Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Ronaldinho.
Barça B

2008.09.27. 07:56:54

Livia Drusilla írta:
chi omega írta:de beckham egészen más neveltetést kapott, és itt a focista-nevelésre is gondolok. a játéka is egészen más elemekre épült. beckham igazi brit gyerek, harcol a pályán, mert neki ez a foci. ronaldinho viszont brazil, neki a játékról szól. ha megunja a játékot, akkor óriási a visszaesés, ha élvezi a játékot, ÉS a versengést (ez nagyon fontos, mert a labdát ma is élvezi, csak magát a versenyfutballt nem), akkor meg tündököl. beckhamet nem lehetett tönkretenni, mert nem gyerek, hanem harcos. ronaldinho meg sosem volt az.
Hmm...? Ronnietól olvastam egy olyan nyilatkozatot még régebben, h tetszik neki, ha látja, h fél tőle az ellenfél...
Oks, EZ NEM "a" harcos, de ezt az érzést, ill. dolgot elég régóta nem élheti át/tapasztalhatja meg....!!!??? :P

Amúgy újfent igazad van. Tán azért is ugrott be még Beckham, mert őt sem tartják egy IQ-bajnoknak, cikizték is rendesen az idők folyamán... :wink:
Hát Beckham a példará milyen hülye az ember....
Magyar a szív, de Katalán a lélek, Barcelona drukker leszek amíg élek!!!
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2008.09.27. 02:03:07

chi omega írta:de beckham egészen más neveltetést kapott, és itt a focista-nevelésre is gondolok. a játéka is egészen más elemekre épült. beckham igazi brit gyerek, harcol a pályán, mert neki ez a foci. ronaldinho viszont brazil, neki a játékról szól. ha megunja a játékot, akkor óriási a visszaesés, ha élvezi a játékot, ÉS a versengést (ez nagyon fontos, mert a labdát ma is élvezi, csak magát a versenyfutballt nem), akkor meg tündököl. beckhamet nem lehetett tönkretenni, mert nem gyerek, hanem harcos. ronaldinho meg sosem volt az.
Hmm...? Ronnietól olvastam egy olyan nyilatkozatot még régebben, h tetszik neki, ha látja, h fél tőle az ellenfél...
Oks, EZ NEM "a" harcos, de ezt az érzést, ill. dolgot elég régóta nem élheti át/tapasztalhatja meg....!!!??? :P

Amúgy újfent igazad van. Tán azért is ugrott be még Beckham, mert őt sem tartják egy IQ-bajnoknak, cikizték is rendesen az idők folyamán... :wink:
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
miihii
KHAL

