A régmúlt Barca csillagai

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Ki minden idők legjobb barcás jobbhátvédje?

A szavazás 2021.12.08. 17:07:23-kor befejeződött.

Dani Alves
19
95%
Albert Ferrer
1
5%
Más, kifejtem kommentben.
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 20
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.08.01. 00:29:49

Kicsit megkésve ugyan ( :oops: ), de azért megemlékeznék Toni Torresről, a Blaugrana legendás hátvédjéről, aki július 29-én ünnepelte volna 86. születésnapját.

Sajnos 2003 óta nincs közöttünk... :cry:
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Boixos
Llegenda del Barça

2009.07.31. 18:43:38

nagyon sajnálom az Öreget, Cruyff mellett a legkedvesebb barca edzőm volt. az utolsó lehelletéig harcolt, de az ötödik rohadt rák elvitte...

remélem, a mennyig meg sem álltál, ha már menni kellett Sir Bobby.
PUYOL-XAVI-INIESTA
madmushroom
Capitá del Barça

2009.07.31. 17:18:21

Szép utat Sir Bobby Robson :(
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.07.31. 15:02:13

Sanama írta:http://www.youtube.com/watch?v=zFN5n-MF_dA

Ez a videó sok mindent elárul.
Nyugodjék Békében Sir Bobby Robson !
:(
szegény annyira beteg volt, h 1 év alatt teljesen megváltozott, mert a 2007es videóban még olyan volt, amilyennek emlékeztem rá, egy 2008as videóban meg már alig volt felismerhető :(
Asys
Entrenador del Barça

2009.07.31. 14:41:48

Nyugodjon békében!
Sanama
Llegenda del Barça

2009.07.31. 14:30:52

http://www.youtube.com/watch?v=zFN5n-MF_dA

Ez a videó sok mindent elárul.
Nyugodjék Békében Sir Bobby Robson !
:(
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.07.31. 14:27:38

Ó, ISTENEM!

"Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Füves legelőkön nyugtat engem,
és csendes vizekhez terelget engem.
Még ha a halál árnyékának völgyében járok is,
nem félek a gonosztól, mert te velem vagy;
a te vessződ és botod, azok vigasztalnak
engem"
(Zsolt 23:1-4).

Az FC Barcelona történetének egyik meghatározó edzője távozott közülünk!
Abban az egy évben, amíg a Csaptunk edzője volt sikert-sikerre halmozott: Spanyol Kupa, Spanyol Szuperkupa, KEK.

Sir Bobby Robson!

NYUGODJ BÉKÉBEN!
ŐSZINTÉN GYÁSZOL A BLAUGRANA CSALÁDJA, ÉS EMLÉKED ÖRÖKKÉ MEGŐRZI!

Én egy örök érvényű mondattal búcsúznék Öntől, amit edzősége alatt fogalmazott meg:

"Katalónia egy ország, amelynek az FC Barcelona a hadserege."

R.I.P.
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2009.07.31. 14:19:39

Sajnálom, hogy elhunyt. Hatalmas figurája volt a labdarúgás nevű játéknak. :!:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.07.31. 14:16:31

Nos, én most olvastam Sir Bobby Robson haláláról... Nagyon sajnálom.

Visafeco javaslatára írtam egy kis szösszenetet róla, a Barcelonában töltött karrierjéről, a többit már leírták a lapok.

Bobby Robson 1996 júliusában foglalta el az FC Barcelona vezetőedzői posztját, Joan Gaspart döntése értelmében.
Ő volt a Blaugrana 48. edzője, egyben a hatodik brit nemzetiségű tréner a klub történetében.
A gránátvörös-kékekhez való igazolásának az is a feltétele volt, hogy J. Mourinho is vele együtt érkezzen, mint a segédje, tolmácsa.

