Jamaika meg a Jamaikaiaké...Franco írta:Felesleges vitatkozni a Real mindig a sapanyoloké lessz A Bilbao a [auto_cenzúra]é, a katalánoké mega Barca.
De ahogy figyeltem nem is ezen ment a "vita".
Jamaika meg a Jamaikaiaké...Franco írta:Felesleges vitatkozni a Real mindig a sapanyoloké lessz A Bilbao a [auto_cenzúra]é, a katalánoké mega Barca.
Erről beszéltem.Perrero írta:A polgárháború hatásai
Ezt inkább szégyellnetek kellene...Franco írta:
A Madrid mindig a hatalom csapata volt és az is lessz mindig.
Franco írta: Én egy szoval sem mondtam hogy nem ártott a Barcelonanak.
Franco írta:A Bacelona is volt bajnok csapat a franco rendszer alatt. Söt nem kis játékosok játszottak nálatok akkoriban is.
Ezért több a BARCA mint egy klubb, ezért IS...olyan körülmények között is kiemelkedtünk egyes években, pedig nagyon nem azt akarták egyesekFranco írta:A Bacelona is volt bajnok csapat a franco rendszer alatt. Söt nem kis játékosok játszottak nálatok akkoriban is.
Én egy szoval sem mondtam hogy nem ártott a Barcelonanak.Perrero írta:A polgárháború hatásai
A polgárháború kezdete után egy hónappal Josep Sunolt, a Barca elnökét meggyilkolták Franco katonái Guadalajra közelében. Szerencsére a csapat éppen egy túrán volt Mexikóban és az USA-ban, ami a klub vagyonának a megmenekülését jelentette, ugyanakkor a csapat fele száműzetésbe vonult Mexikóba és Franciaországba. 1938. március 16-án a fasiszták egy bombát dobtak az egyesület társasági klubjára, ami súlyos károkat okozott. Néhány hónappal később Barcelona fasiszta megszállás alá került, s a klub - mely a katalán hazafiasság jelképe volt - tagsága 3.486 főre apadt le, tükrözve a rengeteg súlyos problémát. 1940. márciusában a Franco rezsim csatlósát, Marqués de la Mesa Rstat nevezték ki az egyesület elnökévé. Ezzel egy időben a klubot átkeresztelték az eredeti, angolos "Fútbol Club Barcelona"-ról a sokkal spanyolosabb "Club de Fútbol Barcelona"-ra (Ezt végül 1973-ban változtatták vissza). Emellett, a katalán címerben található 4 vörös sávot lecsökkentették kettőre - az eredetit csak1949-ben állították vissza.
A Madrid mindig a hatalom csapata volt és azis lessz mindig.Victor_Valdes írta:Gondoltam itt, a politikai segítségekre, és a rengeteg pénzre amit beleölt a Madridba az állam kasszájából, nem mellékesen sok jót tett a spanyoloknak is ....
Milyen uton??Victor_Valdes írta:Csak gondolj bele, hogy milyen úton érte mindezt el a Madridnak, nekem mindegy, ha modi lennék, ilyen névvel nem is engednélek írni...![]()
MAdrid szurkolok szerették Francot és a mai napig szeretik is. De egy másik példával élve. Ott van a LAzio és Benito Mussolini esete. Nem mondom hogy jot tett a néppel,de a realal igen. Amugy a Spanyoloknak nem ártott nem ugy mint a katálánoknak vagy a baszkoknak.Lampiao írta:Franco írta: Az én szeretett csapatomnak ez az ember sok jot tett. Anyagilag és rengeteg remek játékos Real Madridba való szerzödését köszönhetjük neki.
ÉS a spanyol népnek is "sok jót tett"! ez az ember...Milyen lenne ha én a Hetha Berlin fórumra Hitler névvel mennék... Az volt a kedvenc csapata... Ne légy barom, már bocsi...
Franco írta: Az én szeretett csapatomnak ez az ember sok jot tett. Anyagilag és rengeteg remek játékos Real Madridba való szerzödését köszönhetjük neki.