2008.09.27. 01:13:53

Frányó István írta:Én Ronnie-ban, mint emberben csalódtam nagyot, nem mint játékosban! Lehet rosszul játszani, van ilyen (lásd Adriano, más kérdés, h ő ezt belátta, és elment, h fölszívja magát!), de az utolsó időszakban Ronaldinho sunyi volt és gerinctelen! És ez az, ami a legjobban fáj! Senki másnak, sehol másutt nem adtak volna a világon ennyi bizonyítási lehetőséget, és ő arra képtelen volt, hogy meghajoljon a Camp Nou népe előtt! Nekem ne írjon búcsú táviratot, h "köszi, h velem nevettetek".
Tökéletes hsz =D>
Sokféle infó szivárgott róla a különböző médiákon keresztül,ment a kóstolgatás,találgatás h mi lehet vele.Egyre erősebben sugallták,h kezdi elveszíteni a futball iránti szeretetét és helyette a VIDA LOCA kapott helyet.Nem tudtam (akartam) elhinni ezeket a dolgokat a planéta legértékesebb játékosáról.Egyszerűen ő maga (volt) A FUTBALL.Vártam és vártam és vártam.H mire?Egy nyilatkozatra,egy magyarázatra,bármilyen megnyilvánulásra tőle [-o< Arra h szóljon azokhoz az emberekhez,akik istenként szeretik,elismerik,tisztelik,rajonganak érte.Pár millió emberről beszélek,akiknek kijárt volna sztem h megtudják az ő verzióját a dolgokról.Volt már rá példa (több is) h egy meghatározó playa elhidegült a klubjától v elvesztette a formáját (akármiért is).De ez nem vonzotta magával azt,h senkivel sem hajlandó kommunikálni,a rajongóit azért nem dobta el senki sem így.Lassacskán pont ez a kussolása bizonytalanított el,kezdett megkopni a belé fektetett bizalmam,ahogy teltek a hetek és jöttek a további infók :-k Végül elértünk odáig,h bejelentették a Milan cuccost.Fogta a cuccát,összepakolt és eloldalgott.Továbbra is egy kumma hang nélkül! :x És ezért értek maximálisan egyet Istvánnal.Emberileg visszafordíthatatlan csalódást okozott... [-( Ilyen egy gerinctelen dolgot egyszerűen nem tudok feldolgozni azok után,amiket átélhetett/kapott itt a BARCÁnál.És mivel a szurkolókra,RÁNK helyezem a hangsúlyt,leginkább a tőlünk kapott szeretetre gondolok.Ez ennyire smafu neki,h az egyetlen,amire képes volt fél év (?) alatt,az az,h küld egy mélt Milánóból :?: [-( Erre cs annyit tudok mondani: KAPD BE,RONALDINHO!!! :evil: Bocsánat a kirohanásért,de mérhetetlen csalódottság,fájdalom,düh munkálkodik bennem azóta is,amikor szóba kerül.Vele kapcsolatban örökre eltört vmi bennem. :cry:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
chi omega
Entrenador del Barça

2008.09.27. 00:52:46

de beckham egészen más neveltetést kapott, és itt a focista-nevelésre is gondolok. a játéka is egészen más elemekre épült. beckham igazi brit gyerek, harcol a pályán, mert neki ez a foci. ronaldinho viszont brazil, neki a játékról szól. ha megunja a játékot, akkor óriási a visszaesés, ha élvezi a játékot, ÉS a versengést (ez nagyon fontos, mert a labdát ma is élvezi, csak magát a versenyfutballt nem), akkor meg tündököl. beckhamet nem lehetett tönkretenni, mert nem gyerek, hanem harcos. ronaldinho meg sosem volt az.
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2008.09.27. 00:48:07

chi omega írta:
az nem nagy megfejtés, hogy minden közrejátszott. neked is minden közrejátszik abban, hogy épp milyen a kedved, az időjárástól kezdve a csajodig. de nem ez a lényeg, hanem az, hogy mi az, amit magadtól képes vagy irányítani. ronaldinho mellett még rijkaardnak van FELELŐSSÉGE az ügyben. bárki mást hibáztatni felesleges. franket sem kell, de tény, hogy vállalta a feladatot, hogy ronaldinhon segít, és kudarcot vallott.
Igen, ezzel szó szerint egyetértek!!

Más:
Hát erre a vallomásra maximum a visszavonulása után számíthatunk...Akkor lesz majd csak érdemes értékelni az egészet. Persze, nyilván az lesz az igazi, ha majd ő beszél erről, őszintén és nem terelve.

Amennyiben tényleg nem egy jellem, aki nem viseli el a kritikát, akkor erre a vallomásra soha nem fog sor kerülni.
Itt nekem az a húzása ugrik be, amikor egy edzésen inkább 1 órát ült a buszban, amíg a csapattársai edzettek, csak, h ne kelljen 1 szem autogramot is adnia, és a szurkolókkal találkoznia. Pedig akkor még nem is fikázták....

Igazából nem lehetett tisztában az őt körülvevő helyzettel, vagy tényleg nem viseli a kritikát, vagy rossz súgókra hallgatott...??
(A kérdés a buszos esetre vonatkozik.)

