Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Épp a tavalyi miatt kellett volna idén hosszabbítani vele. VV emelést kért,megkapta,ha Eto'o fizuját is emelik mondjuk 10-re és olyan szerződést tolnak az orra alá,aláírta volna. Mint ahogy VV ,így ő is sokat mondott elsőre,hogy lehessen alkudni. Pep nem akarta megtartani,ezt az egyet legalább megtudtuk, mást sajnos nem. Villával kapcsolatban azért volt így,mert itt sokan jobban kedvelik,mint Eto't , ennyi (amúgy én pont nem... ).baas11 írta:Tavaly igencsak felpöckölték az agyát...és csak a szerenével maradt oda kellett tennie magát
rendesen és ezt meg is tette maximálisan....de nem biztos h ezt még egyszer el lehet játszani....különben meg Eto'o-nak is megvolt a lehetőség h maradjon egy aláirásába került volna "csak" ,iért nem tette meg ???
Én nem vagyok a kameruni ellen sőt, de számomra nem tertozik magyarázkodással Pep a döntései végett,persze ettől még lehet h most ezt elkúrta...benne van! De azt nem értem h amikor Villa volt terítéken akkor sokakat nem nagyon érdekelt h Eto'o-nak mennie kell !Most meg...
Azt hiszem, teljesen egyértelmű, hogy ha így kirúgnak, azt jelenti, hogy nem illik bele az edző elképzeléseibe valamiért, nyersen megfogalmazva "nem bírom a személyiséged, nem szívlelem a pofád". Viszont Téged ha kivágnak a munkahelyedről, akkor gáz van, Samu meg mehet az Interbe évi 10 milláért úgy, hogy a Barca 9 millás ajánlatát nem fogadta el.Varga Tamás írta:OvaMind!
Te ne magyarázz meg nekem semmit, mert értek magyarul. Elolvastam Pep nyilatkozatát, és nem mondott semmit!
"Nem akarja megváltoztatni a karakterét?" - ekkora ökörséget rég nem hallottam! Mert Ibra aztán kib...tt könnyű karakter!...
Utána meg példaképnek állítja!
Súlyos önellentmondás.
Az pedig súlyos emberségi hiányosságot jelent, hogy nem beszélt Samuval személyesen. Ha engem elküldenének a munkahelyemről, nagyon érdekelne, hogy miért történt ez? Főleg, ha amúgy minden okés velem: jól dolgoztam, a kollektívába rendesen beilleszkedtem, nem ittam, nem buliztam, a munkámat tökéletesen elvégeztem. Mert ezeket mind elmondta Samuról!
VÁLASZ: Nem a teljesítménye volt a baj, nincs konfliktus. Ennyi. Azért ment el, mert Pep nem vele képzeli el a jövőt. És tök mindegy, mit tett le az asztalra eddig. ÚGy gondolja, a jövőben nem lehet olyan hasznára a csapatnak, mint eddig. Kész.Pep írta:Nincsenek sportszakmai, és magatartásbeli indokok a távozása mögött, én döntöttem így, mert az edzői szakma egy olyan pozíció, ahol az adott személynek meg kell hoznia egy döntést. Mivel én vagyok a Barcelona vezetőedzője, az én felelősségem határozni az ilyen esetekről.
Tavaly volt egy ilyen cikk, hogy a Nike, aki a fő szpozorunk elvesztette Ronaldinhoval az egyetlen emberét a Barcában Ugyanis Messi, meg a többiek nem a Nike-val vannak szerződésben, Eto'o meg a Pumával. Erre most kb. 3 napja olvastam a sport-on, hogy Ibrahimovics a nike-val van szerződésben! Erdekes nem? Lehet, hogy nem volt különösebb szakami ok az eladására, csak annyi történt, hogy a Nikenak kellett egy ember a világ talán legnépszerűbb és legjobb csaptából! Csak a pénzről szólt! És egyébként azt is csiripelték a verebek, hogy a Nikenak elég nagy befolyás a van a Barcára!Varga Tamás írta:Örülök Pep nyilatkozatának, mert válaszokat NEM kaptam Samu távozására. Viszont emberileg egy picit csalódtam benne.
Menjünk sorjában. Előrebocsátom: hosszú lesz. Rövidebben nem sikerül megfogalmazni a gondolataimat.
