Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Mihu
Director del Fútbol

2009.08.11. 19:06:36

Na most. Az egyik szemem sír, a másik meg nevet.

Az egyik sír, mert újra át szerettem volna élni azt az érzést, amiről már itt páran beszéltek előttem. És nem mellesleg nagyon kíváncsi is lettem volna hogy mondjuk év végére mit tudott volna alkotni. Biztos vagyok benne hogy felzárkóztatta volna a Ferrari-t legalább a stabil 2.-3. helyre.

A másik viszont nevet, mert nem szerettem volna azt, hogy úgy írják le a pályafutását hogy "utolsó versenyén pályafutásához méltó versenyzéssel búcsúzott, aztán több mint két év elteltével visszatért a sérült Felipe Massa helyére, azonban az akkoriban elég gyenge produkciót bemutató Ferrari-val Ő sem tudott csodát tenni, és 7 futam alatt egy 4. helyet sikerült felmutatnia."

Ezt nem szerettem volna, mert szerintem azt a legelvakultabb Hamilton és Alonso fanok is elismerik, hogy amit ott Interlagosban művelt, az egészen elképesztő volt. És ez a pályafutás így szép. Így kerek. Ettől kerekebb már csak egy 8. világbajnoki cím lett volna.

Úgyhogy nagy sajnálattal fogadtam a hírt, viszont így lesz a legjobb szerintem :(
Kép
AndrésIniesta24
Jugador del Barça

2009.08.11. 18:39:27

Áhh ezt nem akarom elhinni... Alig vártam a valenciai futamot, hogy schumit újra láthassuk erre tessék :( Még reménykedem abban, h csak valenciában nem indulhat de a híreket olvasva nem valószínű, hogy vissza fog térni... Mondjuk a legjobb az volna ha Massa minél előbb visszaülhetne!
VISCA EL BARÇA, VISCA CATALUNYA, VISCA FUENTEALBILLA
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.08.11. 17:54:59

Nagyon vártam az Európa GP-t, így azonban Schumi és Alonso nélkül mondhatni érdektelen lesz számomra.

Valóban egy gyorsan megtervezett és levezényelt reklámhadjárat volt, amit bennem az erősít meg leginkább, hogy Michael nagyon kerülte a nyilvánosságot. A visszatérésével kapcsolatban alig nyilatkozott, leginkább archív képeket közöltek róla, az aktuális képeken nem látszott rajta az az őszinte versenyszellem, s a visszatérés okozta izgatottság, elhivatottság. Azt hiszem hogy az első perctől kezdve tisztában volt azzal, hogy végül nem indul.

Óriási tűz égett benne, amikor a versenyzésről volt szó, ez most sem lett volna másképp, s teljes erőbedobással, új ambíciókkal tért volna vissza, s úgy küzdött volna, mint újonc korában.

Sok minden közrejátszhatott abban, hogy végül csak egy marketingfogás lett az ügyből. Gekkodan is írta, ha valóban a sérülés az akadály, akkor azt már tudta két hete is, egyébként nem hiszem, hogy őt egy ilyen sérülés megállíthatta volna.

A fanatikus szurkolóit sajnálom, akik példaképként tekintenek rá, s most nagyot csalódtak, viszont egyetértek Kralóval, nem arról van szó, hogy a német hagyta cserben őket - az más kérdés, hogy belement a játékba. Nem mellesleg ennek pozitív hatása is van, nem csupán a tűzhöz közel lévők nyertek vele újabb milliókat.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
bojanfan
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.08.11. 17:19:56

gekkodan elmondott mindent. túl szép lett volna, hogy igaz legyen. :cry:
♥fcbarca.♥
gergo9
Director del Fútbol

