Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
jelwaz
Entrenador del Barça

2008.05.06. 18:31:48

Én is emelt matekot írtam. Szerintem tök [auto_cenzúra] volt az egész. Egyébként is nehéz volt, a tavalyival összehasonlítva meg még ezerszer. Nekem valószínűleg nem is kell nagyon, és valószínű, hogy összességében kijövök 100 pont fölé. BME felé orientálódik valaki?
barca99
Llegenda del Barça

2008.05.06. 18:14:25

Ezzel a feladattal mégis mi a probléma? :lol:

Az új matek érettségi 2 részből áll. Az első alap dolog, amit még én is megírtam hibátlanra. :D Olyan, amire ránézel és tudod a megoldást. De aki pölö nem vágja a matekot, az is össze tud szedni annyi pontot, hogy átmenjen matekból. A másikhoz azért kell a tudás. Persze, aki érti a matekot, annak a második rész sem nehéz, de holnap majd utána kell nézni, hogy mennyire is könnyű az a könnyű. :)
balboa7
Entrenador del Barça

2008.05.06. 18:06:03

akkor a matek emeltet nehezebbnek éreztétek, mint tavaly...akkor szerencsém volt, h azt írhattam :wink:

valaki írt fizika emeltet? én tavaly szenvedtem vele :lol:
Visca el BARCA!Visca el BARCA!Visca el BARCA!
Kép
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.05.06. 18:04:12

Én matek emeltet írtam. Sztem jóval nehezebb volt mint a tavalyi, legalábbis mi így éreztük, bár minden feladatot megoldottam, befejeztem, már csak az a kérdés, hogy jól gondoltam-e és a számolásban hibáztam-e.
90%+ kell, hogy legyen hogy felvegyenek.Várom a holnapot a megoldókulcs miatt, mert itt sokat ér, ha jó az eredmény meg részletes a gondolatmenet akkor annyit nem húzhatnak le. Kíváncsi leszek nagyon.
Holnap töri. Szerencsére nem számít, de mindenképp 5t akarok írni.
Aztán 20.án filozófia írásbeli. Abból jól megszopattak minket, mert március elején jelentették be, hogy lesz írásbeli is, ami ilyen formában törvényellenes is egyébként...
Drigo
Eurobarca Staff

2008.05.06. 18:02:08

Varga Tamás írta:Nem Dani, nincs igazad. Aki nem tudja, mennyi 2+1, azt még másodikba se szabadna engedni, nemhogy érettségire. Ez szánalmas.
Ez halálian komoly(jó, lehet, hogy a 2+1 túlzás, de nem áll messze a valóságtól), hallottam egyet s mást, h kik hogyan érettségiznek le. Hogy egy példát hozzak: Odamegy a tanár a delikvenshez, hogy fiacskám ketten leérettségiztünk, ugyanis nem pirossal, hanem kékkel javítottam a dolgozatát(így kapott kettest), és ez nem kitaláció, ismerem az ilettőt, de maradjunk az anonimitásnál.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
balboa7
Entrenador del Barça

2008.05.06. 18:01:37

hát, nemtom...nem biztos, h szerencsés volt kiragadni 1 feladatot az egész érettségiből, főleg az elejéről...nem azt mondom, h annyira nehéz lenne, de aki nem ilyen irányba (mérnök,kgazdász stb...) megy tovább, azoknak érettségiképpen simán jó ez sztem...ez az első 12 feladat amúgy is azért van , h neh sokan bukjanak és szerezzék meg a 2est...nekik tök mind1, mivel nem hiszem, h másból kitűnő lenne, szal ígyse-úgyse folytatja a tanulmányait...

akinek meg konkrét elképzelése volt a továbbiakra, az írjon emeltszintet, ha tutira akar menni...később úgy is hasznára lesz az elején, h emeltszinten érettségizet...
Visca el BARCA!Visca el BARCA!Visca el BARCA!
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.06. 17:57:49