Miért távozik Eto'o, Klub történetének egyik legeredményesebb csatára?
1. Tudása, gólérzékenysége miatt NEM!
"Samuel egy fantasztikus játékos, és többek közt neki is köszönhetjük a tavalyi, szenzációs idényt, ezért nagyon hálás vagyok neki."
Azaz: tökéletesen elégedett volt az idénybeli teljesítményével.
2. Sportszakmai okok miatt NEM!
"Nincsenek sportszakmai indokok a távozása mögött,..."
Azaz: szakmai indokai nincsenek az elküldésének.
3. Emberi, magánéletbeli, viselkedési okok miatt NEM!
"Még egyszer hangsúlyozom: nincs sportszakmai indok, nagyon hálás vagyok neki, amit tett a klubért. Samu egy példa, hogyan viselkedjünk a pályán és azon kívül egyaránt.”
Azaz: emberként is példának állítható a Klub szurkolói, utánpótlás korú játékosai elé.
4. Akkor mégis MIÉRT?
A válasz: AZÉRT, MERT, CSAK, MIÉRT NE!!!!
Miért csalódtam Pepben egy kicsit?
1. Nem beszélt Samuval szemtől-szemben.
Ez nálam azt jelenti: NEM MERT A SZEMÉBE NÉZNI!
2. Mivel magyarázta Samu elzavarását?
"Nincsenek sportszakmai indokok a távozása mögött, én döntöttem így, mert az edzői szakma egy olyan pozíció, ahol az adott személynek meg kell hoznia egy döntést. Mivel én vagyok a Barcelona vezetőedzője, az én felelősségem határozni az ilyen esetekről."
Ezt jól megmagyarázta. Ezért nem kellett volna kiülnie, és sajtótájékoztatót tartania. Ezt én is gondoltam.
Sajnálom, és nem győzött meg!
Szomorú, hogy sem Eto'o, sem pedig a Klub szurkolói nem érdemlik meg az egyenes szavakat.
Sajnálom, hogy nem érdemlünk annyit, hogy egyenesen, tisztán és pontosan tájékoztassanak minket.
Sajnálom, hogy magasról tesz ránk a Klub edzője, pedig nélkülünk nem menne semmire.
Sajnálom, hogy levegőnek vagyunk nézve.
Sajnálom, hogy nem mer az emberek, és az érintett szemébe nézni. Ezért nagy kár, nagyon nagy! Hogy egy másik sportágból hozzak hazai példát: ezért nem fog akkor olyan magasságba emelkedni az én szememben, mint dr. Kemény Dénes.
Sajnálom, ha sokak szemét bántja ez a véleményem, de magamat nem tudom meghazudtolni, mellébeszélni nem tudok. Ezt érzem, így gondolom.
Ja, és elolvastam 2-szer is a nyilatkozatot, biztos, ami biztos. És mindkét alkalommal ugyanez az érzés jött fel bennem.
Szomorú vagyok, de elkötelezett. Mert mint mondtam tegnap: játékosok jönnek-mennek, de a Klub ÖRÖK! Így van ez az edzők esetében is.![]()
![]()
Ezt nem mertem írni, de már év végén gondolkoztam rajta, hogy inkább Henryt kellene elpasszolni, ha már kulcsemberekhez nyúlunk, mert idén még el lehetett volna passzolni jó pénzért.Xavinho írta:Ez előtt a szezon előtt is megnyert már mindent ( jó,spanyol kupát még nem,de nem hiszem,h egy Barca játékosnak a legnagyobb motivációt egy spanyol kupa jelentené..) a barcával és tavaly is el akarták küldeni,mégis ez lett eddigi karrierje legjobb szezonja.baas11 írta:És mi a helyzet a motivációval ?Ami Ronaldinho-nál is a legnagyob gond volt....mi van ha Eto'o már nem érzi "kihívásnak" h jövőre is 30 gólt terneljen ?Mindent megnyert a Barca-val , ami ugyan igaz más játékosokra is ....de itt jön be a személyes faktor vagyis h Pep ismeri a legjobban és biztos tud olyat amit mi nem...függetlenül attól h mit nyilatkozik a médiának...ez is elképzelhető nem ?!Egy mórcós még egy r10esen szenvedő Eto'o pedig óriási hiba lenne...erre azért van némi esély különben elküldhette volna Henry-t is akár de nem!!
