Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Erre reagálva most összegezném is az átigazolási szezonunkat!Stelios írta:Gyakorlatilag elment Gudjohnsen, Hleb, Jorquera, Xavi Torres, Corcoles, Victor Sanchez és Eto'o úgy, hogy egy fillért nem kaptunk értük.
Helyettük jött Ibrahimovic, Maxwell és Csiga sac/kb. 85 millió euróért. Grat.
Cácerest kihagytad meg Sylvinho-t is.Stelios írta:Gyakorlatilag elment Gudjohnsen, Hleb, Jorquera, Xavi Torres, Corcoles, Victor Sanchez és Eto'o úgy, hogy egy fillért nem kaptunk értük.
Stelios írta:Gyakorlatilag elment Gudjohnsen, Hleb, Jorquera, Xavi Torres, Corcoles, Victor Sanchez és Eto'o úgy, hogy egy fillért nem kaptunk értük.
ezzel egyetértek, a szezon elején, amikor tényleg játszottak is, még láthattunk Gudi gólokat, Hleb gólpasszokat.nagyatyesz írta:Sokan örülnek, hogy Gudi és Hleb elment! Tény, hogy egyikük sem tudott sokat hozzátenni a csapat játékához, de az is igaz, hogy nem is kaotak sok bizonyítási lehetőséget!
Azt gondolom, hogy Xavinak tényleg nincs cseréje, emiatt én is aggódom. Hihetetlen, milyen munkabírása van neki is. Iniesta meg pótolható. Volt pár meccs, amit nélküle hozott a Barca. Biztos vagyok benne, hogy pár fiatal be fog állni, aminek nem örülök, de elfogadom.torrestoni írta:Nos, egyik részével egyetértek. Elkezdődik a szezon, szép lassacskán remélhetőleg mindenki formába lendül és az első fordulókban még reményeim szerint lesz rotáció is. Ellenben Pep számára egyébként sem jó a túl hosszú tartaléksor, a cserékkel még nem nagyon tud, vagy akar bánni. Abban valóban csak reménykedhetünk, hogy semmiféle komoly sérüléshullám nem sújt majd, mert egyedül a védelem az, ami megfelelőnek tűnik arra az esetre, ha egy-két játékos egyszerre kényszerülne a pálya mellé. Én azért egy ilyen professzionális klubnál nem bíznám a szerencsére az új idényt ilyen előző szezont követően. Ha nem is a komplett új idényt, de itt egy-két hónapos sérülések a középpályán és még az ANK már legalább az idény egyharmada, ami testvérek közt is serlegek könnyed címvédése helyett nagy pofáraesés lehet. Persze eszem ágában sincs prejudikálni, s rosszat kívánni.barca99 írta:Igazából én sem félek attól, hogy karcsú lenne a középpálya. Tavaly is az volt. Aztán vagy szerencsénk lesz a sérülésekkel, vagy nem. Tavaly ott volt még cserének Guddy és Hleb, de akármelyik állt be, szinte csak sűrűbben voltunk, nem többen. Thiago és Jonathan lehet, hogy fiatal, tapasztalatlan, fizikailag még gyenge, viszont tudják, mit kell ebben a a rendszerben játszani, és technikailag is sokkal képzettebbek, mint az "elődök". Hosszútávon úgy sincsen senki, aki pótolni tudná a kulcsembereket.
Azt viszont kevésbé értem, hogy Muniésa és Fontas miért jön számításba. Eleve védőknél nagyobb a nyomás, másrészt elég jól állunk belőlük. Elég nagy sérüléshullámnak kellene ahhoz történnie, hogy hozzájuk kelljen nyúlni.
