Samuel Eto'o #3

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Mikaos
Director del Fútbol

2009.05.27. 21:33:08

Szép volt !!! :)
Ezt reméltem, hogy a Mallorca ellen kimaradt, remélhetőleg most bemegy. Eddig 1/1, még 2 kéne :D
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.05.27. 21:03:18

Varga Tamás írta:EZ AZ ADJUK EL!
SEMMIREKELLŐ!
NULLA A HELYZETKIHASZNÁLÁSA!
REMÉLEM, MINDENKI AKI SZIDTA, ELGONDOLKOZIK!
Így igaz, erre utaltam korábban. Várom a korábban kritizálókat a végeredménytől függetlenül.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.05.27. 20:56:18

EZ AZ ADJUK EL!
SEMMIREKELLŐ!
NULLA A HELYZETKIHASZNÁLÁSA!
REMÉLEM, MINDENKI AKI SZIDTA, ELGONDOLKOZIK!
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.05.27. 20:55:50

KÖSZÖNÖM SAMUKÁM!! MONDTAM, AMIKOR KELL NEM FOGSZ HIBÁZNI!!!!
noname
Llegenda del Barça

2009.05.27. 20:55:30

Na ezután szóljon valaki egy szót is!!!! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
A Fifa egy szégyen
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.05.27. 19:27:50

Hagyjuk Nilmart! :D Eto ma nem fog hibázni, egyszer nem, azzal meg kupát lő nekünk. De abban reménykedek, hogy szögletnél a fejjátékára számíthat a csapat. Még egy, amiből veszélyesek lehetünk. Samu, kérlek szerezz örömöt! :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.05.27. 17:50:24

Pont azért ment el Nilmar a Lyonból, mert nem tudott nagyot alkotni. Jó játékos ő, egy brazil ligában, de nem egy európai top ligában.
Rumig
Entrenador del Barça

2009.05.27. 17:28:13

Sanama írta:
bali 15 írta:Hagyjátok Ibrahimovicho-t. Aki nézi a Brazil ligát (összefoglaló)az tudja hogy ki az a Nilmar. Na ő való Eto helyére.
Football Manager powa.
Mit bizonyít az,hogy valaki jól szerepel egy Brazil ligában? Semmit.
Europa teljesen más.
Mondjuk anno a Lyonban is ügyesen tolta, de most inkább azzal foglalkozzunk, h ma este mit vártok Eto'o-tól. :wink:
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
socio66

2009.05.27. 17:01:44

Nilmar...??!!
Azt eszik vagy isszák? :)
Persze a videó alapján tud emelgetni a fantasztikusan képzett brazil ligás kapusok felett.. :)
De az,hogy ez a játékos bármiféle módon is tudná 'pótolni' Samut,az nonszensz..
Sanama
Llegenda del Barça

2009.05.27. 17:00:04

MichaaBee írta:
bali 15 írta:Hagyjátok Ibrahimovicho-t. Aki nézi a Brazil ligát (összefoglaló)az tudja hogy ki az a Nilmar. Na ő való Eto helyére.
Csak lassan a testtel! Egyelőre még ott tartunk, hogy Eto'o az FC Barcelona játékosa, 2010-ig szerződés köti ide, amit ő meg akar hosszabbítani. Ne írogassunk már olyanokat, hogy a HELYÉRE kell valaki. :roll:
Football Manager powa.
Mit bizonyít az,hogy valaki jól szerepel egy Brazil ligában? Semmit.
Europa teljesen más.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.05.27. 16:58:41

Csak lassan a testtel! Egyelőre még ott tartunk, hogy Eto'o az FC Barcelona játékosa, 2010-ig szerződés köti ide, amit ő meg akar hosszabbítani. Ne írogassunk már olyanokat, hogy a HELYÉRE kell valaki. :roll:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Barcagirl24
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2009.05.27. 16:45:39

lehet kicsit off de itt egy videó nilmarról: http://www.youtube.com/watch?v=1lrZpn72F74

elég ügyes a srác bár etooban én azért jobban megbízom, rutinosabb is.
~Més que en un club~ FC Barcelona mindörökké. több mint egy életérzéés.!
www.barcelona.gportal.hu - hobbim :)
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.05.27. 16:43:13

csak magamat tudom ismételni...

