2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Viszont az meg ne legyen bunkó, aki bele tudja magát élni. Én utálom a madridot, nem a régmúlt miatt, hanem a galaktikus korszak végett, az a csapat gusztustalan volt, meg, h a csapból is mindig a madrid folyott, meg Carlosék nagyképű nyilatkozatai, ááá de jó, h már vége.real_funghi írta:Jelwaz! Én majdnem ugyanezt érzem Ferencváros szurkolóként az Újpesttel szemben! Ha lehet, még durvábban. De ember! Itt az a kérdés, hogy mitől álszent az a magyar ember, aki nem akarja vagy nem tudja beleélni magát a spanyol-katalán ellentétbe? Erre pedig nem nagyon akaródzik válaszolni senkinek...
Te meg azt nem gondoltad komolyan h idejössz okítani a realról, ha nem fogtátok volna fel az itt lévők 99%-a tisztában van a történelemmel, utálja a madridot, mert elnyomó, igazságtalan, [auto_cenzúra] módon érte el azt amire büszkék, és idejön 2-3 kis tudós madridista és azt mondja h a sport független a történelemtől, a másik meg KIKÉRI MAGÁNAK és osztja h nem érdekli a spanyol történelem. Minden gyűlölet innen ered. És aki itt van mind magyar de az eszmével azonosulni tud, nem pedig leszarja a történelmet.khtomka írta:jelwaz írta: én azt várom el, hogy legyen az a harc olyan, mint amilyennek a történelem megköveteli. Legyen benne tűz, a "zsarnok" elleni győzelem vágya, és egy nép több generációjának minden sérelme, legyen agresszív (de nem durva) és egy pillanatra se álljanak le, csak menjenek előre, nehogy már egymást tutujgassák.
........ Mivel a Barcát a történelme ennyire felértékeli a szememben, pont ezért a Realt meg le. Nem értem, hogy az a madridista, aki tisztában van a Real történelmével, az hogy szeretheti azt, s aki meg nem az mit veri a mellét
Megértenélek, ha magának a Barcelonának is ennyire fontos lenne a " gyűlölködés " mint neked. Ha annyira fontos lenne nekik, a katalán játékosok nem játszanának a Spanyol válogatottban. A Franco diktatúra miatt ne szeressem a Madridot? Ezt Te sem gondoltad komolyan. Megértem a katalán nemzetiség ellenszenvét, de azt nem, hogy Te ez miatt nem szereted a Madridot. Jelenleg mind a két capat tele van külföldiekkel, ha jól tudom Puyol,Valdes, Xavi,Iniesta nem gyűlöli Casillast,Ramost,Rault. A katalánokat nem Franco nyomta el először. A függetlenségi háború idején csatolták Spo-hoz, akkor ugye még foci se nagyon volt.
Neked ilyen felfogással az összes spanyolt, franciát gyűlölnöd kell!
jelwaz írta: én azt várom el, hogy legyen az a harc olyan, mint amilyennek a történelem megköveteli. Legyen benne tűz, a "zsarnok" elleni győzelem vágya, és egy nép több generációjának minden sérelme, legyen agresszív (de nem durva) és egy pillanatra se álljanak le, csak menjenek előre, nehogy már egymást tutujgassák.
........ Mivel a Barcát a történelme ennyire felértékeli a szememben, pont ezért a Realt meg le. Nem értem, hogy az a madridista, aki tisztában van a Real történelmével, az hogy szeretheti azt, s aki meg nem az mit veri a mellét
Jaj, te jóisten! Mi a tökömért kell UTÁLNI (!!) egy másik, megjegyzem tőlünk fizikailag és minden más értelemben baromira távol lévő klubot! Nem akarok a politikai életből példát hozni, de az tényleg vicc, hogy itt tartunk, hogy gyűlölködésről, meg ilyen tök kicsinyes dolgokról vitatkozunk, hogy most melyik a jobb klub... Aki ezt a forumot látogatja, annak a Barca, aki a másikat annak a Real. Itt senki nem fog senkit meggyőzni az ellenkezőjéről.hát kavarognak rendesen a fejemben dolgok. Mivel a Barcát a történelme ennyire felértékeli a szememben, pont ezért a Realt meg le. Nem értem, hogy az a madridista, aki tisztában van a Real történelmével, az hogy szeretheti azt, s aki meg nem az mit veri a mellét? De mindegy. Én viszont utálom a Real játékosait "pusztán" azért, mert annak a klubnak a játékosai. Azt nem mondom, hogy ügyetelenek lennének, de ennyitől unszimpatikusak (nem kívánom se a halálukat, se hogy lesántuljanak stb.).
