Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.23. 17:27:21

HAnonymus írta::( :( Szegény Ezquerro... Iván, felteszed a Ronnie-cikket?
Meg még a Motta is.... :roll: :(

Nem lesz ez így jó... :evil:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.23. 17:26:41

Ezquerro megsérült 3 hétre

Sajnos megvan az előszezon első nagyobb sérülése, mivel a tegnapi edzésen Santiago Ezquerro izomsérülést szenvedett a jobb lábában, így csak a későbbiekben kerülhet sor első mérkőzésére új csapatában. A Barca orvosai szerint Santínak nagyjából 3 hetet kell kihagynia, viszont ami jó hír - már el is kezdte a fizikoterápiás kezelést, így remélhetőleg hamar rendbe jön a sérült lába.

Ezen kívül még egy sérülésről érkezett jelentés, miszerint a csapat középpályásának, Thiago Mottának a körme ismét benőtt, ezért vasárnap visszautazik Barcelonába, hétfőn pedig megműtik a fájós lábát. Egyébként ez a sérülés nem új Mottának, hiszen már 2003 decembere óta küszködik ezzel a problémával, azóta már több kezelésen is keresztülment, sőt meg is műtötték már egyszer, de ezek szerint nem sok hasznát vette, mivel így is kiújult a sérülése.
HAnonymus
Entrenador del Barça

2005.07.23. 17:13:55

:( :( Szegény Ezquerro... Iván, felteszed a Ronnie-cikket?
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.23. 17:08:07

HAnonymus
Entrenador del Barça

2005.07.22. 16:24:27

Két év a Zsenivel

Két éve egy üstökös érkezett Párizsból a katalán fővárosba, hogy pályája még magasabbra íveljen, és hogy a világ legjobb játékosai közé emelkedjen. Ma Ronaldinho neve már összefonódott a Barcelonáéval.

A Porto Alegre-i középpályást 2003. július 21-én mutatták be új állomáshelyén. Hatalmas elvárásoknak kellett megfelelnie, mindenki kíváncsian várta, mit tud az ifjú brazil. A bejelentést követően, hogy az akkor már világbajnok labdarúgó gránátvörös-kékbe öltözik, soha nem látott érdeklődés előzte meg a sajtótájékoztatót. Az elmúlt években csak szenvedő katalánok a messiást látták a mosolygós irányítóban.

A klubnál töltött két év alatt kiderült, nem hiába. A korábbi Gremio-játékos sokak példaképévé, a Barcelona ikonjává vált, és a klub feltámadásának kulcsfigurájává, amelynek betetőzéseként a nemrég még UEFA-kupás helyért vért izzadó együttes bajnoki címet ünnepelhetett. Ronaldinho néha egyenesen művészi módon játszott, és sok olyan megmozdulás fűződik a nevéhez amelyek évek múlva is élénken fognak élni a katalán drukkerek emlékezetében. Rendkívül magával ragadó egyéniség, képes környezetébe átültetni az őt jellemző lelkesedést.

Ronaldinho volt az ütőkártya az akkora megválasztott, Joan Laporta-féle elnökség kezében. A brazil az azóta már vezetőségen belüli összetűzések miatt távozott alelnök, Sandro Rossell invitálására kötött ki a csapatnál. Aztán elkezdődött a szezon, és szinte azonnal megmutatkozott a játékos nem mindennapi tudása. Az első tétmeccsét az Athletic Bilbao elleni 1-0 arányú győzelem során játszotta, rögtön a másodikon viszont már robbant a bomba. Az irányító az idény talán legnagyobb gólját rúgta az első hazai 90 perc folyamán, az 1-1-es döntetlenre végződött meccsen a Sevilla volt a szenvedő fél. Az óriási szóló után 30 méterről bevágott lövés után – bár a szurkolók igencsak próbára tették – a stadion sikeresen egyben maradt, és folytatódhatott a szezon. A csapat számára viszont nem sok sikerrel. Aztán karácsony környékén minden megváltozott. Megérkezett Edgar Davids, a csapattársak felnőttek Ronnie mellé, vagy talán Rijkaard találta végre meg, mit kellett volna játszani, de tény, elkezdődött a hosszú hajrá, amelyet követően a katalán gárda másodikként, öt ponttal a győztes Valencia mögött csapott célba. Ronaldinho csillogott, 31 bajnokiján 14 gólt és ugyanennyi gólpasszt szorgoskodott össze (ez azért nem kis teljesítmény, a csapat 63 bajnoki góljából majdnem minden másodikban főszerepet vállalt). A kupákban (Király Kupa, UEFA Kupa) 13 mérkőzésen szerzett hét gólt, a szlovák Puchov elleni nyolc nullás kivégzésből például első - eddigi egyetlen - barcelonai mesterhármasával vette ki a részét.