Első intézkedései között volt Ronaldo leigazolása, majd kezdődhetett a csapatépítés. Kiváló alapanyag állt rendelkezésére, elég „csak” Guardiola, Sztoicskov, Figo, Luis Enrique, Giovanni és persze Ronaldo nevét megemlíteni.
Az eredmények pedig szépen sorban érkeztek...

A bajnokságot jól kezdte a Blaugrana, sorra jöttek a győzelmek (például egy emlékezetes 8-0 a Compostela ellen), a Camp Nouban legyőzték az ősi riválist is, azonban végül két egységgel a Real Madrid mögött „csupán” a második helyen zárt az együttes a 22 csapatos bajnokság az évi kiírásában.

A spanyol kupa nyolcaddöntőjében is sor került két Clásicóra (a kupában azóta nem is találkozott a két csapat), ott az első meccsen hazai pályán 3-2-re nyert a Blaugrana, majd idegenben elég volt az 1-1-es döntetlen is a továbbjutáshoz. A sorozatban tovább menetelt a katalán csapat, majd a a fővárosban megrendezett (Bernabéu) fináléban a Real Betis ellen 2-2-re végzett a rendes játékidőben. Következett a hosszabbítás, melyben egy gól született a katalánok javára, így a Blaugrana kupagyőzelmet ünnepelhetett (méghozzá a 24.-et), köszönhetően például Figo duplájának.

A Spanyol Szuperkupában az Atlético Madrid várt a gránátvörös-kékekre. Az első mérkőzésen a Camp Nou gyepén lemosta ellenfelét a pályáról Robson csapata, méghozzá 5-2 arányban, majd a visszavágón bár a matracosok diadalmaskodtak (3-1), összesítésben így is a katalán csapaté lett a trófea (ötödiki alkalommal)!

A KEK-ben elsőként a Laracana, majd az Estrella Roja testén jutott keresztül az FC Barcelona. Eztán az AIK Solna és a Fiorentina következett. Ezen párharcokat is sikeresen abszolválta a Blaugrana, majd következett a rotterdami döntő a PSG ellen, ahol már nem volt megállás. Ronaldo találatával győzött, révbe ért, tehát triplázott az FC Barcelona. Ez volt a negyedik, egyben utolsó KEK-győzelem.

Emellett sajnos a Katalán Kupából kiesett az együttes, valamint a Ciudad de Palma kupát is elvesztette, azonban így is parádés szezont produkált, amit a Gamper Kupa-győzelemmel tett teljessé az Internazionale ellen.

Jelölték az „Év Menedzsere” díjra, majd a csapathoz Van Gaal érkezett a kispadra (első ízben), mivel Robson az általános igazgatói posztot kapta. Egy évig töltötte be ezt a szerepkört, majd távozott a klubtól.

A gólkirályi címet szerző Ronaldo így jellemezte: „…edzőként kétségkívül ő a legnagyobb a világon…”

Távozott egy zseniális edző, jó játékos, kiemelkedő szakember, egy értékes családfő.

Béke poraira!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
kanty
Llegenda del Barça

2009.07.31. 14:13:50

http://www.nemzetisport.hu/angolfoci/eg ... 49154.html

Hatalmas veszteség!!! Nagyon sokat tett a labdarugásért és azon belül a Barcelonáért is!!!

Nyugodjék Békében!!!!!
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
TZS
Capitá del Barça

2009.07.31. 13:40:28

kudu írta:Sorozatos sérülései miatt befejezte pályafutását Juan Pablo Sorín.
A 33 éves argentin hátvéd legutóbb a brazil Cruzeiróban szerepelt, de előtte játszott itt is.

Hát sajnálom, pedig jó kis játékos volt :wink:
Jaja, szintén.
Szomorú voltam annak idején, mikor nem hosszabbítottunk vele, és távozott. Szerettem a játékát.
Kép
„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
kudu
Entrenador del Barça

2009.07.31. 13:35:25

Sorozatos sérülései miatt befejezte pályafutását Juan Pablo Sorín.
A 33 éves argentin hátvéd legutóbb a brazil Cruzeiróban szerepelt, de előtte játszott itt is.