2009.08.11. 16:53:52

Sajnálom hogy nem tér vissza......... :?
Igazából nem csak az eredmény érdekelt volna hanem az a feeling amikor ő ott van a pályán és mindenki mást elhomályosít már csak a jelenlétével is. Jó lett volna látni a csillagokkal díszített tűzpiros bukót már csak nosztalgiából is.
DE
Lehet hogy jobban járunk(mármint a Schumi szimpatizánsok) hogy nem tér vissza, az utolsó versenyen a legnagyobbhoz méltó módon vonult vissza, (azt nem írom hogy uccsó szezonban mert sajnos azt Suzuka-ban elvette tőle a sors) és nem lett volna jó látni egy a pályán csak szenvedő Schumachert . Bár kétlem hogy Kimi tempójára nem lett volna képes 2 versenyen belül utána meg sztem lehagyta volna Kimit könnyedén.
Bár a hírt több féle képpen adták le. Schumacher nem tér vissza Valenciában(elvileg akkor később visszatérhet), Schumacher nem tér vissza(ez pedig kizárja az idénybeli visszatérést) Ha Massa kihagyja ezt az évet(nekem ez nem tiszta hogy most mennyit hagy ki elvileg az egész évet) akkor remélem késsőbb láthatju, vagy jövőre a Ferrari egyik pilótájaként :D
Nem hiszem hogy marketingfogás lett volna a hír egyszerűen ezt nem tudom elképzelni. A vissza nem térését pedig a menedzsere mondta nem maga Schumacher, utána hívta fel a boss és közösen döntöttek így, a Wili koma pedig nyilatkozott is utána hogy rendesen meglepődött rajta. De tökmind1 már.
A nézettségnek jót tett volna az tuti. Nem véletlen hogy esik vissza az F1 nézettsége. Ebben egyetértek az előttem szóló Replay-el.
Nem tesz jót az sem hogy Brawn GP vs Red Bull csata van sehol a Ferrari sehol a Williams sehol a Mclaren a tradicionális csapatok. A pilótákkal nincs baj Hami,Vettel,Alonso méltó lenne az F1-es vb címre de jelenleg a többi pilóta nem igazán szerintem. És igen Kimi sem(formán kívül van 2éve) ő leginkább 2005ben érdemelt volna vb címet ha nem robbant volna le alatta 10percenként a Mclaren, 2007 inkább Hamiltonról és Alonsoról szólt máig nem értem hogy sikerült elszórakozni Hamiltonnak 17pontot két verseny alatt vagyis értem csak nem tudom felfogni :cry: :cry: . Könnyedén lehetett volna első 2évében 2x világbajnok.
Remélem a Ferrari,Red Bull,Mclaren pénzügyi fölénye kijön és a fejlesztésekkel lehagyja a Brawn Gp-t és Button-t kiszorítják stabilan az első 5ből és Vettel vagy Webber elveszi tőle a vb címet.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.08.11. 16:00:55

Amikor ilyen orvosok dolgoznak az F1-ben és ennyire komoly ellenőrzéseket tartanak, ilyen szigorú a licence és stb, nem tudom elképzelni, hogy friss hír lenne a mai visszalépése.

A válság nem csak a focit és az AC Milant érintette meg, hanem minden sportot. Nem kicsit estek vissza az F1-es bevételek sem, a jegyeladások, a szponzori pénzek és a nézettség is kevesebb mint tavaly volt.

Mindenkinek jól jött ez az egész. A Ferrarinak, Bernie-nek, Valenciának és még nagyon sok médiumnak is. Nyilván Schumi sem kevés pénzt tett félre ezért a 2 hetes cécóért, de azt nem nyelem be, hogy egy ilyen sérülésről csak most derül ki, hogy ekkora akadályozó tényező volna. Kár azon agyalni, hogy mekkora emberség van ebben a mai hírben, nagyjából ehhez ennek a ténynek semmi köze. Magam is amondó vagyok, hogy nagyobb esély van a cirkuszra ebben a kérdésben, mint arra, hogy valóban indult volna. Persze Willy Webert sem kell elfelejteni, aki Massa balesete óta egyenesen kizártnak tartotta, hogy a német alkalmas lesz a versenyre. Neki sem hittek sokan, elvégre csak a menedzsere volt ki tudja mennyi ideig :wink:

