Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Kralo
Entrenador del Barça

2009.06.19. 12:31:52

Így érne véget? 1-2 éve benne van a levegőben ez a baljós jövő.

A FOTA nyomást gyakorol. Nem hiszem, hogy feltétlen céljuk a különválás. Még mindig az FIA vezetőség bukásának célját látom ennek az eseménysorozatnak.

Egy ilyen szitut követően térdelhet Mosley és díszes társasága. Kik maradnak? Williams, Force India, és 3-4 új csapat. Egyetlen motorszállító a cosworth lesz. Ehhez még hozzájön a neves pilóták, és a nagy csapatok támogatásának hiánya. Nincs jövője egy ilyen F1nek.

A másik szériának még nem látom az irányítási módját, a tervezetét. A helyszínek, szponzorok megszerzése, elvesztése.. rengeteg pereskedéshez vezethet. Továbbá a gyártók egysége versenyben nem lesz tartós. Hogyan alakítják ki a vezetőséget.. mert most rendben van, hogy közösen felléptek egy rossz rendszer ellen, de aztán egymás ellen fognak küzdeni, akkor hogy döntenek majd egyes helyzetekben?

Azt várom, hogy módosítják a szabályrendszert, Mosley lemond, és visszasírják a gyártókat. Szerintem a FOTA is ezt várja.

De jobb volna tiszta lappal indulni, motorbefagyasztást (lemerném fogadni hogy ez esetben egy-két gyártó is visszatérne), és egyéb idióta egységesítéshez vezető szabályokat beszüntetni, és ismét királykategóriának lehetne tartani az új, vagy meglévő versenysorozatot.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.06.19. 12:19:58

Erre a döntésre vártam. Nagyon szeretem az F1-et, de ami idén ment és jövőre ment volna, kritikán aluli és szánalmas az F1 múltjához képest.

Mosley és a bandája most megkapta a magáét, jövőre meg végre megint látok egy normális versenyt, ahol nem a Brown és a Red Bull harcol a dobogóért és a legjobb pilóták a legjobb manőverekkel fognak szórakoztatni.

Nagyon jó hír ez.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
miihii
KHAL

2009.06.19. 12:03:09

miihii írta: Kemények lesznek,mint a Tarzan talpa v csináljunk segget a szánkból című fejezet lesz e?
(Ezalatt nem csak a ferkát értem persze :wink: )
Nos,nem hátráltak meg a csapatok,így beintettek Börnie és Mózli lázálmainak,amivel kutyulják a F1-et.
Minden elismerésem nekik,nem egyszerű lehetett a döntés,és igen nagy fába vágják a fejszét.
Kívánom nekik,h sikerüljön mielőbb megalkotni a saját sorozatukat,magunknak meg azt,h tudjuk vhol követni!
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.06.19. 09:44:22

Hát ez azért még annyira nem végleges, de én is örülnék neki nagyon. Viccet csináltak ebből a sportból. Ideje lépni.
Az hogy mikor lesz, az egy jó kérdés, szerintem attól is függ, hogy a MotoGP vezetőjével tudnak e megállapodni, hogy segítsen kialakítani az irányítást.
Azt hiszem a pilótákkal nem lesz gond, Alonso már most megmondta hogy a csapatokkal tart, nem hinném hogy a többiekkel gond lenne. A csapatok szponzorai is megmaradnak, és sok pálya van amelyik képes versenyt rendezni akármikor. Ha innentől csak erre koncentrálnak, akkor talán már jövőre, vagy az azt követő évben lehet új széria...remélem minél hamarabb eljön a dolog...
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.06.19. 09:33:38

mindorokke_barca írta:http://www.formula.hu/f1/hivatalos-uj-s ... 26980.html

Ezt vártam :D :D Remélem ezek után Max és Bernie tükörbe néznek. Ejjj de örülök, hogy megmutatták nekik a csapatok....
Ennek én is örülök! És mikor indulna ez az új sorozat?
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.06.19. 07:43:23

http://www.formula.hu/f1/hivatalos-uj-s ... 26980.html

Ezt vártam :D :D Remélem ezek után Max és Bernie tükörbe néznek. Ejjj de örülök, hogy megmutatták nekik a csapatok....
miihii
KHAL

2009.06.18. 23:12:16

http://www.vezess.hu/forma1/f_utolso_ut ... lat/19296/

Mózli utolsó verziója A döntés előtt.
Nem hinném,h ezzel nagyban befolyásolná a renitenseket.Holnap kiderül.
Kíváncsi leszek.
A Ferrarira is,mivel őket teljes értékű nevezőnek vették a listára,de szóltak korábban,h ez koránt sincs így.

