2009.07.17. 18:49:56
Nagyon sokan beszélnek arról, Eto'o milyen rossz mentálisan, és sokan a teljesítményét sem ismerik el eléggé. Szerintem érthető a várható eladása, de nem ezek miatt.
Arról van szó szvsz, hogy 28 éves, és hosszú szerződést akar horribilis fizetéssel. Semmi garancia arra, hogy a következő években is elkerülik a sérülések, és 30 felett pedig a legtöbb csatár teljesítménye igencsak kopik (persze vannak kivételek). A másik, hogy már mindent elért a Barcában, és a huzavona után pedig biztos, hogy nem állna be a sorba (főleg, hogy ezt tavaly is eljátszottuk).
Ibra pedig a világ legjobb csatára, és én David Villát is szeretem. A svéd mellett szól, hogy Eto'o már a kutyának nem kell (a magas igények miatt), és jövőre távozhat ingyen. Így aztán függetlenül attól, hogy Eto'o minimum 25-30 milliót ér, be lehet vonni egy csereüzletbe, és 35-45-ért megszerezzük Ibrát, ami valóban kedvező, ha azt nézzük, hogy idén hogy mozogtak az árak. A fanyalgók mondhatják, hogy ez azt jelenti h Ibrát 70 millió euróért szerezzük meg, de tegyük hozzá, hogy született egy döntés a vezetőségben, és ha Eto'o-t nem sikerül lepasszolni, akkor buktuk a jövő évet. Márpedig lepasszolni csak az Internek tudjuk jelen pillanatban, és talán jól is járunk.
Hogy pénzügyileg ez mennyire jó döntés, azzal nem kell foglalkoznunk itt a fórumon. A Barca ugyanis a világ egyik leggazdagabb klubja, amely több százmilliárdos pozitív mérleggel szokott zárni, akár 150 millió eurós igazolást is megengedhetnénk magunknak PÉNZÜGYILEG, tehát csődtől nem kell félteni szeretett klubunkat.
Szakmailag pedig azt gondolom, hogy Ibra mind a válogatottban, mind az Ajaxban, mind a Juvéban és az Interben kiválót nyújtott, könnyen lehet, hogy a Barcában is így lesz.