Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én is ezen a vonalon gondolkoztam el de ilyen alapon csak a 3-6 jó mivel pozitív egész számokról van szómiihii írta: 2 és 5?
Csak mert így aki a kettőt mondta,tudja,h csak az 5 lehet a másik,ha három a difi,mivel pozitív egész számokról van szó.
Jól gondolom?
2 és 5?ElBartimaeus írta:Samu és Soma is kiválaszt magának 1-1 pozitív egész számot, s ezt a számot megsúgják Tódornak. Tódor közli, hgoy a két szám különbsége 3. Erre Samu azt mondja hogy " nem tudja megmondani a másik számot", majd Soma is ugyanezt mondja.
Ezek után Samu kijelenti, hogy most már tudja milyen számot választott Soma; de ha mindketten 1-gyel nagyobb számra gondoltak volna, akkor még nem tudta volna kitalálni. Mi volt a két szám?
Bocs, hogy nem voltam ma sokáig, de családi program volt, mint minden vasárnap.bowlinggolyo írta:a gondolt számok a 3 és a 6ElBartimaeus írta:Samu és Soma is kiválaszt magának 1-1 pozitív egész számot, s ezt a számot megsúgják Tódornak. Tódor közli, hgoy a két szám különbsége 3. Erre Samu azt mondja hogy " nem tudja megmondani a másik számot", majd Soma is ugyanezt mondja.
Ezek után Samu kijelenti, hogy most már tudja milyen számot választott Soma; de ha mindketten 1-gyel nagyobb számra gondoltak volna, akkor még nem tudta volna kitalálni. Mi volt a két szám?
3 perc után feladtam..Cali írta:Lehet sokan ismerik már, de azért belinkelem:
Japán IQ teszt
A szabályok a következők:
1. Nagy tutajon csak ketten férnek el!
2. Az apuka nem maradhat a lányokkal anyuka jelenléte nélkül, mert leüti őket!
3. Az anyuka nem maradhat a fiúkkal apuka jelenléte nélkül, mert leüti őket!
4. A rabnő nem maradhat a család egyik tagjával sem!
5. Csak a rendőr és a szülők vezethetik a tutajt!
Klikkeljen a személyen akit szállítani készül. A tutaj másik partra küldéséhez meg kell húzni a piros kart!
Ezt a tesztet Japánban felvételi interjúkon alkalmazzák, főleg az IT szektorban. 15 perc alatt meg kell oldania egy átlagos embernek (Japánban)
Kinek mennyi ideig tart?
Így igaz ez a helyes megoldásKralo írta: Ez gondolom olyan logika alapján megy, hogy a következő sorban felírjuk, hogy miből hány darab volt az előző sorban.
Tehát a második sort így értelmezem:
1 darab egyes
Harmadik sort:
2 darab egyes.. és így tovább.
Megfejtés szerintem:
222321
Ez gondolom olyan logika alapján megy, hogy a következő sorban felírjuk, hogy miből hány darab volt az előző sorban.bowlinggolyo írta:Egy újabb feladat ezt nem találtam googleben :d
1
11
21
1211
1231
121321
221331
Mi a következő sor![]()
5perc jó időnek számít?Cali írta:Kinek mennyi ideig tart?
csak hülyeségből: 133141bowlinggolyo írta:Egy újabb feladat ezt nem találtam googleben :d
1
11
21
1211
1231
121321
221331
Mi a következő sor![]()
a gondolt számok a 3 és a 6ElBartimaeus írta:Samu és Soma is kiválaszt magának 1-1 pozitív egész számot, s ezt a számot megsúgják Tódornak. Tódor közli, hgoy a két szám különbsége 3. Erre Samu azt mondja hogy " nem tudja megmondani a másik számot", majd Soma is ugyanezt mondja.
ez ilyen könnyű lett volnasneco7 írta:Valószínüleg a két fodrász egymás haját vágja,így az a jobb fodrász amelyik a mocsokban dolgozik!??:)
Összesen 2 fodrász van a városban, az egyik tömött, a másik üres. Az üres azért üres, mert rossz a fodrász, míg a másik azért van teli, mert ott meg ügyes az "emberünk".faithnomore írta:megy is vissza egy![]()
![]()
Egy embernek munkája akad egy idegen kisvárosban. Munka után eszébe jut, hogy fodrászhoz kéne mennie. Érdeklődésére kap két címet, mivel összesen két borbély dolgozik a városban.
Elballag az elsőhöz. Iszonyú tömeg van, a padló mocskos, tele fel nem söpört hajjal, a fodrász frizurája szörnyű, egyenetlenül vágott, néhol foltokban hiányzik.
Emberünk jobbnak látja felkeresni a másik fodrászt. A másik üzletben kellemes közeg, egy-két kuncsaft van csupán. A padló csillog és a fodrász frizurája olyan, mintha a gazdája egy divatlapból lépett volna ki.
Emberünk azonnal sarkon fordul és visszamegy az első fodrászhoz.
Vajon miért![]()
Tökéletes.faithnomore írta:most ez ugrott be, amúgy lehet hogy hülyeség, de kicsit átgondoltam, hogy ha azt írja hogy I. világháború akkor tudnia kellett volna hogy van egy II., különben csak világháborúnak mondta volna.... lehet nem ez a megoldás, de ez érdekesnek hangzikkovinho írta:...
kovinho írta:Valaki ezt?
1948.-ban felolvasták a nagybátyám állítólag húsz évvel korábban írt végrendeletét – mesélte Barbara. – Körülbelül így hangzott: Teljes szellemi képességeim birtokában, most, 10 évvel az I. Világháború után, elhatároztam, hogy minden ingó és ingatlan vagyonomat unokaöcsémre (név, cím, stb.) hagyom. Kelt Bécsben, 1928. július 10.-én. Aláírás, tanuk. Mondanom sem kell, hogy amint meghallottam a szöveget, máris tudtam: a végrendelet hamis!
Na miből tudta?
(nem a google-től tudta)
most ez ugrott be, amúgy lehet hogy hülyeség, de kicsit átgondoltam, hogy ha azt írja hogy I. világháború akkor tudnia kellett volna hogy van egy II., különben csak világháborúnak mondta volna.... lehet nem ez a megoldás, de ez érdekesnek hangzikkovinho írta:Valaki ezt?
1948.-ban felolvasták a nagybátyám állítólag húsz évvel korábban írt végrendeletét – mesélte Barbara. – Körülbelül így hangzott: Teljes szellemi képességeim birtokában, most, 10 évvel az I. Világháború után, elhatároztam, hogy minden ingó és ingatlan vagyonomat unokaöcsémre (név, cím, stb.) hagyom. Kelt Bécsben, 1928. július 10.-én. Aláírás, tanuk. Mondanom sem kell, hogy amint meghallottam a szöveget, máris tudtam: a végrendelet hamis!
Na miből tudta?
(nem a google-től tudta)