2009.07.22. 18:33:33
Elég nehéz helyzetben vagyok. Nehezen tudok dönteni, s álláspontot foglalni.
Én azt hiszem a vezetőséget két dolog miatt hibáztathatjuk.
Először is azért, mert nem álltak ki egyenesen szembe Eto'óval (s még hozzáteszem: időben) és ezzel együtt nem vázolták neki a szándékukat. Nem állítom, hogy teljes mértékben így volt, azonban pl. Pep nyilatkozata ezt bizonyítja. Elvégre ő az edző, az sokkal humánusabb megoldás lett volna, ha személyesen találkoznak, egyeztetnek, stb.
Másodsorban azért is hibás volt a vezetőség, mert sokat hezitált, nem tudott dűlőre jutni, túlságosan óvatos taktikát választott a piacon, s ebből lett most ez a kapkodás, s ez a transzfer...
Eto'o természetesen ludas valamelyest az ügyben, viszont ha jól tudom érdemben nem tárgyaltak a szerződéshosszabbításáról, így nem lehet azt nyugodt szívvel kijelenteni, hogy nem akart maradni, vagy csupán olyan feltételekkel, amit én is őrültségnek tartottam volna megadni.
Egyébként számomra, ahogy már mondtam pótolható, bizonyos hibái miatt, mivel az "érinthetetlen" jelzőt az én értékrendem szerint csak nagyon kevés játékos kapja meg a jelenlegi keretben.
Az azonban tény, hogy méltatlan módon engedünk el egy zseniális játékost, aki különösképp az elmúlt idényben tett sokat a klubért.
Nem első sorban a góljaira gondolok, sokkal fontosabb volt ennél a parádézó, jelzőkkel már nem is illethető gárda esetében a csapategység. Minden hibája ellenére a küzdőszelleme óriásit dobott a csapaton, rendkívüli módon szolgálta ezzel a sikereket.
Azt pedig egész egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy Eto'ónak nincs piaci értéke, Ibrahimovics pedig biztosan jó döntés, minden szempontból.
Előbbi azért, mert ha leülnek Eto'óval, akkor egyrészt meg lehetett volna állapodni. Oké, más terve volt a klubnak, végül oda jutottunk, hogy ebből a kapkodásból egy számomra minden szempontból őrjító transzfer lesz. Hihetetlen. Azt hiszem elég lett volna szemtől-szemben megbeszélni Eto'óval, s úgy, vele együtt csapatot keresni. Mert azokat idiótának tudom csak nevezni, akik azt mondjk, hogy ezt a Samuel Eto'ót legalább húsz millióért nem lehetett volna valahova eladni, úgy, hogy Eto'o is eflogadja a döntést, s oda írjon alá. Mindegy, hogy hova, azth iszem már rég a Citynél lenne, amennyiben a vezetőség szóban kiadja az útját, s emberi módon megbeszélik, mi lesz a jövője. Ez esetben aligha döntött volna szimplán a saját érdekeit figyelembe véve, ettől jobban ismeri és szereti a Blaugranát.
Ibrahimovics egy szempontból már veszteség: ez pedig a hozzáállása. A csapategység nagyot veszít Eto'óval, amit én rendkívül sajnálok, hiszen ez szerintem döntő tényező volt a tavalyi szezonban.
Eto'o hátán, bármennyire is gondoljuk, hogy hisztis volt, fát lehetett vágni, hihetetlen munkabírással, kedvell, akarással egyesült a gólérzékenység, ami néha görcsösségbe torkollott, de egy ilyen hosszú idény során ezért megtalálni... Kákán is csomót... Másrészt ő már bizonyított, főleg a klucsfontosságú pillanatokban, a nagy mérkőzéseken is élvezettel, s 200%-ot teljesítve játszott. Ebben a tkeintetben Ibrahimovics még csupán egy amatőr, igaz amíg nem játszik a csapatban, addig erről beszélni nem túl szerencsés.
A többi, Zlatannal kapcsolatos kételyem korábban már megfogalmaztam, azokra nem térek ki, elég is a szócséplésből.
Ahogy Tamás is mondta: rezzenéstelen arccal nézem, beletörődöm, s akárhogy is lesz, a Blaugrana legendás játékosai közé nem tudom elképzelni, hogy ez az ember fel tud emelkedni.
Minden jót!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton