khtomka írta:Ez a keret nagyon kétesélyes. Lehet, hogy jó lesz, de a nagyobb esély arra van, hogy nagyon rosszul is elsülhet.
Először is, ahogy az elmúlt években megszokhattuk, okosan, megfontoltan igazol a vezetőség, s az elmúlt években sem az átigazolási politikával volt leginkább gond, sőt, most az eladásokat tekintve (ha jó üzletet nem is) megfelelő lépéseket tett a klub.
A játékoskerettel nincs baj, végre lecsökkent az egy főre jutó hisztis, felelőtlen sztárok mennyisége, ezzel együtt lehet siratni pl.: Ronaldinho-t, de az a minimum, hogy tisztelgünk előtte, és elismerjük.
A most érkezettek szemében mind láttam a bizonyítás vágyát, s azt, hogy elkötelezzék magukat a klubhoz, s készek kiadni magukból mindent a siker érdekében.
Guardiola-kakukktojás
Miért pont ő a kakukktojás? Adni kell egy esélyt neki, már legalább azért is, mert ízig-vérig katalán, szép emlékeket kapott tőle a klub, s bármilyen szerepben dolgozott, mindig odaadóan, keményen küzdött a klub eredményeiért. Szakmai felkészültsége nyilván nem vetekszik pl.: Alex Ferguson-éval, avagy Aragones-éval, azonban a lelkessége, s eddig szerzett tapasztalata megfelelő fundamentumnak tűnik.
Hleb-egy szürke csalódást keltő Arsenal átlagosnál jobb játékosa
Ezt nem mondanám, az Arsenal igazán megnyerő futballt mutatott az elmúlt idényben (a bombaerős Premiershipben), ez gyakran párosult az eredményességgel, annak ellenére hogy rutintalan, fiatal, összeszokatlan volt a csapat. Hleb megdolgozott azért az elismerésért, amit kap, másrészt az ára elég magas, de csak drukkolni tudok neki, hiszen ő is culé lett. S azt mindig elfelejtitek, hogy van egy Xavi-Iniesta tengely, mögötte Touré-val, ahova már nem fér el, s nincs szükség újabb sztárra, legalábbis jelenleg.
Piqué-MU tarcsi
Valószínűleg itt sem lesz a védelem meghatározó alappillére, azonban saját nevelés, aki eddig nem nyújtott maradandót, de kritikán alulit sem. Én úgy hiszem, képes lesz ellátni a rá szánt feladatot, lelkessége pedig még magasabb szintre emelheti. Reméljük a túl nagy elvárások, ami a szurkolók miatt nyomasztó lehet, nem befolyásolja majd a teljesítményét.
Cáceres-sötét ló
Attól, hogy nem láttad eddig játszani, legalább hírből hallhattál róla. Valószínűleg nem hiába vásárolták meg, a tehetsége vitathatatlan, s remélem sokat fejlődik az itt töltött időszak alatt, ezzel Milito nyomdokaiba léphet. S ha már Milito, mielőbbi jobbulást, elvégre mégiscsak ő a második számú középhátvéd.
Keita- minek ha van Touré
Egyszerű a válasz: kell egy hasonló játékos, aki képes helyettesíteni, hiszen gondoljunk bele, az idény végén mennyit játszott sérüléssel Touré, de hállistennek' nem lett komolyabb következménye a túlhajszoltságnak. S nem súlyosbodott a sérülése sem. Egyébként bizonyos esetekben nyugodtan játszhatnak mindketten egyszerre a a pályán. Én inkább Mascherano-t preferáltam anno, de annak nem volt realitása, Keita azonban nem rossz megoldás. Szándékosan nem beszéltem Marquez-ről, számomra ő az a bizonyos "sötét ló" a jelenlegi keretben, nagyon kedvelem, de az elmúlt időszakban árnyéka volt önmagának.
Nem rossz játékosok, de nem egy Barcelonának. Az egyedüli nagy név Alves,de nem egy jobbhátvéd fogja megváltani a világot.
Nah, ezzel a hozzáállással találkozom nap, mint nap..., csak egy kérdés: muszáj nekünk R. Madrid-i magasságba emelkedni a sztárok igazolásával kapcsolatban? Nem volt elég egy Ronaldinho, és Deco szitnű sztár az elmúlt évben, akik lerombolták a csapatmorált, s nagyban befolyásolták az eredménytelen szereplést? Nem fontosabb a csapatszellem, az egymásért való felelősségvállalás, a kemény munka, mint a világsztárok önkénye, hihetetlen magas ára, s kötelező a csapatnak egy-két játékostól függenie???
Egyébként maradt még nekünk sztár, Messi, Henry, Xavi (bár őt csak zárójelben említem meg), s vannak fiatalok. A többi kiegészítő játékossal együtt egy igazán sikeréhes, egymásért küzdeni tudó, eredményes csapat kovácsolható.
Elegem van már a divatdrukkerekből...
Mindenesetre sok sikert kívánok a csapatotoknak, győzzön a jobbik.
Legalább ebben egyetértünk,
Visca El Barca!