Championship/Football Manager

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2008.11.30. 08:52:03

No megkezdtem első karrieremet a '09-ben, a Zetével. :) Nagyon nehezen találtam meg a jó taktikát, mert igaz, hogy nem sok gólt kaptunk, de még ennél is kevesebbet rúgtunk. De most már kezd beindulni a csapat.
Távozott Botis, érkezett egy ruandai válogatott jobbhátvéd, Bizimana Kocsárdi mögé cserének. Jelenleg 3 győzelem 2 döntetlen, 1 vereséggel állunk a 3. helyen. A kupában a Vásárhelyet és az Ajkát legyőztük, első sorban ezt szeretném megnyerni.
Majd még jelentkezek. :D
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2008.11.28. 12:35:26

FM09/2.szezon vége

Sikerült megvédenem a bajnoki címem a Real Madrid elött +18 pontal, és újra megnyertem a Spanyol Kupát a Villareal ellen 1:0-ra!!!A csapaton belül Messi/7,35/ nyújtotta a legjobb teljesítményt és Bojan/42m-26g/ lett a gólkirály, Messi a BL és a Spanyol bajnokság legjobb játékosa!!!Nálam megint Keita lett az év Barca játékosa hihetetlen jó játékkal!!!A Real Madrid-ot oda-vissza megvertem/1:0,1:0/ a bajnokságban!!!Sok dicséretet kaptam:Stoichkov,Rijkaard,Guardiolától, amire nagyon büszke vagyok, és besöpörtem megint az 'év managere" díját is!!!
LigaBBVA végeredménye:FCB 99p,Real Madrid 81p,Atletico Madrid 80 p!!!
FC Barcelona 38m/33gy/3d/3v 86:21 99 pont!!!
A következő szezonban érkezik R.van der Vaart/8,5 millió euró/, és eladtam a Liverpoolnak Hlebet 20 millió euróért!!!Én heti 185.000 eurót keresek/de szép is lenne/!!!A 3. szezon elején megvettem Agüerót 37,5 millió euróért mert Henryt az idény végén elengedem ingyen mert 34 éves lesz és az már nálam öreg!!!

2 év alatt elért eredményeim:
*2X bajnok
*2X Spanyol Kupa győztes
*Bajnokok Ligája győztes
*Spanyol Szuperkupa győztes
*Európai Szuperkupa győztes
*Világkupa győztes
*2X az év managere Spanyolország-ban

Dream Team:=D>
Valdes

/Jorquera/

Abidal Marquez Puyol D.Alves

/D.Horno/ /Milito/ /Pique/ /V.Sanchez/

Keita Xavi Iniesta Messi

/V.Vazquez/ /Y.Toure/ /Vaart/ /Pedro/

Henry Eto'o

/Agüero/ /Bojan/

Busquets,Cacares,Gudhjonsen

Kép

Katalán a szív, kék a lélek, Barca szurkoló maradok amíg élek!!!!!

Ha valakinek segítség kell szoljon nyugodtan!:wink:
Ennyi lett volna rövid(?) beszámolóm, köszi, hogy elolvastad :mrgreen:
Xzibit25
Jugador d'estrella

2008.11.27. 18:14:10

Perrero írta:Kép
Neeeeeeeem, nem volt izgi :) -Spanyolokkal vok
Azta [auto_cenzúra]. :shock: Én tuti nem bírtam volna ki idegekkel :D
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2008.11.27. 17:13:29

FM 09 /2. szezon/ a Barcával

*Spanyol Szuper Kupa:Atletico Madrid 4:0 összesítve
*Európai Szuper Kupa:Tottenham 3:1
*Világkupa:Saitama UTD 1:0/cserecsapattal/
*+8 pont az Atletico elött 13 forduló elteltével

Egyszóval amit lehetett mindet megnyertem klubbszinten!!!=D>

Kép

Katalán a szív, kék a lélek, Barca szurkoló maradok amíg élek!!!!! \:D/
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára varnagykrisztian 2008.11.27. 19:59:39-kor.
ZS10
Jugador d'estrella

2008.11.27. 14:21:36

Valaki leírná a FM 2009 PRODUCT CODE-ját!

