Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2009.05.07. 11:24:48

visca el barca írta:még annyi, hogy érdekes lesz a döntő abidal, alves, meg marko nélkül...
Az én tippem:

Valdés - Puyol, Touré, Piqué, Sylvinho - Keita, Xavi, Iniesta - Henry, Eto'o, Messi

Három hét van a döntőig, addig ki kéne próbálni párszor ezt a hátsó alakzatot, hadd szokjanak egymáshoz.
visca el barca
Presidente del Barça

2009.05.07. 11:13:35

még annyi, hogy érdekes lesz a döntő abidal, alves, meg marko nélkül...

több lehetősége van:

puyol - yaya - pique - syl

(tourera kozepen nagyobb szukség van, mert keita meg busq. a kozelebe nem ér)

caceres - puyol - pique - syl

(caceres vs. ronaldo...)

puyol - caceres - pique - syl

(sztem ez tunik a legjobbnak)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kunbela8888
Barça C

2009.05.07. 11:04:13

Helló!Szerintem Malouda lerántása semmi nem volt,mind a ketten fellökték egymást,max. közvetett szabadrúgás járt volna érte,vagy semmi !Nem érdemre szoktak a csapatok a BL döntőbe jutni!!Forca Barca!!
sneco7
Capitá del Barça

2009.05.07. 11:02:22

Azzal kezdeném,hogy továbbjutottunk a többit gyorsan felejtsük el!A tegnapi meccsen lassan,ötlettelenül és kicsit megilletődötten játszottunk.Valószínüleg a felforgatott csapat miatt is illetve,hogy néhányan gyengén és magukhoz képest gyengén játszottak.Messi,Iniesta,Xavi magához képest keveset mutatott,Eto'o,Dani Alvés,Busquets hihetetlenül rosszul játszott,Keita,Abidal pedig egyszerűen nem jól.Akit dícsérni lehet az Touré,Piqué és V.V. . Persze ez kicsit sarkított vélemény,de nem akarok mindenkit külön értékelni,mert az hosszú lenne. Persze azt még hozzá kell tenni,hogy Iniesta gólja a végén parádés volt és azzal teljesen feleslegessé tette a játékosok játékának az elemzését a cél szempontjából!:)

A meccsről:

Sajnos kijelenthető,hogy a tegnap esti játék alapján nem érdemeltünk továbbjutást,de szerencsére ilyen a foci és ezúttal mi örülhettünk a végén.A döntőben ennél több kell mindenkitől!Az is bebizonyosodott,hogy az alapcsapatból kiesik 2-3 játékos,akkor őket nem tudjuk minőségileg pótolni illetve meccs közben a cserékkel nem nagyon tudunk variálni ráadásul Pep nem is bízik a cseréinkben hiszen a 85. percig nem mert változtatni,pedig szerintem volt néhány gyengébb teljesítmény.Persze a meccs vége őt igazolta,de ehhez jó adag szerencse is kellett.Lesz munka bőven a döntőig!

A bíróról és a vitatott esetekről:

A bíróról véülis nem akarok külösebb szót ejteni,egyszerűen nem volt képben tegnap.Viszont az esetekről írnék pár dolgot. Alves-Malouda párharcnál nem is értem mit reklamáltak,a visszahúzás kivül történt,ami a vonalon belül volt az már sima test-test elleni összecsapás volt,de aztán a bíró visszafújta a visszahúzást,ha Malouda tovább tudott volna menni,akkor előnyszabály lett volna.Piqué kezezése valóban tizenegyest ért,viszont előtte úgy került Anelkához a labda,hogy a fejelni készülő védőt kilökték a labda alól,amit le kellett volna fújni,ha már nem fújta le,akkor be kellett volna fújnia a tizenegyest,mert így két hibát is vétett egy eseten belül a bíró.Drogba fetrengéseiről pedig csak annyit,hogy ha a helyzetekre koncentrál és nem arra,hogy el akar esni,akkor gólt lőhetett volna illetve a bíró is talán könnyebben fújta volna be neki őket,ha nem azt látja,hogy mindenáron a tizenegyesre játszik.Illetve ha már csalást emlegetnek a Chelsea oldalán,akkor talán azt is említség meg,hogy Abidal kiállítása kissé túlzás volt.Sőt,ha az első meccs vonzatait vesszük alapul,akkor Ballacknak és Alexnek például nem is kellett volna ma játszani,mert múlt héten minkettőt vitathatatlanul ki kellett volna állítani.Jah és persze volt egy Henry lerántásos eset is,ami szintén 11-est ért volna.