Nem Dani, nincs igazad. Aki nem tudja, mennyi 2+1, azt még másodikba se szabadna engedni, nemhogy érettségire. Ez szánalmas.
Kép
Harusz
Jugador del Barça

2008.05.06. 17:56:29

Varga Tamás írta:
Harusz írta: JÓ egyetemre, ahol tanul is majd valamit az ember.
Amikor én földrajzon másodéves volta, a félévi vizsgák után 77-ből 32-en maradtunk az évfolyamon. Ennyit a színvonal eséséről, a gyengülésről és a követelmények visszaeséséről. Ez majdnem minden intézmény esetében így van: a követelmények csökkenek, a teljesítmény esik. Szabályosan írni nem tudó diákok kerülnek be a felsőoktatásba. 20 éve érettségi közelébe se engedték volna őket.
Oda van írva az utolsó mondatom. Azt hittem, nem szorul magyarázatra. Tévedtem.
Drigo írta: Ez az érettségi pont olyan volt, mint az átlagos középiskolai matekoktatás.
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Harusz 2008.05.06. 17:59:07-kor.
Drigo
Eurobarca Staff

2008.05.06. 17:55:53

Az, hogy valakit felvesznek egyetemre, az nem feltétlen az ő "hibája", nálunk BME gépészen 500+ embert vettek fel, ebből KIMONDOTTAN még a fele sem mehet tovább...Hogy miért?Pénz,pénz,pénz...

Harusznak abban igaza van, hogy sokan vannak, akik a vizsgadrukk miatt belekeveredhetnek a dolgokba, hiába tudják.

Tamás! Hidd el, hogy nagyon sokan vannak, akiknek az 1+1 még nem, de a 2+1 már gondot okoz, valahogy őket is át kell rugdosni az érettségin.

Ugyanakkor egészen elképesztőnek tartom, hogy ezzel (is) be lehet kerülni egyetemre, no nem azért, mert nehezebbnek kéne lennie, hanem ez hűen tükrözi a középiskolai oktatás minőségét, aki nem zseni, vagy nem átlagon felüli középsuliból kerül egyetemre, az eláshatja magát, és ez nem az ő hibája, hanem a rendszeré...

Ez az érettségi pont olyan volt, mint az átlagos középiskolai matekoktatás.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.06. 17:53:58

Harusz írta:
Drigo írta: Persze lehet örülni, hogy megírja az ember 90+%-ra, az egyetemen meg majd koppan, persze gondolni kell az olyanokra is, akiknek 8 osztálya 6 első és 2 második osztályból állt, mert valahogy őket is át kell rugdosni valahogy.

Az meg a másik, hogy pl van olyan, akinek ennyi matektudás bőven elég és jól boldogul így is az életben, ők az irodalmat rázzák ki a kisujjukból.
Én BME környezetmérnökire jelentkeztem. 90+%ra megírtam. S rengeteg ismerősöm, akik nem pengék matekből, nem írták meg 80%ra se, mert ők mindenhol rontottak valamit. Igen, az első részen is. Aki nem magabiztos, az belekeveredhet egy ilyen 5/100 vagy 1/5-be.
VT! Az érettségi ma már nem ér semmit. Aki meg fel akarja vetetni magát egyetemre, az emeltet ír (momentán én kémiából). JÓ egyetemre, ahol tanul is majd valamit az ember.
Amikor én földrajzon másodéves volta, a félévi vizsgák után 77-ből 32-en maradtunk az évfolyamon. Ennyit a színvonal eséséről, a gyengülésről és a követelmények visszaeséséről. Ez majdnem minden intézmény esetében így van: a követelmények csökkenek, a teljesítmény esik. Szabályosan írni nem tudó diákok kerülnek be a felsőoktatásba. 20 éve érettségi közelébe se engedték volna őket.
Kép
Saviola
Júdás 2, az áruló

2008.05.06. 17:47:14

Persze,én nem értem a lényeget. :lol:

Mit kellett volna megkérdezni?Most őszintén..mindenáron..biztos a matek középszintemmel fognak felvenni. :lol:
Drigo írta: Nem azért Savi, de kb bármelyik feladatot kiemelhettem volna az elejéről. A feladatok közt alig van olyan, ami igényli a 12 osztály elvégzését...

