Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
OFF:Persze,van benne potenciál!De csakis a középpályán, egy kisebb csapat ellen lenne nálam kezdő,ha pihentetni kell Xaviékat!A védelemben katasztrófa:lassú,nehézkes és nem magabiztos...socio66 írta: Jah,úgy tűnik Victor egyenlőre nem üti meg a jelenlegi csapat szintjét. Talán van még benne potenciál,adjunk időt neki.Különben is, mindenki nem lehet sztár,még egy ilyen utánpótlás akadémián sem..
Jah,úgy tűnik Victor egyenlőre nem üti meg a jelenlegi csapat szintjét. Talán van még benne potenciál,adjunk időt neki.Különben is, mindenki nem lehet sztár,még egy ilyen utánpótlás akadémián sem..Etooka írta:
OFF:Megvan az új Oleguer-ünk V.Sánchez személyében
Legyen igazad, azt kívánom.Etooka írta:Tamás![]()
Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy az 5 játékos mind Guardiola külön kérésére érkezett, így Caceres is!Martin is többet játszott már V.Sáncheznél, szóval nem teljesen helyes véleményem szerint a megállapításod.Szerintem Caceres biztos, hogy játszani fog, sőt,ha bekerül, szerintem meg is fog ragadni és egyre több lehetőséget fog majd kapni!Türelem rózsát terem![]()
OFF:Megvan az új Oleguer-ünk V.Sánchez személyében
Varga Tamás írta:Mielőtt páran visszakérdeznének, előrebocsátom:
1. elégedett vagyok a csapat eredményeivel.
2. az eddigi eredmények igazolták Pep döntéseinek helyességét.
3. igen, boldoggá tesz az új Barca.
DE!
Én nem értem, egyáltalán nem értem, mi lehet az oka Martin Cáceres ilyen fokú mellőzésének. Milyen szakmai indokai lehetnek Guardiolának, hogy ennyire nem bízik Martin képességeiben, felkészültségében. Milyen okok vezethettek el addig, hogy már egy Victor Sánchezhez is előbb nyúl a Mester, mint a spanyol liga egyik legígéretesebb védőjéhez? Egyáltalán: minek igazoltuk le 16,5 millió euróért, ha meg a kispadra sem fér oda? Ez rossz pedagógia az Edző részéről - szerintem.
Keresem az okokat, és egyet találtam: nem KATALÁN, nem saját nevelés. És a túlzott bizalom a saját nevelésekben - szerintem - 100%-ig kivehető Pep döntéseiben. Itt persze nem Xaviékra gondolok, hanem a fiatalokra. Akik közül Busquets és Pedro iránti bizalmat megalapozottnak találom, és helyeslem. Viszont a két Victor esetében már nem.
Na mindegy. Mi, innen Magyarországról nem látunk bele a Barcelona öltözőjébe. Max. értetlenül állunk a dolog előtt, és kérdéseket teszünk fel: MIÉRT?
Köszönöm, ha elolvastátok.
Nekem személy szerint Rafa a kedvenc védőm több hibája, forma hanyatlásai és emberi gyarlóságai ellenére is (mielőtt megkérdezi valaki: - felesleges durvaságok, sunyi törlesztések, stb..),mrmonster írta:Marquez nálam jobb védő, mint Milito.
Azt nem mondtam, hogy a két fiatal jobb Militonál, de ők még nagyon fiatalok, és emellett kellően jó is pl. Pique ahhoz, hogy akár kezdők is lehessenek rotációnál, sérüléseknél. És egy idő után igen, úgy gondolom, hogy pl. Pique jobb lesz, mint Milito. Cacerest pedig meg mondom őszintén, még nem is láttam játszani éles meccsen a Betis elleni meccset kivéve.
- háááát szerintem, ez egy kicsit így meredek....., "nem passzol a csapatba annyira, mint a többiek."??? Mármint pl. Pique v. Cacares szerinted meghatározóbb pontja a védelemnek, mint Gabi Milito volt a sérülése előtt.mrmonster írta: A kiszavazóshowban én Milito-ra szavaznék, de ennek semmi köze ahhoz, hogy sérült nagyon hosszú ideje és kiszorult a csapatból. Egyszerűen nem passzol a csapatba annyira, mint a többiek.