A döntőről:

Ott tényleg megmutathatják az Aranylabda esélyesek,hogy ki is érdemli meg leginkább azt a díjat ( Nálam eddig Iniesta a befutó,bármennyire is szeretem Messit ) Aki eldönti a döntőt vagy kiemelkedőt nyújt ott,valószínűleg aza játékos örülhet majd évvégén is.A részünről mindenképpen több kell!

Bocs a hosszú hozzászólásért,de nem bírtam magamban tartani! :roll: :wink:
currahee
Jugador d'estrella

2009.05.07. 11:01:55

kunbela8888 írta:Tsá!!Én úgy tudom ,hogy a sárgák automatikusan törlődnek a döntőre,csak a piros lap marad!Ha valaki tud valamit írjon?!Més que en club!
sajnos nem törlődnek a sárgák. de ha visszaolvasol/olvastok akkor látjátok h tegnap nagyban ment a téma erről...
de mivel maga a meccsen is az uefa hivatalosan is kiírta h "misses the next match" ezért szinte biztos h nem lesznek eltörölve a sárgák.
sajnos... de ez van, le kell nyelni ezt a békát!
Kamarilla
Jugador d'estrella

2009.05.07. 10:58:13

kunbela8888 írta:Tsá!!Én úgy tudom ,hogy a sárgák automatikusan törlődnek a döntőre,csak a piros lap marad!Ha valaki tud valamit?!Més que en club!
Vigyázz ezzel, mert Ozsimiki a szádat letépi! :lol: Amúgy nem törlődik semmi, marad minden...
Kép
Kép
O:) [-o< KÖSZÖNÖM ISTENEM, HOGY BARCA DRUKKERNEK TEREMTETTÉL [-o< O:)
Pusztán cselekedni minden bugris suttyó tud; az igazi ízt az adja meg, AHOGYAN cselekszünk!
kunbela8888
Barça C

2009.05.07. 10:57:25

Tsá!!Én úgy tudom ,hogy a sárgák automatikusan törlődnek a döntőre,csak a piros lap marad!Ha valaki tud valamit írjon?!Més que en club!
visca el barca
Presidente del Barça

2009.05.07. 10:55:56

tegnap este a 85. perc tájékán szomorúan hajtottam álomra fejem. mérges voltam mindenre és mindenkire. erre reggel látom mi történt. nyilatkozhat akarki akarmit, csak a szerencsenek köszönhetjuk a továbbjutást.

Ez sztem akkora erőt ad a sracoknak, hogy siman legázoljuk rómában a mút.

HAJRÁ SRÁCOK!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
manuel
Jugador d'estrella

2009.05.07. 10:53:05

http://www.youtube.com/watch?v=rPIoJfZ2yjQ
Beszarás ez a videó amikor is ez a dili Ballack majdnem fejen vágja a birót.
Ezt nézzétek meg ez a csávó nem semmi.
recrea
Llegenda del Barça

2009.05.07. 10:49:44

Május 27-én "játékoscímvédés" lesz a bl-ben!:) Capatként még senki sem nyert címvédőként! No de játékos? Pique ugyanis megvédheti a bl-címét idén. Az mekkora lenne, ha azok előtt emelné fel a kupát, akikkel tavaly megnyerte. Akkor azt mondom: jól váltott csapatot a srác.:) Nagyszerű focista egyébként. BARCA!
kunbela8888
Barça C