A 2004-es eredményei a nemzetközi elismerést is meghozták a mosolygós fenoménnak, decemberben megkapta a FIFA az év legjobb játékosának kiosztott World Player of the Year díját. A trófea értékét növeli, hogy egy olyan szavazásban nyerte el azt, amelyben a válogatottak szövetségi kapitányai és csapatkapitányai választották meg a legjobbat. Az újságírók nem voltak ugyanis ennyire kegyesek, a France Football Aranylabda-szavazásán „csak” a harmadik helyre rangsorolták. A szurkolók viszont szintén őt látták a legjobbnak, ahogy ez a World Soccer magazin díjából kiderült. Ezen díjak előtt, 2004 nyarán pedig a bajnokság legjobb dél-amerikai focistájává választották.

Az elismerések tehát nem maradtak el, de valami még hiányzott. Ezért tavaly ősszel a brazil mágus és csapata nekiállt, hogy eggyel fényesebbre cserélje tavalyi ezüstérmét. Ebben az évben nem ő volt ugyan a főszereplő, mint tavaly, de így is fontos gólokat, illetve gólpasszokat jegyzett. Az ítéletvégrehajtás tisztét Ludovic Giuly és főleg Samuel Eto’o vette át, hősünk pedig inkább az előkészítésben jeleskedett. Az első három, sérülés miatt kihagyott meccs után (közben azért lőtt egy hatalmas gólt a németeknek a válogatottban…) a következő 35 találkozó mindegyikén pályára lépett, kilenc találat és tizenkét assziszt a mérlege. Egyik legszebb és legfontosabb gólja a Real elleni idegenbeli, 4-2-re elveszített meccsen lőtt szabadrúgás volt, amivel bebiztosította, hogy idegenben lőtt több góllal pontegyenlőség esetén is bajnok a Barca. A végén a csapat megtörte a hat éves átkot, és 73 rúgott góllal lett 1999 után ismét első a pontvadászatban.

A csapat - többek között Ronnie ténykedésének köszönhetően – újra a BL-ben indulhatott, ahol szintén voltak emlékezetes pillanatai, hét meccsen négy góljából kettő szinte önálló életre kelt, a Chelsea és Milan elleni visszavágókon szerezett találatok még a csapat kiesése után is sokáig témaként szolgáltak.

Két év, egy arany, egy ezüst, számtalan egyéni elismerés, több mint 30 gól és assziszt tétmeccseken. Impozáns statisztika. Ronaldinho azonban sokkal több, mint amennyit ezek a számok mutatnak. Fantáziadús, szenvedélyes játéka, vidámsága, vezetői tulajdonsága, és mágikus cselei csak egy pár abból a sok dologból, amelyek a Barca tízesét ilyen különleges játékossá teszik.
HAnonymus
Entrenador del Barça

2005.07.22. 13:26:44

Na jó. Nem tudtam befejezni amit elkezdtem tegnap :( , a fodítógép túl tökéletlen hozzá én meg túl keveet tudok spanyolul. Viszont szerintem az interjú nagyon jó, úgyhogy aki igazai spanyolos az próbálkozzon meg vele, mindenki szivesen olvasna szerintem Messiről. De aztán jól íejátok meg! :)
http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... 4&h=050720

Viszont akkor elvállalok még egyet,
http://www.fcbarcelona.com/eng/noticias ... 2014.shtml
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2005.07.22. 12:59:29

Maxi első nyári előszezonja

Maxi López első nyári alapozását végzi az FC Barcelonánál. A csatár már együtt készül a kerettel, de emellett személyre szabott tréningeket is végez, hogy teljes mértékben visszanyerje erőnlétét sérülése után.