Ronaldinho pedig már Pep érkezése előtti szezonban se csinált semmit,csak ígérgetett. Eto'o teljesítménye szinte végig maximális volt. Így az összehasonlításod rossz. Ha pedig nem akarja minden áron kidobni Pep ,akkor meg nem is lenne morcos...
Lehet,hogy igen, tud olyat,amit mi nem,de lehet,h nem...még ő is megmondta,hogy tévedhet. Szerintem téved is ( bár Ibra játéktudásban egy szinten van Eto'-val ).
Inkább a bal oldal megerősítésén agyalna... Henry még jó 1,max 2 évig,de utána fix,h megy,ezt ő is megmondta.
Mar bocsanat de Samu vakaciozni volt, az ugynoke csak pofazott, o amugysem irhatta ala az uj szerzodest...apropo szerinted Puyol ala irta mar az uj szerzodeset ? NEMbaas11 írta: Én nem vagyok a kameruni ellen sőt, de számomra nem tertozik magyarázkodással Pep a döntései végett,persze ettől még lehet h most ezt elkúrta...benne van! De azt nem értem h amikor Villa volt terítéken akkor sokakat nem nagyon érdekelt h Eto'o-nak mennie kell !Most meg...
Hát, kavarognak bennem az érzelmek.. Tamás, nem hinném hogy ilyen drámaira kell venni a helyzetet. Teljesen biztos vagyok benne, hogy van valami Etoo és Pep között, amit nem mondanak el a nyílvánosságnak.Szakacs írta:Toketelesen minden szavaddal egyet ertek.Varga Tamás írta:Örülök Pep nyilatkozatának, mert válaszokat NEM kaptam Samu távozására. Viszont emberileg egy picit csalódtam benne.
Menjünk sorjában. Előrebocsátom: hosszú lesz. Rövidebben nem sikerül megfogalmazni a gondolataimat.
Xavinho írta:Ez előtt a szezon előtt is megnyert már mindent ( jó,spanyol kupát még nem,de nem hiszem,h egy Barca játékosnak a legnagyobb motivációt egy spanyol kupa jelentené..) a barcával és tavaly is el akarták küldeni,mégis ez lett eddigi karrierje legjobb szezonja.baas11 írta:És mi a helyzet a motivációval ?Ami Ronaldinho-nál is a legnagyob gond volt....mi van ha Eto'o már nem érzi "kihívásnak" h jövőre is 30 gólt terneljen ?Mindent megnyert a Barca-val , ami ugyan igaz más játékosokra is ....de itt jön be a személyes faktor vagyis h Pep ismeri a legjobban és biztos tud olyat amit mi nem...függetlenül attól h mit nyilatkozik a médiának...ez is elképzelhető nem ?!Egy mórcós még egy r10esen szenvedő Eto'o pedig óriási hiba lenne...erre azért van némi esély különben elküldhette volna Henry-t is akár de nem!!
Ronaldinho pedig már Pep érkezése előtti szezonban se csinált semmit,csak ígérgetett. Eto'o teljesítménye szinte végig maximális volt. Így az összehasonlításod rossz. Ha pedig nem akarja minden áron kidobni Pep ,akkor meg nem is lenne morcos...
Lehet,hogy igen, tud olyat,amit mi nem,de lehet,h nem...még ő is megmondta,hogy tévedhet. Szerintem téved is ( bár Ibra játéktudásban egy szinten van Eto'-val ).
Inkább a bal oldal megerősítésén agyalna... Henry még jó 1,max 2 évig,de utána fix,h megy,ezt ő is megmondta.