2009.05.07. 10:48:54

:D Tsá!!A tegnapi meccs,a hétvégi Clasicó után,életem meccse volt,ja meg 2006-os bl döntő!!Éreztem,hogy lesz valami,mert a Chelsea is egy utoló percben lőtt góllal jutott idáig.Az a filozófia,ami a Barcánál van az példamutató,és most is a győzött,aki futbalozott(akart)!A szív és kitatás diadala volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Csak a Barcelona!!
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2009.05.07. 10:46:31

Egyébiránt el tudom képzelni, hogy az UEFA-nak nem tetszene egy újabb angol házi döntő, valamint a tv társaságoknak sem, elég nagy üzlet vagy inkább már iparág a meccsek, főleg a BL döntő közvetítése. Ha valami lehet a bíráskodás mögött, amit azért kétlek (csak szimplán elméleteket gyártok) akkor talán az uefa, vagy a tv :!: :?:
ge3yra
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.05.07. 10:41:15

ahogy én láttam.
valdés:emberfeletti..miket fogott :O hihetetlen pali..nem kell más kapus :)
dani alves:beadásai 0-k voltak sajnos,kicsit túlpörgött első félidőben sárgát is kapott nem játszik a döntőben :S.bár a végén az ő beadása is kellet h kicsit felforgassuk a védelmet és ini kibikázza a pókot a hálóból. ;)
yaya:fizikumban felvette a harcot drogbával,sztem amiket szerelt tizenhatoson bellül egyik sem volt tizi.Kicsit angolosan játszott..de a chelsea ellen ez is kellet.kemény,határozott volt. grat ;)
piqué:hihetetlen..remélem elcsitultak a hangok akik év elején rosz igazolásnak tartották..puyol II.köszönöm piqué.
abidal:nem volt jogos a kiállítása.egyébként sajnos ma is gyenge volt bár inkább a bal oldalon támadtak,ezért "kevesebb" dolga volt.hiányozni fog Ő is a döntőben.
xavi:karmester,kapitány,maga a barca nincs mit hozzátennem, a hosszabításban pedig középhátvéd pozicióban szépen megindította a támadást :D
keita:küzdött,ő is hihetetlenül játszott,jól megoldotta a balhátvéd pozíciót.
busquets:kicsit gyenge volt és rutintalan még,azért a kemény angol játékosok között kicsit elveszett :S azért díjazom az akarását (y)
messi:ő is kicsit elveszett,de adott egy gólpaszt..nekem ennyi is untig elég volt :)
samu:sajnos nem sikerült gólt lőnie,nem is nagyon volt nála a labda,de látszott rajta az akarás,hajotta,űzte a társakat. go samu
ini:MOM,valdés mellet.a chelsea játékosok mellete eltörpültek,bár ők a "nagyobbak".labdát nem lehetett tőle elvenni.Köszönjük a gólt INI :)
pep:mester,mester,zseni?!jó ötlet volt feltolni a végén piqué-t a nagy maflák közé,illetve jól vette észre,hogy yaya 100%-osan fel tudja venni a harcot drogbával.a gólnál pedig az a felszabadultság,hatalmas ember,ász :)

Összeségében grat az egész csapatnak..a 90.perc után is bíztam h gólt lövünk,és bejött a meccs előtt a tippem az 1-1.
MES QUE UN CLUB
vd17
Barça B

