Barça Igazolások 2007-08

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.26. 12:13:19

Igen, én is hasonlóan látom a dolgokat, de úgy vélem, hogy Rijkaard ideje lejárt a Camp Nouban... Ha pedig új edző jön, akkor új felállás lesz minden valószínűség szerint. Én 4-4-2-es gyémántalakzatot játszatnék a csapattal Messivel a két csatár (Henry, Eto'o) mögött. Így gyakorlatilag a szélsőhátvédek feladata lenne a széleket meghúzni. De, ez szerintem csak és kizárólag Alvessel működne. Zambrottát pedig nem feltétlenül adnám el, szerintem a bal oldalon még mindig jobb játékra lenne képes... ráadásul Abidal igazán találta meg a helyét...

-----------Henry----------Eto'o-----------

--------------------Messi------------------

--------Iniesta--------------Xavi---------

-------------------Touré-------------------

Zambrotta----Milito----Puyol-----Alves
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.04.26. 12:03:34

grecki írta: Szerintem ez azért nem jó példa, mert a
Dream Team korában korántsem volt akkora szerepe a szélsőhátvédeknek. Mára szerintem az egyik legfontosabb poszt a vkp mellett, mert védekezésben és támadásban egyaránt hatalmas mezőnymunka és felelősség hárul rájuk. Nélkülük nincs védekezés, könnyedén a védelem mögé lehet kerülni, nélkülük nincs támadás, mert hiányukban sokkal nehezebb megbontani az ellenfél falát.

A 2006-os csapat pedig azért nem jó példa, mert az a csapat a játék minden elemében a mezőny fölé kerekedett, letámadott, labdát szerzett, gyors, pontos, egyérintős játékkal nyertük meg a meccseket. Nem annyira támaszkodtunk a szélekre.

Most ugyanakkor az akkori játékból szinte semmi nem maradt meg, csupán a labdatartás és a rengeteg tökölődés. Most nincs Giuly-nk sem, aki egyedüliként meghúzta (rendszeresen) a széleket, igaz gyenge hatásfokkal. Ennek a bandának szerintem mindennél jobban szüksége van egy "Cafú utódra".
Másként látjuk a dolgokat. Sztem ez a csapat nem alkalmas a klasszikus széljátékra, arra kellene erős középcsatár(ok), jelenleg ilyenünk nincs, de attól még le nem cserélném Eto'ot. Nyílván nem csak beadás-fejelésből áll a széljáték, de fontos eleme. Alves mindenképp tökéletes lenne nekünk, ha nem állna előtte egy Messi, aki a szélsőhátvéd dolgát lekorlátozza arra hogy spinteljen a jobban, és ha nem sikerült az 5 csel akkor megkapja a lasztit. Alves hatalmas egyéniség is, aki nem férne meg Messivel egy oldalon sztem.
Itt jön képbe az, hogy mi van ha taktikát váltunk, és megszűnik a szélsőtámadók posztja, helyette, lesz egy visszavont szabad mozgású Messi, előttük két klasszikus csatár. (Viszont ekkor nem tudom, hogy férne megy egy igazi irányító még Messi mögött, gyakorlatilag zéró területtel, márpedig sztem mindenképp szükség van egy igazi játékmesterre, nagyon kétséges hogy Messi tudná még mozgatni az egész csapatot.) Ekkor lenne reális értéke Alvesnek, aki bejátszaná az egész jobb oldalt, balt meg bevállalná Abi. Nem rossz taktika, tény, sokat gondolkodtam azon, hogy talán egy ilyen felállás jelenthetne igazi forradalmat a csapatjátékon( a játékoscserék után természetesen).

Ettől függetlenül Lahmot én nagyon jó kis játékosnak tartom, aki a jelenlegi taktikába jobban beleillene mint Alves, viszont a másikban se lenne kutyütő.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.26. 12:01:54

barca99 írta:
Zozzy 5 írta:Maicontól nem tudom miért van mindenki elájulva...Jó játékos, szó se róla, de ha a cselszi egyszer nem ajánl be érte mittoménhány tízmilliót meg itt egyszer eurobarcán nem jelenik meg róla egy cikk akkor valszeg harmad ennyi embernek jut eszébe...
Pedig sztem többször volt válogatott, mint Alves. Egy bölény az az ember, az előrefutásai veszélyesek, kicsit talán gyengébb támadásban és technikai tudásban, mint Alves, viszont testi erőben kétszer jobb.
Viszont árban még Alvesnél is több lenne. Annyit meg lehet akármilyen erős nem ér.