Ugyanezt akartam írni. Sajnos itt a kérdés ilyenkor, hogy miért és nehéz talán ezt a miértet megérteni. Kell a vérfrissítés. Sajnos lehet, Eto'o-ra eseik a választás. Nem irigylem, mert a kisfiával költözhet Olaszországba, ha összejön az interrel az üzlet.kristop írta:bocs, de pont ezt csinálta Pep. nem köntörfalazott, mindent magára vállalt, Ő miatta távozik Eto'o. úgy gondolta, h itt az ideje a váltásnak. igen, elmondta, h Eto'o kitűnő csatár, meghal a pályán, nem ezzel van a probléma. egyszerűen úgy érzi, h most kell váltani ahhoz, h a csúcson maradjunk. én elégedett vagyok a nyilatkozatával, mert én is így vagyok a dolgokkal. nem a sportszakmai okok miatt távozik Eto'o, viszont az biztos, h ilyen szempontból jobban járunk Ibrával. az összes csapat tudja, h mit kell ellenünk csinálni most már (persze attól még nem biztos, h összejön), akármilyen kreatívok vagyunk sokan kiismertek már minket, szerintem ez a váltás jót tesz nekünk.Szomorú, hogy sem Eto'o, sem pedig a Klub szurkolói nem érdemlik meg az egyenes szavakat.
Sajnálom, hogy nem érdemlünk annyit, hogy egyenesen, tisztán és pontosan tájékoztassanak minket.
Lehet, hogy nem tudott vele szót érteni a személyisége miatt, ki tudja.Varga Tamás írta:Örülök Pep nyilatkozatának, mert válaszokat NEM kaptam Samu távozására. Viszont emberileg egy picit csalódtam benne.
Miért távozik Eto'o, Klub történetének egyik legeredményesebb csatára?
1. Tudása, gólérzékenysége miatt NEM!
"Samuel egy fantasztikus játékos, és többek közt neki is köszönhetjük a tavalyi, szenzációs idényt, ezért nagyon hálás vagyok neki."
Azaz: tökéletesen elégedett volt az idénybeli teljesítményével.
2. Sportszakmai okok miatt NEM!
"Nincsenek sportszakmai indokok a távozása mögött,..."
Azaz: szakmai indokai nincsenek az elküldésének.
3. Emberi, magánéletbeli, viselkedési okok miatt NEM!
"Még egyszer hangsúlyozom: nincs sportszakmai indok, nagyon hálás vagyok neki, amit tett a klubért. Samu egy példa, hogyan viselkedjünk a pályán és azon kívül egyaránt.”
Azaz: emberként is példának állítható a Klub szurkolói, utánpótlás korú játékosai elé.
4. Akkor mégis MIÉRT?
A válasz: AZÉRT, MERT, CSAK, MIÉRT NE!!!!
Miért csalódtam Pepben egy kicsit?
1. Nem beszélt Samuval szemtől-szemben.
Ez nálam azt jelenti: NEM MERT A SZEMÉBE NÉZNI!
2. Mivel magyarázta Samu elzavarását?
"Nincsenek sportszakmai indokok a távozása mögött, én döntöttem így, mert az edzői szakma egy olyan pozíció, ahol az adott személynek meg kell hoznia egy döntést. Mivel én vagyok a Barcelona vezetőedzője, az én felelősségem határozni az ilyen esetekről."
Ezt jól megmagyarázta. Ezért nem kellett volna kiülnie, és sajtótájékoztatót tartania. Ezt én is gondoltam.
Sajnálom, és nem győzött meg!
Szomorú, hogy sem Eto'o, sem pedig a Klub szurkolói nem érdemlik meg az egyenes szavakat.
Sajnálom, hogy magasról tesz ránk a Klub edzője, pedig nélkülünk nem menne semmire.
Sajnálom, hogy levegőnek vagyunk nézve.
Sajnálom, hogy nem mer az emberek, és az érintett szemébe nézni. Ezért nagy kár, nagyon nagy! Hogy egy másik sportágból hozzak hazai példát: ezért nem fog akkor olyan magasságba emelkedni az én szememben, mint dr. Kemény Dénes.
Sajnálom, ha sokak szemét bántja ez a véleményem, de magamat nem tudom meghazudtolni, mellébeszélni nem tudok. Ezt érzem, így gondolom.
Ja, és elolvastam 2-szer is a nyilatkozatot, biztos, ami biztos. És mindkét alkalommal ugyanez az érzés jött fel bennem.
