ElBartimaeus írta:
Xavi Torres egy egyszerűbb utat választott, ami nem mondom, hogy rossz, hisz úgy gondolom, hogy ő reálisan látja a jelenlegi képességeit. Én sztem sose láttam teljesen reálisan magam, mindig úgy gondoltam, hogy megfelelő edzéssel, csapattal és elég meccsel akár nagyon jó játékos is lehetek. Egészen addig, amíg így állok hozzá egy dologhoz, addig küzdök mindenért, nem adom fel.
Pedronak meg van hozzá a képessége, hogy jó játékos legyen, főleg, hogyha azt nézzük hogy nem feltétlenül kell über tehetségesnek lenned, hogy tudjál gyorsan futni, gyorsan és pontosan passzolni 15 méteren és lőni futásból. Egyetlen dolog az, ami nehéz, az pedig a helyezkedés, ami nélkül nincs semmi. Ehhez meg össze kell szoknia a többiekkel, kell a rutin és az önbizalom! Ezért kell megadni neki a lehetőséget még sokáig, mert ott van benne a képesség, bár nem egy Messi, de attól még fantasztikus játékos lehet belőle.
Csak egy Barcán belüli játékost említek, aki hasonló sztem Pedrohoz: Iniesta: nem csinál hatalmas cseleket, nincsenek nagy testcselei sem, mint Messinek, csak jól lát a pályán (de középpályás, oda jobban kell!) és oda tudja rúgni, meg jól fedezi a labdát. Kb ennyi a gyorsasága mellett. Sokat játszott és baromi jó lett. Pedro is valami hasonló kaliberű játékos: szerény, alázatos, küzd, későn érő, meg nem bomba tehetség, csak nagyon jó edzést kapott és kap most is. Én bízok benne, év végére, ha elég lehetőséget kap, akkor már kezdő is lehet, de az igazi Pedro csak néhány év múlva érkezik meg sztem.

Az első reakcióm a Magadról írt gondolatokhoz: én is úgy gondolom, hogy, ha jó játékos akar valaki lenni, nem kell hozzá sok dolog, de mégsem egyszerű a helyzet!

Először is az alapfeltételek, nemzetközi szinten is legalább megfelelő vagy kiemelkedő gyorsaság, tökéletes fizikum, és képzettség a labdával (ez a szűrők esetében nem mindig 100%, lsd. Makelele), de, ami a jó játékost megkülönbözteti a klasszistól az a döntési képesség a pillanat törtrésze alatt.
Szeretnék idézni egy filmből, remélem nem törlik a kis kitérő miatt: "Ami az igazán nagyokat megkülönbözteti az átlagos játékostól az az, hogy a nagyok reagálnak egy adott szituációban, nem gondolkodnak, reagálnak!"
És itt jön be a képbe, hogy nem mindenki születik zseninek, mint Messi, hanem időre van szükség, hogy a felszínre kerüljön a benne rejlő képesség és erre csak egy mód van, lehetőség szerint amennyit lehet játszatni kell! Csak három dolgot emelnék ki Pedroval kapcsolatban!
Az első és a második a Bilbao elleni odavágón a Xavinak kiosztott gólpassza és a gólja, amivel megnyertük a meccset. A gólpasszánál elvállalhatta volna a lövést, de jó döntést hozott, a góljánál pedig - őszinte leszek - mindenre gondoltam, de arra nem, hogy betolja két ember közé a labdát és mire bárki felocsúdna beveri a rövidbe!
A harmadik pedig a szuperkupát hozta el nekünk, ahol a kapott zseniális passzal nem rúgta mellbe azt a kaput eltakaró "kistermetű" kapust, hanem laposan a hosszúba gurított (a legjobb és talán az egyetlen jó döntést hozta meg). Egy kicsit Bojant is bevonnám a magyarázat kedvéért. Amikor megsérült azért volt mindenki másnál jobban elkeseredett, mert átlépte a saját árnyékát, olyan dolgokat csinált meg a meccsen, amit már régóta várt magától(egy-egyezett, elvállalta a párharcokat-általában jól jött ki belőle-, jó megoldásokat választott, ELKAPTA A FONALAT és ezt Ő is érezte).
Ezek apróságoknak tűnhetnek, de ettől lesz több egy formálódó tehetség!
És a jó döntésektől olyan önbizalmat kaphat, ami szárnyakat adhat neki, később pedig, ha az alázat és a munka töretlenül megvan kijöhet belőle az a meglepetés, ami már a szurkolót érinti több, mint kellemesen!
Lehet, hogy kicsit hosszan írtam ne haragudjatok, ha elolvastátok, köszönöm, de, "aki egy egyeneset tud rúgni a labdába", és tud alkotni a pályán az azt is tudja, hogy miről beszélek!
Ui: a hasonlóan gondolkodás megtisztelő én nem mertem felvetni Veled kapcsolatban!