Hát...én jelen pillanatban, mérhetetlenül szomorú vagyok! Ez a BL kiesés mégjobban széttörte, a már amúgy is megrepedezett gránátvörös-kék szívemet...

Ugyanakkor ugyanúgy fogok szorítani nekik az utolsó meccsen, mint eddig, de ez most nagyon fájó...
Többet érdemeltek volna a fiúk, mivel tényleg látszott rajtuk az akarás, de nem jött össze a gól. Inkább szerintem ez annak tudható be, hogy hátul és a középpályán tényleg szervezetten működtünk (néha azért volt kihagyás, dehát melyik csapatnál nincs) viszont a támadószekció teljesen tanácstalan, "Messifüggő" és taktikátlan volt (teszem hozzá ez már 4 meccs óta tart, hiszen 4 meccs alatt nem tudtunk 1 szem gólt lőni). Nem ringattam magam álomba, hogy mi majd megint leiskolázzuk a MU-t otthon és egy idegenbeli győzelemmel továbbjutunk. Nem...ezt nem vártam...viszont egyetlen egy gólt azért vártam...

Az El Mundo címlapján a következő cím áll 72-es betűmérettel, alatta Henry fogja a fejét: NADA! Magyarul: Semmi! Ez egy idényzáró jelző a Barca szemszögéből...
Nem hibáztatnék senkit, mert tényleg küzdöttek az utolsó másodpercig, de ettől a csapattól és Rijkaardtól ennyi tellett ebben a nagy csatában. Azért megemelem előttük a kalapom, emelt fővel búcsúztunk, hiszen Európa jelenlegi legjobb csapatát izzasztottuk meg és ha mi jutunk tovább akkor senki nem mondta volna, hogy nem érdemeltük volna meg.
Szerintem most jól tette Rijkaard, hogy nem mondott le, igaza volt, nem ez a megfelelő pillanat a lemondásra, hiszen nem akarja most cserben hagyni a csapatot amikor már minden elveszett. (mint "patkány a süllyedő hajóról" tipikus esete, ami teszem hozzá már régen elsüllyedt) Megtehette volna még januárban, akkor jól tette volna, valamint az idény végén biztos távozik. 4 meccs...még 4 meccs erejéig (köztük az El Clásico) "élvezhetjük" még az utóbbi 5 év sikercsapatának a meccseit. Utána egy korszakváltozás fog következni, ami nagyban megváltoztatja az egész Barcát a következő évekre. Ez még viszont a jövő zenéje...vagyis inkább 1 hónap "zenéje". 1 hónapja van ennek a csapatnak...utána soha többé nem látjuk ezeket a játékosokat együtt, akik közül néhányan nagyban hozzájárultak 2 bajnoki címhez valamint 1 BL győzelemhez, hogy csak a legfontosabbakat említsem.
Egy valamit még nagyon de nagyon szeretnék: Ronaldinhot még utoljára Barca mezben látni a Camp Nou-ban 80-90 ezer ember előtt! A következő 4 meccsre nekem ez a legnagyobb kívánságom! Ha bejutottunk volna a BL döntőbe, akkor addigra már félépült volna és játszhatott volna egy keveset. De tegnap este ez az álmom is szertefoszlott...
Gratulálni szeretnék mégegyszer a játékosoknak a hozzáállásuk és az akarásuk miatt, valamint gratulálnék még a MU-nak akiknek sok sikert kívánnék a BL döntőben, innentől azt szeretném ha ők nyernék meg, hiszen az egész évet figyelembe véve ők érdemelnék meg.
Valamint még ezúton szeretném előre is megköszönni Frank Rijkaard munkáját, amit az utóbbi 5 évben dolgozott, beírta magát egy életre a Barca történelemkönyvébe (ezt nem sokan mondhatják el azért a világban) és köszönök neki minden szépet amit adott nekünk!!! Nem lett szép a vége, de köszönöm akkor is! Adíos amigo...
Na ez egy kicsit hosszú lett, de most ezt le kellett írnom, ezzel is megkönnyebülve...tegnap este olyan 11 óra fele már a pityergés kerülgetett...

ez most jól esett leírni. Na szép napot mindenkinek!
MÉS QUE UN CLUB