Szomorú vagyok, de elkötelezett. Mert mint mondtam tegnap: játékosok jönnek-mennek, de a Klub ÖRÖK! Így van ez az edzők esetében is.![]()
![]()
bocs, de pont ezt csinálta Pep. nem köntörfalazott, mindent magára vállalt, Ő miatta távozik Eto'o. úgy gondolta, h itt az ideje a váltásnak. igen, elmondta, h Eto'o kitűnő csatár, meghal a pályán, nem ezzel van a probléma. egyszerűen úgy érzi, h most kell váltani ahhoz, h a csúcson maradjunk. én elégedett vagyok a nyilatkozatával, mert én is így vagyok a dolgokkal. nem a sportszakmai okok miatt távozik Eto'o, viszont az biztos, h ilyen szempontból jobban járunk Ibrával. az összes csapat tudja, h mit kell ellenünk csinálni most már (persze attól még nem biztos, h összejön), akármilyen kreatívok vagyunk sokan kiismertek már minket, szerintem ez a váltás jót tesz nekünk.Szomorú, hogy sem Eto'o, sem pedig a Klub szurkolói nem érdemlik meg az egyenes szavakat.
Ez előtt a szezon előtt is megnyert már mindent ( jó,spanyol kupát még nem,de nem hiszem,h egy Barca játékosnak a legnagyobb motivációt egy spanyol kupa jelentené..) a barcával és tavaly is el akarták küldeni,mégis ez lett eddigi karrierje legjobb szezonja.baas11 írta:És mi a helyzet a motivációval ?Ami Ronaldinho-nál is a legnagyob gond volt....mi van ha Eto'o már nem érzi "kihívásnak" h jövőre is 30 gólt terneljen ?Mindent megnyert a Barca-val , ami ugyan igaz más játékosokra is ....de itt jön be a személyes faktor vagyis h Pep ismeri a legjobban és biztos tud olyat amit mi nem...függetlenül attól h mit nyilatkozik a médiának...ez is elképzelhető nem ?!Egy mórcós még egy r10esen szenvedő Eto'o pedig óriási hiba lenne...erre azért van némi esély különben elküldhette volna Henry-t is akár de nem!!
És mi a helyzet a motivációval ?Ami Ronaldinho-nál is a legnagyob gond volt....mi van ha Eto'o már nem érzi "kihívásnak" h jövőre is 30 gólt terneljen ?Mindent megnyert a Barca-val , ami ugyan igaz más játékosokra is ....de itt jön be a személyes faktor vagyis h Pep ismeri a legjobban és biztos tud olyat amit mi nem...függetlenül attól h mit nyilatkozik a médiának...ez is elképzelhető nem ?!Egy mórcós még egy r10esen szenvedő Eto'o pedig óriási hiba lenne...erre azért van némi esély különben elküldhette volna Henry-t is akár de nem!!Xavinho írta:Szerintem Pep ezt most elszúrta kissé.Azt mondta,hogy Eto'o a személyisége miatt távozik - ez viszont ellentétben van azzal,amikor kijelenti,hogy "Samu egy példa hogyan viselkedjünk a pályán és azon kívül egyaránt" valamint ha Eto'o problémás személyiség,akkor Ibrával sem fog boldogulni Pep és akkor ezen gondolatmenete alapján fölösleges is őt idehozni.
Az pedig,hogy nincs sportszakmai indoka a változtatásnak ellentmond azzal,hogy az egyesület számára ez a legjobb,mert ha tényleg ennyire jónak látja Eto'o-t a pályán,akkor az eladása rossz az egyesületnek.
Remélem,hogy Ibra beválik majd,ha jön,de én ezt a lépését Pepnek aligha fogom pozitívan értékelni. De legalább egyenes volt, bár illett volna azért Eto'o-val is beszélnie szerintem, főleg,ha tényleg olyan hálás.
Egy fontos különbség azonban van.Xavinho írta:ha Eto'o problémás személyiség,akkor Ibrával sem fog boldogulni Pep és akkor ezen gondolatmenete alapján fölösleges is őt idehozni.
Tudom hogy nem szep dolog regi hsz-eket idezni,de elegge elorelato volt mar 1 evvel ezelott a srac!Blaugrana10 írta:Az uj szezonban Pepel az elen, a granatvoros-kekektol mindenki feljen!!! Bajnoksag, BL, kiraly kupa s a Real Margot megutte a gutta!!!![]()
![]()
![]()
![]()