Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
XAVI-Sávi KRKIC-Krkity Krkic 100 százalék,Xavi csak 80...Ilúvatar írta:Sabi?! na ez arcul ütött engemfaithnomore írta:ez am így jó is lenne csak úgy tudom a spanyolok nem ejtik ki a V betűt hanem helyette B-t mondanak..... ezért innen okulva talán a Sabi lenne a legjobbNálam marad a Xavi és kész
Viszont ezt a Krkic -et hogy ejtik ki?kirikic?
![]()
Sabi?! na ez arcul ütött engemfaithnomore írta:ez am így jó is lenne csak úgy tudom a spanyolok nem ejtik ki a V betűt hanem helyette B-t mondanak..... ezért innen okulva talán a Sabi lenne a legjobb
áááááj de irigyellek hogy spanyolul tanulhatszElBartimaeus írta: Megkérdeztem spanyol tanáromat még régebben
ez am így jó is lenne csak úgy tudom a spanyolok nem ejtik ki a V betűt hanem helyette B-t mondanak..... ezért innen okulva talán a Sabi lenne a legjobbdanikaa10 írta:Hát igen ebbe van valami, de azért én Sávinak fogom hívni továbbra is.ElBartimaeus írta:Megkérdeztem spanyol tanáromat még régebben, hogy az X-et hogy ejtik és azt mondta, hogy van, hogy Cs-nek, van, hogy S-nek. Xavi nevében az A-n nincs hacento (hangsúlyjel), ezért a Sávit nem tartom valószínűnek, mert túlságosan kiemelné az első szótagot. (Avagy csak én vagyok hülye és azért nem rakják ki, mert amúgy is oda esne.) Ezért én a Savit tartom valószínűnek, de ez abszolút nem 100% főleg, ha figyelembe vesszük a katalán vonatkozásokat, aminek végképp nem tudom a kiejtési szabályait.
Remélem segítettem.
Hát igen ebbe van valami, de azért én Sávinak fogom hívni továbbra is.ElBartimaeus írta:Megkérdeztem spanyol tanáromat még régebben, hogy az X-et hogy ejtik és azt mondta, hogy van, hogy Cs-nek, van, hogy S-nek. Xavi nevében az A-n nincs hacento (hangsúlyjel), ezért a Sávit nem tartom valószínűnek, mert túlságosan kiemelné az első szótagot. (Avagy csak én vagyok hülye és azért nem rakják ki, mert amúgy is oda esne.) Ezért én a Savit tartom valószínűnek, de ez abszolút nem 100% főleg, ha figyelembe vesszük a katalán vonatkozásokat, aminek végképp nem tudom a kiejtési szabályait.
Remélem segítettem.
Szerintem Sávi.Bogci írta:Na most akkor (biztosra veszem ezt már kérdezték itt de akkor én még nem voltam itt és keresgélni meg nem tudok oldalak közt-de ez nem ide tartozik)
Hogyan is kell kiejteni a mi aranylábú közzéppályás klasszisunk nevét ???![]()
Annyi féle képen hallottam már a kommentátoroktól ...Xavi ? ,Xávi? , Xabi ? , Xábi ? , Sábi ?, Szábi ? , Csabi ? , Csábi?![]()
Valaki biztos tudja és meg is írja nekem ha van olyan kedves
Itt a 9. képen.ziipp írta:Xavinak amúgy van felesége, barátnője vagy valami?
Azért a fater még kissé pocakosan is ért a zsugáhozmadmushroom írta:Megint csak a szimpátiát növelte bennem
Megint csak a szimpátiát növelte bennem
Semmi gond ezzel a nyilatkozatával. Korrekten nyilakozott, nem mondott semmi olyat amivel lesüllyedt volna akár a sajtó, akár beképzelt játékosok szintjére. Ő a csapat egységéről és tulajdonságairól beszélt egyáltalán nem elítélendő hangnemben. Letett már annyit az asztalra mind a Barcában mind a spanyol válogatottban, hogy érdemben hozzá tudjon ehhez szólni.Fecooo írta:ha így van, akkor se ítélem el, mert semmi olyat nem mondott, amivel más ne lett volna eddig tisztában... még mindig jobb, mintha azt mondaná, h "én vagyok a világ 1. , 2., 3., 4. legjobbja"gekkodan írta:Sport.es is hozza, ráadásul idézve van tőle, szóval nyugodtan elhihetitek, hogy Ő mondta