Te most a Bernabeu korszakra gondolsz??? Mert ha igen akkor igazd van még nem éltem de rengeteget tudok a REAL TÖRTÉNElMÉRŐL.Perrero írta:Te akkor még nem is éltél, amikor a Real elkezdett "plázázni" a játékosok között /Galaktikus korszak/
Realnal nagyrészt mindig az volt, hogy akit akartak mindig oda vittek. Real neve a szép technikás játékkal azonosult ugyanugy mint a Barkaé az évek során.manuel írta:Bocsánat minden madrid szurkolótól!!!!de én a Madridott azóta nemnézzem semmibe amióta náluk minden csak a pénzrőlszól vagyis a Mijatovics korszak utáni időszak ami a mai napig tart.Ez a C.Ronyáldós herce-hurca is meg már mindenek a tetteje.Nekem már elegem van belőlük.Ez a véleményem és kész.Fernando írta:Neharagudj manuel de eléggé faragatlan vagy. A Barcának is voltak rossz szezonjai. Most gondolj bele megkérdeznék tőled h te tavaly miért voltál Barca szurkoló? Ugye mekkora hüyeség? Nekem személyszerint tetszik a Madrid játéka, amit képviseltek anno. Most már ez megváltozott..
A kérdés megválaszolhatatlan. Szerintem te sem tudnád megmagyarázni, hogy mitől is lettél Barcelona szurkoló.manuel írta: Most ezt én nembántásból kérdezem és lehet hogy illetlenség is de engem annyira érdekel az hogy egy Real szurkoló miért éppen Real szurkoló![]()
kérdés tomiVarga Tamás írta:Bocsásd meg egy Barca-szurkolónak, hogy el van ájulva szeretett csapata játékától. Szerintem, ez a világ legtermészetesebb dolga. Ti is el lennétek, ha csak fele ilyen jól, tetszetősen és jól játszana a ti csapatotok.sergi1989 írta:Manuel!
én kérdeznék
1.mi közöd hozzá mi fogta meg benne?
2.sztd ugy 98 vagy 2002 környékén nem játszottunk ugy hogy az vkinek tetszhet??
3.ne ám má hogy a reálba ne lehesen beleszeretni,mert van egy rosz idény?
4.barcába tavaly belelehetett?
5.vagy csak ettől az idénytől vagy szurkoló?
miről beszélsz egyáltalán a tavalyi szeon után van mit törlesztenetek..mikett jázsztattok má ..most van egy jó széria és má elvagy ájulva..
Ami itt megy már oldalakon keresztül, az gyerekes és röhejes.
Bocsánat minden madrid szurkolótól!!!!de én a Madridott azóta nemnézzem semmibe amióta náluk minden csak a pénzrőlszól vagyis a Mijatovics korszak utáni időszak ami a mai napig tart.Ez a C.Ronyáldós herce-hurca is meg már mindenek a tetteje.Nekem már elegem van belőlük.Ez a véleményem és kész.Fernando írta:Neharagudj manuel de eléggé faragatlan vagy. A Barcának is voltak rossz szezonjai. Most gondolj bele megkérdeznék tőled h te tavaly miért voltál Barca szurkoló? Ugye mekkora hüyeség? Nekem személyszerint tetszik a Madrid játéka, amit képviseltek anno. Most már ez megváltozott..
Bocsásd meg egy Barca-szurkolónak, hogy el van ájulva szeretett csapata játékától. Szerintem, ez a világ legtermészetesebb dolga. Ti is el lennétek, ha csak fele ilyen jól, tetszetősen és jól játszana a ti csapatotok.sergi1989 írta:Manuel!
én kérdeznék
1.mi közöd hozzá mi fogta meg benne?
2.sztd ugy 98 vagy 2002 környékén nem játszottunk ugy hogy az vkinek tetszhet??
3.ne ám má hogy a reálba ne lehesen beleszeretni,mert van egy rosz idény?
4.barcába tavaly belelehetett?
5.vagy csak ettől az idénytől vagy szurkoló?
miről beszélsz egyáltalán a tavalyi szeon után van mit törlesztenetek..mikett jázsztattok má ..most van egy jó széria és má elvagy ájulva..