Maxi első nyári felkészülését végzi a csapattal, hiszen januárban igazolták a River Plate-től, így csak egy rövidebb téli edzőtáborozáson vett részt eddig. Új élményt jelent a „Barcás előszezon” a két újonnan igazolt játékosnak, Mark van Bommel-nek, és Santi Ezquerro-nak is.
Az argentinnak két rövid távú célja van: először is visszanyerni erőnlétét valamint, hogy sérülését teljesen maga mögött hagyja. Ezért a két cél miatt alkalmas arra, hogy a két edzésmunkát kombinálja - együtt tréningezzen a csapattársaival, és külön feladatokat is végezhessen.
A mostani helyzetéről Maxi a következőket mondta: - Most már nincsenek fizikai problémáim, egyre jobban vagyok. Azon dolgozok, hogy visszanyerjem az erőnlétemet.
Samuel Eto’o-val és Henrik Larsson-nal kell megküzdenie a csapatba kerülésért, és a fiatal támadó tudja: ez kemény csata lesz. „Mindig jól akartam teljesíteni, és lelkesen fogok harcolni a csapatba kerülésemért. De még fiatal vagyok – azért küzdök, hogy annyit játsszak, amennyit csak tudok, és, hogy hozzásegítsem a Barcelonát trófeák megnyeréséhez.”
Amikor Saviola helyzetéről kérdezték, Maxi López megjegyezte, hogy meg kellene tartani a csatárt, bár tudja, ez nem tőle függ: „Saviola nagy játékos, jó személyiséggel rendelkezik, és én szeretném őt a csapatomban tudni; de az edzői döntéseket tiszteletben tartom.”
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2005.07.22. 12:23:16

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.07.21. 21:10:40

HAnonymus írta:Írok egy Messiset! Ha van kedved írj valamit te is, Lucho, egyedül nem olyan flash csinálni! :lol: 8)
Nekem is így könnyebb, egész nap nem volt kedvem. De most így nem dolgoznék hiába. Szal valamit írok
HAnonymus
Entrenador del Barça

2005.07.21. 21:07:17

Írok egy Messiset! Ha van kedved írj valamit te is, Lucho, egyedül nem olyan flash csinálni! :lol: 8)
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.20. 08:43:30

Z. Iván írta:Ez megint nagyon jó lett HAnonymus :)
Asszem össze kell kapjuk magunkat :roll: :)
Háát... Lehet.. :? :wink:
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.07.20. 02:39:12

Ez megint nagyon jó lett HAnonymus :)
Asszem össze kell kapjuk magunkat :roll: :)
HAnonymus
Entrenador del Barça

2005.07.20. 00:12:19

Van Bommel és Ezquerro első napja

Mark van Bommel és Santi Ezquerro hétfőn először edzettek együtt új csapattársaikkal, első benyomásaikról pedig az fcbarcelona.com-nak nyilatkoztak.

Mind a holland középpályás, mind a baszk támadó lelkesen beszélt karrierjük legújabb állomásáról. Van Bommel a következőképpen foglalta össze az első nap élményeit: "Mindig kicsit szokatlan új klubhoz érkezni" – Megjegyzem, van Bommelnek nem sok tapasztalata lehet ebben a műfajban, profi klubból profi klubba eddig mindössze egyszer, 1999-ben igazolt, amikor a PSV kedvéért hagyta ott a Fortuna Sittard-t, a csapatot, amelyben 16 évesen (!) mutatkozott be a holland élvonalban. "Új játékosok, új arcok, új környezet" – folytatta a holland. "Most viszont, köszönhetően a csapattársaimnak, meglepően egyszerű volt az első napom. Nagyon jó társaság, nyitottak, remélem tehát hogy gyorsan be tudok majd illeszkedni. Nagyon boldog vagyok hogy ilyen fogadtatásban részesültem, minden ideálisnak tűnik. Eddig is azt hallottam hogy jó a közösség, most szerencsére a saját bőrömön tapasztaltam ezt."

Santi Ezquerro hasonló tapasztalatokat szerzett. "Jó a hangulat az öltözőben, nagyon jó benyomások értek. Örülök hogy itt lehetek, edzhetek és megismerhetem az új társaimat."

