Érdekes... én nem tudom különválasztani Pereztől a mostani Madridot, s a szép, látványos futballra gondolni. Amíg ez így lesz, számomra bizarr marad az érdeklődés is. Az elveim miatt mondtam mindezt, s azok számomra a legfontosabbak.
Ahogy mondtam, a jó foci sosem árt, a La Liga pedig maximum a Barça szempontjából lesz erősebb, a többi csapatnak esélye sincs felnőni. Lett volna, de nem így történt.
Annyi pozitívum mindenképp fakad az egészből, hogy a klasszikusok izgalmasabbnak ígérkeznek, s ha minden jó, szó sem lehet majd antifutballról.
Ronaldót pedig képtelen lennék Zidane-nal egy lapon említeni. Ami pedig most zajlik miatta, az számomra egy az egyben egy újabb lépcsőfokot jelent, ami a futball nagyon-nagyon rossz irányba való változását jelenti. Egy ilyen ember nem lehetne példakép.
Kaká az, akit minden szempontból elismerek, s világklasszisnak tartok, de az ő esetében sem tudok eltekinteni a Berlusconi-Galliani-Perez szerelmi háromszög ármánykodása mellett
Az pedig nem érdekel, hogy pl. Európában, vagy bárhol, bármilyen téren erősödik-e a La Liga ezzel a Madriddal a már korábban vázolt dolgok miatt, s mert számomra lényegtelen. Ebből a szempontból egyedül a Blaugrana és Katalónia érdekel...
Sajnos engem ez a Perez-féle Madrid a Franco-éra alatti viszonyokat idézi bizonyos elemeiben (csak és kizárólag a futballra gondolva). Így addig nem tudom elismerni, mint csapatot.
Ez az egész borzalmasan rossz irányvonal. Csupán egy hatalmasra felfújt légvár, elképesztő túlnyomással, amibe a Spanyol "elit" pumpálja tovább a levegőt. Rég nem a szurkolókról, és a futballról szól.
Persze még mindig vannak a keretben játékosok, akiket nagyra tartok, s ami a legrosszabb: ők végképp nem akarták újra Perezt...
Óriási gond van ott, de inkább a közönyösséget választom.
Viszont most idézném saját magam: számomra maga a Real Madrid (viszont a jelenlegit az én értékrendem szerint egy kicsit sem tartom annak) sohasem lesz egyenlő Perezzel, s azzal mait ő képvisel. Maximum addig undorodom, s elfordítom a fejem, amikor csak tehetem.