La Pulga írta:messi1918 írta:Amúgy azok az emberek (britek) a lesötétebbek a világon!
Azért Magyarországon is van egy pár
(pákó , szalacsi , és a többi majom)
Tévedsz, szerintem egyáltalán nem ők, azon jómódú népek közül, akik annyira tartják magukat, sőt, jóval nagyobb hatalom van a kezükben.
Ki lehet találni, az USA-re utaltam. Nekem volt szerncsém már ott eltölteni egy kevés időt, így jobban látni a mindennapi "amerikai álmot", s végül levontam a konklúziót: rájöttem, hogy az, amitől kiskoromban féltettek, óvtak szüleim nem volt hiábavaló: "ne nézd annyit a TV-t, azt hazudnak amit akarnak, fogyasztói népet csinálnak" ecetera. Nos ebben kételkedtem, míg oda nem jutottam. Az emberek 80%-a, akikkel volt szerencsém találkozni, ismerkedni túlzás nélkül besorolható a tudatlan, flegma, agyoniskolázott, apuci-anyuci kedvence, magamutogatós, én vagyok a világ teteje, szerepléskényszer, néz, de nem lát, vásárló... kategóriák közé.
Persze ez a vélemény elég szélsőséges! Maga az ország lenyűgöző, s alig ismerhettem meg, de ezeket már az előtt is hallottam, s így egyértelművé vált. Hiába a rengeteg szép tapasztalt dolog, az energiazabáló, természetet egyáltalán nem tisztelő, triplatokájú, "agyhalott" lakosok jócskán a rosszabb felé billentették a mérleg nyelvét. Mégegyszer említem, ez nem általánosítás, sértegetni sem akarok senkit, de ezt gondolom, s sajnos hazánkban is hasonló folyamatok mennek végbe, elég összehasonlítani egy 20 évvel ezelőtti, s egy jelenben általános iskolás gyerek szellemi egzisztenciáját, gondolkodásmódját stb... Ismét csak tisztelet a kivételnek! Összeségében lenyűgöző kultúra, változatos, modern ország, de a politikai életük, az életmód, az emberi értékeik... (sorolhatnám tovább), nos ezek miatt én nem szívesen élnék ott.
Mindenkinek ajánlom a Nat. Geo. által készített doc. filmet, melyet 2000 körül forgattak. A téma egy benzinárnövekedés hatása, a lakosság reakciója (USA). Nem nagyon hittem el, amikor az ottani jövedelmekhez viszonyított ritka olcsó üzemanyag minimális emelkedése után káosz tört ki, az emberek egymás ellen stb.) Tanulságos.
Összeségében az USA engem nagyon megrémisztett, s bele sem merek gondolni a jövőbe.