Bajnoki Mérkőzések 08-09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
mess2009
Director del Fútbol

2009.04.24. 21:55:15

sorry, nem tudom mi a megfelelő topik! de a Sevilla meccs után én dicsértem először Iniestát ezért pár szót még a témához:
világos: lehet jobban kedvelni egyiket, vagy másikat ki-ki szimpátiájától függően! de, az hogy egy-egy meccsen melyik hogy játszik az azért nagy biztonsággal eldönthető. nem vagyok lexikon inkább a benyomásomra hagyatkozva mondanám, hogy az utőbbi öt meccsen Iniesta egyenletesebben jó teljesítményt nyújtott, míg Messi egy-egy briliáns félidő után el- el tűnt!
Atz is tudom persze,hogy mivel Messi nagyobb sztár őt (ha tudják) jobban fogják , mint a nagy területen mozgó ( de nem akárhogy-mozgó) középpályásunkat.
Szóval nem kell nekünk pálcát törni felettük, hogy ki a jobb, mindkettő szuper, és ha nekik megy, az már fél siker( ne bántsuk a többieket sem)

Mondjuk a Messi vagy az Iniesta topik?! :roll:
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2009.04.23. 22:45:33

Iniesta vs. Messi témát a megfelelő topikban folytassátok!
miihii
KHAL

2009.04.23. 22:30:27

vkinga írta:. Engem zavar, hogy mindenki zseniálisnak tartja Iniestát, de Messi sokkal jobb
Szubjektív dolog eldönteni melyikőjük jobb.Mindenki a saját belátása szerint dönti el,számára ki az überebb :D
Mondjuk én spec bele sem mennék ilyenbe,h azt bizonygassam,Messi v Ini a hasznosabb playa.Szerintem totál értelmetlen a dolog.

De a lényeg az idézett részhez:
A kettő nem zárja ki egymást!Mármint,attól,h esetleg Messi sokkal jobb is lenne,még Iniesta is simán lehet zseniális! :idea: :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
torotam
Jugador d'estrella

2009.04.23. 21:40:18

szerintem Messi klasszisára nagy szükségünk lehet a következő 4-5 meccsen. Fontos, hogy neki menjen a játék. Iniesta is nagyon jó és hasznos játékosa a csapatnak (és még mindig csak 24éves) de Messi a zseni, ő lehet a különbség a Chelsea és a Barca között! Szerintem legalábbis.
Visca el BARCA!
vkinga
Jugador d'estrella

2009.04.23. 20:00:36

Messi is szokott rengeteget védekezni mostanában. Dani Alvessel együtt. A támadások kidolgozásában ő is benne van. Nem hiszem, hogy Iniesta sokoldalúbb lenne. Messi is tud távolról lőni, de igaz, hogy közel viszi a kapuhoz a labdát a fantasztikus cseleivel, bár néha jó volna, ha korábban rálőné. Messinek taktikai dolgokat kell tanulnia. Messi mindig mutat valami újat. Legutóbb az ollózás, az szép volt, vagy a németek ellen a becsúszásból gól. Ha megfigyeltétek, labdát is próbál visszaszerezni, és azt sikerrel teszi általában. Tény, hogy jobban szereti a jobb oldalt, mint középen lenni. Nem mondanám, hogy sokszínűbb Iniesta. Mind a kettő jó játékos, de nekem Messi játéka jobban bejön. Ahogy messi eggyé tud válni a labdával, az fantasztikus, sokszor ragad a lábához.

Erről tényleg nem érdemes vitatkozni.

Abból a szempontból jó, hogy pihentette Gardiola, mert remélhetőleg fog tudni varázsolni. Szükség van rá a BL-re, meg a bajnokságban is.
Felvideki
Barça C

2009.04.23. 19:43:14

ElBartimaeus írta: Szerintem Inieasta annyiban jobb, hogy sokoldalúbb játékos jelen pillanatban, szerintem. Többet védekezik, bár ő sem esik túlzásba :D, meg többet tud lőni távolról, mert jobb a lövőtechnikája, ami nem is baj, hogy Messinek nem olyan jó; nincs rászorulva, közel viszi ő a labdát a kapuhoz :D. Sokkal biztos nem jobb, bár azért még több dolgot tud egyedül elintézni Messi. De igazából fölösleges erről beszélni, mert mind a kettő fantasztikus CSAPAT játékos!
Én nem mondanám, hogy Iniesta vagy Messi a jobb játékos. Iniesta alapvetően középpályás, bár a szélső poszton is megállja a helyét. Míg Messi alapból szélső, tehát nem láthatjuk őt túl gyakran a pálya közepén játszani. Ebből adódik az is, hogy Ini többet védekezik és szervezi a játékot. A technikájuk pedig szerintem hasonló, Messi is tud távolról lőni, volt már rá példa, illetve a jobb lábas lövésekre is. Szóval egy a lényeg, mindketten nagy játékosok! :D
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. :D
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.04.23. 19:38:22

vkinga írta:Nem vagyok Madridista, hanem egy Messi játékát imádó valaki.