Schumachert sem kell félteni, ha csibészségről van szó. Nagy pilóta volt, de nem ment a sarokra kenyérért Ő sem, ha erről volt szó.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.08.11. 15:45:05

Nem ment volna bele, szurkolóival szemben nem lett volna korrekt, márpedig velük mindig is az volt,és amekkora versenyszellem van benne, tuti komolyan gondolta, és a nyakproblémái sem kitalációk, szóval emögött nincs szerintem semmi féle kitaláció. igaz,h jól jött az egész, de nem csak ki lett találva, és nem volt előre letudva,h majd a végén benyögi,h mégse...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.08.11. 15:38:12

ozsimiki írta:
Kralo írta:Nem lennék meglepve, ha végig tudták volna, hogy nem indul. :roll:
Nagy pénzcsinálók Börniék.
én pedig meg lennék, Schumi nem szokott a szurkolóival játszadozni, lehet,h börniék igen,de neki nincs szüksége ilyesmikre.
:)
Az F1-nek, és Bernienek viszont igen. 2 hétig róluk szóltak a hírek, a jegyeladások pedig szépen megugrottak.
Már azt is érdekesnek tartottam, amikor 1 nap alatt totál megváltozott az álláspontja Schuminak (mielött bejelentette volna visszatérését még arról beszélt, hogy soha nem jön vissza és élvezi minden percét a szabadságának).

Nem Schumit bántom ezzel, még mielőtt félreérted. Nem ő a porondmester.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.08.11. 15:24:10

Kralo írta:Nem lennék meglepve, ha végig tudták volna, hogy nem indul. :roll:
én pedig meg lennék, Schumi nem szokott a szurkolóival játszadozni, lehet,h börniék igen,de neki nincs szüksége ilyesmikre.
Kép
Replay
Director del Fútbol

2009.08.11. 15:22:35

Akárhogy is, nagy csapás ez a F1-nek, ezt csak a szemellenzős ellendrukkerek nem látják.

Nem csak a gazdasági válság az oka, hogy drasztikusan visszaesett a F1 iránti érdeklődés minden szinten, hanem a rossz szabályok, azok a változtatások, amik ide vezettek, egy ilyen szezonhoz.

MS visszatérése a hátralévő futamokra telt házat produkálhatott volna és sok olyan nézőt, akik nem kiváncsiak a Brawn vs Red Bull csatára.

Azért az elmúlt két évben az utolsó futamokon dőlt el a VB cim, Ferrari és Mclaren között, az érdeklődés abszolút csúcson volt, de a dilettáns szabályokkal sikerült mindezt eltolni.

Nem véletlen, hogy Ecclestone volt a leglelkesebb Schumi visszatérését illetően, ő pontosan tudta, hogy üzletileg mit jelenthet a sportágnak.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.08.11. 15:17:27

Nem lennék meglepve, ha végig tudták volna, hogy nem indul. :roll:
miihii
KHAL

2009.08.11. 15:16:32

ozsimiki írta:továbbra se értem miért fáj egyeseknek, az,h páran nagyon is vártuk a visszatérését, majd ha a saját kis kedvence, egy ilyen karrier után, pár évre rá visszaülhetne a gépbe pár futamig, kíváncsi lennék mennyire várná.

más boldogságát leszólni elég butaság, + ha megnézed több reális vélemény volt mint nem az. én már örültem volna,ha Kimit megközelíti ilyen kevés felkészülés után.

mind1, sajnálom,h nem jön össze,és azt meg még jobban,h párotoknak még az is baj ha örülni mertünk,és várni a régi nagy kedvencünket, akit mellesleg kis túlzással a SPORT szakma 80%-a is várt.
Cimbi!