Hát sajnálom, pedig jó kis játékos volt :wink:
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
MrPiedone
Barça B

2009.07.28. 21:00:42

LM10 írta:
MrPiedone írta:
LM10 írta:Nem tudtam melyik topicba írjam, mert nem találtam az övét. Ugyanis Jorquera szerződése lejárt, és távozott, de ezt itt pl senki sem említtette szinte. Pedig megérdemli a tiszteletet, hisz mindig tűrte a padot és a játékosok is szerették. Sok sikert a továbbiakban :!:
Hát eléggé felháborító, ha ez tényleg így van. Jorquera is mindenképpen megérdemli a tiszteletet, hiszen mindig számíthatott rá a csapat, és egy rossz szava sem volt, szó nélkül tűrte a padozást, pedig szinte sosem játszatták az előző idényben. Én még sokszor gondoltam is, hogy játszatni kellene, mert megérdemelné, a bajnokságban néhány kisebb csapat ellen szerepelhetett volna. Szomorú vagyok, mert nekem mindig is nagyon szimpatikus volt. Ha tényleg távozott, akkor ez nem szép dolog az Eurobarcától, hogy meg sem említik. Én biztos hogy kiraktam volna a főoldalra hírnek, bár a hivatalos Barca oldalon sem láttam hírként, szóval nem biztos, hogy ez igaz. Bár, ha mégis így van, és a Barca oldalán sem írják, akkor tőlük ez még nagyobb pofátlanság.
Szóval, ha tényleg elmész, én is sok sikert, és sokkal több játéklehetőséget kívánok, és köszönöm az eddigi alázatot, és odaadást a klub iránt.

¡Hasta la vista, Albert!
Végül kiderült, h már 2010-ig van szerződése, és még kap 1 év lehetőséget...de neki miért nincs topic?
Hála az égnek, hogy marad, én örülök neki. De sztem is elférne egy topic. Kit zavarna?
Kép
"Eshet eső, hullhat hó, Valdes kesztyű mindig jó!" - Horti Gábor :D

„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” - Pep a klub VB döntő előtt
bali 15
Director del Fútbol

2009.07.28. 10:23:50

Istenem nem hiszem el. Ez az ember el van átkozva. :?

http://sportgeza.hu/futball/2009/07/28/ ... zenvedett/
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.07.27. 17:50:03

Végül kiderült, h már 2010-ig van szerződése, és még kap 1 év lehetőséget...de neki miért nincs topic?
Már felmerült korábban ez a kérdés, amire az a válasz érkezett, hogy fölöslegesnek látták nyitni neki és Pintonak saját topikot, mert azt az évenkénti 5-10 hozzászólást bőven elbírja Valdes topikja is. Azóta ez valószinüleg nem változott.
LM10
Director del Fútbol

2009.07.27. 17:45:26

MrPiedone írta:
LM10 írta:Nem tudtam melyik topicba írjam, mert nem találtam az övét. Ugyanis Jorquera szerződése lejárt, és távozott, de ezt itt pl senki sem említtette szinte. Pedig megérdemli a tiszteletet, hisz mindig tűrte a padot és a játékosok is szerették. Sok sikert a továbbiakban :!:
Hát eléggé felháborító, ha ez tényleg így van. Jorquera is mindenképpen megérdemli a tiszteletet, hiszen mindig számíthatott rá a csapat, és egy rossz szava sem volt, szó nélkül tűrte a padozást, pedig szinte sosem játszatták az előző idényben. Én még sokszor gondoltam is, hogy játszatni kellene, mert megérdemelné, a bajnokságban néhány kisebb csapat ellen szerepelhetett volna. Szomorú vagyok, mert nekem mindig is nagyon szimpatikus volt. Ha tényleg távozott, akkor ez nem szép dolog az Eurobarcától, hogy meg sem említik. Én biztos hogy kiraktam volna a főoldalra hírnek, bár a hivatalos Barca oldalon sem láttam hírként, szóval nem biztos, hogy ez igaz. Bár, ha mégis így van, és a Barca oldalán sem írják, akkor tőlük ez még nagyobb pofátlanság.
Szóval, ha tényleg elmész, én is sok sikert, és sokkal több játéklehetőséget kívánok, és köszönöm az eddigi alázatot, és odaadást a klub iránt.