Kemények lesznek,mint a Tarzan talpa v csináljunk segget a szánkból című fejezet lesz e?
(Ezalatt nem csak a ferkát értem persze :wink: )
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.06.18. 22:07:16

Szerintem sem vészes ennyire, mindig felreppenek hasonló hírek,aztán mindig meg is oldódnak.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.06.18. 21:31:02

Azért ennyire nem vészes a helyzet, ebben a cikkben erősen túloznak, másik oldalon éppen arról van cikk, hogy a FOTA kompromisszumképes, és maradni akarnak az F1-ben...
Persze ettől még lehet nem lesz egyszerű megállapodni, de nem hinném, hogy ezzel véget is érne a dolog, az meg szinte lehetetlen hogy egy pillanat alatt vége legyen, nekik is vannak kötelezettségeik, ez nem úgy megy, hogy hiphopp vége. Legalábbis szerintem nem lenne ilyen egyszerű...
California Love
BarcaLove
Barça C

2009.06.18. 21:03:50

Tán csak nem ér véget... :cry: :cry: :(
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.06.17. 21:50:19

Kralo
Entrenador del Barça

2009.06.12. 17:50:21

A 2010-es Forma-1-es nevezési lista:

Scuderia Ferrari Marlboro
Scuderia Toro Rosso
Red Bull Racing
At&T Williams
Force India F1 Team
Campos Grand Prix
Manor Grand Prix
Team US F1
Vodafone McLaren Mercedes*
BMW Sauber F1 Team*
Renault F1 Team*
Panasonic Toyota Racing*
Brawn GP Formula One Team*

* - ezen csapatok feltételekkel neveztek, velük az FIA még egyeztet

Nem csak öt csapat függőben lévő ügye miatt nem tekinthető véglegesnek a lista, hanem azért is, mert a Ferrari is feltételekkel nevezett, az FIA mégis fixen csapatként szerepelteti az olaszokat a listán, akik nyilvánvalóan szeretnék még tisztázni magukat.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.06.08. 18:43:27

faithnomore írta:persze hogy nincs szponzoruk és nem tudnak fejlődni jövőre.... :lol: :lol:

szponzorok helyébe is jobban belegondolva minek is támogassunk egy -jelenleg- iszonyatosan jó csapatot, ahol valahogy most minden nagyon össze van rakva

én emiatt nem igazán félnék hogy nem lesz pénzük a jövő évi fejlesztésekre
nem érted a lényegét.

ennyi erővel mindig a leggazdagabb csapat nyerné a cuccot,nem? mégse nyert sokat az a Toyota,ami hosszú ideje a legtöbb zsét fekteti a cuccba.

ha még szerez szponzorokat a Brawn-akkor sem hiszem,h jövőre ne az egyik nagy nyerne, de majd kiderül. mivel ott nem csak temérdek pénz,hanem megfelelő gárda is van, akik idén bakiztak,de jövőre ebből tanulnak ,míg jövőre nem lesz olyan hézag remélhetőleg a szabályzatban,amit ki tudna így aknázni a Brawn. de Kralonak igaza van, KERS-en is sok fog múlni,h mit terveznek vele...

mert pl a Ferrari azért is rossz,mert egész kocsit arra tervezték,és nem hozza azt amit vártak tőle, ha kiveszik,akkor sincsenek beljebb,mivel az autó kialakításánál figyelembe vették,h bent van.
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2009.06.08. 18:04:38

ozsimiki írta:A nagy kedvencedet Brawn-ak írják :wink:

teljesen felesleges lenne szerintem jövő évvel foglalkozniuk, ebben az évben van sanszuk, rekordokra is,vébé meg lesz, koncentráljanak erre szntem. Jövőre mehet oda bármilyen szponzor,szerintem nem lesz sanszuk címet védeni, most már a nagyok is látják mit kellett volna máshogy, de a teszttilalom miatt nincs sanszuk beelőzni őket. viszont jövőre más lesz a helyzet, ebben biztos vagyok.
Igen csak tudod a többi csapat már az első verseny után elkezdi a jövő évi autót. :wink:
faithnomore
Entrenador del Barça