Persze lehet örülni, hogy megírja az ember 90+%-ra, az egyetemen meg majd koppan, persze gondolni kell az olyanokra is, akiknek 8 osztálya 6 első és 2 második osztályból állt, mert valahogy őket is át kell rugdosni valahogy.

Az meg a másik, hogy pl van olyan, akinek ennyi matektudás bőven elég és jól boldogul így is az életben, ők az irodalmat rázzák ki a kisujjukból.
Az elejéről. :wink:

Az a pontoknak a fele..az 2-es. :roll:

Mind1,lesz.rom,4-es legyen,s én már boldog leszek vele. 8)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Harusz
Jugador del Barça

2008.05.06. 17:47:12

Drigo írta: Persze lehet örülni, hogy megírja az ember 90+%-ra, az egyetemen meg majd koppan, persze gondolni kell az olyanokra is, akiknek 8 osztálya 6 első és 2 második osztályból állt, mert valahogy őket is át kell rugdosni valahogy.

Én BME környezetmérnökire jelentkeztem. 90+%ra megírtam. S rengeteg ismerősöm, akik nem pengék matekből, nem írták meg 80%ra se, mert ők mindenhol rontottak valamit. Igen, az első részen is. Aki nem magabiztos, az belekeveredhet egy ilyen 5/100 vagy 1/5-be.
VT! Az érettségi ma már nem ér semmit. Aki meg fel akarja vetetni magát egyetemre, az emeltet ír (momentán én kémiából). JÓ egyetemre, ahol tanul is majd valamit az ember.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.06. 17:45:34

Saviola írta:
Varga Tamás írta: azért ilyen szintű feladatot nem hiszem, hogy szerencsés feltenni egy olyan feladatsorba, ami alapján eldöntik a felvételiket is. Azért az a neve ennek az aktusnak, hogy érettségi, mert arról kell tanúbizonyságot adni, hogy érett-e az illető a felsőoktatásra, és a mindennapi életre. Az én időmben ilyet nem kérdeztek. Legalábbis az általános iskola 2. osztálya után nem nagyon.
Igen,igaz,a 45 perces részben is 4-ed fokú egyenleteknek kellett volna lennie. :twisted:
Bocs, hogy nem érted a lényeget. Egy érettségin nem azt kell megkérdezni, hogy mennyi 1+1, mert ennek ismerete feltételezhető. Hiszen ha valaki nem tudja, azt az általános iskola első osztályából sem engedik tovább. Elhiszem, hogy mindenkit fel kell venni az egyetemekre, de nem minden áron. De, erről már kifejtettem a véleményem.
Többek közt ezért volt a szombathelyi főiskolán a földrajz első évfolyam félévi átlaga 2,1. Majd' eldobtam az agyam, mikor erről a tanszákvezető egyetemi tanárral beszélgettem. Mert már a bolondokat is felveszik az egyetemekre. Akiknek nem inge, ne vegye magára. :twisted:
Kép
Drigo
Eurobarca Staff

2008.05.06. 17:39:47

Saviola írta:Tapsoljátok meg magatokat! 8) =D>

Egy feladataból következtettetek az egészre,sok parafenomén.Szánalom. :twisted:
Nem azért Savi, de kb bármelyik feladatot kiemelhettem volna az elejéről. A feladatok közt alig van olyan, ami igényli a 12 osztály elvégzését...

Persze lehet örülni, hogy megírja az ember 90+%-ra, az egyetemen meg majd koppan, persze gondolni kell az olyanokra is, akiknek 8 osztálya 6 első és 2 második osztályból állt, mert valahogy őket is át kell rugdosni valahogy.

