Ronaldinho és Cronaldo??
Hmm..
Azt hiszem, hogy nem.. Cristiano Ronaldo nem érhet fel Ronaldinhohoz..
Ahhoz neki brazilnak kellett volna születnie..
Ronaldinho 2004-2007-ig egy más dimenzió volt.. teljesen más.. Olyat azóta sem láttam..
Egyszeri és megismételhetetlen.. Ugyanakkor bármennyire is a Barcaban játszott hát azt az embert nem lehetett nem szeretni..
A játéka, az a könnyedség, az a gyermeki öröm amivel ő a labdához nyúlt.. És hogy minden egyes, minden kis labdaérintésében ott volt vmi csodás trükk..
Áh.. Örök élmény az az ember..
Igazi brazil szambára volt ő képes.. Olyanra amire csak brazil képes..
Óriási tálentum.
Ha kellett háttal, fejjel, lábbal, földön fekve, 3 védő gyűrűjében is.. de megoldotta..
Egy két csele, megmozdulása pedig egyszerűen feledhetetlen marad számomra..
Amikor például ott dekázott a labdával a szögletzászlónál, 2 bilbaói védő gyűrűjében..
Áh.. Hihetelen.. És felejthetetlen.. A Chelsea-nek lőtt gőlja, a Stapmford Bridge-en.. Amikor a Madrid ellen játszott akkor mindig a pokola kívántam.. De..
Hihetetlen..
Se Kaká (pedig nagy kedvencem) se Cronaldo, és Messi sem érhet fel hozzá..
Ronaldinho volt a Barcelona.. Rengeteget köszönhet neki a katalán klub.. Most könnyen lehet, hogy nem itt lennének (valószínű).
(Ez a Barca, bár eredményesebb, több gólt lő meg minden, de valahogy ő hiányzik.. Egy brazil hiányzik.. Bár ez már nem az én bajom..)
Ha baj volt, bárki ellen, benne mindig bízhatott a Barca, ő mindig tudott valami olyat mutatni, amitől az ember teljesen elalélt a TV előtt..
Óriási.. Óriási játékos marad számomra mindig is..
Az a gyermeki mosoly, az az elegancia, az az akarás, az a brazil szamba, azok az azóta is utánozhatatlan trükkök.. Kész..
Így most, hogy nem a régi, így szegényebb a focivilág.. Így szegény..
Az egyik legnagyobb zseni marad örökre.. Én nem felejtem őt.. A Barcasoknak meg majd nem szabad felejteni őt.!
Nagyon sajnálom, hogy így lesüllyesztette magát..