2009.06.03. 01:01:21
Tudom, hogy ez nem az álmodozás helye, úgyhogy meg is próbálok a földön maradni…
Kezdjük a lehetséges távozókkal:
- Gudjohnsen: ő akar elmenni, amit meg is lehet érteni (nem fekszik neki annyira a spanyol foci, többet akar játszani) – el kellene engedni
- Jorquera: felesleges 3 kapus és az utóbbi Pinto jól és megbízhatóan teljesített, én inkább őt tartanám meg. És abban is van valami, amit valaki már említett: Albert megérdemli, hogy rendszeresen védjen
- Sylvinho/Cáceres: én a brazilt tartanám meg még egy évig és Cácerest küldeném kölcsönbe (kéne neki egy kis önbizalom), de ha Sylvinho távozni akar, akkor tiszteletben kell tartani a döntését
Folytassuk a maradókkal:
- Eto’o: szerintem meg kellene tartani és ő sem akar elmenni, hiszen belátta, hogy nem nagyon van hová: a Milan Adebayorra hajt, az Mourinho Ibrahimovicsot akarja megtartani, az angol foci nem igazán fekszik Eto’o-nak (függetlenül a döntőben lőtt góljától, az MU és a Chelsea ellen sem nagyon villogott), a Real-t pedig utálja – nincs más csapat, ami meg tudná fizetni és megfelel a minőségi elvárásainak (Man City…)
- Hleb: túl drága volt, hogy ne adjunk neki még egy esélyt. Jó kis játékos, de sokat volt sérült és így keveset játszott. Jövőre csak jobb lehet…
- Marquez: szerintem még mindig nagyon jó a posztján, szükség is van rá úgy, ahogy idén teljesített. Ezen felül, ha Touré és Keita elmegy az Afrika-kupára, akkor ő is képes szűrőt játszani
És az érkezők:
- Henrique: kölcsönből vissza; én megpróbálnék balhátvédet faragni belőle, állítólag már idén is játszott ezen a poszton a Leverkusenben és így Sylvinho esetleges távozásával (ekkor Cáceresnek maradnia kellene) is lenne Abidal-nak alternatívája, sőt, hosszabb távon akár át is vehetné a posztot, amit nem bánnék…
- Saltor: szerintem jó ötlet lenne leigazolni őt: ingyen van és elfogadja, hogy csere, és ha egyáltalán felmerül a neve, akkor már nem lehet annyira kutyaütő…
- Silva: én inkább rá szavaznék, mint Ribery-re: több helyen bevethető, sok emberrel a ismerik egymást válogatottból, jobban viselné, ha csak csereként állna be, olcsóbb és egyszerűbb a megvétele… igaz, hogy sérülékeny, de a Messi – Henry – Eto’o – Silva – Bojan ötösből 3 csak egészséges lesz már (és akkor még ott van Pedro és Iniesta is…)
- Juninho: ez az én „álmom”, de elég sok érv szól mellette: ingyen megszerezhető, nagyon tapasztalt, technikailag képzett, képes lenne helyettesíteni akár Xavit is (heti egy meccset még simán tud játszani), „életveszélyes” minden szabadrúgása, és nagyon küzdene, mivel ez az utolsó esélye, hogy nemzetközi szinten is alkosson valamit…
Összefoglalva a keret (zárójelben a cserék)
Kapusok: Valdes (Pinto, Oier)
Védők: Alves – Puyol – Marquez – Abidal (Saltor, Milito, Piqué, Henrique, Sylvinho/Cáceres)
Középpályások: Xavi – Iniesta – Touré (Juninho, Busquets, Keita, Hleb)
Támadók: Messi – Eto’o – Henry (Silva, Bojan, Pedro)
Ez összesen 25 fő (+ a B csapat tehetségei), minden posztra két ember és az egész nem kerülne többe, mint 25 millió euró…