2009.06.08. 17:52:31

persze hogy nincs szponzoruk és nem tudnak fejlődni jövőre.... :lol: :lol:

szponzorok helyébe is jobban belegondolva minek is támogassunk egy -jelenleg- iszonyatosan jó csapatot, ahol valahogy most minden nagyon össze van rakva

én emiatt nem igazán félnék hogy nem lesz pénzük a jövő évi fejlesztésekre
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.06.08. 17:43:20

A nagy kedvencedet Brawn-ak írják :wink:

teljesen felesleges lenne szerintem jövő évvel foglalkozniuk, ebben az évben van sanszuk, rekordokra is,vébé meg lesz, koncentráljanak erre szntem. Jövőre mehet oda bármilyen szponzor,szerintem nem lesz sanszuk címet védeni, most már a nagyok is látják mit kellett volna máshogy, de a teszttilalom miatt nincs sanszuk beelőzni őket. viszont jövőre más lesz a helyzet, ebben biztos vagyok.
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2009.06.08. 17:25:54

Nekem nagy kedvencem lett ez a Brown csapat. Jöttek a semmiből és elvernek mindenkit. A Mclarent sajnálom Hami ez egyik kedvencem de már elegem lett abból hogy majdnem minden verseny után fellebbezett.
Amúgy én a jövő éve Brown miatt aggódom. Nincs szponzor akitől kapnának pénz a jövő évi fejlesztésekre. Amúgy a Mclaren és a Ferrari azért vannak most a pokolban mert eltörölték a tesztelést. A csapatoknak csak az időmérőn és csak a versenyen van idejük tapasztalatot gyűjteni. És így nem tudnak felzárkózni.
miihii
KHAL

2009.06.08. 17:00:33

mindorokke_barca írta:
Az év elején még legalább Hami küzdött a 4-10 helyekért,de mostanra K.O. Ő is.
Ezek a 16. körüli rajthelyei sem lelkesítenek újabban a futamnézésre,de maga a "versenyek" sem.UNCSIIIIIII!
Megmosolyogtató, bár inkább furcsa és zavaró. Ne haragúdj, de ebből abszolút az jön le, hogy divat-/hobbyszurkoló vagy. Akinek már nincs is kedve nézni a futamokat mert "kedvence" nem az élen harcol. Barca meccseket sem néznél ha a 8-10ik helyekért küzdenénk? Bár ezek után valószínű. "Nincs ezzel semmi gond" mert ha azt nézzük, az emberek jó nagy százaléka ilyen, szóval nem lógsz ki a sorból, csak nekem szúrják az szemem az ilyen hozzászólások, de nagyon.
Na azért nem arról van szó,h nem is nézem a F1-et,mert a Mekik alsóházasat játszanak újabban :!: És nem is arról,h ne szurkolnék továbbra is az Ezüst Nyilaknak,h kapják már össze magukat.Én csak azt mondtam,h nem vok olyan lelkes újabban a futamok miatt.Ha a csapatom gyengén muzsikál is,de jó versenyeket látok,akkor nincs is "semmi" gond.De sajna újabban elég eseménytelen versenyek vannak...
Ha divatszurker lennék,akkor gyorstalpalón megoldanám a dolgot és istentelen nagy Brawn-fan lennék rögtön :D De én továbbra is kitartok a favorit csapatom mellett,attól függetlenül,h elég kedvetlenül ülök be a TV elé.De beülök,ahogy már jópár éve.
A divatszurkolást definiálod nekem?Csak mert elég sokmindenre ráaggatjuk ezt a jelzőt és spec nálam az nem tartozik ide,h kicsit kedvvesztetten bámulom a Forma 1-et az utóbbi hetekben.Ennyit írtam sztem,nem hinném,h túl kellene ezt gondolni :idea:
Bízom benne,h a wokingiak mielőbb elkapják vhogy a fonalat,de legalább abban (ami azért sanszosabb),h most már látványosabb,izgalmasabb,szórakoztatóbb versenyeket láthatunk ismét.

Opsz,most látom csak,h Miki Barátom már kifejtette a különbséget.És jól gondolja,amit leírt.

