Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ebben abszolút igazad van. Tény, hogy "bunyóban" kevesek leszünk. Viszont szerintem rizikós lenne Henry-t kezdetni, mert a sérülése tudatában biztosan keményen faragnák. Igy viszont valószínüleg 20 perc után le is cserélhetné Pep, vagyis támadásban gyakorlatilag a meccs végére nem lenne variációs lehetőségünk. A második félidőre viszont "vésztartaléknak" abszolút jó megoldás lenne (mint ahogy a Valencia ellen is bejött). A labdatartás miatt pedig nem aggódok, adott esetben Ini is sokkal visszavontabban játszana majd Keita mellett, nem hinném, hogy annyira kapu elé préselnénk most a Chelseat, mint a múlt héten. Főleg, mert, mint láttuk, nem feltétlenül ez a jó taktika ellenük.lesliejr12 írta:El tudom képzelni, hogy Henry kezdő lesz.Egy Keita,Yaya,Xavi középpálya keményebb, fizikailag erősebb mint az Ini,Yaya,Xavi, de labdatartásban jóval rosszabb.Ini elöl szaladgálna vhol a bal szélen Ivanovic vagy Bosingwa szorításában és sok variációs lehetősége nem lenne, csak befelé hozni a labdát.
Az régen rossz lesz, ha ütközésekben kell felvennünk a harcot.Ha belemegyünk a verekedésbe, alulmaradunk, ez biztos.Ini-vel a középpályán sokkal labda biztosabb csapat vagyunk, mert Keita nem az a pengés játékos.Az kell, hogy nálunk legyen a labda, lehetőleg minél többet.
Persze én is bízom Henry kezdésében, főként a fent leírtak miatt. Csak annyit, hogy Ini azért nem csupán szaladgálni szokott a bal szélen, rendre ő a legveszélyesebb játékosunk, ha ott játszik. Verekedni nem szabad, valóban, focizni kell. A védelemet tekintve fogalmam sincs mi lenne a legjobb megoldás, kíváncsian várom Pep megoldását.lesliejr12 írta:El tudom képzelni, hogy Henry kezdő lesz.Egy Keita,Yaya,Xavi középpálya keményebb, fizikailag erősebb mint az Ini,Yaya,Xavi, de labdatartásban jóval rosszabb.Ini elöl szaladgálna vhol a bal szélen Ivanovic vagy Bosingwa szorításában és sok variációs lehetősége nem lenne, csak befelé hozni a labdát.
Az régen rossz lesz, ha ütközésekben kell felvennünk a harcot.Ha belemegyünk a verekedésbe, alulmaradunk, ez biztos.Ini-vel a középpályán sokkal labda biztosabb csapat vagyunk, mert Keita nem az a pengés játékos.Az kell, hogy nálunk legyen a labda, lehetőleg minél többet.
Olvass utána jobban.Henry ott van a keretben és most már sehol nem olvasni, hogy 2 hetet ki kellene hagynia.Tegnap is külön edzett, hogy pályára léphessen.Egyébként ott sem lesz Sad nem olvastad, hogy térde miatt nem játszik.
Egyáltalán nem biztos, hogy Henry nem játszik. Ott van a keretben és szerintem be is fog állni, ha kényszerhelyzetben leszünk. Amúgy pedig nem hinném, hogy ez a meccs alkalmas lenne a kisérletezgetésre. Hleb év közben szinte minden poszton ki lett próbálva és nem volt túl meggyőző. Ráadásul a meccs elején szerintem mindenképpen a középpálya stabilizálására lesz szükség, erre pedig Keita lesz a legalkalmasabb választás. Ha "meleg a pite" adott esetben a 60.-ik perc körül jöhet egy Keita-Henry csere.vlxe írta:Egyébként ott sem leszlesliejr12 írta:Szerencséjére Henry átvette a góllövő cipőjét, de könnyen lehet, hogy a francia ma csak csere lesz.nem olvastad, hogy térde miatt nem játszik. Személy szerint úgy állnék fel , hogy Iniesta megy baloldalra és Hleb végre valahára mondjuk tolhatná a középpályán (terület szempontjából egyáltalán nem mind1). Ezzel a játékkal és egy magát odatevő védelemmel tovább kell jutnunk.
Maximálisan egyetértek, ez a csapat képes arra, hogy idegenbe is ráerőltesse akaratát az ellenfélre, egy dolgot még hozzátennék: nem szabad helyzetet kihagyni, be kell rúgniDantes írta:Ma este rettenetesen nehéz dolgunk lesz. Akkor is az lenne, ha a védelem a jól megszokott formában állna fel, vagy Henry biztosan játszana....erről ennyit.
A SB hangulata, a 40.000 ordibáló ángliánus, a mérkőzés végéig hajtó cselszki hatalmas terhet jelent majd.