A védelem a tavalyitól még jobbnak tűnik, Alves mára már végképp parádésan játszik össze Messivel, Maxwell óriási előrelépés, míg Henrique eddig sem volt, Cacerestől Csihrinszkij remélhetőleg többet tud nyújtani, ha kell, Piqué előrébb tart, ez vitathatatlan, Puyolról és Márquezről kár beszélni (bár Márquez kérdéses eltudja e kapni a fonalat), s Milito is csak közelebb van egy évvel a gyógyuláshozAhogy Barca99 is mondta, egyelőre nem értem Muniesa miért nincs ott, nyilván bevetésre kész, s Pep is tudja ezt, de hasznosabbnak érzeném az ő szempontjából, ha már ebben a korban több tapasztalatot is szerezne.
A védekező középpályás posztra több játékos is bevethető, ellenben sem Sergi, sem Márquez nem tud igazán hasznosan játszani előreébb, s még Touré is abban a helyzetben van jelen pillanatban, hogy megfelő képességei vannak, ez tény, de én két mérkőzéstől többre nem emlékszem, amikor huzamosabb ideig felhagyott volna eredeti posztjával, s Xavi magasságában játszott volna, ezzel együtt a védekezéssel Sergi, vagy bárki más törődőtt volna középen. Ezt nagyon szeretném, ha a szezon elején Guardiola kipróbálná, begyakoroltathatná. Létfontosságúnak, egyfajta prevenciónak és taktikailag rendkívül hasznosnak tartanám.
Xaviről korábban már elmondtam, nem egy csikó, s nem is robot. Én is legszívesebben csak szuperlatívuszokban áradoznék róla, de a valóságnak van egy árnyaltabb oldala is. A szezonban várható 50-60 mérkőzést végigrobotolni képes, talán még a sérülések is elkerülik, azonban az jól látható, hogy mekkora érvágás, ha egyrészt rossz formában van (ami szerintem szellemi fáradtság az ő részéről leginkább), másrészt ha fizikailag is pihenőre szorul. Ez esetekben abszolút nincs cseréje. Ez számomra aggodalomra ad okot, hiszen ahogy mondtam, akármekkora világklasszis, s akármilyen munkabírású is, nem lehet elvárni, hogy szinte megállás nélkül robotoljon ugyanazon a szinten egész szezonban. Természetesen ott van Keita és talán Dos Santos is (egyelőre Thiagót nem venném ide). Jonathan nem tudom mire lenne képes , míg Keita az a játékos, aki papíron bármelyik poszton bevethető a pálya közepén, míg gyakorlatban egyik sem az igazi, sehol sem tud kimagaslót nyújtani. Ezt korábban már kifejtettem, ellenben mindenképp hasznos, hogy itt van, csupán az ő játéka egyik poszton, s főleg nem szervezőként nem elég, amennyiben több mérkőzésen is kezdőként lenne szükség rá.
Iniesta számára is bonyolult a helyzet, mert őt is lehetetlen pótolni. Keita pedig próbálja, de vannak határai, míg jó lenne, ha a bal oldalon is tudna lehetőséget kapni, így azonban ezt be kell áldoznia. Égető szükség van rá, pótolni senki sem képes, míg érzésem szerint tavaly túl is hajszolta magát.
A támadósor jónak tűnik, Pedro és Bojan jelen pillanatban kitűnő úton járnak, most még előrébb is, mint Henry, vagy Zlatan, ellenben tartok tőle, hogy játéklehetőség nélkül csereként nem tudnak annyit hozzátenni, frusztráltak, görcsösek lesznek.
Eddig ez a benyomásom. Ki akartam térni bizonyos szempontból a Klub VB-re, illetve az ANK-ra is, de az még túlságosan távoli jövő.
Azt tartom, hogy akár Xavi, akár Iniesta kiesése, vagy csupán fáradtsága sok-sok pontba, győzelmekbe fog kerülni. A középpálya így jól néz ki, azonban a valóságban, főleg ilyen erőltetett menet esetén, amikor is lesz, hogy egy hónapon belül 10 mérkőzésen kellene bizonyítani, ellenben pihenő semmi, nos úgy már kevésnek tűnik.