Köszi előre is!
ggbuffon
Jugador del Barça

2008.11.27. 11:24:21

kovinho írta:Megint rohadt idegesítő, hogy a meccseim 90%-ban azon mennek el, hogy az ellenfél 3 kapuralövésből (ebből egy megy kapura!) rúg egy gólt, míg mi 15 helyzet után tudunk csak egyenlíteni. Miért célja a játéknak ez? Miért nem tudják ezt kijavítani? Még pár meccset letolok, ha ugyanez lesz, akkor hagyom a francba, ha a peccs se javít rajta, akkor meg...

Még egy dolog, miért van az, hogy a csatáraim, - akármilyen beállítást is végzek a taktikán - nem tudnak gólt lőni? 5 csatár van a keretben, és 11 forduló után mind, egytől egyig gólképtelen... és ebből az 5 csatárból egyedül egy embernek van 6-os átlag felett az átl. teljesítménye...
na igen az ilyen az én agyam is elborítja, tnap dühömbe leis töröltem..Pedig egy (Buffon,Chiellini,Criscito,Naldo,Behrami-Hamsik,Moutinho-Cassano,Diego,Tiago Neves-Trez) csapatnak nem így kellene muzsikálni ahogy nekem teszik.Tavalyi szezonban bekezdtek,de akkoris a kp-ám ontotta a gólokat,megvertük a Milánt,Intert idegenbe 4-0-ra aztán elfogyott a lendület 8.lettem a bajnokságba agyfárasztó vereségekkel amiket írtál.Mindezt hazai pályán nagyrészt,2lövésből két kapott gól(persze nekem 25ből egyse), folyamatos 98.ik percig tartó hosszabbítások.A csatárok meg szinte hasznavehetetlenek, labdát tartani nem tudnak, teljesen mind1 szinte hány csatárral játszok,illetve kik azok, szezononkénti 10gól egy Eto'o-tól,vagy Treztől édeskevés.De a védelmem ugyanez, kb mintha nemis lennének.simán lefejeli átbassza őket egy Bate támadó is...Lehet énvagyok a f*szláma(bár kétlem) de egyre jobban erősödik bennem az érzés, hogy ez a játék bizony egy kalap sz*r,legalábbis tele van olyan bugokkal amitől az ember hajlamos a falnak menni.
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.27. 10:54:46

Megint rohadt idegesítő, hogy a meccseim 90%-ban azon mennek el, hogy az ellenfél 3 kapuralövésből (ebből egy megy kapura!) rúg egy gólt, míg mi 15 helyzet után tudunk csak egyenlíteni. Miért célja a játéknak ez? Miért nem tudják ezt kijavítani? Még pár meccset letolok, ha ugyanez lesz, akkor hagyom a francba, ha a peccs se javít rajta, akkor meg...

Még egy dolog, miért van az, hogy a csatáraim, - akármilyen beállítást is végzek a taktikán - nem tudnak gólt lőni? 5 csatár van a keretben, és 11 forduló után mind, egytől egyig gólképtelen... és ebből az 5 csatárból egyedül egy embernek van 6-os átlag felett az átl. teljesítménye...
tenkl
Jugador d'estrella

2008.11.26. 20:25:51

Kipróbáltam valamit a 08-ban.

Az NBII-es Jászberénnyel kezdtem egy újat, és az egész csapatot átadólistára tettem, helyettük felhoztam az összes ifimet. Mindenki aláírt egy teljes idős szerződést. Értékeik alapján nem sokkal rosszabak, mint a nagycsapat volt, akikért viszonylag sok pénzt is kapok, így a klubb pénzügyileg is stabil, és a barátságos meccsek alapján nem is olyan gyenge. Valaki csinált már esetleg ilyesmit? Kíváncsian várom a bajnokságot.
Kép
Örök kedvencek: Messi, Xavi, Toure, Marquez, Piqué
Devid16
Jugador d'estrella

2008.11.26. 13:51:06

Ha valaki tudna egy egycsatáros taktikát ami azért közepesen támadó az naon jó lenne :) Mert eddig nem sok sikerem volt... :? szóval légyszi küldjön valaki akár püben is valami jó taktikot.barcával vagyok ugyanaz a csapat mint ami a jelenlegi...előre is kösz
ggbuffon
Jugador del Barça