Továbbra sem az fáj nekem,h várjátok a számotokra etalon pilótát!Teljesen érthető ez,én is biztos így lennék,ha mondjuk anno Mansell,Hill,Hakkinen térhetett volna vissza pár kanyarra.
Engem az a része bosszant fel pöppet,ami túlzásba hajló.Az ilyenek,h a király visszatérésével a kaksi F1 megint húdejó lesz,meg oktatni fog,és a többi.H az unalmas,semmitelen Forma1ből puccparádé lesz,mert Miska visszagurul a pályára :roll:
Ezért is idéztem a kiváltó hsz-t,h ezzel ne általánosítsak pölö Rád meg a többi higgadtan örvendező fanra.
Sokan vagytok,akik visszavárnátok,és ennek a többsége azért nem emelkedik el a talajtól.De akik igen,azoktól meg néha le tudnám kaparni magam :roll: :D
Szal sztem egyáltalán nem szóltam le a boldogságotokat (pedig a hátamon feláll a szőr a gondolatától is annak,aminek Ti naon vidul/ná/tok :wink: ),csak azt már nehéz tolerálnom,ha ilyen nagyzó kommentek érkeznek.
Sejtem,h a szemetekben én reagálom túl,ez lehet,h igaz.De nem titkoltan MS rajta van az első számú közellenségeim élbolyában,így rá különösen "gerjedek".Eddig is megpróbáltam nem túl erősen fogalmazni és nem túlságoan szítani az indulatokat,de van amire azért kinyílik nekem is a csipám :P
Esküszöm,tényleg nem az zavar,ha örültök neki,megértem!De azért vannak,akik átlépik az ingerküszöbömet.(Szerencsére ez a réteg a kisebbség :wink: ) :oops: :twisted:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.08.11. 14:45:24

Miki, mindent leírtál. Majd ha átélik, hogy a nagy kedvencük, visszaülne 1-2 futam erejéig sok év múlva, akkor megtudja minden ellen szurkoló mi most mit érezhettünk volna. :( Másrészt kicsit szomorú vagyok, izgatott lettem amikor olvastam a hírt, hogy visszatér a Mester, bár volt bennem egy félsz is a nyaki sérülése miatt. Már alig vártam a Valenciai versenyt, újra átélhettem volna azt az élményt amit korábban minden egyes futamon.. :( Viszont első az egészség, de azért jó lett volna újra látni őt, a 2006-os utánozhatatlan parádés futam után a tűzpiros Ferrariban. :') Remélem lesz rá adandó alkalom, és 1-2 futam erejéig látjuk még versenyezni a Nagy "Öreget", jót tenne egy kicsit a mezőnynek és a Formula1-es világnak.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.08.11. 14:32:53

továbbra se értem miért fáj egyeseknek, az,h páran nagyon is vártuk a visszatérését, majd ha a saját kis kedvence, egy ilyen karrier után, pár évre rá visszaülhetne a gépbe pár futamig, kíváncsi lennék mennyire várná.

más boldogságát leszólni elég butaság, + ha megnézed több reális vélemény volt mint nem az. én már örültem volna,ha Kimit megközelíti ilyen kevés felkészülés után.

mind1, sajnálom,h nem jön össze,és azt meg még jobban,h párotoknak még az is baj ha örülni mertünk,és várni a régi nagy kedvencünket, akit mellesleg kis túlzással a SPORT szakma 80%-a is várt.
Kép
miihii
KHAL

2009.08.11. 13:16:53

Forcabarca8 írta:
Replay írta:Valenciában biztosan nem tér vissza Michael Schumacher, ezt a saját weboldalán is megerősitette.
de gáz... pedig már úgy rákészültem, h a király visszatér. most megint nézhetem az előzés mentes hétvégét... michael legalább színt volna bele. unalmas már ez a forma-1. így megint marad a:
Jaja,biztos hatalmas színfolt lett volna,mert ezzel a ferrarival ő képes lett volna mindenkit bedarálni,háromszor körbeautózni,mert hát akkora császár... :roll:
Sok minden nem változna vele sem sztem,max annyiban,h a nagy várakozások miatt lenne hájpja a futamnak.De én úgy gondolom,h semmi különleges extrát nem tudott volna teljesíteni.Sztem a nagy többség számára akkor is az év futama lenne,ha csak simán körbeautózik egy nagyjából eseménytelen futamon :?