Egyébként az lenne a legjobb, ha Messi kötetlen posztot kapna és nem mindíg a vonalhoz húzódna ki. A Manchester ellen is megfigyelhető volt, hogy bentébb játszott, rögtön jobban ment Zambinak is. Ha ez így maradna akkor nem csak Alves tudná a jobbszélt bejátszani jól, hanem pl. egy Lahm is. Ezért nem vagyok ellene.
Olafinho
Jugador del Barça

2008.04.26. 11:54:50

Cooltiszo írta:Alves hatalmas játékos, de nem lehet világválogatottat összehozni. Kik voltak a Dream Team vagy a 2006os csapat szélsőhátvédjei???? Jó játékosok, akik azért korántsem voltak világsztárok. Lahm megfelelő megoldás lenne, mert a MU elleni meccstől eltekintve Zambi hatalmas 0 nálunk 2 éve. Ahova kell az a Alvesért szánt 40-50 millió az a középpálya és a csatársor.

Világválogatott?A mai fociban minden elitklub világválogatott, de mindegy.

Én is örülnék, ha lennénk szerethető védőink a szélen, ha Zamb el, akkor nem lesz, és én Lahmot nem tudom itt elképzelni.

Középpálya és támadók: tényleg kő egy normális irányító, a csatároknál nem látok problémát. Legfeljebb variációs okokból kell egy támadó.
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.26. 11:53:36

Zozzy 5 írta:Maicontól nem tudom miért van mindenki elájulva...Jó játékos, szó se róla, de ha a cselszi egyszer nem ajánl be érte mittoménhány tízmilliót meg itt egyszer eurobarcán nem jelenik meg róla egy cikk akkor valszeg harmad ennyi embernek jut eszébe...
Pedig sztem többször volt válogatott, mint Alves. Egy bölény az az ember, az előrefutásai veszélyesek, kicsit talán gyengébb támadásban és technikai tudásban, mint Alves, viszont testi erőben kétszer jobb.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.26. 11:51:36

Cooltiszo írta:Alves hatalmas játékos, de nem lehet világválogatottat összehozni. Kik voltak a Dream Team vagy a 2006os csapat szélsőhátvédjei???? Jó játékosok, akik azért korántsem voltak világsztárok. Lahm megfelelő megoldás lenne, mert a MU elleni meccstől eltekintve Zambi hatalmas 0 nálunk 2 éve. Ahova kell az a Alvesért szánt 40-50 millió az a középpálya és a csatársor.
Szerintem ez azért nem jó példa, mert a
Dream Team korában korántsem volt akkora szerepe a szélsőhátvédeknek. Mára szerintem az egyik legfontosabb poszt a vkp mellett, mert védekezésben és támadásban egyaránt hatalmas mezőnymunka és felelősség hárul rájuk. Nélkülük nincs védekezés, könnyedén a védelem mögé lehet kerülni, nélkülük nincs támadás, mert hiányukban sokkal nehezebb megbontani az ellenfél falát.

A 2006-os csapat pedig azért nem jó példa, mert az a csapat a játék minden elemében a mezőny fölé kerekedett, letámadott, labdát szerzett, gyors, pontos, egyérintős játékkal nyertük meg a meccseket. Nem annyira támaszkodtunk a szélekre.

Most ugyanakkor az akkori játékból szinte semmi nem maradt meg, csupán a labdatartás és a rengeteg tökölődés. Most nincs Giuly-nk sem, aki egyedüliként meghúzta (rendszeresen) a széleket, igaz gyenge hatásfokkal. Ennek a bandának szerintem mindennél jobban szüksége van egy "Cafú utódra".
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.26. 11:50:52

Csak nekem Lahm-mal megint az a bajom, hogy okés hogy gyors, támad védekezik, bead, lő... de mindezt Zambrotta is tudta. Idejött és mégsem feküdt neki a stílusunk. Most ha megvettük és állítólag 4 éves a szerződése, akkor 2-3 évig feltehetőleg akkor is marad, ha ugyanúgy nem találja a helyét, mint az olasz. 24 éves, padozni biztos nem fog, és még azt is mondhatjuk rá, hogy zsákbamacska.
Alvessel viszont biztosan nem lett volna ilyen probléma.