Nem szeretem a madridi focit.

Getafe ellen jól játszott, megérdemelte volna a több gólt a csapat, és főleg Messi, de sajnos egy gólt nem adtak meg les miatt, és másik két esetben lest jeleztek. Biztos, hogy ennyiszer nem volt lesen. Remélem a bajnokságban még fog gólt rúgni Messi és még nagyot fog tudni játszani a BL-ben a chelsea ellen. Szúrkolok, hogy nyerjenek valamilyen trófeát.

Messi rengeteg mérkőzést döntött el. Nem a sevilla elleni mérkőzésre gondoltam. Azt kivételesen megoldották. Nagyon szép játékkal.

Sokkal jobb, mint Iniesta. Engem zavar, hogy mindenki zseniálisnak tartja Iniestát, de Messi sokkal jobb, de jóval több mérkőzés van a háta mögött, mint Iniestának ezért biztosan fáradtabb. Ebből a szempontból, jó hogy pihentette Gardiola. Megmutatta Argentínában is, hogy Messi mekkora focista, mert ott igazi foci volt. Venezuela ellen fantasztikusan jól játszott.
Szerintem Inieasta annyiban jobb, hogy sokoldalúbb játékos jelen pillanatban, szerintem. Többet védekezik, bár ő sem esik túlzásba :D, meg többet tud lőni távolról, mert jobb a lövőtechnikája, ami nem is baj, hogy Messinek nem olyan jó; nincs rászorulva, közel viszi ő a labdát a kapuhoz :D. Sokkal biztos nem jobb, bár azért még több dolgot tud egyedül elintézni Messi. De igazából fölösleges erről beszélni, mert mind a kettő fantasztikus CSAPAT játékos!
vkinga
Jugador d'estrella

2009.04.23. 19:29:21

Nem vagyok Madridista, hanem egy Messi játékát imádó valaki.

Nem szeretem a madridi focit.

Getafe ellen jól játszott, megérdemelte volna a több gólt a csapat, és főleg Messi, de sajnos egy gólt nem adtak meg les miatt, és másik két esetben lest jeleztek. Biztos, hogy ennyiszer nem volt lesen. Remélem a bajnokságban még fog gólt rúgni Messi és még nagyot fog tudni játszani a BL-ben a chelsea ellen. Szúrkolok, hogy nyerjenek valamilyen trófeát.

Messi rengeteg mérkőzést döntött el. Nem a sevilla elleni mérkőzésre gondoltam. Azt kivételesen megoldották. Nagyon szép játékkal.

Sokkal jobb, mint Iniesta. Engem zavar, hogy mindenki zseniálisnak tartja Iniestát, de Messi sokkal jobb, de jóval több mérkőzés van a háta mögött, mint Iniestának ezért biztosan fáradtabb. Ebből a szempontból, jó hogy pihentette Gardiola. Megmutatta Argentínában is, hogy Messi mekkora focista, mert ott igazi foci volt. Venezuela ellen fantasztikusan jól játszott.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.04.23. 19:03:21

Egy ici-picit zavar, hogy Iniestának ilyen jól ment! :D Bár ő a kedvenc játékosom, azért zavar, mert a madridisták majd ordibálhatnak, hogy megint egy emberen múlt a csapat sikere. :D Az biztos, hogy messi függőség nincs. :D Az a "baj", hogy most nincs ellenfele a csapatnak :D Igazából minden bajnoki olyan, minta edzőmeccset játszanánk, hogy felkészüljünk a Bl-re, ahol aztán megint gálázunk. :lol: Azért remélem a Madrid, vagy még inkább a Sevilla jövőre összekapja magát és mutat vmit a nemzetközi porondon ( BL ) Mert zavaró az angol fölény a csapatok számát tekintve, meg már kicsit zavaró, hogy minden madrid szurkolóhoz odamehetek és az orra alá dörgölhetem, hogy mennyivel jobb a Barca! :lol:
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.04.23. 17:44:17

barca19 írta:Hello mindenki azt akarom kérdezni hogy nem tudja valamelyikőtök hogy melyik csatorna adja a Valencia elleni derbyt mert én fennt voltam a sportklub és a sportTV honlapján de egyiknek a müsőrlistájába sincs benn ez a meccs...remélem azért egy ien meccset nem kell neten néznem
előre is köszi a választ

ha valamelyikőtök esetleg szeretne velem dumálni a csapatról meg amugy a fociról itt az msn-em: h.jacint@hotmail.com
infokkal szeretnék gazdagodni szval nyugodtan vegyetek csak fel :)