Egy füst alatt itt reagálok a kövi felvetésedre:
Szerintem egy igazi szurkolónak át kell értékelnie a helyzeteket és a szituációhoz mérten felállítani az elvárásokat....Egy szurkoló nem attól igazi szurkoló, ha csak akkor követi izgalommal az eseményeket amikor a győzelemért küzd "kedvence".
Átértékeltem már az első pár futam alapján:valószínűsítem,h a Meki nem fog tudni semmi alapvető változtatást eszközölni idény közben,amivel feljebb tudna lépni.(Sőt,futamról futamra inkább válik erőtlenebbé,mint erősebbé. :oops: )Elvárások?Legalább az 1 v 2 pontért versenyben lenni...Ehhez képest a 12-16. helyről rajtolva a 12-16.-on végeznek mostanság.Lehet,h divatszurker leszek emiatt is,de vhogy nem fogok gyomorfekélyt kapni amiatt az impotens körözgetés miatt,amit a csapatom produkál...
De mondtam,ettől függetlenül még tudnám izgalommal követni az eseményeket,ha lennének ilyenek!Sajna számomra pöppet uncsinak tűnt ez az utsó 2-3 futam.MEkiktől függetlenül is!
Jah,és nem azért tartom unalmasnak a futamokat,mert a MekiMerci hátul kullog és én a győzelmet várnám el tőlük.Hanem mert szimplán eseménytelen volt ez a pár szakasz.Ha pölö Button helyett Hami nyert volna ugyanilyen versenyeken,akkor is azt mondanám,h uncsi volt :!:
Ahogy azt b99 naon helyesen feltételezte alább,első körben az a gondom,h eseménytelen újabban a bugi,erre a tortára csak a hab a Mekik szereplése.

Tanácsot is kérnék Tőled,Mindörökké!
Mint azt írod,h érthető,h a mekisták-ferraristák-pártatlanok unalmasnak vélik (am ezzel a szurkolók kábé 70%-át kilőttük :D ),de akkor is meg kellene találnunk az izgalmakat. Mondj valamit,aminek szoríthatok a futamokon,amikor nem történik az ég világon semmi,és a csapatom hátulálló lett. [-o< Csak h legközelebb erre jobban odafigyelhessek és én is eseménydúsnak,izginek találjam a karincolást.Hidd el,tök szívesen izgulnék vmiért a versenyek alatt,a Mekiktől függetlenül is. :D Nézem én is,h hol áll Lewis és h tudna előre jönni,de ha kiugrik a szemem,akkor sem láttam esélyt!Volt pár felvillanása:a 16-ról előreugrott a 13ra és csak 3 sec a hátránya a 12-el szemben!Yesss!Ahha,mert kimentek előle a boxba :evil: :lol: De miután Hami is kiment,egyből vissza a 16-ra. :? Akkor most mibe kapaszkodjak?

Jah,és még vmi!
Ez a BARCA-F1 hasonlatod nem annyira passzos sztem.
Írtad,h ha a kiesésért küzdene a BARCA,akkor is ugyanúgy tudnál örülni a bentmaradásnak,mint a triplázásnak.
Tegyük fel,h az idei sikerek után a csapatunk jövőre a kieső helyeken tanyázik és borzasztó játékot produkál.Ahogy a Meki a tavalyi egyéni VB után idén betlizik.Tedd a szívedre a kezed és mondd úgy,h a szezon közben végig olyan lelkesedéssel várnád,néznéd a meccseinket,mint idén.Úgy,h kábé a mutatóink az idei ellentettjei lennének (5 győzelem,6 X,és 27 zakó).Ugye h nem! :wink:
Kralo
Entrenador del Barça

2009.06.08. 14:22:37

http://www.youtube.com/watch?v=N22yv2yHyvY

Nem is értem, hogy Palik miért oltotta le kis Piquet ennél az esetnél. Biztos megszokásból. Szép volt ez!

Unalmas? Összességében nem tartom annak. Az F1ben amióta nézem mindig voltak ilyen futamok. Hakkinen Coulthard páros amikor rajt célgyőzelmeket aratott, vagy Schumacher Barrichello, és Alonso, akkor ugyanez volt. Ha kivesszük a Brawnt a mezőnyből, azért nem olyan unalmas az. Legalábbis az eddigiekhez képest viszonyítva. Tőlem nem idén kérdezték először, hogy mégis mit szeretek az F1ben? A rajton kívül semmi érdekes nem történik! Régen még a baleseteket szokták megemlíteni, de ma már azok is eltűntek a megbízható autóknak, és mondhatni profi módon kinevelt pilótáknak köszönhetően.
Az új szabályoknak köszönhetően ugye nulláról indult mindenki, van aki jobb utat talált, ez Brawnék és Neweyék esetében egyáltalán nem meglepő. A többiek az idei évet úgy néz ki dobhatják, mert tesztek nélkül szinte esélytelen utolérni már őket.
2007-2008 az talán azért is volt jóval izgalmasabb mert már csaknem hogy kiaknázták a lehetőségeit az akkori szabályok által alkotott autóknak, és közel elérte mindenki az akkori elképzelhető felső határt, legalábbis a pénzesebb csapatok.
Mostani szabályok legnagyobb hibája a KERS nem kötelező használata.
Jövőre nem szabad folytatni az ilyen kettősséget okozó szabályok bevezetését. Igazságtalannak tartom.