¡Hasta la vista, Albert!
MrPiedone
Barça B

2009.07.27. 17:43:14

¡Hasta la vista, Albert!
Kép
"Eshet eső, hullhat hó, Valdes kesztyű mindig jó!" - Horti Gábor :D

„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” - Pep a klub VB döntő előtt
danikaa10
Entrenador del Barça

2009.07.27. 17:15:06

lluisllach89 írta: Paulino Alcántara 357 meccs/357 gól :shock: :shock:
:shock: :shock: az azért jó kis góltermés :D
Valdes; Alves - Puyol - Piqué - Abidal; Iniesta - Torué - Xavi; Messi - Ibrahimovic - Henry.
Kép
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.07.27. 17:06:15

Nekem az lenne a kérdésem hogy Eto'o miért a Barca történelmének 3. legtöbb gólt szerző playája?
Mi alapján számolta és írta a hivatalos oldal ezt?
Mert a számok alapján nem így van.
A búcsúztató cikkben adják ezt a titulust a kameruninak, utána meg kiraknak korábbi csatárokról 1 cikket és van néhány stat benne..

Paulino Alcántara 357 meccs/357 gól :shock: :shock:
Josep Samitier 454meccs/326 gól

Mondjuk ezek amik megfogtak na meg Gamper úr 120 gólja 51 meccsen!

De ha jól számolom akkor...
Jó hagyjuk is most nézem korábbi cikkben 130 gólt írtak Samu számlájára most már 152-t...

A lényeg: Össze-vissza vannak a gólok számolva és több mint 2-en lőttek nála több gólt. :D
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Kralo
Entrenador del Barça

2009.07.27. 16:57:18

Nagyon kedveltem. Azt hittem már visszavonult 1-2 éve.

Komoly keret volt a búcsúmérkőzésen, még egy Rivaldo befért volna, csakhogy teljes legyen az egykori Barca támadósor. :)

Bye-bye Cocu. Minden jót!
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2009.07.27. 08:54:51

Az egyik kedvencem volt anno, fantasztikus játékos volt, igazi vezéregyéniség.

Itt a búcsúja: http://www.youtube.com/watch?v=-VeLuloZZFs

Itt pedig egy összeállítás a pályájáról. http://www.youtube.com/watch?v=ilytGQCZqu4
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.07.25. 23:48:49

http://www.nemzetisport.hu/egyebfoci/fe ... 48253.html?

Hát akkor Cocu befejezte. Az életben sok boldogságot, és jó egészséget kivánok neki.
Boixos
Llegenda del Barça

2009.07.22. 18:45:29

PUYOL-XAVI-INIESTA
catalunya1
Barça B

2009.07.22. 15:49:15

Kocsis Sándor

Nemzetisége: magyar, spanyol
Született: 1929. szeptember 23., Budapest
Meghalt: 1979. július 22., Barcelona
Posztja: csatár
Klubjai: Kőbányai TC (1943-45), Ferencváros (1945-50), Bp. Honvéd (1950-56), Young Fellows (1958), FC BARCELONA (1958-65)
Sikerei az FCB-vel: 2x spanyol bajnok (1959, 1960), 2x Spanyol Kupa-győztes (1959, 1963), VVK-győztes (1960)
Válogatottság/gól: 68/75 (magyar)
Válasz küldése