Drigo írta:miihii írta:Élvezetesebb lenne a bajnokság.
És még nagyobb dicsőség volna behúzni az újabb soronkövetkező aranyat SAF-éknak

Na igen, hiába dominál az angol foci, eredményesebbnek eredményesebb, de nekem közel sem tetszik a játék annyira, mint régen. Soha nem volt kedvencem a PL-ből, de régen szerettem nézni az Arsenal, na meg persze a Bolton miatt (Sam Allardyce elég szépet alkotott) elsősorban (plusz még a Sheareres, na meg persze most már Newcastle-ös időszakból a mindig garantáltan gólzáport hozó Mu elleni rangadók), de így, hogy nincs ott favorizált csapatom egyre kevesebb meccset nézek meg. Persze változik a világ már sokkal-sokkal eredménycentrikusabb a játék, így valamilyen szinten érthető pl a sok 1-0 Mu siker is, nincs ezzel nagy gond, csak nekem hiányzik mégis.
De szép is volt a mi időnkben

Nah,igen.
Sajna ennyit tesznek a külföldi kézre került csapatok.Régebben,amíg saját kézben volt úgymond a topcsapatok zöme és nem injektálták bele a bazi léket az olajos srácok meg az amik,addig nekiengedték egymásnak a csapatokat,aztán ami a csövön kifér.Csúnyán mondva,bátrabb volt a játék.
Most meg ebben a pénzközpontú (pedig régen is nagyrészt erről szólt,de mostanában már szinte csak...),sikercentrikus labdarúgásban a győzelem a lényeg,nem a részvétel.Inkább játsszunk meddőbben,hátul legyünk meg,h ne kapjunk ki,mert akkor jönnek a sejkek és osztják a kokit.
Imádom az angol focit,de azért érezhető a változás,mióta felfedezték maguknak őket a pénzemberek.Inkább legyen 1:0,és ne kockáztassunk egy 5:4-gyel...
A kisebb csapatok kevésbé tudják felvenni a versenyt ekkora összegekkel,amiket megbírnak a nagyok egy-két jobb zsugásért,így nekik marad a lekesedésük meg az angolos mentalitás,a mindenek feletti küzdés.De ez önmagában kevés,ha nem társul JÁTÉKKAL.Márpedig egy hegedű hiába szólna szépen,ha nincs,aki játsszon rajta.(Hú,de költői vagyok,így éccakába hajlóan

)
Régebben azért ütősebb csapatokat tudtak talán összehozni,és most nem a 4esre gondolok,hanem az egész ligára.Játékban,játékstílusban.
Élvezetesebbek voltak a meccsek.
A mai nagyok,akik bérlik az első helyeket,alig néha állnak neki focizni.Taktika,taktika,taktika.Persze ezt csak szigorúan a régebbi,általad is említett időkhöz viszonyítva.
A nagy Arsenal,a jó kis Leeds,a Szarkák,etc...A Boltont én is bírtam
Most meg van egy-egy jó szezonja egy adott csapatnak,aztán köviben jön feljebb egy másik,majd megint egy,és így marad az első négyes,a többiek meg küzdenek az 5-12ig.A vége meg egymással a kiesés ellen.
Igaz,h naon lendületes így is a bugi,kemény,brusztos,férfias a foci a szigeten,de azért egy kicsit mindig hiányérzetem van mostanság...