Egyébként ha nagyobb izgalomra vágytok javallom az időmérők nézését és verseny elfeledését. Az ETAP 2ben általában nagyon közel vannak egymáshoz a versenyzők. Számomra már tavaly is több izgalmat okozott. Persze lehet azért, mert Alonso 10be kerülése nem sétagalopp. :)
Bár igazán izgulni csak az fog az F1en, akinek valóban van kedvence.
barca99
Llegenda del Barça

2009.06.08. 14:06:51

mindorokke_barca írta:Elfogadom, az álláspontotokat, hogy nem érdekel benneteket különösebben, hogy ki nyer. Ilyen szempontból megértem, hogy unalmas számotokra az f1. A mondanivalómat nem is ennek a rétegnek szántam, aki pártatlan pilótát/csapatot tekintve. De akkor miért nem kerestek más sorozatot ahol vannak előzések?Sok ilyen van... Mert azt kevesebben nézik, mert azt nem közvetíti a tv, nincs körülötte nagy felhajtás és több utánajárást igényel? Miért kínozzátok akkor magatokat a tv előtt ha unalmas?

Ez a hsz csak azoknak szól akik nem szurkolnak különösebben senkinek.
Lehet, hogy félreértjük egymást, de én miihii hozzászólását is úgy értelmeztem, hogy elsősorban unalmasnak véli a futamokat, másodsorban még a kedvence is botrányos. Persze előbb utóbb megszokja az ember, de csak a tavalyi világbajnokról beszélünk.

És igen, emiatt van az, hogy a vasárnapi rajt + 2-3 kör tuti benne van a programomban, de ami utána van, az már nem biztos. És ezért is követem szívesebben a MotoGP-t. De ha valamit lassan 11 éve követek, arról azért nehéz leszokni. Volt már ennél rosszabb is. :D
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.06.08. 13:36:16

Amit megszeretsz, azt azért nem teszed le olyan gyorsan, csak mert volt pár unalmasabb dolog. De azért nem túl jó, hogy már az ellen szurkolok, hogy Button nyerjen, pedig nekem nem is volt soha bajom vele. Biztosan végig nézem az idei futamokat is, de sokkal rosszabb érzésekkel. Attól hogy ez így van, még nem kínzás az egész! Úgyis ott van nekem a MotoGP, ott aztán van minden ami kell, az a sport tényleg versengésről szól! De Webber is megmondta, ez nem a MotoGP, ne várjunk folyamatos előzéseket...és ezen nem fog egy szabály sem segíteni.
California Love
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.06.08. 12:31:39

Elfogadom, az álláspontotokat, hogy nem érdekel benneteket különösebben, hogy ki nyer. Ilyen szempontból megértem, hogy unalmas számotokra az f1. A mondanivalómat nem is ennek a rétegnek szántam, aki pártatlan pilótát/csapatot tekintve. De akkor miért nem kerestek más sorozatot ahol vannak előzések?Sok ilyen van... Mert azt kevesebben nézik, mert azt nem közvetíti a tv, nincs körülötte nagy felhajtás és több utánajárást igényel? Miért kínozzátok akkor magatokat a tv előtt ha unalmas?