Ui:
Ja, és Chi Omegának igaza van, ekkora médiafelhajtás nem sok focista körül van/volt Ronaldinhon kívül....
Talán még Beckhamet említeném, aki ugyan nem nyert annyi címet, mint Dinho, de minden percéről tudni kb., h mit csinál éppen. Média, marketing hasonló szintű, az éves bevételük is nagyjából. Ennek ellenére ez a hanyatlás vele nem történt meg.
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
chi omega
Entrenador del Barça

2008.09.27. 00:13:33

Ronaldinho&Barca írta:Tény, hogy egy utánozhatatlan figurája volt és van a focinak. Most is vele példázódnak az emberek utcákon, kávézókban stb... Ő már amit lehetett megnyert, volt a világ legjobbja, és technikája és tudása alapján még mindig ott van. Szomorú olvasni a cikket, hova került és mivé lett. Több oldalú a dolog, de a pénz, a siker minden embert megváltoztat... Sajnos én úgy érzem, ő már nem lesz a régi, talán ha nagyon akarná, megközelítene egy jó formán, de ő már nálunk visszavonult. Aztán meglátjuk, tény, sok az okos ember, de amikor látták baj van, nagy volt a lapítás... bízzuk rá, jah rá lett. :roll:

U: És még egy gondolat amit kifelejtettem, a média és a szurkolók is közre játszottak, a hanyatlásában. De persze sok oldalról vérzik ez a seb, sajnos.
az nem nagy megfejtés, hogy minden közrejátszott. neked is minden közrejátszik abban, hogy épp milyen a kedved, az időjárástól kezdve a csajodig. de nem ez a lényeg, hanem az, hogy mi az, amit magadtól képes vagy irányítani. ronaldinho mellett még rijkaardnak van FELELŐSSÉGE az ügyben. bárki mást hibáztatni felesleges. franket sem kell, de tény, hogy vállalta a feladatot, hogy ronaldinhon segít, és kudarcot vallott.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.09.27. 00:09:19

divadka írta:Zidane mellett is van csomo ember aki nem ült fel arra a bizonyos magas lóra pl.: Del Pierro, Maldini és még vannak igy egy páran.
csakhogy del piero sosem volt "hivatalosan" a világ legjobbja. ahogy maldini sem. a respektjük óriási, ott vannak a világ legjobbjai között. de ronaldinhoról MINDENKI elismerte, hogy a legjobb, amikor valóban az volt.
azért mondtam zidane-t, mert ez nála is megvolt. és ő is megnyert mindent.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.09.26. 23:16:29

Tény, hogy egy utánozhatatlan figurája volt és van a focinak. Most is vele példázódnak az emberek utcákon, kávézókban stb... Ő már amit lehetett megnyert, volt a világ legjobbja, és technikája és tudása alapján még mindig ott van. Szomorú olvasni a cikket, hova került és mivé lett. Több oldalú a dolog, de a pénz, a siker minden embert megváltoztat... Sajnos én úgy érzem, ő már nem lesz a régi, talán ha nagyon akarná, megközelítene egy jó formán, de ő már nálunk visszavonult. Aztán meglátjuk, tény, sok az okos ember, de amikor látták baj van, nagy volt a lapítás... bízzuk rá, jah rá lett. :roll:

U: És még egy gondolat amit kifelejtettem, a média és a szurkolók is közre játszottak, a hanyatlásában. De persze sok oldalról vérzik ez a seb, sajnos.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
divadka
Jugador del Barça

2008.09.26. 23:04:28

Zidane mellett is van csomo ember aki nem ült fel arra a bizonyos magas lóra pl.: Del Pierro, Maldini és még vannak igy egy páran.
Bogi63
Capitá del Barça

