugi.
már csak nagyon kicsit remélem, h nem fog nekik sikerülni.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Ordog
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.01.18. 21:13:20

A lényeg az, hogy kiírnak egy meghívásos tendert jövő szerdán, ami már télleg a legeslegeslegeslegutolsó szalmaszál. Erre meghívják közösen McCabe-t, meg kell győzni hogy pályázzon utoljára és ha ez így lesz akkor még van remény.

De ez már tényleg az utolsó! Tényleg! (hogy Dzsudzsákot idézzem)
doki
Entrenador del Barça

2008.01.18. 21:02:40

http://www.inforadio.hu/hir/sport/hir-175218

Én már nem tudom követni az eseményeket. Nevetséges az egész ,a háttérben "érdekes" emberek szerencsétlenkednek.Nem szeretem a Fradit ,de remélem megoldódik lassan a sorsa(pozitívan)
Szandi
Főnökasszony

2008.01.18. 15:21:39

Ha utánpótlás nevelés, akkor egyértelműen MTK. Fradiról annyit tudok mondani, hogy igen, edzenek, de sok akkora gyökér van itt, akkora arccal a semmire...
Sokan csak azért járnak ide, hogy elmondhassák, na én Fradiban nyomom. Felháborító ahogy az edzővel beszélnek, ahogy sok játékos beletojik az egészbe. Persze nem mindenki, de hihetetlen sok paréj van.

Ami ma volt írva, az egyik sportgazdaságszakértő nyilatkozta, hogy a pályázatot külön-külön kellett volna kiírni pl a területekre, részvényekre..stb.
Sokkal több jelentkező lett volna.
És ha belegondolunk, az a felvetés sem akkora blődség, hogy esetleg meglettcsinálva ez az egész, hogy mostmár ez a megpályázós dolog legyen, és a honi eddig sunyin lapuló befektetők olcsóbban jussanak hozzá a Fradihoz, ja és miután ez megtörtént, ők tetszeleghetnének a +NAGY MEGMENTŐ" szerepében.
VT!
Rieb dolgozzon. Asszem ezt írtad. Hát figyelj. Nem tudom, mennyire követed figyelemmel a történéseket, de az utóbbi elnökök közül (csak a Bl utáni ínséges időszakokat nézve) messze ő a legjobb elnök. Dolgozik ő, hidd el. Ezt az angolt se volt semmi felkutatni. Meg eleve látszik rajta, látszik a fején milyen gondterhelt, hogy megviseli.

Amúgy meg az egész ügy úgy bűzlik, ahogy van. Nem csodálom, hogy Kevinék kifutnak a világból tőlünk. Még egy ilyen embert nem hinném, hogy találhatnánk. Óriási ajándék lett volna, és nem csak a Fradinak, hanem kompletten az egész magyar labdarúgásnak. Csak ezt sokan nem látják be. Pedig ez tény.

utolsó:
A legröhejesebb az lenne, ha most McCabe-ék egy pert akasztanának a nyakunkba.
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
Válasz küldése