2009.05.07. 10:35:30

Az igazat megvallva,tegnap megsajnáltam a Chelsea-t!Fater is Barca-drukker,ő kicsit radikálisabban állt hozzá a dolgokhoz,ő azon a véleményen volt,hogy a Chelsea-nek inkább futballozni kellett volna és akkor megvan a meccs,1-0 után 10 ember ellen,nincs hova tartalékolni!!!Nem szimpatikus csapat a Chelsea,de megérdemelte volna a továbbjutást...
Tavaly is egy "fűcsomón" múlt a BL-serleg,azt hiszem,még mindig nagyon bennük volt a tavalyi és úgy éreztem a Chelsea már nagyon szeretne revansot venni a United-en a múltkoriért.
De a bosszú rossz tanácsadó!
A bíráskodás mindkét meccsen nagyon rossz volt,ezt felesleges is továbbragozni!
Az meg,hogy megvettük a meccset,ugyan már Bosingwa!
Nyilván nem ismeri a Barca-filozófiát és nyilván nem tudta mit beszél!
A BARCA egy örök erkölcsi,filozófiai,utánpótlásneveleési útmutatás,mindenkinek!!!Neked is Bosingwa!
Ez a csapat,soha,de soha nem adja fel és mindig magát adja!
Ennek a csapatnak egyetlen egy arca van,nem tud 20-féle taktikát játszani,mint egy Chelsea,de ez az egy arc,mindenkiénél őszintébb futballt mutat!Nincs Ballack,aki keménykedik,nincs Drogba aki többet hisztizik,ahelyett,hogy a futballra koncentrálna,mert különben az egyik legjobb focista a világon...
Nálunk nincs semmi,csak FUTBALL!
Iniesta meg köszönte szépen és feltette a balba...
Ennyi!
1-1,irány Róma!
"Ha olyan játékosokkal találkoznék szembe a pályán,mint a Barcelona játékosai,valószínűleg én is forognék,mint a tojógalamb..."-Nyilasi Tibor

Gránátvörös-kék,egy darab a lelkemből...
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.05.07. 10:35:15

redmiller írta: 25 perc állt rendelkezésére a Chelsea-nek,hogy eldöntse a meccset, ehelyett védekezett és kontrákra épített 10 ember ellen.
Az egy lövés lövés.
Bíró hibák: kiállította Abidalt, utána Piqué kezese 11-est ért, mi volt a másik?

Pár éve miért nem reklamált senki, mikor a Chelsea olyan góllal jutott tovább a Barca ellen, hogy VV-t az ötösön belül megfogták????
Úgy látszik mindig van min csámcsogni:) 3 éve Shevchenko lerántása volt a téma a Milan elleni elődöntőben, most meg ez. Majd lenyugszik szép lassan mindenki.
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.05.07. 10:21:19

Vikke írta: Tegnap meg: A labdabirtoklás nem sokat számít. Kaput eltalált lövésetek csak egy volt. Iniesta parádés gólja. (Nagyon csípem a kis albínót!!)
A mi kezünkben volt a meccs! De jött ez a bíró és csúnyán belenyúlt a meccsbe! Én nem beszélek 6 megnemadott tiziről, de kettőről biztosan.
25 perc állt rendelkezésére a Chelsea-nek,hogy eldöntse a meccset, ehelyett védekezett és kontrákra épített 10 ember ellen.
Az egy lövés lövés.
Bíró hibák: kiállította Abidalt, utána Piqué kezese 11-est ért, mi volt a másik?

Pár éve miért nem reklamált senki, mikor a Chelsea olyan góllal jutott tovább a Barca ellen, hogy VV-t az ötösön belül megfogták????
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
oregem21
Jugador del Barça

2009.05.07. 10:15:14

én ugy tudom h Dani Alves játszhat mert a sárgalapok automatikusan törlödnek a döntő elött!!!Viszont a piros nem....szal Dani játszthat Rómába, szerintem!
Campnou
Barça B

2009.05.07. 10:14:06

Én általában két bajnokság meccseit nézem: Spanyol, Angol (néha olasz)

Spanyolország: csak a Barca , de nekem egy jó formában lévő Real is tetszik, főleg Raúl, Feri bácsiékról meg nem is beszélve :lol:

Angliában:MU,Liverpool,Arsenal, CHE ebben a sorrendben

Ezek a csapatok képviselik számomra a futball-tö...
De a szívemnek a legkedvesebb mindig is a BARCA marad,függetlenül attól hogy nyernek vagy nem nyernek...FORCA BARCA

(beállítottunk egy csomó rekordot,ahogy reméltem, de remélem triplázunk) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.05.07. 10:13:41

Vikke írta:Üdv!
Chelsea szurkolóként leírnék pár gondolatot.