A téli átigazolási szezonban bízni pedig...
Középpályás mindenképp olyan kellene, aki pályára léphet majd a BL-ben, mellesleg Keitától hasznosabb lenne. Ezt télen, rövid idő alatt, olcsón... Kizártnak tartom.
Ilyen Faubert-féle töltelékek pedig végképp nem jelentenének megoldást, ahogy bizalomra sem adhatnak okot a téli átigazolási szezont illetően. Persze van ellenpélda (Arshavin), ilyet azonban nem várhatunk.
Összefoglalva: a keretet elég erősnek érzem most, nagyszerű dolog, hogy házon belül is sikerült jelentős erősítést végrehajtani, ellenben ez az átigazolási szezon rossz benyomást keltett bennem: kapkodás, pénzszórás, s végül a tartaléksor gyengülése, vagy ha az nem is, de előrelépés semmiképp, miközben ezt vártam. Ettől többet is képesek lettek volna felmutatni Txikiék, sajnos így sikerült. Azért az sosem jó, ha ennyire kell "reménykedni" és imádkozni abban és azért, hogy a középpályán nehogy történjen valami.
Valóban igazad van, de azért soknak tartom ezeknek a sérüléseknek a mennyiségét.menczel írta: Nem értek egyet. Az izomszakadás és hasonló sérülés, túlterhelés és/vagy rossz edzésmódszer eredménye. Nem zárom ki teljesen az orvosi stáb felelősségét mert valami táplálékkiegészítőt vagy speciális gyakorlatokat javasolhatnának. De az edzéseket nem ők vezetik szóval inkább az edzők felelőssége. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a fizikai behatástól, mivel ez egy kontaktsport valamilyen szinten, ez pedig kivédhetetlen. Összességében szerintem ennyi sérülés benne van a pakliban. Ha valamit a szemükre vetek az a Gaby Milito féle ügy.
Nos, egyik részével egyetértek. Elkezdődik a szezon, szép lassacskán remélhetőleg mindenki formába lendül és az első fordulókban még reményeim szerint lesz rotáció is. Ellenben Pep számára egyébként sem jó a túl hosszú tartaléksor, a cserékkel még nem nagyon tud, vagy akar bánni. Abban valóban csak reménykedhetünk, hogy semmiféle komoly sérüléshullám nem sújt majd, mert egyedül a védelem az, ami megfelelőnek tűnik arra az esetre, ha egy-két játékos egyszerre kényszerülne a pálya mellé. Én azért egy ilyen professzionális klubnál nem bíznám a szerencsére az új idényt ilyen előző szezont követően. Ha nem is a komplett új idényt, de itt egy-két hónapos sérülések a középpályán és még az ANK már legalább az idény egyharmada, ami testvérek közt is serlegek könnyed címvédése helyett nagy pofáraesés lehet. Persze eszem ágában sincs prejudikálni, s rosszat kívánni.barca99 írta:Igazából én sem félek attól, hogy karcsú lenne a középpálya. Tavaly is az volt. Aztán vagy szerencsénk lesz a sérülésekkel, vagy nem. Tavaly ott volt még cserének Guddy és Hleb, de akármelyik állt be, szinte csak sűrűbben voltunk, nem többen. Thiago és Jonathan lehet, hogy fiatal, tapasztalatlan, fizikailag még gyenge, viszont tudják, mit kell ebben a a rendszerben játszani, és technikailag is sokkal képzettebbek, mint az "elődök". Hosszútávon úgy sincsen senki, aki pótolni tudná a kulcsembereket.
Azt viszont kevésbé értem, hogy Muniésa és Fontas miért jön számításba. Eleve védőknél nagyobb a nyomás, másrészt elég jól állunk belőlük. Elég nagy sérüléshullámnak kellene ahhoz történnie, hogy hozzájuk kelljen nyúlni.
