antiimperialista írta:Erre válaszolnom kell
1. Én teljes mértékben laporta-ellenes vagyok, és nem Rosell-párti. Nekem mindegy, ki fogja vezetni a klubot, csak ne laporta. Sokan azt se bírják itt a fórumon felfogni, hogy attól, hogy valaki nem laportát akarja, még nem biztos, hogy Rosell miatt...
(A történeti hűség kedvéért azért hozzáteszem, hogy láttam az Inside Story-t, és a film alapján nekem Rosell szimpatikus volt, laporta pedig már akkor sem - ezt egy fórumtársunk is meg tudja erősíteni, ha kell.)
2. Szerintem igen, és ezt ez a vezetés már csak mélyíteni tudná (ld. az új vezetőedző személye és az igazolások).
Én elhiszem a fórumtárs megkérdezése nélkül is

De nekem konkrétan nem oké, az, hogy mindegy, hogy ki ül ott, csak ne Laporta. Itt nyílván azért olyan emberek jönnek szóba, akiket nem az utcáról hívtak be, tehát értenek hozzá, de nem értem, hogy ebben nem látsz pont akkora rizikót, mint Pep padraültetésében, aminek egyik fő hangadója vagy. Az oké, hogy eredménytelen 2 év van mögöttük. De ha onnan nézzük, akkor őszintén szólva ilyen játékkal a 2. és 3. hely is bravúr. És akárhogy is mondjuk, hogy vezetőség így, vezetőség úgy, az ami a pályán történik nagyobb részben függ a játékosoktól. Attól még, hogy Laporta nem menesztette Rijkaardot időben, én mint focista meghalhatok a pályán, de ez hiányzott a játékosok nagy részénél. Ha nem maga Rosell személye indíttat, akkor (mondjuk nekem) félő, hogy a harag és düh előtérbe kerül, ami veszélyezteti, hogy a valódi klub érdekekt nézzük. Én igazából rohadtul nem tudom mi lenne a jobb. Nyugodtan mondanám, hogy váltsuk le Laportát márazonnal, ha egy olyan emeber jönne, aki azt mondja, hogy folytatja a megkezdett munkát (vagyis nem ígér fűt-fát, megtartja az addigi igazolásokat és kiáll az új edző mellett), csak a fatökűségen változtat, meg mittomén a kormányzási rendszeren (ezutóbbi csak példa). De Rosell mellett nem szól egyetlen olyan érv sem, mely horderejében meggyőzne, mert nekem az, hogy ő nem Laporta nem elég. Felfordulást okozni (mert lássuk be az lenne belőle) ennyi miatt szerintem sok hűhó lenne semmiért, az idényt már így kell elkezdeni. Szerintem nagyon pesszimista vagy, és sajnos nem tudom azt mondani egyértelműen, hogy nincs igazad, de nekem ennyire nem tűnik vészesnek a helyzet. Figyelj, volt már rosszabb is, legyünk bizakodóak. Főleg Pepnek add meg a bizalmat, ha valaki, akkor ő az aki biztosan 110%-osan akar majd teljesíteni, játékosként már bizonyította a hozzáállásának magas nivóját, Laport meg 1 vagy 2 éven belül menni fog, azért a katalánok nem felejtősek. Én is a távozása mellett vagyok, de nem minden áron. Jelwaz for president!