Na...számomra meglepő cikkeket találtam a Sport.es-en és az El Mundo-n!
Laporta elérkezett 5 éves fennálása legnehezebb pontjához!!!
Mind a két sajtóorgánum tudni véli, hogy Laporta már nem bízik Rijkaardban és megkapta az ultimátumot! Az El Mundo címlapján is ez van, fekete háttér előtt Rijkaard, fölé nagy betűkkel, hogy Ultimatum!
A cikkek arról szólnak, hogy a holnapi Schalke elleni meccs lehet Rijkaard utolsó meccse a Barca kispadján amennyiben nem tudja a Barca megverni a Schalkét. Egyfajta "meccslabda" (az El Mundo-s cikk címe is ez) lesz ez a Místernek. Ha holnap kikap a Barca, mégpedig úgy, hogy nehéz helyzetbe kerül a továbbjutás akkor már holnap este megköszönik Rijkaard munkáját és a Barca B jelenlegi edzője Guardiola veszi át a helyét a fennmaradó 8 bajnoki erejéig, hogy a vasárnapi Getafe elleni otthoni meccsre már Guardiola készítse fel a csapatot. Ezzel egyébként a Sport.es foglalkozik nagyobb terjedelemben. Taglalja még Guardiola szerepét a Barca, a spanyol válogatott valamint Katalónia körében. Azt írják, hogy egy igazi Barcás irányíthatná a jelenlegi csapatot.
Van is egy szavazás az El Mundo-n, ami arról kérdez, hogy: Szerinted ki üljön a Barca kispadján a szezon hátralévő meccsein? Két választás van: 1. Rijkaard 2. Guardiola. A szavazást amikor néztem, kb. 4500-an szavaztak és 56% mondta azt, hogy ő Guardiola-t szeretné a hátralévő 8 meccsre.
Nagyon úgy tűnik nekem, hogy ez most nem kacsa. Volt egy fajta "ultimátum" még azt hiszem októberben-november környékén de azt mindenki cáfolta. Vagyis...szeretném inkább azt hinni, hogy ez nem kacsa. Rijkaardnak tehát úgy néz ki, hogy tényleg "meccslabda" lesz a holnapi meccs, amelyen győznie kell, hogy a hétvégén is még ő maradjon az edző. Igazság szerint én ezeknek a cikkeknek adok igazat...ha nem nyerünk akkor menjen és jöjjön év végéig Guardiola...Ennél rosszabat már nem csinálhat még ő sem...közben pedig megkezdeni a tárgyalásokat Mourinho-val, hogy év végén vegye át a Barca kispadját...ez lenne szerintem a jelenlegi állást nézve az ideális döntés.
Na ez egy kicsit hosszú lett, de legalább kifejtettem egy kicsit bővebben a véleményemet...

Na peace emberek.
szerk.: Annyit még hozzátennék, hogy Txiki-t is megkérdezték a jelenlegi helyzetről egy interjúban és hivatalosan is elismerte, hogy KRÍZIS van a csapatnál és hogy nyáron nehéz és nagy döntéseket fognak meghozni a jövő szempontjából. Ő persze még mindig támogatja Rijkaard-ot, (hiszem közismerten nagy spanok) de ezt nem csak ő dönti el hanem az igazgatótanács többi tagja is.