Marquez 30 lesz, Milito 29. Ez minden, csak nem öreg, épp hogy ideális a köz.védő posztra. Puyol meg 31 lesz és ő sztem 35-36 éves koráig is tudja ugyanezt a (nagyon magas) szintet produkálni, amit eddig. Az igaz viszont, hogy sérülékeny Marquez és Milito is, de ettől még nincs szükség 5 olyan köz. védőre, akik tudásuk alapján a kezdőben is lehetnének. Ezért fog elmenni valaki, mert játszani akar majd.Nóbi írta:Hát én nem gondolnám, hogy valóban távozni fog. Nem azért adtunk érte annyit, hogy egy múlva eladjukSzerintem az öregek (főleg Rafa és Milito) egyre kevesebbet játszanak majd, helyükre pedig FOKOZATOSAN be tudnak épülni a fiatal tehetségek.
Labdaszerzés/labdavesztés mutatója: PD: 8/7 Bl: 14/11 Kupa: 12/13. Hasonlítsd össze Piqué arányával, Etooka cikkébenSanama írta:ÉRdekes. Amit írtál,én Piquénél érzem ezt. meccsenként 25ször adja haza a labdát. 19szer próbál ívelgetni,amiből 2-3 megy a mi emberünkhöz,és elég sok bakit csinál.lluisllach89 írta:
Piqué szerinted ez az év előtt mennyi meccset játszott a Barca felnőtt csapatában hogy szokja a stílust?Mindenesetre engem nagyon zavar az amikor Martinnál van a labda, vhogy nem érzem nála biztonságban, van hogy hezitál, és utána a legközelebbi embernek passzol és iszkol hátra izomból. Nem mondtam hogy sokkal több feladatot meg kell hogy oldjon, de vmi kis kreativitás, passzolás, indítás, támadás kezdeményezés során hiányzik még belőle ( de az is lehet hogy csak én hiányolom). Egyezzünk meg abban: Reméljük javulni fog, és kellő önbizalommal meggyőző teljesítményt fog nyújtani!
De amennyit Martin játszott,nem nagyon lehetett annyi hibája amennyit írtál
Nem úgy értettem, hogy az iskolákban tanítják nekik,hanem hogy már az utánpótláscsapatok is ebben a stílusban játszanaklluisllach89 írta: Tisztában vagyok vele ne aggódj. Csak elméletben szerzett tudás mit sem ér valódi tapasztalat szerzés szintjénMindenesetre drukkoljunk Martinnak h elkapja a fonalat!
Tisztában vagyok vele ne aggódj. Csak elméletben szerzett tudás mit sem ér valódi tapasztalat szerzés szintjénEtooka írta:Pique a Barca akadémiájában nevelkedett, ahol a felnőttcsapat stílusát oktatják a srácoknak és nevelik beléjük már egész pici koruktól kezdvelluisllach89 írta: Piqué szerinted ez az év előtt mennyi meccset játszott a Barca felnőtt csapatában hogy szokja a stílust?![]()
![]()
Épp most fordítottam egy Laporta-interjút- ami remélem majd megjelenik itt
-amiben ezt mondja az elnök, hogy az akadémián már megtanulják a srácok, mi is az a stílus
Pique a Barca akadémiájában nevelkedett, ahol a felnőttcsapat stílusát oktatják a srácoknak és nevelik beléjük már egész pici koruktól kezdvelluisllach89 írta: Piqué szerinted ez az év előtt mennyi meccset játszott a Barca felnőtt csapatában hogy szokja a stílust?![]()
Hát azért hosszú labdái közül a legtöbbnek szeme van. Akkor máshogy látjuk a meccseket. A másik, amit említettem a támadás kezdeményezés. 1 ilyen szintű csapatban ez megengedhetetlen. Javulnia kell. Mindenesetre ez az én véleményem, nem akartam senkit se meggyőzni. De nem kérdés h kettejük közül ki lesz tovább Barca játékos. Természetesen várom h javuljon meg kell adni neki is a lehetőséget. Viszont Piqué engem eddig meggyőzött, ennyi.Sanama írta:ÉRdekes. Amit írtál,én Piquénél érzem ezt. meccsenként 25ször adja haza a labdát. 19szer próbál ívelgetni,amiből 2-3 megy a mi emberünkhöz,és elég sok bakit csinál.lluisllach89 írta:
Piqué szerinted ez az év előtt mennyi meccset játszott a Barca felnőtt csapatában hogy szokja a stílust?Mindenesetre engem nagyon zavar az amikor Martinnál van a labda, vhogy nem érzem nála biztonságban, van hogy hezitál, és utána a legközelebbi embernek passzol és iszkol hátra izomból. Nem mondtam hogy sokkal több feladatot meg kell hogy oldjon, de vmi kis kreativitás, passzolás, indítás, támadás kezdeményezés során hiányzik még belőle ( de az is lehet hogy csak én hiányolom). Egyezzünk meg abban: Reméljük javulni fog, és kellő önbizalommal meggyőző teljesítményt fog nyújtani!