Először is gratulálok a továbbjutáshoz és a bajnoksághoz is! Ha tehetem, mindig megnézem a Barca bajnoki meccseit, tökéletes kikapcsolódás egy végig dolgozott szombat után megnézni Messiék óriási támadófociját!
De!
A BL más! A BL-ben vannak olyan csapatok, amelyek Spanyolországban nincsenek! Szervezett, taktikusan játszó, intelligens csapatok.
"A foci szégyene a Chelsea"? "Az igazság győzött"? "Antifoci"? Hagyjuk ezeket, jó?
Az első meccsen azt játszottuk, amit kellett a világ legjobb támadófociját játszó csapata ellen, idegenben, a BL elődöntőjében, 80 ezer katalán előtt!
Lehet, hogy nem volt szép, de mégis mit vártatok? Hogy megállás nélkül támadni fogunk, hogy aztán kikapjunk 4-2-re? Ha ezt hiszitek, akkor bohócok vagytok, nem mások! Próbáltunk támadni, annyi sikerült. De a CÉLT, teljesítettük.

Tegnap meg: A labdabirtoklás nem sokat számít. Kaput eltalált lövésetek csak egy volt. Iniesta parádés gólja. (Nagyon csípem a kis albínót!!)
A mi kezünkben volt a meccs! De jött ez a bíró és csúnyán belenyúlt a meccsbe! Én nem beszélek 6 megnemadott tiziről, de kettőről biztosan.
-Piquet kezezése egyértelmű, Ő is beismerte.
-Malouda lerántását lefújta, de egyértelműen benn volt a büntetőterületen. Ha már lefújja, (le is kellett) akkor 11-es járt volna.
-Abidal kiállítása természetesen kamu volt, viszont Alvest simán ki lehetett volna szórni már az első féliődben.... Erről ennyit.
Tény, be kellett volna lőni a helyzeteket, de nem lőttük. A tizit viszont lőttük volna.

Szóval, kis összegzés:
Gratula mégegyszer, de mi érdemeltük volna meg a továbbjutást!
Felejtsétek el a [auto_cenzúra] "antifutball" kifejezést és próbáljátok meg megtalálni azt, hogy milyen gyönyörű, amikor egy csapat olyan szervezetten működik, mint egy óramű. Mert lehet szeretni mindkét stílust!
"Otthon" a Chelsea fórumon már előjöttem ezzel a hasonlattal.
A Barca egy gyors amerikai akciófilm, míg a Chelsea egy európai művészfilm. Én az utóbbiakat szeretem jobban...
És mégegy egy fórumozó szájából: "A Barca a foci Nadalja, a Chelsea Federer...":-)

Nna, Béka, aztán kössétek fel a gatyát a ManU ellen és tessék megnyerni a Primera Dívision-t!
Lehet itt magyarázkodni, meg kifogásokat keresni, de az tény: a Chelsea 2 mérkőzés alatt összesen 2 (azaz KETTŐ darab) percig focizott, a tegnapi meccs 93.-ik és 95.-ik perce között. Hidd el, mi sajnáljuk a legjobban, hogy nem mi szereztünk vezetést 9 perc elteltével, hogy valóban felmérhessük a Chelsea tudását. Lehet itt szervezettségről, meg fegyelemről beszélni, de az is igaz, hogy ezt a típusú játékot szinte mindenki képes játszani, ha megfelelő fizikai adottságai vannak (lásd. pl a görögök 2004-es EB címe).
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.05.07. 10:12:41

MG írta:A Somos madridista??
aham,akkor már értem... :D
borzasztóan idegesített a folyamatos "ellen" kommentálása...
Mint a legtöbb fehérvári (ismerősök), aki látta a 85-ös Vidi-Real összecsapásokat.
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2009.05.07. 10:09:34

