Nos...most már én is megosztanám a véleményem az 'El Cláciso'-val kapcsolatban. Előre szólok, hogy hosszú lesz.
Először is azzal kezdeném, mindenféle megbántás nélkül, hogy azért vannak itt tényleg olyan emberkék akik nem is kicsit elrugaszkodtak a földtől. Azért olyan tippeket adni egy Clásico-ra, hogy 7-0, 5-0, meg 6-1. Szörnyű ezeket olvasni. És sajnos ez baj...de nem csak itt, hanem odakint Barcelonában is. Volt most a héten egy szavazás az El Mundo Deportivo internetes oldalán, arra lehetett szavazni, hogy mennyi lesz az eredmény az El Clásico-n. SZÁMOMRA tényleg meglepetés lett a végeredmény: a szavazók többsége (26%-al nyert) 5-0-ával zárná a meccset...hát tudjátok, az ilyenektől hullik ki a hajam.

Csak tudjátok, hogy ha netalántán mégsem sikerült győzni, akkor mindenki elküldi majd az anyjába Guardiolát is meg a csapatot is, mert az "előzetes elvárásokkal" szemben nem sikerült 5 góllal verni egy Real Madridot. Sőt...megkockáztatom, hogy ha csak 1-0-ra nyerünk akkor is ez lesz.

Nagyon de nagyon könnyen visszaüthet ez a magabiztosság és tiszteletlenség.
Igaza van Laportának amikor a szurkolókra és a sajtóra is bosszankodik. Megértem, mert én is azt teszem.
„Aggódom, mert az-az általános érzés uralkodik, hogy nyernünk kell, ráadásul úgy tűnik, hogy nem elég csupán nyernünk, hanem kötelességünk egy nagyarányú sikert elkönyvelni. De a földön kell maradnunk, és egyszerűen meg kell nyernünk a meccset. Véget kell vetnünk ennek a hangulatnak, az eltúlzott várakozásoknak, annak hogy úgy tűnik: kötelességünk gálaelőadással nyerni. Még csak egy kicsit sem”
Ezzel a kijelentéssel 100%-ig egyet tudok érteni. Nem szabad ennyire lenézni a Madridot, még akkor sem ha most nincsenek jó formában. Ez egy Clásico! Ez a meccs mindig 3 esélyes marad amíg világ a világ! Igaza volt Xavinak is aki ezt mondta:
Ők a legfőbb rivális, úgyhogy senki se higgyen a lesajnáló szavaknak, pontosan tudjuk, hogy a lehető legnehezebb meccs vár ránk. Nem számítanak a különböző benyomások, nem számít az sem, hogy a Barcelona talán jobb pillanatokat él át. Ez a találkozó mindegyik másiktól különbözik, senki ne gondoljon se a pontkülönbségre, se semmi másra.”
EZ A LÉNYEG...mert ha játékosok közül is csak 1-2 elhiszi mindazt amit kap most a csapat akkor csúnya vége lesz nem csak ennek a meccsnek, hanem a további szakaszra is gondolok. Most van csak igazán nehéz dolga Pep-nek, most fog csak kitűnni (és persze az utóbbi 2-3 hétben már felemelte ő is hangját a sok dicséret miatt), hogy mennyire tud hatni a játékosokra, mennyire tudja a földön tartani is őket! Én mindenesetre bízom benne és remélem jó taktikát dolgoznak ki a srácokkal együtt. Mert most ugye az is új lesz...a cipész már nincs, így tényleg borult az eddigi taktikájuk. Azért is félő, hogy mi lesz szombaton mert nem tudni, hogy Ramos milyen taktikát fog játszatni a Real-lal. Jelenleg most Ramosnál pattog az a bizonyos labda...és emiatt végképp ne gondoljunk "alázásra". A tegnapi meccset egyébként én nem tulajdonítanám legfőbb részben Ramosnak, csupán annyiban, hogy egy kicsit feltüzelte a csapatot és elvertek 3-0-ra egy Zenitet. Ezt a Zenitet még a cipésszel is megverték idegenben. Ettől most nem kell dobni egy hátast...
fir3bird írta:széthulott Zenit? miért lenne az?... mellesleg ez a Zenit verte meg, nem kis meglepetésre a MU-t.
Igen széthullott Zenit volt, mert nem volt nekik "tétmeccs" és mert halálsz*r formában voltak egész évben. Mellesleg nem ez a Zenit verte meg a MU-t, az még szeptember elején volt az a meccs. Azóta nagyon visszazuhant a csapat.
Mindenesetre tényleg nagyon várom a szombaton és egy eszméletlen nagy meccsre számítok. Én bízom a sikerben, de nem 5-0-ban, én annak is nagyon fogok örülni ha 2-1-re vagy 1-0-ra verjük meg őket! De van egy olyan előérzetem, hogy egy döntetlen benne lesz a meccsben. Egy 2-2.
Na majd meglátjuk és szurkoljunk a Barcának, de ne észtvesztve! Ha az én tanácsomat nem is fogadja meg senki, legalább Laporta Úrnak és Xavinak meg lehetne szerintem.

Még egyszer mondom, senkit nem állt szándékomban megbántani vagy becsmérelni, én csak a véleményemet fogalmaztam meg.
Szombaton pedig hajrá Barca!!!
Na peace mindenkinek!
Szerk.:
Végezetül betenném a Mundo Deportivo mai címlapját: