Hát ez a lengyel BK nagyon vicces... Bár akkor már miért nem vették meg úgy ahogy van az összes részt és szinkronizálták, mert ahogy néztem ez csak szimpla másolat, szó sincs adaptációról... Nyilván a célcsoport (főként 40-70 közötti nők) számára a honosítás jobban feküdt, s több nézőt csalt a képernyő elé, de mégis, mennyivel lehet így költségesebb..., már csak a jogdíjak...
Egyébként pár hete/hónapja olvastam, hogy a Sat1 is belevág a Jóban-Rosszban adaptációjába. Íme néhány érdekes, ugyanakkor tanulságos, és humoros hozzászólás a témával kapcsolatban:
"Naplót a németeknek! Meg Irigy Hónaljmirigy sót! Megtanulnák a magyarok úristenét.

"
"úgy kell nekik! Buta sörívók!
És tényleg! Naplót nekik!
"Für uns geht es gut!" "
"Szóval az emberiségellenes képződmény, amit jóban-rosszbannak hívnak, terjeszkedik. Ideje lenne szent háborút hirdetni ellene."
"De mondjuk nézzük csak, mit lehetne még eladni: Önök kérték, Sie ... a kérni ... az "heischen" múlt idő, tárgyeset ... ez gyenge ige?

Szóval: Sie heischten.
Napkelte: Sonnenaufgang mit Karl T. Schloss. (Ez a Lakat T.-s egyszerűen zseniális) 
Aztán Szeszélyes évszakok: (Aaah, nach die Werbung, kommen die) Exaltiert Jahrezeiten!
Vagy Die Urlaub von dem Redewendung mit György Baló!! Aber vorliegt das: Herunterfielgten Fabeln auf dem Himmel (Égbőlpottyant mesék)"
"Úgy kell nekik! Most bosszút állunk, mert a rendszerváltás-kori nagy hálájukból nem kaptunk csak egy fityiszt. Csak nézzék ezt a sz*rt!"
Lenne még néhány ötletem, mondjuk a BBC számára:
- Friderikusz Show with Toni Blair
- Leg...Leg..Leg amit lehetetlen "tükörfordítani"
- Esti frizbi: Evening Boomerang
- Győzike: Dicsak London
- Kapcsoltam: I catch on
- Halló, itt vagyok: What's up nigga...?
- Gyurcsók féle tvs csoda: Feel my Power
- Csináljuk a fesztivált: Korda George, and everybody else...
- Szomszédok: Neighbours from block of flats... de Kutya helyett lehetne Mr. Chivava...
És még valami: ebből is jól látszik, hogy fejlődünk
Eddig az Amcsik csinálták a nagy pénzt maguknak, a sorozatokat a bevándorlóknak és importnak, a németek megvoltak maguknak, és néha felvillantottak egy-egy gyöngyszemet, a dél-amerikai szappanoperákról nem is beszélve, és ugye már a szerbek is beírták magukat a történelembe Surdával... Eljött a MI időnk..., megostromoljuk a világot műremekeinkkel, mint a DVTK-Fradi meccsen Budovinszky a budit.