2008.11.26. 00:49:59

vki mondana vmi használható taktikát?:?

sehogysem akar összejönni a Juvéval a 2.ik szezonom(csak 7.helyen tanyázok kb ápr végén 4.helyre már elég sansztalan vagyok) pedig a játékoskeretem mondhatni szinte kilett cserélve:

------------------------Buffon/Manninger----------------------------------------

Behrami/Sali---Lugano/Legrottaglie---Chiellini/Andrade---Molinaro/Criscito

----------------Moutinho/Marchisio-----Hamsik--------------------------------

--Thiago Neves--------Diego---------Mati Fernandez/Giovinco

---------------------Trez/Eto'o----------------------

de próbáltam már 4-4-2 őt, és sokmindent, átmeneti sikerrel csak :? Pedig ugye a játékosok alapvető kvalitásaival nincs baj..és énsem felejtettem el edzősködni :D

Ami még felb*sz, h az előbb vázolt pozíciókban, pl Behrami hiába szélsőhátvéd, mindössze halványzöldet kap erre a pozícióra, de igaz ez Mati Fernandezre és Giovincora is.. jó tudom h posztok menünél látom hova illenek, de idegesítő h pl 4-4-2ben egyik belső kp-ásom felnyilazva és tkp mégsem teljes zöld, uez érvényes ha a másikat hátrahúzom a nyíllal és vkpnak állítom.egyszerűen vannak emberek akiket nem tudok hova rakni h jólegyen.
Tudom szőrszálhasogatás de ritka módon feltudnak bosszantani, pláne egy ilyen sz*r év után.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.11.25. 17:27:54

Na,én is írnék egy regényt a karrieremről :P

A Barcával kezdtem első Football Manager 09-es szezonomat!Igazolni csak Carlos Eduardot igazoltam,7,5 millió Euro+záradékok,mivel igazi balszélsőm nem is volt illetve kapásból 2 nap 3 sérülttel kezdtem :lol: Igazoltam még egy tehetséges brazil kölköt,de ő csak a télen jön és akkor is tovább fogom passzolni kölcsönbe!Eladni senkit sem adtam el!A barátságos meccsek jól sikerültek,csak nyertem!Jött a Levszki Szófia elleni BL-selejtező,idegenben 1-0ra nyertem,otthon pedig 2-0ra!Összeségében taktikus játékkal nyertem és mentem tovább,de folyamatosan láttam a fejlődést a csapaton,ezért voltam bizakodó!A bajnokságot is jól kezdtem,első meccsen Valencia ellen nyertem idegenben 2-0ra,majd jött a válogatott szünet!Ezután a Mallorca ellen játszottam hazai pályán,0-0-t,végigtámadtam,de gólt nem sikerült lőnöm,illetve 10 emberrel fejeztem be a meccset a 4 sérülés miatt...Ezek után BL-csoportkörben nyertem 2-0ra idegenben a CRF Cluj ellen!Majd jött az El Classico!0-0t játszottam idegenben,a lényeg az volt,hogy ne kapjak ki,ezt sikerült is elérnem,mégha egy kicsit csalódott is voltam,mert sokkal nagyobb ziccereink voltak,mint a Realnak!Majd jött otthon a Sevilla,amely megvert 1-0ra!Már-már szokásos,támadok,nincs gól,behozok plusz egy csatárt,majd 1 lövés/1 gól az ellenfél részéről!Ezután Almeriat otthon 2-0ra,majd szintén otthon a Rangerst BL-ben vertem 5-0ra!Mielőtt kezdtem volna jobb kedvű lenni,jött a huelvai 1-1,és persze megint sokkal több helyzetünk volt...
Itt tartok,most válogatott szünet van!Összeségében a játékkal elégedett vagyok,viszont az eredménnyel nagyon nem!

Na,még majd írok,hogyan alakul pályafutásom!

