Szívem szerint sokszor még durvábban is fogalmaznék egy-egy ilyen meccs után, éppen azért, hogy fölébresszek néhány szurkolót. Azzal ha nem kritizálunk, eldfogadjuk azt, ami van. Megdöbbentőnek és elkeserítőnek tartom, hogy a hivatalos oldal ezt a meccset képes pozitív színben feltüntetni, mélyen felháborít, hogy képesek így hülyíteni a népet. Mert azt csinálják.
Ez nem hit kérdése, mindannyian Barcelona szurkolók vagyunk, és javítani akarunk a magunk módján a helyzeten. Az Eurobarca - szerénytelenség nélkül - a Barca tekintetében a legnagyobb hazai véleményformáló erő. És én nem szeretném egyszerűen becsapni a szurkolókat, hogy "nincs semmi baj, jók vagyunk azért, végülis megint szereztünk egy pontot."
Azt a cikkekben nem merem leírni, és - mivel teljes elkeseredettséget nem akarok - nem is fogom, hogy én a magam részéről a Clásico óta egy lyukas garast nem adnék azért, hogy ez a csapat bajnok lesz. Teljesen kizártnak tartom, szinte csoda értékűnek. És nem azért, mert tegnap olyan eredmény született amilyen. Ha megnyertük volna a végén, akkor is ezt írnám. Hazudni pedig nem fogok, hogy megpróbáljam ezt a játékot "pozitívan eladni".
Bocs mindenkitől, akinek ezzel a lelkébe gázoltam