Realista24 írta:Na még ennyit a tegnapi meccshez, aztán nem tovább nem hergellek titeket...

http://i44.tinypic.com/rthilf.jpg[/url]
Ez jó. :wink:

Barcaaaaaa!!!!!
gonosz
Jugador d'estrella

2009.05.07. 10:08:04

Áh, már nem érdemes ezzel a bíráskodással foglalkozni, nem mondom, sztem is a bíró egy vak volt, dehát ez fix, hogy ez ellen a Barca ellen emberelőnyben nem ráülni kell az eredményre, hanem támadni. Nevetséges és kockázatos taktikát választott a cselzi, meg is lett az eredménye, egy gól előny, nem előny ellenünk, főleg ilyen labdabirtoklásnál. Megérdemelten jutottunk a döntőbe és kész. Innentől az a kérdés, hogy verjük meg a MU-t!
Més que un club!!! CsakaBarca!!!!
Rio Buscape
Barça B

2009.05.07. 10:08:01

"Dream Team" Nem szeretem ezt a kifejezést, de ebben a pillanatban ez a legjobb szó a Barcára. Csak a legféltettebb álmunkban gondoltuk volna hogy a 93. percben Iniesta lesz a megmentőnk ! VAldes-Egy életre belopta magát a szívembe amikor Drogba ziccerét lábbal hárította (Essien bombáján is rajta volt) Alves-Szerintem túl izgulta a meccset kevés jó beadása volt és a védelembe sem jeleskedett, de azért hajtott! Piqué- bebizonyította hogy egy igazi harcos Óriási teljesítményt nyújtott. Touré- Remekül megoldotta a feladatát, amikor Drogbát a 16-on beül becsúszva szerelte, az vmi isteni volt (nekem ő és Etoo a Barca 2 feket gyöngyszeme) Abidal- Szerintem egyáltalán nem volt a kiállítás amit ő csinált. Nem is rúgott Anelka felé, egyszerűen összeakadt a lábuk. Busquets-től nem vártam többet, igaz védekezhetett volna jobban is, de azért nem játszott rosszul. Keita- szerintem ő nem vette fel a meccs ritmusát szoknia kell még ezeket a nagy derbiket. Messi- Az ő helyzete nagyon nehéz volt mivel ha csak felé ment a labda máris 3-man vették körül, ahoz képest önzetlenül és jol játszott. Iniesta- most ha róla rosszat mondanék, akkor ki lennék sztem innen tiltva :D Rengeteget dolgozott, bár sztem volt 1-2 helyzet amikor jobb lett volna ha nem tartja annyit a labdát. Etoo- Sztem ő volt a legnyugodtabb a csapatban, a védők gyűrűjében felörlődött,de sztem hasznosan játszott (Ő benne már nem érzek az idényben gólt kifogyott a töltény) Ja és Xavi- sztem ő fáradt volt a real elleni brillírozása sztem most adta ki magát. Guardiolátol hamarabb vártam a cserét. A helyébe már a 70.percben cseréltem volna. Mindenesetre nyertünk és ez a lényeg ! :D
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2009.05.07. 09:58:40

Kár a tizenegyeseken agonizálni, teljesen igaz ahogy J. Cruyff is nyilatkozta hogy mindkét elődöntőn [auto_cenzúra] volt a bíráskodás, az meg nem lett volna fair hogy barcelonában mi nem kapjuk meg a tizit, Ballackot nem állítják ki, itt a Chelsea meg megkap mindent. Nem kéne emberelőnyben gólt kapni meg néha egy kicsit támadni, belőni a helyzeteket és ennyi. Amúgy Piquet kezére rárúgták a labdát, semmit nem mozdította, szóval az a tizenegyes is kérdőjeles.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.05.07. 09:52:48

Teljesen megérdemelten jutottunk tovább. Már énis kezdtem szomorkodni, mikor ugyanazt csinálta a Chelsea mint pár éve. Már vitték a szögletzászló felé a labdát stb...
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Válasz küldése