Ha már az öltözőnél tartunk, immár a két játékos helye is ismert: van Bommel Maxi és Larsson közé, Fernando Navarro megüresedett helyére került, Ezquerro pedig egy híres-hírhedt szegletet vesz birtokba; itt öltözött annak idején Pichi Alonso, a ’86-os BEK-elődöntő hőse, Romário, az R-betűs brazil zsenivonulat első tagja, valamint egy bizonyos Luis Figo is…

Bár az első nyilatkozatok alapján a dolgok ennél jobbak már nem is nagyon lehetnének, van Bommelnél azért érthetően előfordulnak nyelvi nehézségek. "Tanulom ugyan a nyelvet, de erősen hiányos még a tudásom. Ezért gyakorolok, hogy bármit, amit mondani akarok, ki tudjak fejezni. Tudom hogy ez egy hosszú folyamat lesz, de nemsokára már sokkal természetesebben tudunk majd kommunikálni. Most mindenki nagyon türelmes velem szemben. Megkértem őket hogy spanyolul beszéljenek hozzám, hogy gyorsabban sikerüljön elsajátítanom a nyelvet. Néha persze nem értem mit akarnak, ilyenkor jön az angol, vagy ha minden kötél szakad, a mutogatás."

Ezquerronak persze nincsenek ilyen problémái, néhány dolog azonban őt is meglepte. "Kellemes meglepetés volt látni a klubot körülvevő rendszert; hogy annyian dolgoznak a játékosokért. Carles Puyol mindent elmondott nekem ezekről a dolgokról valamint a csapatról, sőt, még a hotelbe is visszafuvarozott." Hát nagyjából ennyit egy minta-csapatkapitányról…

A törődés mellett a hollandus sem ment el szó nélkül: "Ez egy olyan klub, ahol a legapróbb részletekre is figyelnek, hogy a játékosoknak a munkájukon kívül ne kelljen másra koncentrálniuk. Az emberek nagyon szeretik a klubot. Nekik ez nem csak egy munkahely, hanem egy intézmény, amit magukénak éreznek, ez pedig a siker eléréséhez nagyon fontos. Úgy van ez itt, mint a PSV-nél volt." – dicsérte meg volt és jelenlegi kenyéradóját a tavalyi évben élete legjobbját nyújtó univerzális középpályás.

Van Bommel egyébként két régi ismerőst is viszontlátott hétfőn: válogatottbeli társát, Gio van Bronckhorst-ot, és volt ellenfelét, Henke Larssont, aki 1993-tól 97-ig erősítette a Feyenoordot. "Tolmácsoltak nekem, és megmutattak egy-két dolgot az edzőpálya környékén. Hálás vagyok azért, amit tesznek értem, és remélem a segítségükkel hamarabb be tudok majd illeszkedni."
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.19. 23:39:26

Ezquerro is a fedélzeten

Ahogy kezdődnek az edzések, felkészülési meccsek, úgy sokasodnak a játékosok nyilatkozatai is. Most éppen pályafutása során először a mikrofonok elé ült Santiago Ezquerro is – természetesen, már, mint a Barça játékosa. Santi először is megköszönte az őt övező lelkes fogadtatást, valamint kifejezte örömét a Klubot körülvevő pezsgő légkör miatt is - mint mondta: „Remélhetőleg így sokkal könnyebben, és gyorsabban be tudok illeszkedni a csapatba, a társak közé.”

A baszk játékosnak rengeteg tapasztalata van már a spanyol ligában, hiszen korábban szerepelt már a Mallorca, az Atletico Madrid, az Osasuna, valamint legutóbb a Bilbao színeiben is, de így is lenyűgözték a Barçában rejlő lehetőségek, az edzőközpontok valamint a rengeteg ember, aki a Klub körül dolgozik. Persze akad néhány hasonlóság is volt klubja és a Barça között: „A csapatot körülvevő remek atmoszféra olyan, mint az Athleticben volt, és szerencsére itt is a focin van a hangsúly, akárcsak az előző csapatomnál, aminek nagyon örülök.”

Bilbaoban mondott búcsúbeszédében egyetlen dolgot hozott csak fel Barçába igazolásának okaként, mégpedig trófeák, címek elhódításának lehetőségét, mivel erre – valljuk be őszintén – az Athleticben nem lett volna lehetősége. „A Barçának kötelező megnyernie minden meccset, és ha sok-sok mérkőzést meg tudunk nyerni, a munkánk gyümölcse különböző trófeákban fog megmutatkozni.”