Samu vagy gólt/gólokat fog szerezni, vagy gólpasszt fog adni Titinek vagy Messinek! Hajrá Samu! veled vagyunk és a csapattal!
skadi
Capitá del Barça

2009.05.27. 16:40:44

bali 15 írta:
palesz77 írta:HA ESETLEG elmenne Eto'o, akkor szerintem Ibrahimovic tudná őt pótolni tökéletesen, de ő meg bontaná a csapatot szvsz. szóval Sam jó helyen van itt, nem azt mondom, hogy ha jön egy 100 millás ajánlat ne adjuk el(remélem értitek :wink: ), de nem kell az átigazolásáról beszélni. a klub és ő is kijelentette, hogy még maradni akar, és ez a lényeg :D :D
Hagyjátok Ibrahimovicho-t. Aki nézi a Brazil ligát (összefoglaló)az tudja hogy ki az a Nilmar. Na ő való Eto helyére.
életemben elösször hallok a gyerekröl,
gyorsan néztem videót... ügyes :twisted:
hány éves ? mennyibe fájna?
de eto'o maradjon csak itt
socio66

2009.05.27. 16:37:14

Barcaádám írta:jaja a nagy meccsekre felszívja magát hát még 1 bl döntőre..jó lenne ha nagy meglepetést okozna..kell!!
Ugyan milyen meglepetést tudna még okozni egy olyan csatár aki majd' 30 bajnoki gólt lő egy idényben? :)
Minden csak azon múlik hogy épp milyen napot fog ki.
Bizonyítania talán már nem kell a világ egyik,ha nem a legjobb befejező csatárának..
Barcaádám
Capitá del Barça

2009.05.27. 16:28:33

jaja a nagy meccsekre felszívja magát hát még 1 bl döntőre..jó lenne ha nagy meglepetést okozna..kell!!
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
fcbarca0827
Director del Fútbol

2009.05.27. 15:17:49

Victor_Valdes írta:Itt az ideje Eto'o, hogy a kétkedő szavakat eloszlasd :) :!:

Mutasd meg ma este :!:
Biztos vagyok benne, hogy megfogja! :wink:
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.05.27. 15:04:05

Itt az ideje Eto'o, hogy a kétkedő szavakat eloszlasd :) :!:

Mutasd meg ma este :!:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
socio66

2009.05.27. 14:57:52

Magas az avatárod!
S.

Nincs mese,ma be kell vernie az összes helyzetét,mert nem lesz olyan sok,mint azt gondolnánk..
Az elmúlt meccseket sajnos benne maradt néhány gól,de azok most már nem fontosak,a mai meccsre kell 100%-osan odakoncentrálnia.
Gyerünk Samu!
atek
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.05.27. 14:46:31

érzem, hogy az elmúlt meccsen kihagyott helyzeteket, ma könyörtelenül be fogja vágni!!! Go Eto'o!!!
different day, same wasted!
live fast, skate faster!
Nandi
Barça C

2009.05.27. 11:57:08

így van, Osasuna ellen is azon ment el a meccs, hogy látványosan Eto'o-t keresték minden labdával, és ezt még egy pamplonaiaknál nagyságrendekkel gyengébb csapat is levédekezte volna. Nem is értettem miért nem húzott senki váratlant, pedig láthatták hogy ha másnap reggelig játszanak akkor se szereznek gólt.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2009.05.27. 11:40:19

barca99 írta:Sajnos nem fogunk találni normális statisztikát...

Mert odáig rendben, hogy megnézzük ki mennyi gólt lőtt. Viszont engem sokkal jobban érdekelne, hogy ki hány próbálkozásból lőtte a gólját. Mert ha csak a gólokat nézzük, akkor annyit látunk, hogy X lőtt 32 gólt Y pedig 25-öt ugyanannyi meccsen. Így tehát a statisztikára mutogatva azt mondani X a jobb csatár. De, ha lenne egy olyan kimutatás is, hogy X 90 helyzetéből lőtt 32-t, Y pedig 60-ból 25-öt, akkor megint más a helyzet. :)

Eto'o-val szerintem sokaknak az a baja, hogy idén sok olyan gólja volt, amikor sakk-matt után csak be kellett gurítani, de ha mondjuk a kapus nem volt 100%-osan verve, akkor elég sokat hibázott, plusz ritkán hozta a régi önmagát, amikor a semmiből csinálta meg magának.