Életerős pontrúgások, kemény távoli bombák, gyors kontrák várható a cselszki részéről+előbbiek.
Nekünk viszont van egy rendkívül optimista, önbizalomtól duzzadó, a csapatot jól koordináló edzőnk, a világ - egyik - legjobb középpályás sora, a világ legpengébb támadósora, óriási csapatszellem és néhány - ilyen téren - tapasztalatlan játékosunk.
Ha az első 15-20 percben nem kapkodunk, és azt követően a játékunkat nagy alázattal, türelmesen végig tudjuk játszani, akkor bőven van esélyünk.
Ellenkező esetben sajnos bármi lehet...
Mióta az eszemet tudom a Barcának szurkolok, de ettől függetlenül is azt gondolom, ez a csapat messze megérdemelné a BL döntőt.
Miután a MU már bejutott, velünk együtt lenne igazán az a nap a labdarúgás ünnepe.
A maga módján a cselszki is megérdemli, de minden tiszteletem ellenére őszintén megvallom Nekem nem igazán jön be a focijuk...és nem is szeretném, ha olyan csapat kerülhetne a trófea közelébe, aki százmilliók, sztáredzők sokasága ellenére sem nyújt egyenletes teljesítményt, nem játszik megnyerő játékot...
Azt meg végképp nem szeretném, ha győzelmük után a BL serleget Roman A. elveszítené egy pókerpartin....
Egyébként ott sem leszlesliejr12 írta:Szerencséjére Henry átvette a góllövő cipőjét, de könnyen lehet, hogy a francia ma csak csere lesz.
Ennek ellenére bármikor benne van a gól, és a Real ellen szélsőként sztem jól is játszott....lesliejr12 írta:Eto'o-nak mindenképp fel kell javulnia a mai meccsre.Hetek óta pocsék formában van, ha gólt rúg, azt is csak rúgatják vele.Összjátékban lassú, sokat tologatja és méterekre elpattan tőle a labda.Szerencséjére Henry átvette a góllövő cipőjét, de könnyen lehet, hogy a francia ma csak csere lesz.
A "tiszta gólhelyzetben mégegyszer visszahúzom a labdát" cselről meg leszokhatna.Sokszor így játssza maga elé a védőt, ahelyett, hogy 16-ról a kapuba gurítana.Mint legutóbb pl a Real ellen.
Ilúvatar írta:..
Ha 2x betalálunk a kapuba, akkor Chelsea -nak 4 -et kell lőnnie nem? tehát ha 3:2 az állás, akkor mi jutottunk tovább, vagy hogyvan?
De nem! Pár kommentel lejjebb már ki lett tárgyalva a téma. Olvassátok el a szabálykönyvet. A sárga lapok sem törlődnek a döntőre.mindorokke_barca írta:De igen, az elődöntő után törlődnek a lapok, teljesen mindegy, hogy 2 vagy 3 van az illetőnek, csak az nem játszhat a döntőben aki az elődöntő visszavágóján pirosat kap, mint pl a túloldalon Fletcher.Nem úgy van, hogy az elődöntő után csak pirossal kaphat eltiltást vki a döntőre?
De igen, az elődöntő után törlődnek a lapok, teljesen mindegy, hogy 2 vagy 3 van az illetőnek, csak az nem játszhat a döntőben aki az elődöntő visszavágóján pirosat kap, mint pl a túloldalon Fletcher.Nem úgy van, hogy az elődöntő után csak pirossal kaphat eltiltást vki a döntőre?
mégha nem is egy Usaim Bolt, de egy Drogba, Lamp, Ballack, Mikel, Deco playakat simán ver... Malouda meg Essien talán robbanékonyabb, de előbbire Alvesnek kéne odafigyelni, míg utóbbi csak ne járkáljon a 16osunk környékénlesliejr12 írta:A védeleről pedig még annyit h Pep helyében elgondolkoznék egy Piqué Busquets pároson hiszen Busi a Barca B-ben többször is játszott középhátvédet ráadásul erős felépítésű, magas, technikailag is képzett és gyors és lehet h Abidalnál jobban bejátssza ezt a posztot(vagy Cáceresnél)!!
Láttad már Busquets-et futni?Mintha fájna neki.A leglassabb barcelonai.Úgy fordul, mint egy komphajó.Abidal métereket verne rá rövidtávon.
Egyébként szerintem Caceres fog szerepelni ott.Na ő tényleg gyors.Meg lenne 3 jól fejelő hátvédünk.
Nem úgy van, hogy az elődöntő után csak pirossal kaphat eltiltást vki a döntőre? Nekem úgy rémlik, de javítsatok ki, ha tévedek!Valbali írta:Az a nagy baj,hogy Alves tuti nemfogja kihúzni sárga nélkül.