Én nem akarok senkit se megsérteni,nem vagyok katalán de az elméletem megdönthetetlen így gondolom és kész nem tetszik -----> csapathoz illő fórumon fickándozzFejo írta:Már ne haragudj, de Te nem vagy ép! Eleve kikérem magamnak, hogy bárki is leidiótázzon csak azért mert más csapatnak szurkolok, másrészt nekem, mint magyarországi madridistának mi közöm a Spanyol történelemhez? Pláne csapatválasztás terén? Idestova 23 éve szurkolok a Madridnak (11 éves korom óta), hozzám hasonlóan nagyon sokan gyerek korukban választanak kedvenc csapatot, ergo nem hiszem, hogy bárki is előtte átnézne bármilyen történelmi tananyagot, hogy helyesen választ-e. Másrészt baromira nem érdekel a Spanyol történelem. 23 éve megkedveltem egy csapatot, ami mellett életem végéig kitartok (elvégre a nők jönnek-mennek, de csapatot egy életre választunk...lluisllach89 írta:Van 1 elméletem amin halálom végéig tartani fogok: aki a madridnak drukkol az v nem ismeri a történelmet v idióta.) függetlenül bármilyen történelmi baromságtól.
Mindig nagyon viccesnek találom amikor valaki kishazánkban nagyobb katalán a született katalánoknál (természetesen említhetünk bármilyen nemzetiséget, nem csak a katalánt)...
Nagyon egyszerű: mert a legtöbb ember kiskorában beleszeret egy csapatba, és nem látja vagy nem érdekli a csapat hibái. Felnőtt fejjel más a dolog, de ha addig megmarad a kiskori rajongás, akkor nem hiszem, hogy le tudnál kattani egy csapatról.jelwaz írta: hát kavarognak rendesen a fejemben dolgok. Mivel a Barcát a történelme ennyire felértékeli a szememben, pont ezért a Realt meg le. Nem értem, hogy az a madridista, aki tisztában van a Real történelmével, az hogy szeretheti azt, s aki meg nem az mit veri a mellét? De mindegy. Én viszont utálom a Real játékosait "pusztán" azért, mert annak a klubnak a játékosai. Azt nem mondom, hogy ügyetelenek lennének, de ennyitől unszimpatikusak (nem kívánom se a halálukat, se hogy lesántuljanak stb.).
Pedig lehetséges, hogy egy saját nevelésű játékos, aki tehetséges, de még nem klasszis szintű játékos, kellő játéklehetőséggel, sok munkával, küzdeni akarással és egy kis szerencsével hosszú évekre megoldaná a problémákat egy egy poszton. A saját nevelésű játékosok sokkal jobban ragaszkodnak a nevelő egyesületükhöz, mint mondjuk egy olyan tehetséges focista, akit a kedvenc csapata igazolt le 19 éves korában. Nem hinném, hogy a madridi fiatalok kevésbé lennének tehetségesek, mint a katalán ifjak, de mégis, Casillas óta nem volt a Realnak olyan ifije, akit be lehetett volna építeni a csapatba, közben a Barca ontja a jobbnál jobb focistákat az akadémiáról.mezeibela írta:hát igen ezt végülis énis igy látom de hogyha már csak a névre néz valaki hogy real madrid,télleg kizárható az hogy majd castilla játékosok játszanak,ilyen szempontbol helyzeti elönyben vagytokpedig egyszer a madridnak is uj fejezetet kell kezdenie,és nem mindig a "nagyokat" játszatni..
ja és most de la red ittvan végülis de nem hiszem hogy sokat fog játszani ha ilyen középpályánk van..negredo meg ugy volt hogy visszajön szezon végén nem nagyon látom...pedig pont csatár kéne és ő nem rosz azért
igen,persze,ez nagyon szépen hangzik,de a sportszerüség meg a balfasság között is van némi különbség...Perrero írta:1. skadi, te akkor mennyiverl vagy jobb nála
2. nem kéne összehasonlitanunk a megyei 89.ik osztályt egy el classicoval...
oké,ellenség nincs,de van olyan ellenfél,aki egy két játékost csak azért tart,hogy a többieket szanaszét rúgassa vele...Fejo írta:Szerintem ebben semmi álszent dolog nincs és biztos vagyok benne, hogy az emberek normális többsége szerint a sportban nincs ellenség.vale írta:Ez is olyan álszent dolog egy kicsit , sokan vannak akik arra verik a mellüket hogy nincs ellenség csak ellenfél... lehet hogy így is gondolják.
De ennek nincs tartalma különösebben , máshogy hívjuk... de ugyanarra gondolunk![]()
![]()
Hát ebben az értelemben lehet hogy nincs is, de egy Classico közben/után biztos vagyok benne hogy egyesek simán kinyírnák a másik csapat szurkolóit meg játékosait.Fejo írta:Szerintem ebben semmi álszent dolog nincs és biztos vagyok benne, hogy az emberek normális többsége szerint a sportban nincs ellenség.vale írta:Ez is olyan álszent dolog egy kicsit , sokan vannak akik arra verik a mellüket hogy nincs ellenség csak ellenfél... lehet hogy így is gondolják.