Santí elmondta azt is, Rijkaard személyesen üdvözölte őt az orvosi teszteket követően, ami természetesen nagyon jól esett neki. Azt viszont hozzátette, nem sok idejük volt beszélgetni: „Az első két nap éjjel-nappal dolgozunk, nincs már sok idő a bajnoki rajtig.”

Santiago Ezquerro 1976. december 14-én született, 181 cm magas, 73 kg. 1996. szeptember 21-én mutatkozott be a spanyol élvonalban, előző klubjában, az Athletic Bilbaoban 7 éven keresztül játszott.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.19. 22:38:20

HAnonymus
Entrenador del Barça

2005.07.19. 22:11:05

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.19. 19:29:52

Xavi: „Mindent meg akarok nyerni a Barcával”

A Barca középpályása, Xavi szerint a következő szezonban a Barca képes lehet minden fronton révbe érni, és a cél is kizárólag ez lehet az egész csapat számára – Megnyerni minden lehetséges trófeát!

„Minden kupát be szeretnénk gyűjteni jövőre, persze mindenki tudja, hogy nehéz feladat lesz, de a sorsunk a saját kezünkben van” – kezdte a katalán játékos a mai sajtótájékoztatón. A tavalyi bajnoki cím után érthetően optimistán nyilatkozott mindenki, többek közt Xavi is, aki elmondta a csapatról is a véleményét. „Nagyszerű csapatunk van, bő kerettel, remek játékosokkal. Ezzel a gárdával nagy dolgokat vihetünk még véghez.” Hozzátette még: „Én már akkor is boldog lennék, ha a Szuperkupa, a Bajnoki cím, a BL serleg, vagy a Spanyol kupa közül akár egyet is megszereznénk, de a szurkolók és a vezetők is elvárják, hogy mind a 4 fronton a maximumot nyújtsuk, amit természetesen meg is fogunk tenni. A nyomás most nagyobb rajtunk, de ez csak még motiváltabbá tesz minket.”

Xavi azon a véleményen van, hogy nem szabad mindent feltenni egy BL győzelemért, hiszen ebben a kupaküzdelemben nem mindig az erősebb a jobb, vagyis nem mindig az a csapat jut tovább, aki éppen jobban játszott. „A szurkolók már nagyon szeretnének egy BL elsőséget ünnepelni, amire remélem lesz is lehetőségük, mert elég erősnek érzem hozzá a csapatot. Viszont óvatosnak kell lennünk, mert ez egy olyan sorozat, ahol akkor is kieshetsz, ha jobb voltál az ellenfelednél.”

A bajnoki küzdelmekkel kapcsolatban Xavi elmondta: „Mi vagyunk a címvédők, mindenki minket akar majd legyőzni, de emiatt nem lesz nagyobb teher a vállunkon, ez csak jobban motiválja majd az egész csapatot. Valószínűleg a Madrid lesz a legnagyobb ellenfelünk az első helyért, de szerintem számolnunk kell még a Valenciával és a Deporral is, valamint biztosan lesznek majd meglepetéscsapatok is, akikre nem árt majd vigyázni.” A Bajnokok Ligája Xavi szerint is szoros lesz, számos csapat esélyes a végső sikerre. „A BL-ben már nehéz jósolgatni, tavaly például senki nem várta a Liverpoolt az első helyre, mégis meg tudták nyerni. Idén is bizonyára lesz ilyen meglepetéscsapat, mint a ’Pool volt, de van akikkel már most kell számolnunk, például a Chelsea-vel és a Milannal, hiszen ők nagyon erősek. Azonban a Barca is ott lesz, és én úgy érzem, legalább olyan jó a mi csapatunk, mint az ellenfeleinké. Szerintem képesek vagyunk elhódítani a BL-serleget!”