Bár én még mindig nem hiszem, hogy a miénk, elvégre arról volt szó, hogy régebben érdeklődtünk, most meg kiderült, hogy távozik a nyáron. Itt azonban nem jön az egyenlőségjel, hogy leigazoltuk.
Olafinho
Jugador del Barça

2008.04.26. 11:48:32

grecki írta:Tökéletesen egyetértek. Alvesre van szükségünk, mi több, már évek óta meg kellett volna venni. Javítani kell a széljátékunkon, a beadásokon, és Alvesnél jobbat keresve sem találnánk.
Huh, már azt hittem, h ide csak Bundesliga sérós arcok írnak be! :shock:

De, látom más is látja a lényeget, ez örvendetes.

Ja, irányítónak meg vegyük meg Ballack-ot, nem?Az szép Barca lenne!
Vagy Svájnstájger kell ide?

Alves kő ide má rég óta oszt annyi!

:lol:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.26. 11:44:42

Olafinho írta: Lahm lehet, hogy neked szimpi, de a sorrend a következő jelenleg:1.Alves2. Zambi(az Mu elleni teljesítményét megtartva első)3. Májkón 4. esetleg Lahm
Lehet, hogy te így gondolod, de lehet, hogy más nem :wink: Lássuk be, Zambi egész éves teljesítménye semmi extra. Nem tudom miért, lehet, hogy nem tud felpörögni a spanyol kiscsapatok ellen vagy nem illik bele a közegbe. Szóval ha már sorrendet csinálunk akkor a második helyre nem biztos, hogy őt tenném.
Maicontól nem tudom miért van mindenki elájulva...Jó játékos, szó se róla, de ha a cselszi egyszer nem ajánl be érte mittoménhány tízmilliót meg itt egyszer eurobarcán nem jelenik meg róla egy cikk akkor valszeg harmad ennyi embernek jut eszébe...
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.04.26. 11:43:14

Alves hatalmas játékos, de nem lehet világválogatottat összehozni. Kik voltak a Dream Team vagy a 2006os csapat szélsőhátvédjei???? Jó játékosok, akik azért korántsem voltak világsztárok. Lahm megfelelő megoldás lenne, mert a MU elleni meccstől eltekintve Zambi hatalmas 0 nálunk 2 éve. Ahova kell az a Alvesért szánt 40-50 millió az a középpálya és a csatársor.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.26. 11:40:54

Tökéletesen egyetértek. Alvesre van szükségünk, mi több, már évek óta meg kellett volna venni. Javítani kell a széljátékunkon, a beadásokon, és Alvesnél jobbat keresve sem találnánk.
Olafinho
Jugador del Barça

2008.04.26. 11:38:22

Rivaldo11 írta:
Varga Tamás írta:Ha a hülyeség fájna egyesknek, ordítanának! :twisted: :twisted: :twisted:
Igazoljunk le mindenkit, akit eladnak idén a futballpiacon, és akkor biztos nem lesz még sérültünk se, és minden posztra lesz legalább 10 jelentkező. Kész vagyok, teljesen.
Ez a béna fritz pedig menjen inkább a Milanba, oda való, ide nem kell - a jobboldalon van egy világbajnok játékosunk, aki fényévekkel veri Fülöpöt. :twisted: :twisted: :twisted:
Fényévekkel veri? Na ezzel kicsit vitáznék. Lahm SIMÁN van olyan, mint a jelenlegi Zambrotta. Igen, a MU ellen láétott Zambrotta.
Amúgy meg inkább 10 fritz, mint 1 tommy...
Lahm lehet, hogy neked szimpi, de a sorrend a következő jelenleg:1.Alves2. Zambi(az Mu elleni teljesítményét megtartva első)3. Májkón 4. esetleg Lahm
Olafinho
Jugador del Barça