De ennek nincs tartalma különösebben , máshogy hívjuk... de ugyanarra gondolunk![]()
![]()
Igen valóban hülyeség a történelmet belekeverni, ezzel az erővel a katalán csapatok syurkolóit is lehülyéyhetnénk, mert egy nagy és erős országot akarnak szétrobbantani egyes vezetőik. Vagy azt is mondhatnánk a történelmünkből, hogy az sem százas aki a Fradinak, vagy a Kispestnek szurkol. A történelmet a sportba belekeverni a legnagyobb bunkóság.Fejo írta:Már ne haragudj, de Te nem vagy ép! Eleve kikérem magamnak, hogy bárki is leidiótázzon csak azért mert más csapatnak szurkolok, másrészt nekem, mint magyarországi madridistának mi közöm a Spanyol történelemhez? Pláne csapatválasztás terén? Idestova 23 éve szurkolok a Madridnak (11 éves korom óta), hozzám hasonlóan nagyon sokan gyerek korukban választanak kedvenc csapatot, ergo nem hiszem, hogy bárki is előtte átnézne bármilyen történelmi tananyagot, hogy helyesen választ-e. Másrészt baromira nem érdekel a Spanyol történelem. 23 éve megkedveltem egy csapatot, ami mellett életem végéig kitartok (elvégre a nők jönnek-mennek, de csapatot egy életre választunk...lluisllach89 írta:Van 1 elméletem amin halálom végéig tartani fogok: aki a madridnak drukkol az v nem ismeri a történelmet v idióta.) függetlenül bármilyen történelmi baromságtól.
Mindig nagyon viccesnek találom amikor valaki kishazánkban nagyobb katalán a született katalánoknál (természetesen említhetünk bármilyen nemzetiséget, nem csak a katalánt)...
barcelinho_5 írta:Mezeibela, az igazolások topicban elhangzott kérdésedre itt válaszolnék, nem szeretném ha sok lenne az off, végülis ebbe a topicba sokkal jobban passzol a dolog a témája alapján:
Igen, ez egy érdekes kérdés, volt is róla már szó a madridistán, olvastam róla a cikket. Véleményem szerint a madridi utánpótlásbázis két dologban hibádzik a Barcáéval szemben!
1. A tehetségek keresésének körét a Real talán túlontúl leszűkíti Spanyolországra, nem nagyon vagyok tisztában, kik most nálatok a tehetségek a B csapatban, de nem nagyon emléxem Spanyolországon kívüli játékosra, aki onnan került volna ki. A Barcának ellenben ottvan Messi(argentín), ott volt Dos Santos(mexikói), most meg ittvan ez a Gai, aki ugyan még nem játszik a felnőtteknél, de ha jól tudom izraeli!
2.A TEHETSÉG éppúgy megvan a madridi játékosokban is, ebben biztos vagyok, csak a másik hely, ahol ez elveszik, és minden nagy ígéretből pusztán egy középszerű kis játékoska lesz, annak véleményem szerint a kevés játéklehetőség az oka. Ha egy kicsit több lehetőséghez jutnának, akkor jobban motiválná őket az hogy egy olyan nagy csapatban futhatnak be karriert már a kezdetektől mint a Real Madrid. És itt szó van arról, hogy véleményem szerint, ezt nem oldja meg az hogy mondjuk kölcsönadjátok őket kisebb csapatoknak, szerintem ott beleszürkülnek abba a légkörbe, amivel ott találkoznak! Kisebb költségvetés, kisebb célok, kisebb kaliberű játékosok, és a folyamatos játéklehetőség, nem kell megküzdeniük azért hogy az edző bedobja őket a mélyvízbe egy meccsen! És itt azthiszem jó példa talán Negredo(azthiszem ő a tiétek volt), Soldado, és De La Red.
Véleményem szerint ennyi. Én így látom, és örültem hogy megoszthattam
Szerintem ebben semmi álszent dolog nincs és biztos vagyok benne, hogy az emberek normális többsége szerint a sportban nincs ellenség.vale írta:Ez is olyan álszent dolog egy kicsit , sokan vannak akik arra verik a mellüket hogy nincs ellenség csak ellenfél... lehet hogy így is gondolják.
![]()
Már ne haragudj, de Te nem vagy ép! Eleve kikérem magamnak, hogy bárki is leidiótázzon csak azért mert más csapatnak szurkolok, másrészt nekem, mint magyarországi madridistának mi közöm a Spanyol történelemhez? Pláne csapatválasztás terén? Idestova 23 éve szurkolok a Madridnak (11 éves korom óta), hozzám hasonlóan nagyon sokan gyerek korukban választanak kedvenc csapatot, ergo nem hiszem, hogy bárki is előtte átnézne bármilyen történelmi tananyagot, hogy helyesen választ-e. Másrészt baromira nem érdekel a Spanyol történelem. 23 éve megkedveltem egy csapatot, ami mellett életem végéig kitartok (elvégre a nők jönnek-mennek, de csapatot egy életre választunk...lluisllach89 írta:Van 1 elméletem amin halálom végéig tartani fogok: aki a madridnak drukkol az v nem ismeri a történelmet v idióta.