Saviola
Júdás 2, az áruló

2008.05.06. 17:39:02

Varga Tamás írta: azért ilyen szintű feladatot nem hiszem, hogy szerencsés feltenni egy olyan feladatsorba, ami alapján eldöntik a felvételiket is. Azért az a neve ennek az aktusnak, hogy érettségi, mert arról kell tanúbizonyságot adni, hogy érett-e az illető a felsőoktatásra, és a mindennapi életre. Az én időmben ilyet nem kérdeztek. Legalábbis az általános iskola 2. osztálya után nem nagyon.
Igen,igaz,a 45 perces részben is 4-ed fokú egyenleteknek kellett volna lennie. :twisted:
Harusz
Jugador del Barça

2008.05.06. 17:36:38

Igaza van Saviolának. Majd holnap megtekintitek a második felét az OM honlapján, s akkor már korrekt képetek lesz az egészről.
Tény, h az eleje röhejesen egyszerű volt, de a 2. részhez már kellett a matek ismerete is...
Attól függetlenül, h nekem simán ment...
Andris
Adminisztrátor

2008.05.06. 17:36:02

Mintha 18. feladatot láttam volna :-k
Drigo írta:
lionelmessi19 írta:Az nem kerül ki véletlen ugyanígy ?
Szivesen csinálgatnám próbaképp :)
Holnap 8kor az is fent lesz, mindig pont egy nappal utána kerül fel az OM honlapjára. Addig csináld a régebbieket :wink:
Köszi :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andris 2008.05.06. 17:37:07-kor.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.06. 17:34:05

azért ilyen szintű feladatot nem hiszem, hogy szerencsés feltenni egy olyan feladatsorba, ami alapján eldöntik a felvételiket is. Azért az a neve ennek az aktusnak, hogy érettségi, mert arról kell tanúbizonyságot adni, hogy érett-e az illető a felsőoktatásra, és a mindennapi életre. Az én időmben ilyet nem kérdeztek. Legalábbis az általános iskola 2. osztálya után nem nagyon.
Kép
Saviola
Júdás 2, az áruló

2008.05.06. 17:31:31

Tapsoljátok meg magatokat! 8) =D>

Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.06. 17:30:16

Drigo írta:Kép

Ez a nem semmi. Mai érettségiben volt...

ITT a többi.

Szánalmas egy ország a miénk.
Általános iskola 2. osztály. Így még a debillek is kapnak érettségit.
Szánalmas ország, szánalmas oktatása. Amiben jók voltunk 20 évvel ezelőttig, azt is sikerült a béka segge alá süllyeszteni. Enny irővel megkérdezhették volna, hogy mennyi 1+1. :twisted:
Kép
Saviola
Júdás 2, az áruló

2008.05.06. 17:26:02

Los Banditos írta:Aki ezek után azt mondja, hogy az érettségi nehéz volt... :roll:
Az utolsó 3 feladathoz kétlem,hogy közöd lett volna..a Drigo által mutatott példa a 45 perc alatt készintendő,12 feladat között volt..ott nem is volt sok nehezebb..mert volt rá 45 perced..a második rész a húzós..ha azokat megcsináltad,akkor ugass. :evil:

Bírom az ilyen arcokat,hogy a semmiből pofáznak bele. :roll:
Drigo
Eurobarca Staff

2008.05.06. 17:14:21

lionelmessi19 írta:Az nem kerül ki véletlen ugyanígy ?
Holnap 8kor az is fent lesz, mindig pont egy nappal utána kerül fel az OM honlapjára. Addig csináld a régebbieket :wink:
Andris
Adminisztrátor

2008.05.06. 17:03:50

Drigo írta:
lionelmessi19 írta:Emeltet is ma írták? :-k
Bezony, emelt és közép egy időben van.
Az nem kerül ki véletlen ugyanígy ?
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Drigo
Eurobarca Staff

2008.05.06. 17:02:10

lionelmessi19 írta:Emeltet is ma írták? :-k
Bezony, emelt és közép egy időben van.
Andris
Adminisztrátor

2008.05.06. 16:54:10

ajjaj.. :D
Mégh nem könnyű az ötös...

Emeltet is ma írták? :-k
- József Attila
Lezárt