fcjoc írta:hát a lényeg hogy elkezdtem mondani radnóti: eclogáit, és szerintem nem is volt semmi gond vele (legalábbis úgy éreztem), de nem bátorított volna hanem vágta a fejeket. nyelvtanból valami nyelv szerepe a társadalomban.. meg beszéd és a nyelv kapcsolata. elég húzós volt, annyira nem is ment. de én a saját ofőmtől qwára elvárom hogy segítsen. ha látja hogy nem megy, legalább vmivel "serkentene", vagy legalább bólogatna hogy na ezaz.. de nem. egyik lány felelt németből és az elnök háta mögött rázta a fejét hogy mekkora hülyeséget mond, amikor a saját tanárja nem szólt neki egy szót se. tőlem meg minden tanár előtt megkérdezi hogy mennyit tanultam. szerintem ien felelet után illő lett volna nem megkérdezni, vagy legalább nem előttük. meg amúgyis utáltam mindig. alig vártam hogy vége legyen. töri nagyjából ment. német is elszáldogált. közgáz szintúgy. (magyar szakos amúgy az ofőm). szóval majd szombaton eredmény hird. oszt majd re
Ebben - szerintem -semmi gáz nincs. Anno magyarból kihúztam a 17. számú tételt, ami a Nyugat c. újságról szólt, eszmeiségéről, és az ide tartozó költőkről, de csak érintőlegesen, mert a következő, 18-as tételben kellett volna az ide tartozó költőket bemutatni egy-egy versén keresztül. A gond az volt, hogy az irodalmi tételekben én a 16-ig jutottam, így egy nagy halandzsát adtam elő, olyan verset elemeztem József Attilától, amit nem is tanultunk, nem vettünk. A tanár nem szólt közbe, a vizsgaelnök meg matek-fizika szakos volt. Amikor mindennel végeztem, álltam fel, és indultam kifelé, megszólalt a magyar tanár: - "Hát, igen. A Tamás minden tantárgyból kitűnően felkészült, csak a magyar irodalom tételeket nem sikerült elsajátítania!" Ezt hangosan, úgy, hogy mindenki hallotta. Azt hittem, elsüllyedek szégyenemben. Viszont a vizsgaelnöknek tetszhetett, mert végül az írásbelivel együtt négyest adtak. A töri tételt pedig végigmondatták velem, vagy 20 percen keresztül: a Horthy-rendszer bel- és külpolitikája, ill. az ókori Kelet műveltsége. Már tiszta ideg voltam, azt hittem rosszat mondtam el, amikor a töri tanár megszólal: - Azért mondattuk el Magával az egész tételt, mert végre egy összeszedett, hibátlan, és tökéletes feleltet szerettünk volna már hallani.
Abban igazad van, hogy pozitív jeleket küldhetett volna, és nem volt szép, hogy grimaszolt. De semmi olyat nem tett, amiért ilyen jelzőkkel kellett volna illetned. Persze, Te jobban érzed.