Gondoltam megjegyzem,h egy MS sem valószínű,h borzasztóan fel tudta volna pezsdíteni a versenyeket,mert anno ő volt a májszter.Akkoriban domináns volt a piros (persze elismerem,h nagyban neki köszönhetően lett ez így...),és ő is csúcsformában volt.De MOST ebből nem hinném,h meg lehet élni.
Bár abban is biztos vok,ha a 12. helyen végezne,akkor is úgy lenne beállítva,h ő az isten,csak az autó kaksi.Ha a 3-8.,akkor azért,h kihagyás után is képes arra,mint a mostaniak.Ha meg kiesik,akkor azért,csak most pechje volt,de tuti nyert volna :twisted:
Persze,lehet,h túlzok,de asszem azok is,akik ilyen túláradóan lelkesednek,h visszatér. :wink:

Aztán úgy néz ki,egyelőre nem fogjuk megtudni,h mi történne... :wink:
FCBarca88
Capitá del Barça

2009.08.11. 11:20:26

Akkor most jöhet: Luca Badoer.
I am a Runner![...]
FCBarcelona, Fradi, Schumi, Németország!
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2009.08.11. 11:14:40

Sehol nem tér vissza.
Nem tudom mit olvastok.

" Nyaksérülése miatt lemondta visszatérését Michael Schumacher. "
FCBarca88
Capitá del Barça

2009.08.11. 10:53:29

Ha jól tudom GP2-es gumik nem ugyanolyanok, mint az f1es gumik.

Sajnálom hogy nem tér vissza Schumi :( talán Spaban(?), de így még kisebb a remény, és fő az egészség!

Ha jól emlékszem a tavalyi valenciai futam nem volt valami izgalmas. Szép, de unalmas pálya. Reméljük az idei jobb lesz.
I am a Runner![...]
FCBarcelona, Fradi, Schumi, Németország!
Fernando
Llegenda del Barça

2009.08.11. 10:30:10

Kralo írta:Félve teszem be ezt ide (nehogy megint elmenjen olyan vitába, amibe nem kellene):

Az energiaital-gyáros Dietrich Mateschitz, aki a Red Bull Racing, valamint a Toro Rosso tulajdonosa is egyben, egy korábbi példával érvelve utasítja vissza a Ferrari kérvényét.

"Amikor Alguersuari teszteléséhez kértünk engedélyt a Magyar Nagydíj előtt, elutasították. Így most miért kellene nekünk kivételt tennünk egy hétszeres világbajnokkal?"

"Schumacher elég tapasztalt ahhoz, hogy gyors és igen versenyképes legyen az új autóban is. Az, hogy megengedjük neki, hogy plusz tesztet csináljon, nem egyezik a szabályokkal. Ráadásul, ha a múlt heti gyakorlásánál GP2-es gumikkal ment, az már hatalmas különbséget jelent. Mi a szabályok alapján szeretnénk eljárni, így nem egyezhetünk bele Michael tesztelési lehetőségébe. És nem csak mi vagyunk ezen a véleményen."
És mennyire igaza is van. Azért mert ő a nagy Schumi nem tehet kivételt a Forma 1. Állítólag a régi autóval ment pár kört, de az új gumikkal...
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Forcabarca8
Capitá del Barça