Nyáron viszont hosszabbít, úgy hogy lesz ideje "javítani". :)
Nandi megelőzött mondanivalómban így érdemben nem tudok túl sokat hozzáfűzni, de a lényeg, hogy egy közáépcsatárnak nem az az elsődleges feladata, hogy szólózzon, maga alakítsa ki a helyzeteit (bár ez sem elhanyagolható), hanem hogy jó helyezkedéssel olyan helyzetbe hozza magát, hogy a társak megtalálják labdával és szinte csak "bepasszolnia" kellyjen. Természetesen nem csak az üres kapura, de úgy elszakadni embertől és megtalálni azt a pozíciót, hogy könnyen meg tudják játszani a társak legalább olyan nehéz feladat mint a kp-nak vagy szélső csatárnak gólpasszt adni. Nem véletlen hogy pl. Messi mennyi gólpasszt adott a szezonban. Ha két játékos így megérti magát egymással annak sok gól az eredménye, amit teljesítettünk is. Tehát senki ne higgye azt, hogy neki annyi a feladata, hogy beáll a kapu elé és bepattan róla a labda. Azonkívül középcsatár létére elég sokat robotol, amit nem mindenki tenne meg. Ibrát meg hagyjuk. Jó képességű játékos, de ő az az ember aki legkevésbé illene a Barcába. Inkább olyan embereket kellene nézni ha már mindenképpen meg akarnak egyesek szabadulni Eto'o-tól aki nem egy beképzelt, csúcson túljutó/esetleg már régóta ott levő sztár mert az miután sikerülne beilleszkednie már ki is égne. Most valszeg mindenki Titit fogja felhozni ellenpéldának, de neki a mentalitása teljesen más és szerintem nem kiégve érkezett hozzánk. Vagy nézzük Samut. Honnan jött, mennyire kellett a Realnak és most a világ egyik legjobb játékosa a posztján. Szóval jó helyen van itt egy pár gyengébb meccs után ne temessük. Arról nem is beszélve, hogy pl. az Osasuna ellen nem voltak olyan társai akikkel igazán eredményes lehetett volna és elég sok védő csak vele foglalkozott.
Forca Barca!!!!
Nandi
Barça C

2009.05.27. 10:56:37

barca99 írta:ha csak a gólokat nézzük, akkor annyit látunk, hogy X lőtt 32 gólt Y pedig 25-öt ugyanannyi meccsen. Így tehát a statisztikára mutogatva azt mondani X a jobb csatár. De, ha lenne egy olyan kimutatás is, hogy X 90 helyzetéből lőtt 32-t, Y pedig 60-ból 25-öt, akkor megint más a helyzet. :)
Miért lenne akkor Y teljesítménye jobb? A jó csatár ismérve hogy többször is kerül helyzetbe, ne mondd már hogy jobb csatár az aki ugyanannyi meccsen kevesebb gólt lő, igaz kevesebb helyzetből. Ez komolytalan már ne haragudj. Az igaz, hogy nem mindegy kitől és milyen labdát kap, de azért arra érkezni is kell, jókor lenni jó helyen. Úgyhogy ez a megállapítás maximum úgy lenne helyénvaló, hogy értékesebb teljesítmény egy Sporting Gijónban rúgni 25 gólt, mint a Barcában 29-et.
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2009.05.26. 16:25:40

Itt mindenki a csapat jobbá tételén fáradozik (gondolatban!), és ugyanúgy elfogadható a "Samu tökéletes", vagy "Samunál lehetne jobb" gondolatmenet is, ráadásul mind a kettő bizonyítható, számszerűleg is meg "érzetileg" is. (Avagy úgy tekerem a stat-okat, hogy az én ínyemnek megfeleljen)

Szerintem abban mindenki egyetért, hogy jó itt nálunk Eto'o. Nyilván mindenki elismeri a formahanyatlást. Értelemszerűen azokkal a hsz-ekkel nem kell foglalkozni, akik máris eladnák, és már számolják a pénzt a következő játékosért. De itt alig akad ilyen.