2008.09.26. 22:55:42

chi omega írta:

nagyon nem való az ilyen eredetileg szegény, érzelmileg sérült, értelmileg pedig hát.. khm, nem a legpengébb, vallásos brazil ösztönembereknek ez a világ. nem bírják kezelni. zidane-ból pl az aranylabda ellenére sem lett lazsálós, komolytalan focista.
Na akkor mondjuk együtt szépen: Az IQ betyár Ronaldinho-t ennyi pénzzel kitömve nem volt nehéz bevinni a susnyásba!
Ennyi.. Kalap hatszáz.
Kép
Nyitva van a pálya! Komló játszik rajta!...
És igen Valdes feneke direkt olyan. Mert így a style-os!8)
chi omega
Entrenador del Barça

2008.09.26. 22:49:31

miihii írta:
Varatrix írta:Egy valami azért nem értek, mert az világos hogy rossz a társaság, de az hogy távolította el ennyire a focitól? Azt mondák neki a "haverjai" hogy ne focizzon, vagy mi?
Talán olyasmivel,h:
-Gyere már el egy sörre/partyra/lógni egyet vhol!
-De holnap edzésem/meccsem van!
-Ugyan már,Te vagy a legjobb a világon,úgyis menni fog az!
-Ez igaz!Akkor menjünk...

Én köbö így képzelem... :-k
kb igen, csak nem gyere el egy sörre, hanem van X gramm kokain ennyiért, nem kérsz? : DDDDDDDDD
rossz társaság=a sztárvilág, röviden. a szórakozni vágyó multimilliomosok. nem feltétlenül gonosz emberek, nem így kell elképzelni. egyszerűen csak ronaldinho többet mozgott luxuskörökben, mint előtte, de ez le is van írva a cikkben tökéletesen: ami előtte azt szolgálta, hogy kieressze a gőzt, az egyszerű szokássá vált.
nagyon nem való az ilyen eredetileg szegény, érzelmileg sérült, értelmileg pedig hát.. khm, nem a legpengébb, vallásos brazil ösztönembereknek ez a világ. nem bírják kezelni. zidane-ból pl az aranylabda ellenére sem lett lazsálós, komolytalan focista.
barcafan93
Barça B

2008.09.26. 21:46:44

azt a 2007-es zaragozai meccset nem tudom értelmezni,hogy külön úton mentek.valahogy nem látom át a dolgot,de érzem,hogy angy jelentősége van a csapat moráljára.
Xavinho
Capitá del Barça

2008.09.26. 21:12:50

Marcelinho írta:Srácok! Én azt nem értem, hogy miért vállik szinte szabályszerűvé az, hogy a legnagyobb zseniknek egy ponton megtörik a karrier és így végződik... (persze ez Ronie esetében nem lefutott, csak sejthető...)És mindenhol ugyanazok a "tünetek"...Maradona, Gascoine, Best, Ronie???Egyébként ezért lesz nekem örökös kedvencem Rivaldo. Az alázat iskolapéldája...
Azért szabályszerű ez,mert nem lehet 8-10 éven keresztül csúcsformában játszani és azt se felejtsük el,hogy a sztárok/játékosok is emberek, ők is tehetnek rosszat,ők is elbízhatják magukat egy sikertől és ők is kerülhetnek gödörbe,rossz társaságba,stb.Ehhez hozzátartozik,hogy ők sem egyformák.pl.: van olyan,aki gödörbe kerül ha egy közeli hozzátartozója meghal és van olyan,aki képes már másnapmeccset játszani ; vagy van,aki képes gyorsan megszokni egy új bajnokságot/közeget és van,akinek idő kell.
Ronaldinhora én személy szerint nem tudok haragudni. Elrontotta a karrierjét ez tény ,mint ahogy az is,hogy már sosem lesz a régi,a legjobb. Az én véleményem az,hogy emberileg nem tudta kezelni azt a helyzetet,hogy ő a legnagyobb.Egyszerűen nem bírta el a terhelést és "a könnyebb utat választotta". Ő ilyen ember és kész, azt senki sem tudhatja közülünk,hogy mivel jár az,ha valaki valamiben a világ legjobbja, beleértve az állandó teljesítménykényszert,a marketinges dolgokat és a médiát (elnézést,ha van kivétel :D ).
Boixos
Llegenda del Barça