2008.04.26. 11:33:17

Varga Tamás írta:
senzu írta:
Varga Tamás írta: Ez a béna fritz pedig menjen inkább a Milanba, oda való, ide nem kell
=D> #-o
Foghatod a fejedet, de nekem az a véleményem, hogy Lahm nem üti meg a Barca szintjét. A stílusa nem illik ide, és német. A németeket pedig ki nem állhatom. Két német nyerte el a tetszésemet: Steffi Graf és Bernd Schuster. A többit úgy, ahogy vannak utálom. (és most nagyon finoman fejeztem ki magam)
Lahm a Barcában? A német vonal jobb lenne, ha elkerülné a csapatot, utálom a azt a foci stílust anit a Bundes-ék képviselnek.

Ja, és tényleg tipikus Barca igazolás lenne: Ott van Alves kumma drága, de a Barca stílusába illene és jelenleg a legjobb-jobb hátvéd.
Persze hátvédre nem baszunk ki pénzt jó lesz Oli, vagy Lahm. Ez szánalmas, hisz ha Zambi elmegy akkor oda komoly playa kell.

Alves gyors jól támad, kemény lövései vannak szívós, és ne felejtsétek el:

Az igazi Dinhót ő volt az egyetlen hátvéd aki tudta tartani, rúgott-szúrt-csípett-harapott.

Akkor meg is állapítottuk az egyik cimbivel, h ő egy kis vérszivó pióca, úgy tapad.

Szóval, lehet ,h Lahm nem rossz szintet képvisel egyébként objektíve, de objektíve Alves a játék minden elemáben jobb. Nem ő rajta kéne spórolni.
:twisted:
djtrack
Capitá del Barça

2008.04.26. 11:08:09

na gratula úgy néz ki erről is lecsúsztunk:
http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=177936&
socio66

2008.04.26. 10:09:50

már sokadszorra belinkelt hír! egyébként nagyon örülök,hiszen Lahm fiatal,jo hátvéd,gyors támadószellemű és a lövéseknél sem jön zavarba. Mi több, sikerre éhes,mivel Münchenben nem nyert komoly trófeát. Ilyen játékos pedig jol jön a Barcának!
I am Legend
Barça C

2008.04.26. 09:49:50

http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=177840&

Olvasgass vissza és ne linkeld be ugyanazt a hírt amit mások már megtették. És a userbarodat vedd ki mert az aláírásban és avartárban az animált gif-ek használata tiltva van.
S.
Karashu
Jugador d'estrella

2008.04.26. 09:34:03

Fernando írta:Több forrásból is olvastam ezt a Lahm-os bizniszt. Örülök neki! Igazából annak is örülnék ha Zambrotta maradna és kialakulhatna egyfajta verseny azon a poszton. Mert valljuk meg egy Oleguer nem nagyon motiválja Zambrottát.
Mondjuk ez tényleg igaz, lehet Zambrotta is rákapcsolna, ha lenne konkurencia! :wink:
VISCA EL BARCA!!! MINDHALÁLIG!!!
2008. május - A Bukás - Rijkaard utolsó napjai
Puyol, Messi, Henry és Alves a legnagyobbaaaaak!! :D
Csakis a saját magam zsoldosa vagyok!
Nyíregyházán beszállnék egy szerepjátékos partiba! M.A.G.U.S. elsősorban, de Vampire-rel és D&D-vel is eljátszok! Msn-n keress meg! Thnx! :)
Eddig jól kenjük Pep! :) Serlegeket és örömkönnyeket a szurkolóknak! :)
Fernando
Llegenda del Barça

2008.04.26. 09:14:06

Több forrásból is olvastam ezt a Lahm-os bizniszt. Örülök neki! Igazából annak is örülnék ha Zambrotta maradna és kialakulhatna egyfajta verseny azon a poszton. Mert valljuk meg egy Oleguer nem nagyon motiválja Zambrottát.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Gogeta
Jugador del Barça

2008.04.26. 08:29:15

djtrack írta:

barátom egy kicsit erős a dani alveses üzlet,az még a fm-ben se menne.
meg a benzemás:DD én nagyon jót nevettem rajta:D

rég volt április elseje.meg kieron richardson minek ide? egész évben sérült volt meg nem sok mindent tett le az asztalra. tőteléknek meg minek?
A Richards alatt a Micah Richards-ra gondolt, teee. :(
Visça el Barça!
djtrack
Capitá del Barça