Mondandója végén Xavi kitért a Barca 2 új igazolására, Mark van Bommelre és Santi Ezquerrora. „Örülök, hogy a Barcába igazoltak, azt hiszem így döntöttek a legjobban. A győztes mentalitásuk csak előnyt jelenthet a csapat számára. Amúgy nem hinném, hogy további erősítésekre szorulnánk, a csapat nagyon együtt van már most is. Madridban egyébként máshogy gondolkodnak, ha igazolásra kerül a sor, de ez minket már kevésbé érdekel…”
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.19. 18:13:50

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.07.17. 01:24:13

Köszi szépen!
Bocsi, ez címlapot érdemelt volna, de elöbb tettem föl az Eurobarcás hírt, azt pedig nem szerettem volna hátrébbtolni. Sajnos nem müködik, hogy másodiknak tegyem be a képválóban. :roll:

De egyébként ezen sztem nem kellett szerkeszteni, így szokás közölni az interjúkat. És itt valóban számít a pontos fordítás :wink:
HAnonymus
Entrenador del Barça

2005.07.17. 00:03:01

Na itt a beígért interjú, ezt most majdnem 100%ban fordítottam. Ha akarjátok szerkesszétek át nyugodtan, főleg formailag.

Interjú a Barca C új edzőjével

Juan Carlos Perez Rojo, a klub korábbi játékosa, vette át a Barcelona C csapatának irányítását, mégpedig a tavalyi, ifi A-nál eltöltött, rendkívül sikeres szezon után. A klub korábbi játékosa az fcbarcelona.com-nak adott interjút. Elmondta, az első csapatba jutáshoz vezető út egyik fontos állomásává akarja tenni új munkahelyét, ahol az ificsapatnál kialakított módszereit kívánja alkalmazni.

Mik az emlékei az utolsó, ifi A-nál töltött évről?

"A dolgok nem is alakulhattak volna jobban. Először is a fiataljaink remek munkát végeztek, néhányan a C, sőt, a B csapatba is "feljátszottak". A cél tehát, hogy előrébb vigyük a játékosokat az utánpótláscsapatok ranglétráján, teljesült. Másodszor pedig, a szezon igencsak eredményes véget ért, miután mind a három versenysorozatot megnyertük, amelyben elindultunk."

Ez után a sikeres évad után vette tehát át a C csapat irányítását. Hogy fog hozzáállni az új feladathoz?

"Motiváltan. Az általam edzett tavalyi csapat majd minden játékosa egy kategóriával feljebb lép. Bízom ebben a keretben, mint ahogy ők is bíznak magukban. Nekik is nagy kihívás az új szezon."

A csapat magja tehát együtt marad, de Quique Costas (a B csapat új edzője) szerint néhányan később az ő csapatát erősítik majd. Hogy is lesz ez?

"Így van, a csapat körülbelül kilencven százalékát szeretném magammal hozni, akik közül egy páran később a B csapatban próbálnak majd szerencsét. Úgy lesz, mint ahogy lenni szokott. Ha a felnőtt csapat felvesz egy játékost a tartalékoktól, az ő helyét a C csapatból töltik majd be valakivel. Ez a klub filozófiája, folyamatosan feljebb léptetni a játékosokat."

Terveznek igazolásokat?

"Ez majdnem kizárt. Bár tudjuk, hogy néhány játékosunkat elviszi majd a B csapat, de ennek a keretnek nem hiszem hogy szüksége lenne külső erősítésre."

Milyen lesz a Rojo féle C csapat?

"Mint amilyen a Rojo féle ifi A. Folytatni fogjuk az ott megkezdett munkát, akkor is, ha tudjuk, ez nehéz lesz, mert az idősebb ellenfelekkel szemben tapasztalatlanok még a játékosaim. De a fejlődéshez kihívásra van szükség. Bár a játékosok nagy részének még egy hátra van az ifi éveiből, (20 éves korig számít ifinek egy játékos) a tavalyi teljesítményükkel és győzelmeikkel bebizonyították, készek egy szinttel feljebb lépni. Ugyanúgy fognak csinálni mindent, élvezettel és szépen játszva, persze kemény munka mellett, mert ez a továbbfejlődés egyetlen lehetséges útja."

Mit szeretne elérni?

"Először is azt, hogy a játékosok elég tapasztalatot szerezzenek ahhoz, hogy a B csapatban játszhassanak. Valamint a klubnál eddig uralkodó szemléletet is meg szeretném változtatni, miszerint a C csapatban azok játszanak, akik nem elég jók a tartalékok közé, tehát az első csapatba kerülésre is kevesebb esélyük van. Mától fogva a C csapatnak a klub utánpótlásának egyik fontos elemévé kell válnia, amely a tartalékot látja el játékosokkal, nem pedig az első csapattal foglalkozik."