A Barca legyen veletek :lol:
.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.25. 16:59:37

varnagykrisztian írta:Sziasztok.FM09-ben a 2. szezont nyomom!Bajnok,bajnokok ligája,spanyol kupa,európai szuperkupa, és spanyol szuperkupa győztes vagyok!!!A 3. szezonra megvettem a Real Madridból Rafael van der Vaart-ot 8,5 millió euróért s ezért majd el akarom adni Hleb-et!!!Tud valaki segíteni hogy kb. mennyi millió euróért tudom elpasszolni :-k???KÖSZI,hajrá BARCA!!! \:D/
Tegyél rá az alap árára 1 millió eurót/fontot. Én így szoktam, ha nincs valakire szükségem.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2008.11.25. 16:55:04

Sziasztok.FM09-ben a 2. szezont nyomom!Bajnok,bajnokok ligája,spanyol kupa,európai szuperkupa, és spanyol szuperkupa győztes vagyok!!!A 3. szezonra megvettem a Real Madridból Rafael van der Vaart-ot 8,5 millió euróért s ezért majd el akarom adni Hleb-et!!!Tud valaki segíteni hogy kb. mennyi millió euróért tudom elpasszolni :-k???KÖSZI,hajrá BARCA!!! \:D/

Kép
Titinho
Director del Fútbol

2008.11.25. 11:12:53

Nos nem fejeztem be a Barcával az első idényemet, sőt még januárig sem jutottam el. :) December közepétől inkább szüneteltetem a Barcás karrieremet. Eddig veretlen voltam egyébként a bajnokságba 7 győzelemmel és 7 döntetlennel viszonylag kevés kapott és rúgott góllal. A BL-ben nagy nehezen továbbjutottam a 2. helyen a Fener mögött. :? A csatárgondom továbbra is fenn állt, pedig Danitól kaptam jó tanácsokat a beállításokra, de valahogy nem úgy működött az egész gépezet ahogy szerettem volna.

Így aztán a Seria A felé vettem az irányt és elkezdtem egy új idényt a NAPOLI csapatával. :) Elég jónak láttam a keretet és még ilyen "gyengébb" csapattal nem nagyon kezdtem karriert, gondoltam most kipróbálom magam. Igazolni kaptam 11 millió €-t, ebből megvettem Angel Di María-t, (8,75 M €+záradékok) és kölcsön vettem Belletti-t, valamint a Benficából Cardozo-t (csak poénból nyújottam be kölcsönkérelmemet és végül el is fogadták :) ), a Juventustól Iago-t. A két kezdő csatárom egyébként a Denis-Lavezzi duó, akik elég jól muzsikálnak. Az UEFA-kupa selejtezőin előbb a Rosenborgot vertem ki, idegenben kikaptam 1-0-ra, otthon viszont Hamsik jó játéka után 3-1-re vertem őket, aztán a következő körben jött valami izraeli csapat asszem, valami Netanya, őket idegenben 2-0-ra, otthon pedig 3-0-ra vertem, a következő ellenfelem pedig a Sp.Braga lesz. Az első bajnoki fordulóban az Udinese otthonában játszottam 1-1-et. Denis eddig az összes meccsén gólt lőtt amelyiken pályára lépett. 4 felkészülési meccs, 4 UEFA-kupa meccs, 1 bajnoki = 9 gól 3 gólpassz. Lavezzi is 8 meccsen 4 gólt lőtt és van 5 gólpassza.

Tele van fiatalokkal egyébként a keret, ha jól megy majd nekik akkor jó kis pénzeket kaphatok majd egy-két játékosért. A kezdőm az elég jól fest, csak a kispad az eléggé gyenge, oda majd kell egy pár ember. Egyébként majd egy jó kapust (azt tanácsolta is men.asszisztem, hogy kapust vegyek, mert ő a csapat leggyengébb pontja, csak nem volt elég lóvém), egy jó középhátvédet, egy vkp-t (asszem megpróbálom M.Veloso-t majd) és egy tkp-t (valami öregebbet Hamsik cseréjének) akarok majd igazolni.

