Marci írta:...
Hali!
Figyelj! Ha valaki lesajnálja a csapatod, közben pedig tele van saját nevelésű sztárokkal akikért nem kellett fizetned, szinte mindenhol egyértelmű favoritként indulsz akkor miért nem mosolygod csak meg a lesajnáló embereket?

Hisz egyértelmű a helyzet.
"Sugárzik a médiájukból, a szurkolóikból, meg a vezetésükből is újabban, hogy ők a legnagyobbak, és mindenki csak náluk akar játszani"
A vezetőségükben olyan emberek ülnek és dolgoznak akiknek semmi köze a Real Madrid szellemiségéhez. Ahhoz amit az a klub képvisel. Arrogáns, erőszakos banda, elsősorban Mijatovic. Aláírom. Szerintem is így van. De egy olyan ember vagy emberek miatt gyűlölni egy egész klubot, akire -reményeim szerint- 2 év múlva emlékezni sem fognak mert egy senki.... szerintem nem éri meg. Mert jöhet egy új vezérkar, akik -szintén reményeim szerint- visszaemelik a Madridot arra a morális és erkölcsi szintre ahová tartozik. És ha Te most megutálod őket, akkor tapasztalataim alapján az nem fog kimúlni belőled, holott valójában utálatod tárgya már sehol

A média.
Mit mondhatnék? A spekulációikat, találgatásaikat csak azzal tudnám magyarázni, hogy azok az újságírók és szerkesztők szintén nem ezt a csapatod akarják ami jelenleg van. A legjobbhoz, a klasszis szinthez vannak hozzászokva. Ez, messze nem klasszis szint. És ha belegondolunk valóban nonszensz, hogy ennek a csapatnak gyakorlatilag nincs esélye ebben az évben címet nyerni. Pedig még csak február eleje van.
Éppen ezért, ha valamit leír a Marca, azt nem kell készpénznek venni. Egyáltalán nem biztos -sőt

Szurkolók.
Akik valóban azok, -mint az újságírók- nehéz nekik feldolgozni a jelenlegi állapotokat. Nem is csodálom. Ha nálunk jönne egy olyan vezetőség és olyan játékospolitika, mint náluk... ti hogy viszonyulnátok hozzá? Ha feltöltenék a keretet Gravesen, Pablo Garcia szintű spílerekkel. És ez évekig így maradna. És csak ácsingóznánk a nagy játékosok után.
Azt hiszem a katalán sajtó is hintene mindent, a szurkolók -mi- is hitegetnék magukat azzal hogy igazából nincs nagy baj, mi vagyunk a Barcelona mindenki nálunk akar játszani!
"De nem sírnám el magam, ha a klub tönkremenne, kiesne az első osztályból stb. Pontosan azért, mert egy ilyen lenne az igazi csapás a madridisták egójára."
Az nem a madridistáknak lenne csak rossz. Neked is, nekem is, mindenkinek. Persze így leírni könnyű, aztán amikor nem akarnak majd a nagyobb nevek idejönni, mert holtgyenge a Primera Division akkor tűnne fel hogy hiányzik valami.
Az "ottani" cikkekről.. hát nem tudom, szerintem annyira nem fényezik ezt a játékot. Mert kb nem nagyon lehet.
Legalábbis, ha a Marcan vagy valami madridi oldalon olvasok egy meccsértékelő cikket ott bizony oltják a csapatot. És mindig ugyanoda lyukadnak ki: ez nem a Real Madrid. Lehet űzni, fűzni. A lényeg ugyanaz.