De amennyit Martin játszott,nem nagyon lehetett annyi hibája amennyit írtál
ÉRdekes. Amit írtál,én Piquénél érzem ezt. meccsenként 25ször adja haza a labdát. 19szer próbál ívelgetni,amiből 2-3 megy a mi emberünkhöz,és elég sok bakit csinál.lluisllach89 írta:
Piqué szerinted ez az év előtt mennyi meccset játszott a Barca felnőtt csapatában hogy szokja a stílust?Etooka írta:Itt nem a bajnokság stílusára gondoltam, hanem a Barcáéra...lluisllach89 írta: Pedig ő PD-ben tolta, Piqué pedig PL-ben már ha megkapta nagy ritkán a lehetőséget. Nyilván Barcában mutatott játéka bebizonyította hogy ő nem gyengébb mint Piqué...![]()
Amit köztudottan Pique nagyon jól ismer, míg Caceres abból a Huelvaból jött, ahol nem volt stílusa a csapatának,hisz egy olyan kiscsapatnak nem marad más, mint a nagycsapatok ellen védekezni, a kicsik ellen meg hajtani...
Plusz tegyük hozzá, h mind Márquez, mind Milito sérülékenyek !Sanama írta: Viszont nem fog se ő,se Piqué távozni,ahogy Etooka mondta,mivel Puyol,Milito,Marquez-mindhárman közel vannak a harmadik X-hez.
Konkrétan Puyol 31. lesz, Marquez 30, Milito 29. És azért Puyol 2éven belül már nem fog bírni annyi meccset,mint most,és sokkal több lehetőséget fog kapni mind2 ifju védő szerintem.
Itt nem a bajnokság stílusára gondoltam, hanem a Barcáéra...lluisllach89 írta: Pedig ő PD-ben tolta, Piqué pedig PL-ben már ha megkapta nagy ritkán a lehetőséget. Nyilván Barcában mutatott játéka bebizonyította hogy ő nem gyengébb mint Piqué...
Pedig ő PD-ben tolta, Piqué pedig PL-ben már ha megkapta nagy ritkán a lehetőséget. Nyilván Barcában mutatott játéka bebizonyította hogy ő nem gyengébb mint Piqué...Etooka írta:Itt kell megemlítenem, hogy Caceres nem azért nem játszik,mert gyengébb lenne mint Gerard, hanem azért, mert nem tudott még beilleszkednilluisllach89 írta: Unitedban azért nem apró párost alkot Ferdinand és Vidic. Cáceres pedig milyen csapatban játszott? Fantasztikus csapattársai voltak. Attól még jó játékos, csak nekem amit eddig mutatott az gyenge volt. Nyilván más igényeink vannak/lehetnek. Jah és Pep se olyan hülye a focihoz, meg kell nézni ki játszott többet.Egy interjúban mondta, hogy már egyre jobb és Pep sokat segít neki, de nehéz beilleszkedni ebbe a stílusba,mert ő teljesen máshogy játszott eddig
![]()
Távozni szvsz nem fog, annak ellenére sem, hogy Milito visszatér. Lesz ugyan 5 középső védőnk, de ebből 3 30-on feletti lesz, ők egyre kevesebb meccset tudnak majd lejátszani teljes koncentráltsággal és hiba nélkül
Itt kell megemlítenem, hogy Caceres nem azért nem játszik,mert gyengébb lenne mint Gerard, hanem azért, mert nem tudott még beilleszkednilluisllach89 írta: Unitedban azért nem apró párost alkot Ferdinand és Vidic. Cáceres pedig milyen csapatban játszott? Fantasztikus csapattársai voltak. Attól még jó játékos, csak nekem amit eddig mutatott az gyenge volt. Nyilván más igényeink vannak/lehetnek. Jah és Pep se olyan hülye a focihoz, meg kell nézni ki játszott többet.