2009.08.11. 10:17:35

Replay írta:Valenciában biztosan nem tér vissza Michael Schumacher, ezt a saját weboldalán is megerősitette.
de gáz... pedig már úgy rákészültem, h a király visszatér. most megint nézhetem az előzés mentes hétvégét... michael legalább színt volna bele. unalmas már ez a forma-1. így megint marad a:

GO VETTEL!!! és minden jót Felipe, remélem gyorsan visszatér (ha már úgyse Michael helyettesíti)
Kép
Replay
Director del Fútbol

2009.08.11. 09:43:31

Valenciában biztosan nem tér vissza Michael Schumacher, ezt a saját weboldalán is megerősitette.
"Tegnap este arról kellett tájékoztatnom Luca di Montezemolót és Stefano Domenicalit hogy nem tudom helyettesíteni Felipét. Mindent elkövettem annak érdekében, hogy ilyen rövid idő alatt felkészüljek, de sajnálatos módon nem sikerült. Sajnos a mugellói teszt után nyaki fájdalmaim voltak, és nem sikerült megoldani a problémát, pedig mindent kipróbáltunk ami csak lehetséges."
Kralo
Entrenador del Barça

2009.08.04. 14:31:08

Félve teszem be ezt ide (nehogy megint elmenjen olyan vitába, amibe nem kellene):

Az energiaital-gyáros Dietrich Mateschitz, aki a Red Bull Racing, valamint a Toro Rosso tulajdonosa is egyben, egy korábbi példával érvelve utasítja vissza a Ferrari kérvényét.

"Amikor Alguersuari teszteléséhez kértünk engedélyt a Magyar Nagydíj előtt, elutasították. Így most miért kellene nekünk kivételt tennünk egy hétszeres világbajnokkal?"

"Schumacher elég tapasztalt ahhoz, hogy gyors és igen versenyképes legyen az új autóban is. Az, hogy megengedjük neki, hogy plusz tesztet csináljon, nem egyezik a szabályokkal. Ráadásul, ha a múlt heti gyakorlásánál GP2-es gumikkal ment, az már hatalmas különbséget jelent. Mi a szabályok alapján szeretnénk eljárni, így nem egyezhetünk bele Michael tesztelési lehetőségébe. És nem csak mi vagyunk ezen a véleményen."
Sanama
Llegenda del Barça

2009.08.03. 21:19:49

Bányász írta:Az mennyire magyar,h Sumit a felvezető rendőrei jelentették fel vezetés közbeni mobilozásért.... :)

150ezres bírságra számíthat a híradó szerint.
Miért? Neki szabad?
Jól tették, téged is ugyanúgy feljelentettek volna,nyugodj meg :lol:

Olvassátok már el még egyszer, hol írta, hogy neki szabad? Sehol, csak maga a szitu vicces, ezért közölte.
miihii
KHAL

2009.08.03. 21:14:09

Tegnap a faterom már mondta ezt a Sumis szitut.Már akkor is megmosolyogtam,pedig akkor még úgy volt,h cs tervezték,h felnyomják a pilóták gyöngyét :lol:
De ez hatalmas sztori. :P
Rendőri kíséretet kap,mindenáron ő akar vezetni,erre nekiáll telefonálni,amikor körülötte csupa sün minden,ez kéééész :D
És pont most,amikor szigorítják ezt a telcsis bugit a kékek :roll:

Legalább egyszer következetesek a rend bátor őrei 8)
És így szereztek egy kis lét,megvan a limit,nem is kell genyózniuk a héten már :twisted:
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.08.03. 20:07:22

Mondtam egy szóval is,h nem kellett volna megbüntetni?Vagy,h rá nem vonatkoznak a szabályok?(Egyébként nem vagyok benne biztos,h ugyan olyan szabályok vonatkoznak egy olyan autóra amit rendőrök vezetnek fel mint egy "hétköznapira"...)

Csak szerintem kissé abszurd a szitu.Nem mindennap hall ilyet az ember sztem...
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Válasz küldése