Nem értek egyet. Az izomszakadás és hasonló sérülés, túlterhelés és/vagy rossz edzésmódszer eredménye. Nem zárom ki teljesen az orvosi stáb felelősségét mert valami táplálékkiegészítőt vagy speciális gyakorlatokat javasolhatnának. De az edzéseket nem ők vezetik szóval inkább az edzők felelőssége. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a fizikai behatástól, mivel ez egy kontaktsport valamilyen szinten, ez pedig kivédhetetlen. Összességében szerintem ennyi sérülés benne van a pakliban. Ha valamit a szemükre vetek az a Gaby Milito féle ügy.Hunfranco írta:barca99 írta:matyi25 írta:
Hát a Barca orvosi stábjáról igazán jókat nem tudok mondani, 2 évvel ezeleőtt nagyon sok játékosnak lett izomszakadása meccs vagy edzés közben. Tavaly szerencsére elkerülték a kulcsjátékosokat a sérülések, de így is akadt bőven olyan játékos akinek részleges izomszakadása volt (nem 1x). Ha egy csapatba ennyi sérülés van, azt bizonyára az orvosi stábnak "köszönhetik" a játékosok.
én úgytudom hogy amikor Pep feljött a nagyokhoz akkor az orvosi stábot is teljesen átalakította. deh lehet hogy tévedek de sztem minőségi az orvosi stábunk és tavaj azért nem volt olyansok sérültünkmatyi25 írta: Hát a Barca orvosi stábjáról igazán jókat nem tudok mondani, 2 évvel ezeleőtt nagyon sok játékosnak lett izomszakadása meccs vagy edzés közben. Tavaly szerencsére elkerülték a kulcsjátékosokat a sérülések, de így is akadt bőven olyan játékos akinek részleges izomszakadása volt (nem 1x). Ha egy csapatba ennyi sérülés van, azt bizonyára az orvosi stábnak "köszönhetik" a játékosok.
Hát a Barca orvosi stábjáról igazán jókat nem tudok mondani, 2 évvel ezeleőtt nagyon sok játékosnak lett izomszakadása meccs vagy edzés közben. Tavaly szerencsére elkerülték a kulcsjátékosokat a sérülések, de így is akadt bőven olyan játékos akinek részleges izomszakadása volt (nem 1x). Ha egy csapatba ennyi sérülés van, azt bizonyára az orvosi stábnak "köszönhetik" a játékosok.barca99 írta:Aki érti miről van szó, az világosítson már fel. Ha jól emlékszem, Maxwellnél volt pont ugyanez, hogy egy régi Ajaxos sérülése miatt speciális edzéseken vett részt, amikor idejött. Az előző klubjukban játszottak, ott nem volt baj a sérülésekkel, itt meg egyből erősítik az izomzatot, a régi sérülések miatt. Ennyivel profibb lenne az orvosi stáb? Vagy túzott / felesleges elővigyázatosság?matyi25 írta:Chygri átment az orvosi teszteken. Semmi problémát nem találtak nála. Csupán egy pár preventív edzést írtak fel neki, ugyanis többször sérült volt a bal lábán az egyenes combizom . (rectus femoris) Ezt megelőzendő opár gyakorlatot fog elvégezni.
Aki érti miről van szó, az világosítson már fel. Ha jól emlékszem, Maxwellnél volt pont ugyanez, hogy egy régi Ajaxos sérülése miatt speciális edzéseken vett részt, amikor idejött. Az előző klubjukban játszottak, ott nem volt baj a sérülésekkel, itt meg egyből erősítik az izomzatot, a régi sérülések miatt. Ennyivel profibb lenne az orvosi stáb? Vagy túzott / felesleges elővigyázatosság?matyi25 írta:Chygri átment az orvosi teszteken. Semmi problémát nem találtak nála. Csupán egy pár preventív edzést írtak fel neki, ugyanis többször sérült volt a bal lábán az egyenes combizom . (rectus femoris) Ezt megelőzendő opár gyakorlatot fog elvégezni.