2008.09.26. 21:00:05

Marcelinho írta:Srácok! Én azt nem értem, hogy miért vállik szinte szabályszerűvé az, hogy a legnagyobb zseniknek egy ponton megtörik a karrier és így végződik... (persze ez Ronie esetében nem lefutott, csak sejthető...)És mindenhol ugyanazok a "tünetek"...Maradona, Gascoine, Best, Ronie???Egyébként ezért lesz nekem örökös kedvencem Rivaldo. Az alázat iskolapéldája...
ők is emberből vannak, és nem mindenkinek megy könnyen egy esetleges csóró, v teljesen átlagos háttérből belecsöppenni egy olyan bugiba, h egyszerűen térdig járkál a pénzben és tömegek lesik minden kívánságát, mozdulatát stb. nehéz azt elviselni, vagy legalábbis helyén kezelni, amikor rengetegen nyalják az ember seggét, aki ilyenkor hajlamos elhinni, h őfölötte már nincs senki sem. de előbb-utóbb kiderül, h mégis van, akkor szoktak ezek a fazonok megborulni.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Marcelinho
Barça B

2008.09.26. 20:48:21

Srácok! Én azt nem értem, hogy miért vállik szinte szabályszerűvé az, hogy a legnagyobb zseniknek egy ponton megtörik a karrier és így végződik... (persze ez Ronie esetében nem lefutott, csak sejthető...)És mindenhol ugyanazok a "tünetek"...Maradona, Gascoine, Best, Ronie???Egyébként ezért lesz nekem örökös kedvencem Rivaldo. Az alázat iskolapéldája...
Ronaldinho.
Barça B

2008.09.26. 20:46:39

greg23 írta:http://www.youtube.com/watch?v=A_zIHC9x ... re=related ajánlom figyelembe 2:50-től kb. ....
ha valamitől akkor ettől sirni tudnék :( :cry:
Frányó István
Jugador del Barça

2008.09.26. 20:42:28

Ja bocs, még valami, csak mert most olvastam aróla készült anyagot: Castillo-nak teljesen igaza van, Ronaldinho nem bírja elviselni a kritikát, még a saját barátaitól sem, nemhogy szurkolóktól, vagy a médiától! És ezért vált sunyivá és gerinctelenné, és ezért ment el, és ezért nem kell a Milan-ban sem. És nekem ezért nem sportember!
Ronaldinho.
Barça B

2008.09.26. 20:35:51

Frányó István írta:Én Ronnie-ban, mint emberben csalódtam nagyot, nem mint játékosban! Lehet rosszul játszani, van ilyen (lásd Adriano, más kérdés, h ő ezt belátta, és elment, h fölszívja magát!), de az utolsó időszakban Ronaldinho sunyi volt és gerinctelen! És ez az, ami a legjobban fáj! Senki másnak, sehol másutt nem adtak volna a világon ennyi bizonyítási lehetőséget, és ő arra képtelen volt, hogy meghajoljon a Camp Nou népe előtt! Nekem ne írjon búcsú táviratot, h "köszi, h velem nevettetek".

igazad van
Frányó István
Jugador del Barça

2008.09.26. 20:26:08

Én Ronnie-ban, mint emberben csalódtam nagyot, nem mint játékosban! Lehet rosszul játszani, van ilyen (lásd Adriano, más kérdés, h ő ezt belátta, és elment, h fölszívja magát!), de az utolsó időszakban Ronaldinho sunyi volt és gerinctelen! És ez az, ami a legjobban fáj! Senki másnak, sehol másutt nem adtak volna a világon ennyi bizonyítási lehetőséget, és ő arra képtelen volt, hogy meghajoljon a Camp Nou népe előtt! Nekem ne írjon búcsú táviratot, h "köszi, h velem nevettetek".
Gyurinho
Capitá del Barça