A SZÍVEM EGY CSAPATÉRT DOBOG....VISCA EL CATALUNYA
Mint már kisezermilliószor megírtuk a szombat esti 22:00-ás időpont
a Sport1 közvetítését jelenti!
Figyeljetek már oda pöppet!!!
K.
Markyto
Barça B

2009.04.23. 17:42:58

barca19 kérdésére válaszolva: a Sport1 közvetíti szombaton 22:00kor a Valecia-Barcelona meccset.
Stelios
Jugador del Barça

2009.04.23. 17:40:58

Ha nincs Messi van egy Iniesta. Ha nincs Busuqtes van egy Touré. Ha nincs Puyol akkor van egy Piqué. Soroljam?
Mi egy csapat vagyunk. A madridisták meg fogják be a szájukat, mert ott aztán tényleg Casillas-függőség van. :evil:
barca19
Barça B
Kapcsolat:

2009.04.23. 17:34:25

Hello mindenki azt akarom kérdezni hogy nem tudja valamelyikőtök hogy melyik csatorna adja a Valencia elleni derbyt mert én fennt voltam a sportklub és a sportTV honlapján de egyiknek a müsőrlistájába sincs benn ez a meccs...remélem azért egy ien meccset nem kell neten néznem
előre is köszi a választ

ha valamelyikőtök esetleg szeretne velem dumálni a csapatról meg amugy a fociról itt az msn-em: h.jacint@hotmail.com
infokkal szeretnék gazdagodni szval nyugodtan vegyetek csak fel :)

A SZÍVEM EGY CSAPATÉRT DOBOG....VISCA EL CATALUNYA
Kép
Nosaltres mateixos a fi de representar al futbol ahoz cal becomingly a jugar!
més que un club!| VISCA EL BARCA!!(L)Messi10(so)
Caparrós:El Barcelona es ahora mismo el mejor equipo del mundo sin duda"
Barcaman14
Director del Fútbol

2009.04.23. 17:03:03

Nem tudom hogy erről esett e már szó,mindenesetre itt egy újabb rekord amit megdöntött a Barca(legfelső részben olvasható :D )

http://focitipp.hu/?content=cikkek&id=3423
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
hady
Director del Fútbol

2009.04.23. 13:59:40

Ahogy gondoltam (és írtam) sima meccs volt . Csak így tovább..

Gratula az egész csapatnak!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D
torotam
Jugador d'estrella

2009.04.23. 13:44:08

Hasonlóan hozzátok én is nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, de főleg a mutatott játékkal. Nem is tudom, hogy lehetne-e ennél magabiztosabban játszani....
A csapategység az valami fantasztikus. Puyi és Messi nélkül ilyen teljesítménnyel előrukkolni? Meseszerű volt számomra. Ja igen, Messi. Én kifejezetten örültem, hogy pihent, hiszen az elkövetkező meccseket pont az ő klasszisa döntheti el (mint pl 2006-ban Ronaldinhoé).
A napokban volt egy kisebb vitám az egyik madridista ismerősömmel, azt állította, hogy Messi nélkül pont olyan fantázia mentesen játszunk, mint a Madrid, én ezt persze elutasítottam. És lássunk csodát, nagyon is fantáziadús volt a csapatunk játéka tegnap este. Azt szeretem a barca drukkerekben, hogy mi nem keresünk kibúvót, ha nem megy a játék. Mi akkor is kiállunk a csapat mellett.
A classicot már nagyon várom, remélem megmutatják a fiúk milyen is az igazi spanyol foci. Mert hogy a madrid nem spanyol focit játszik, az tuti. Elmennének a Bundesligában :)
Egy szó mint száz, újabb remek teljesítményt nyújtott a csapat, így újra 6 pont :) :)
Visca el BARCA!
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.04.23. 11:02:55