Az én véleményemet már leírtam ezzel kapcsolatban. Hogy lehet ennél jobb is. Eto'o is.
Mindenki a gólokkal foglalkozik, és a kihagyott helyzetekkel - az ellenoldal pedig erre jön a sérülések utáni állapottal stb. De a kutya igazából nem itt van elásva szerintem. Kis túlzással előreállítok egy bábút, és bepattan róla a labda - ez a szokásos, klasszikus középcsatár poszt. Ilyen Eto'o is + (sajnos) hihetetlen mennyiségű pontatlan passz, ide-oda pattanó labdalevételek (állandó jelleggel, nem csak a formahanyatlásban).
És itt jön elő a probléma, hogy ez a fajta "egyszerű" kp.csatár-játék sokkal inkább egy kontrázó, gyors támadású csapat csatár-játéka!!! Amikor azt mondom, hogy "lehet ennél jobb is", akkor arra gondolok tul.képpen, hogy a Barca ellen gyakorlatilag mindenki betömörül, és ezért régen rossz az egyszerű kp.csatár-játék: nem működik (ugye?). A megoldás kulcsa -szerintem- az, hogy a kp.csatár-játéknak is "Barcássá" kell válnia, részt kellene vennie a kp.csatárnak az akció létrehozásában, kibogozásában, mert különben csak egy lélektelen bábú a 11. játékosunk. Jelen esetben ez Samu.
gergo9
Director del Fútbol

2009.05.26. 15:08:53

Varga Tamás írta: Elárulom neked, minden csatárt a társai tesznek naggyá. Így volt ez Puskás, Albert, Sztoicskov, Inzaghi, Raúl, Drogba, Villa és Fernando Torres esetében is. A középcsatárok kevés alkalommal szereznek olyan gólt, mint pl. Messi tavalyelőtt a Getafe ellen. Úgyhogy, ez az érved nagyon gyenge lábakon áll.
Ebből kiindulva van Nistelrooy egy harmatgyenge, ötödosztályú csatárocska...ugye, nem? Na látod.
Miért akarsz más csatárt a posztján látni? Villa rúgott 26 gólt, abból 8 v. 9-et büntetőből, úh 19 akciógólt jegyez valójában. Miről beszélünk? Ha már érvelsz, legalább olyasmikkel állj elő, amik megállnak a lábukon. Sajna, olyan nem nagyon akad. Fernando Torres hány gólig jutott az idén, amúgy? Anelka lett a PL gólkirálya, asszem 18 góllal...úgyhogy FT ennél kevesebbet lőtt.
És azt pedig fogadd el, hogy a középcsatárokat a középpályások és a szélsők teszik naggyá. A Samu-féle középcsatárok ritkán lőnek 80 méteres szólógólt.
Hát neked sem sikerült fel fogni a lényeget sztem..... Nem lehet összehasonlítani sem a Valencia-t sem az ATMA -t sem a Pool-t velünk.
Mint írtam akkor lehetne Eto'o produkcióját mérvadónak venni ha látnánk mit csinálna pl Villa Eto'o helyén a Barca-ban. Akkor lenne viszonyítási alap de így csak azt látom hogy nagyon gyengén használja ki helyzeteit. Ha már a statoknál tartunk akkor sztem helyzetkihasználásban fényévévekre van a fentebb említett csatártrióból. Szvsz talán a Batis vagy Racing(asszem) elleni meccsen volt az utolsó egyéni akcióból született gólja amikor egy világklasszis csatárhoz méltót villant de nyugodtan lehet cáfolni lehet volt azóta is. Vban csak 1000%-ig kidolgozott ziccereket tud egész tavasszal biztosan a hálóba jutattni semmi fifika semmi trükk.
Villa elleni érvek meg: a 11-est is be kell rugni Eto'o nak ez sem megy mostanában az meg hogy vmennyire szinész az meg vhogy fel sem tűnne Alves mellet .
Forlán-t csak megemlítettem de én sem látnám szívesen itt a MU-ban pl az égvilágon semmit sem mutatott sötét ló lenne. Nem kell ő ide.
Eto'o el nem küldeném mindenáron de ha vmennyi szándékot mutatna a váltásra akkor elengedném máshova "dolgozni".
Lezárt