Szerintem velük már végignyomok legalább egy idényt, de kettőt tervezek egyébként. Célom természetesen vagy a BL vagy az UEFA-kupás helyezés egyike és az UEFA-kupában is jól szerepelni. Meglátjuk mi sül ki belőle... :wink:

Na peace.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
gekkodan
Director del Fútbol

2008.11.24. 23:26:03

varnagykrisztian írta:Hali.Meg akartam venni az FM09-ben C.Ronaldo-t a Barcába az első idényem után!!!210 millió euróért adták volna, jó helyen van Manchesterben!!! [-X

Kép
Nekem 103-ért odaadták. Igaz, hogy megnyerem általában az összes sorozatot, szóval van miből :wink:
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2008.11.24. 22:23:39

Hali.Meg akartam venni az FM09-ben C.Ronaldo-t a Barcába az első idényem után!!!210 millió euróért adták volna, jó helyen van Manchesterben!!! [-X

Kép
norbert55
Entrenador del Barça

2008.11.24. 16:42:50

Nektek is már Juande szabadúszó?Ez a patch miatt van h frissítette magát a játék?Am mondanátok csapatokat ahol kipróbálhatnám magamat és hosszabbtávón BL-t is indulhatnék vele.Olyasmit mint a City.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.24. 16:33:32

Offline is vicc, tudod Te is :) .
Én is így estem ki a kupából...7 perc hosszabbítás 94 (?)-be gólt kapok ...szégyen.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.24. 16:09:13

EZÉRT NE ONLINE FM-EZZETEK! Sok idegeskedéstől megkíméled magad.
(egyébként megjegyzem, idegenben 3-1-re nyertem, és az utolsó gólt a második meccsen otthon a 92. percben kaptam. Vicc az egész...)
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2008.11.23. 16:05:26

Sziasztok.Befejeztem az első évemet a Barcával, bajnok(Real Madrid elött +6 pontal), spanyol kupa győztes(A.Madrid 4-1), és Bajnokok Ligája(Arsenal 2-1) győztes lettem!!!Xavi lett az év játékosa Spanyolországban, Eto'o gólkirály a BL-ben!!!A csapaton belül Daniel Alves 7,38 értékkel lett a legjobb és Eto'o a gólkirály 26 góllal 46 meccsen!!!Keita megtartotta jó formáját és nagyszerüen játszott csereként, nálam ő az év játékosa a csapaton belül, Daniel Alves 10 szabadrúgásgólt szerzett!!!Ja, és az év managere lettem!!!!!Spanyol bajnokság végeredménye:FCB 38m/32gy/3d/3v/73-16/99 pont,R.Madrid 93 pont,Espanyol 64 pont!!! =D>

Kép
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2008.11.23. 09:53:55

Hali.Én az FM 09-ben a Barcával az első idény felénél járok!!!17 győzelem 1 döntetlen 1 vereség 36 rúgott/8 kapott gól!!!Első vagyok és a Real Madridot 6 pontal előzöm meg!!!A játék szerintem frankó bár be-be csúszik egy/két sérülés de az FM Hungary-s srácok nemsokára elkészítik az FM Modifier-t amivel ki lehet törölni a sérüléseket!!!Jópáran irták hogy Eto'o nem szerepel náluk valami fényesen?!?!?!?!Hát ők valamit nagyon elszúrtak!!!Nálam Eto'o 24 mérk./14 gól/4 gólp.!!!A kerethez nem nagyon nyúltam, Pintót kölcsönadtam az Aston Villának és szezon után érkezik Del Horno 6,5 millió euróért!!!A fiatalok szépen muzsikálnak, Keita nálam csere de az ő játéka kiemelkedik a cserék közül!!!A Real Madridnak HIHETETLENÜL CSAL a gép, idegenben elért eredményei:A.Madrid(gy),Villareal(gy),Sevilla(d),Valencia(d), eddig csak én tudtam megverni de én is a Camp Nou-ban!Célom a bajnoki cím visszaszerzése esetleg valamelyik kupa megnyerése!!!Röviden ennyi!Hajrá BARCA!!!!! \:D/

Kép
Danka00792
Director del Fútbol

2008.11.22. 15:57:09

Miért van az, hogy mindig kidob valami hibával?

http://i33.tinypic.com/2qnz2xd.jpg

Ez lenne az. :?
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.11.22. 15:45:17

ÉS IGEEEN :!:

Megvan az Fm 09 :lol:

Hogy ne legyen off:Barcával kezdtem,2 nap,3 sérült :lol: Egy pöppet meghajtottam a fiúkat... :lol:

Na jó fm-ezést mindenkinek :wink:
.
Lezárt