Igen, én is butaságak tartom a Messi függőséget. Ha a csapatnak megy akkor jól látható volt tegnap is, hogy mind1,h Messivel vagy nélküle, igazából bárkivel megbírkózunk és lehet bárki az ellenfél. És ezzel nem Leo érdemeit csökkentem,mert nyílván vele még ennél is jobb lett volna tegnap a barca, csak azt állítom,h nem rajta áll,h nyerünk vagy bukunk. Mikor hullámvölgyünk van/volt akkor pedig az nem az esetleges Messi függőségünk miatt van, mert játszott ő a rosszabb meccseink nagyrészén is, hanem azért van,mert nem megy a csapatnak, Messi el tudja dönteni a meccset, mint pl az Osasuna ellen,de attól még az összekép nem jobb. Szóval így csodás ez a csapat,ahogy van, két-három ember (és legyen az bárki!) kiesését még meg tudja oldani, ami önmagában is egyedülálló Európában!
LM10
Director del Fútbol

2009.04.23. 11:01:07

Figyelnünk kell a sárga lapokra is! A Valencia ellen Xavi, Eto'o, Alves, Touré, Busquets-nek van 4 sárgája, szal ha valamelyikük lapot kap, kihagyja a Classico-t. Pihentetném a Valencia ellen Alvest és Tourét mindenféle képen. Őket Busquets és Puyol tudná helyettesíteni. Piqué, Puyol, Abidal, és Henrynak 3 sárgája van.
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2009.04.23. 10:53:58

vkinga írta: Most megnyerték a meccset, de azért érzem a messi függőséget.
Ezt nem teljesen értem mit éreztél te tegnap 4-0 és nagyon sima meccs volt Messi nélkül is. A játék is szép volt.
Mi kell még??
vkinga
Jugador d'estrella

2009.04.23. 10:38:44

Nagyon szépen játszottak tegnap, de sajnáltam, hogy Messi nem volt benne. Miből maradt ki. Tegnap Eto megint nem volt formában, Alvesnek hiányzott Messi, meg nekem is a játéka. A Sevilla ellen jól szokott neki menni. Getafe elleni meccset ő vitte a hátán. Ott egy 11-es, meg a szabályos gól. amit nem adtak meg. Remélem, nem szállnak rá a bírók. Már 22 gólja lenne. Messit egyébként a Recre ellen pihentettem volna. Bár lehet, hogy a BL miatt. Remélem, fog még gólt rúgni Messi a bajnokságban. Jó lenne, ha megelőzné Villát, és Eto után a 2. lenne. Most megnyerték a meccset, de azért érzem a messi függőséget.
Deus
Boixos Nois

2009.04.23. 09:43:38

Krojf írta: Vagy legalább közös 'clácico-nézést???
Ne legyünk már gyíkok, valahol csináljuk már meg!
Úgy néz ki, hogy a 'clásico idején nem is dolgozom!
K.
Ennek nagyon is örülnék :) Egy kocsmában kéne összeülnünk és nézni a meccset. Ja és persze cabrózás is jöhet :twisted:
KépKép
barca007
Barça C

2009.04.23. 08:55:09

Tegnaő kint voltam a Magyar Ligaválogatott-A.C.Milan mérközésen Ronnit élőben láttam! ott voltam az elsősorokban! nagyon jó volt! ezt nem lehet el messélni ezt átkell éllni!!! :cry: :cry:
bali 15
Director del Fútbol

2009.04.23. 07:41:31

Ez most nagyon király hogy Messi nélkül is boldogult a csapat. Ez kellett most gálameccset csinálni egy ilyen találkozóból. Amúgy szerintem nem jelent nagy veszélyt a Sev. ebben a szezonban. Talán mert a legjobb játékosaik már nálunk játszanak! :D
Katalán88
Capitá del Barça

2009.04.23. 07:03:15

Hihetetlen, hogy a Sevillát is 4-0 gyürtük le (Messi nélkül!!). Sajnos a meccset nem láttam, de a gólokat igen (Xavi, Iniesta :shock: ) nagyon szépek voltak meg gondolom jól is játszhattunk. Valaki tudna küldeni egy linket ahol letudnám tölteni vagy esetleg megnézni az egész meccset? Előre is köszi. :oops:
Kép
Léfe
Entrenador del Barça

2009.04.23. 06:38:44

Szép volt. Etoo sokszor nem a legegyszerübb megoldást választja - ez a baj. Nekem Keita és egy kisit Hleb is tetszett. Megint sok helyzet kimaradt. Henry csak laposan gurit, nincs benne erő és Etooval együtt alig emelik a labdát, csak ugy guritanak. Ha gyözünk a Valencia ellen és a Sevilla elveri a Reált tul szép lenne, de lehetséges. Akkor már lehetne pihetetni a BL.-re, és micsoda alázás lenne Madridban tarcsisan felállni. Remélem nem szenzségtörés, de Puyol nem hiányzott.
Fecó
Lezárt