miihii írta:Etooka,ezzel a gólra egyéni címet dologgal nem értek egyet.
Tavaly CR volt az Aranylasztis és az Év playája.Ez még okés is lenne.De egyéni véleményként hozzáfűzném,h az egész éves játékával ki is érdemelte.Mégha Messi kárára is
Először is, semmi gond, hogy beleszólsz. Ez egy fórum, mindenki vitázhat.
Másodszor, nem azt mondom, hogy CR egy megye 4-es playa, és nem azt mondom, hogy NB1-es. Elismerem, hogy nagyon technikás, dinamikus, gyors, jó játékos és gólerős.
Én nem is arról írtam, hogy Messi érdemelte volna teljes mértékben a díjat. Én csak azt mondom, hogy ha az adott évben az Európai mezőnyben van egy olyan játékos, aki megnyeri a BL-t, és lő hozzá min. 8 gólt, és ezzel ott van a BL top 3-as góllövőlistáján, már nagyon sanszos, hogy megkapja.
Pl. Seva, vagy ide sorolom én Kakát is, mivel ennyiből minden évben megkaphatná a játéktudása alapján, de 2007-ben a Milant egymaga lőtte tovább a döntőbe egészen a csoportkörtől, így ő kapta.
Én csak azt mondtam, hogy a gólszerzés óriási szerepet játszik az Aranylaszti odaítélésében, és mondjuk nem abból a szempontból nézik, hogy az adott csapatban az adott játékos klasszis módon védekezett, klasszis módon támadott, és osztotta a lasztikat.
Persze, valamilyen szinten teljesen érthető, hogy a gólokat jutalmazzák jobban, hiszen az a látványosság, a foci alapeleme a gól. Csak ezzel világklasszis játékosokat taszíthatnak el az Aranylabdától.
Az őszi teljesítmény lehetséges, hogy számít, de arra mérget veszek, hogy sokkal kevesebbet. Cé Roni is, tavasz pipa, ősz sérült és ha jól emlékszem, csak okt végén, nov elején tért vissza. És akkor azért korántsem volt csúcsformában. Vagy említhetem Cannavarót is, aki VB és Juve pazar, őszi Realban meg gyenge...
Remélem, így már érthető voltam.
Szerk. R10 már négy éve volt, illetve azért ő is lőtte a gólokat rendesen. De szerintem Cé és R10 este más, a brazil varázsolt, Cé (és nem azért, mert most reálos lett, vissza lehet keresni tavalyi hsz-emet), pedig nagyobb részt a góljai miatt.
Szerk2.: Igen, én is arra a következtetésre jutottam, hogy állandóan röviden írom le, amit hosszan kéne

.