2008.09.26. 20:25:54

lionelmessi19 írta:
greg23 írta:http://www.youtube.com/watch?v=A_zIHC9x ... re=related ajánlom figyelembe 2:50-től kb. ....
És miért ?
szerk.: értem, ez sajnos így van.
Igen egy világklasszistól nem szoktuk meg hogy így elveszti a fejét/kezelhetetlen lesz...(és itt most nem védeni akarom Isten őrizz..NEM)
DE kicsit idegesítő lehet az ő szemszögéből is hogy állandóan rúgdossák/akasztják/túl kemények vele.....
...Ezt nem így kell kezelni valóban de azért ilyet nem túl sokszro csinált ha belegondolunk de ha igen akkor is inkább a végén sajnos.....kár a világ legjobb játékosáért/legjobb középályásáért...még lehet jó de sose lehet már önmaga...nagyon sajnálom/sajnáljuk...nem véletlenül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyurinho 2008.09.26. 20:30:24-kor.
Sanama
Llegenda del Barça

2008.09.26. 20:25:32

Rivaldinho írta:
miihii írta: Én köbö így képzelem... :-k
Én picit másképp...Nem hiszem h sörre ment el.. bár az még a jobbik eset lenne...
A mai világban ki tudja, ki mit szed/tol/nyom/ránt, ide-oda/orrba,/szájba/vénába.. mostanában már szinte minden létezik kimutathatatlan 'kiadásban', pl. a doppingok is..
GOndolom ő sem erre gondolt,csak a vázát irta le.
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2008.09.26. 20:24:57

miihii írta: Én köbö így képzelem... :-k
Én picit másképp...Nem hiszem h sörre ment el.. bár az még a jobbik eset lenne...
A mai világban ki tudja, ki mit szed/tol/nyom/ránt, ide-oda/orrba,/szájba/vénába.. mostanában már szinte minden létezik kimutathatatlan 'kiadásban', pl. a doppingok is..
Sanama
Llegenda del Barça

2008.09.26. 20:19:14

én is úgy gondolom,hogy a VB után romlott le. a VB alatt lehetett olyan híreket hallani,hogy kiszökött a csapattól a barátnőjéhez és vele töltötte az éjszakát stb. Ez már azt mutatta,hogy tett a focira és nem volt akkora akaratereje,hogy visszatérjen.

szerk: nagyon jó a videó és mutatja,hogy mikortól vátozik meg a mentalitása Ronaldinhonak. Sajnálom,ez a videó könnyeket idéz a szemeimbe,de ez van..
miihii
KHAL

2008.09.26. 20:11:55

Varatrix írta:Egy valami azért nem értek, mert az világos hogy rossz a társaság, de az hogy távolította el ennyire a focitól? Azt mondák neki a "haverjai" hogy ne focizzon, vagy mi?
Talán olyasmivel,h:
-Gyere már el egy sörre/partyra/lógni egyet vhol!
-De holnap edzésem/meccsem van!
-Ugyan már,Te vagy a legjobb a világon,úgyis menni fog az!
-Ez igaz!Akkor menjünk...

Én köbö így képzelem... :-k
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
greg23
Barça B

2008.09.26. 20:05:56

bennem ez maradt meg, hogy elszállt magától és az utolsó két évben nem az a ronnie volt a pályán akit megszerettem
BARCA 4EVER 1899
Mil vuit cents noranta nou
Neix el club que porto al cor
Blaugrana son els colors
Fútbol Club Barceloonaa!
la la la lala la
la la la lala la
la la la lala la
Fútbol Club Barcelonaaaaa!
Válasz küldése