Ez a hsz csak azoknak szól akik nem szurkolnak különösebben senkinek.
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.06.08. 12:14:00

barca99 írta:Nem igazán értek egyet. Nekem is vannak, voltak kedvenceim az F1-ben, mégsem az esetleges szereplésük miatt érdekel sokkal kevésbé az F1. Hakkinen és Raikönnen szurkolóként nem igazán voltam elkényeztetve, persze azért voltak jó időszakok is. :)

Azt akarom ebből kihozni, hogy számomra ezért unalmas az egész, mert egyszerűen semmi verseny nincs. Engem nem érdekel, hogy a kedvencem hanyadik helyen van, ha autóverseny lenne a pályán engem lekötne (perszen nem teljesen így, nyílván örülök, ha a kedvenc győz, de mivel se ez se verseny...) Előzgessen Sutil, Fisico, akárki. De még a középmezőnyben is egyre ritkább, az első helyért nem is emlékszem mikor volt utoljára csata (mondjuk pont Törökország volt, az ominózus Raikönnen - Fisichella utolsó körös előzés? :) )

Tehát én is simán osztom miihii véleményét, hogy unalmas egy ideje ez a sportág, azt viszont határozottan elutasítom, hogy azért mondanám ezt, mert nem a kedvencem vezeti a versenyt.

tökéletesen egyetértek veled, én igazán nem szurkolok egyik versenyzőnek se, én csak a futamokat nézem évek óta, általában mindig kicsit ahhoz húztam, akinek a kevesebb esélye volt (anno Rubinho stb...)
idén viszont már én se nézem a versenyeket, ro*dt unalmas lett...el kezdem nézni, utána elkapcsolok...
nem értem, miért kell mindig a legrosszabbat feltételezni az emberekről...(ez rád vonatkozik mindorokké_barca...)
barca99
Llegenda del Barça

2009.06.08. 12:07:28

Nem igazán értek egyet. Nekem is vannak, voltak kedvenceim az F1-ben, mégsem az esetleges szereplésük miatt érdekel sokkal kevésbé az F1. Hakkinen és Raikönnen szurkolóként nem igazán voltam elkényeztetve, persze azért voltak jó időszakok is. :)

Azt akarom ebből kihozni, hogy számomra ezért unalmas az egész, mert egyszerűen semmi verseny nincs. Engem nem érdekel, hogy a kedvencem hanyadik helyen van, ha autóverseny lenne a pályán engem lekötne (perszen nem teljesen így, nyílván örülök, ha a kedvenc győz, de mivel se ez se verseny...) Előzgessen Sutil, Fisico, akárki. De még a középmezőnyben is egyre ritkább, az első helyért nem is emlékszem mikor volt utoljára csata (mondjuk pont Törökország volt, az ominózus Raikönnen - Fisichella utolsó körös előzés? :) )

Tehát én is simán osztom miihii véleményét, hogy unalmas egy ideje ez a sportág, azt viszont határozottan elutasítom, hogy azért mondanám ezt, mert nem a kedvencem vezeti a versenyt.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.06.08. 11:45:44

Szerintem egy igazi szurkolónak át kell értékelnie a helyzeteket és a szituációhoz mérten felállítani az elvárásokat. Az, hogy Mclaren és Ferrari szurkolók unalmasnak tartják a futamokat, az azért van mert a győzelmet várják el a csapattól. Mióta f1-et nézek(aktívan 97-től, de 94 ben figyeltem fel rá először) ugyanúgy, ugyanolyan izgatottan űlök le minden egyes futamnál a tv elé. Változott az erősorrend egyúttal az elvárások is más megvilágításba kerültek. Tegnap is azalatt a másfél óra alatt ugyanúgy lestem folyamatosan a livetimingot, néztem Massa köreit, figyeltem, hogy hogyan tudna előrébb kerülni. 1-2 poziciót. A szurkolók hozzáállása nem változhat amiatt, hogy a kedvence az elején vagy a végén küzd a poziciókért. Ha a Barca olyan szintü csapat lenne, hogy a kiesések ellen kellen harcolniuk, ugyanúgy tudnék örülni egy utolsó furdulóban kiszenvedett bentmaradásnak, mint az idei triplázásnak. Egy szurkoló nem attól igazi szurkoló, ha csak akkor követi izgalommal az eseményeket amikor a győzelemért küzd "kedvence".
Minden futamnak megvan a maga izgalmas oldala, csak meg kell találni, aki nem is keresi, az ne várjon semmi jót.
Ettől függetlenül tisztában vagyok vele, hogy az emberek nagy százaléka ilyen, ezért van egyre több Brawn szurkoló és ezért tartja unalmasnak a forma1-et egyre több ferrari és mclaren szurkoló. Nyerni mindenki szeret, veszteni senki sem. A különség annyi, hogy sokan nem is tudnak veszíteni. Hányan viselték volna a vereséget tavaly Braziliában úgy mint Massa? Egy kezemen simán meg tudnám számolni.
Válasz küldése