2008.04.25. 23:39:44

messinho19 írta:én ezeket venném ezekböl: :D

Zambrotta - Lahm (Bayern)
Oleguer + Edmilson + Marquez - Dani Alves (Sevilla)
Deco + Gudi + Ezquerro - Benzema (Lyon)
R10 - Silva (Valencia)
és venném saját kessből:

Toulalan (Lyon)
Garay (Racing)
Richards (KH - Man.City)

max 50 milliot költenénk igazolásra de a mostani sz@r helyzetbe ez sztem lehetséges.... az arsenal is 70et fog költeni....

edző: Guardiola vagy Murinho

barátom egy kicsit erős a dani alveses üzlet,az még a fm-ben se menne.
meg a benzemás:DD én nagyon jót nevettem rajta:D

rég volt április elseje.meg kieron richardson minek ide? egész évben sérült volt meg nem sok mindent tett le az asztalra. tőteléknek meg minek?
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.25. 23:09:19

"Houston, we have a problem."
Itt súlyos gondok vannak a realitásérzékeddel. Ennyi zöldséget még a vegák sem tudnak összehozni. Holt terhet akarsz adni a világ legjobb szélsőhátvédjéért, akit tavaly 35 millióért sem engedtek el?
the Legend
Barça B

2008.04.25. 22:59:18

messinho19 írta:én ezeket venném ezekböl: :D

R10 - Silva (Valencia)
és venném saját kessből:

Toulalan (Lyon)
Garay (Racing)
Richards (KH - Man.City)

max 50 milliot költenénk igazolásra de a mostani sz@r helyzetbe ez sztem lehetséges.... az arsenal is 70et fog költeni....

egyetértek de ha megvesszük lahmot akko minek még daniel alves? :?
meg minek kell benzema ha jol tom van legalább 5 csatárunk és elég minöségiek :)
messinho19
Jugador del Barça

2008.04.25. 22:12:41

én ezeket venném ezekböl: :D

R10 - Silva (Valencia)
és venném saját kessből:

Toulalan (Lyon)
Garay (Racing)
Richards (KH - Man.City)

Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.04.25. 22:07:55

barca0417 írta: szerintem is jó Zambrotta ide, csak egy megfelelő tartalék kéne mögéje, mint Sylvinho a másik oldalon. Tehermentesítené is Zambit, meg versenyhelyzetre is késztetné. Ezért nem kellett volna Bellettit eladni.
Ebben teljessen egyetértek. Zambrottának is sokszor jóljönne egykis pihenő, de igazán nincs ki helyetesítse. Inkább jóljönne egy biztos hátvéd neki, mint Abidal esetében, lehet hogy a teljesítménye is hosszú távon javulna.
Nekem nagyon szimpatikus játékos, határozott, pontos és megvan a kellő akarata és olasz szíve a játkhoz. Lahm nem a mi stílusunk...
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
barca0417
Entrenador del Barça

2008.04.25. 22:04:11

messinho19 írta:
Ronaldinho&Barca írta:Nekem ugy semmi bajom Lahmmal, szimpatikus játékos. De nekem Zambrotta az Zambrotta. Lehet hogy ez az éve kicsit gyengusra sikerült, de ha jön egy fontos meccs, akkor arra ugy felszívja magát hogy csak na. Fog ő még fejlődi és beleszokik ebbe a katalán életbe majd. Én inkább Zambi mellett maradnék, de Lahmal nincs semmi gondom. Inkább egy olasz, mint egy német... a Barcánkba.
Az az igazság hogy Zambinak nem fekszik a spanyol foci....
neki a Juvéba nagyon jol ment meg a VB-én is jot játszott de nem spanyolba valo.... Dani Alves kell és kész.... de Lahm is jó, mert küzd hajt csinálja és fiatal is...
Lahm se játszott még Spanyolországban, nem tudhatjuk neki mennyire menne...de nem ellenezni akarom, mert nem rossz játékos.
Kép
Lezárt