2009.05.05. 11:50:40
Nem értem, hogy a Realosok milyen rációt látnak Pepében.
Először is szeretném leszögezni: nem tehetségtelen a gyerek, van érzéke hozzá, de a 30 misit egyértelműen nem érte meg, de most nem is erre akartam kilyukadni.
Szóval, szerintem nem kéne annyira a portugálhoz ragaszkodni, mivel a sorsdöntő pillanatokban rendre elszáll az agya, nem képes a földön maradni, ebből pedig általában kiállítás lesz vagy ugye a még brutálisabb eset a Getafe ellen. És senki nem mondhatja, hogy a véletlen műve, mert ez már nem lehet a harmadik véletlen.
Kezdte ugye az első meccsén, a Valencia elleni Spanyol Szuper-kupa meccsen, amikor is - ha jól emlékszem - valenciai vezetésnél kiállították... Érezte, hogy baj van, és ez nem hogy megkétszerezte volna az erejét, hanem elborult az agya, és vége volt...
Aztán jött a tavalyi, vagy azelőtti, Roma elleni BL-nyolcaddöntő, ahol - ha jól emlékszem - Madridban kiállította magát, így nem volt elég a Madridnak, hogy vesztésre állt, még eggyel kevesebben lettek. Itt is ugyanaz az a szindróma: Nem minden Pepe szája íze szerint alakult, rögtön lett egy kis nyomás a vállakon, amit nem bírt el, és rögtön olyan butaságot csinált, amit kevesen...
Na meg Getafe elleni ámokfutás. Az előző kettőnél még meg lehetett védeni, de ennél már egyértelműen látszott, hogy idegrendszeri problémákkal küzd, és nem képes elviselni a vereséget, a nyomást és a kudarcot meg pláne nem...
Egy szó, mint száz: Pepe lehet, hogy tehetséges, és meg van benne a kellő potenciál az európai elithez, fejben nem képes a legjobbakkal tartani a versenyt, ész nélkül pedig nem megy, ráadásul nála még az önfegyelem is hiányzik...
A Madridnak meg ugye jó a védelme, akkor nem tudom, mit keres ott a nyugdíjas Michel Salgado, az argentin hegyekben fát vágó Heinze, a német torony, Metzelder, illetve a 2006-os VB-vel a csillagának leáldozott Cannavaro... Sőt, tartom, hogy Marcelónál sincs minden rendben a fejben, ugyanis ő is csinált már egy s mást...(Getafe)
Sergio Ramos egy kellő spanyol habitussal rendelkezik, de nem őrült, ezért ő megtartandó abból a védelemből, a többi - ha sikeres csapatot akarnak - akkor szerintem mehet Isten hírével...
Ja, és valóban groteszk egy picit, hogy egy 2-6 után lehető jó egy védelem...
.