Az utánpótlásnevelés célja mostanában az, hogy eljuttassa az ificsapattól a felnőttcsapatig a játékosokat. Meg tudják ez alatt a kényszer alatt ismételni a tavalyi eredményt?

"Nehéz lesz, mert ez már "más kávéház". Olyan bajnokságban fogunk játszani, ahol öt-hat csapatnak van lehetősége tapasztalt játékosokkal megerősíteni keretét. Ez az év inkább a továbbfejlődés alapján fontos. Még nem kiforrott játékosok, de 18-19 évesen jó úton járnak, és minél hamarabb el kéne jutniuk a B csapatig."

Mi kell ahhoz, hogy a játékosai a felnőttcsapatban játszhassanak?

"Rengeteget kell még tanulniuk. A spanyol első osztály nehéz bajnokság, hát még ha az ember Barca-játékosként vesz részt benne. A klub nemzetközi szinten is magasan jegyzett, tehát különlegeset kell nyújtania annak, aki a gránátvörös-kék mezt akarja magára húzni. Ezért előny saját nevelésnek lenni, mert aki már játszott a korosztályos csapatokban, tudja, mit várnak el tőle, és mit jelent a Barca felnőtt csapatában játszani. A tavalyihoz hasonlóan idén is sok tornán kell részt vennünk, hogy a játékosok hozzászokjanak a versenyhelyzetekhez és a szerda-szombat ritmushoz. Minél inkább versenyképesnek kell lenniük."

Reméljük, sikerül elérni a kitűzött célokat, és a tehetségek felfelé áramlása ezután sem apad el. Sőt! Jó munkát, Juan Carlos, és sok szerencsét, ifjú titánok!
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.16. 15:32:56

Írjad csak nyugodtan. :wink:
HAnonymus
Entrenador del Barça

2005.07.16. 11:24:13

http://www.fcbarcelona.com/eng/noticias ... 1404.shtml interjú a C csapat edzőjével, szerintetek érdekel valakit? Mert én szivesen megírom!
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.07.16. 01:40:13

SZiasztok! Ha ma ráértek, nem bánnám, ha tudnátok írni, mert egésznap a focitornán leszek én is, Boogess is. Így nem várható tölem sok cikk...

Várhatóan kettöt meg tudok majd írni. Az egyik Nadalról szól, a másik VV hosszabbításáról bövebben. Azokat ne írjátok.

Köszi
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.15. 14:19:29

Teljes orvosi vizsgálat

A felnőtt csapat játékosai július 18-19. között, azaz a dániai út előtt még egy alapos orvosi kivizsgáláson vesznek részt, hogy megmérjék milyen állapotban térnek vissza nyári pihenőjükről.

A 2005-2006-os előszezon ténylegesen jövő héten kezdődik meg a csapat nagy részének, kivéve 3 játékost – Ronaldinhot, Messit, és Marquezt – mivel válogatottbeli kötelezettségeiknek tesznek eleget, így csak július 27-én csatlakoznak társaikhoz.

Az előszezonra való készülődés első lépcsőfoka egy átfogó orvosi vizsgálat lesz, hogy tesztelhessék Puyolék állóképességét, és kiszűrhessék az esetleges sérüléseket. A teszteket a Klub orvosi stábja fogja ellenőrizni, de ezen kívül még egyéb szakértők is részt vesznek a vizsgálatokban, mint például szemészek, illetve lábápolási szakemberek. A teszteket a Klub orvosi központjában, valamint Barcelona egy külvárosának kórházában, a Asepeyo kórházban fogják kielemezni.

A tesztek többek között a következőkből fognak állni:
- Vérteszt
- Fizikai állapot vizsgálata
- Izomzat vizsgálat
- Tüdőkapacitás mérése
- EKG valamint további tesztek és mérések.

Remélhetőleg gond nélkül lezajlik ez a 2 nap, így talán az elkövetkezendő szezonban elkerülhetőek lesznek a súlyosabb sérülések, melyek tavaly alaposan megtizedelték a Barcát és egy sérülésmentes, remek szezon elé nézhet az egész gárda.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.07.15. 13:47:53

Lezárt