Barca Igazolások 2009-2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Örülnél-e Robinho esetleges leigazolásának?

Igen, már a télen meg kéne szerezni
235
47%
Igen, de ráér nyárig
69
14%
Nem, elég mély a keret így is
39
8%
Nem, van nála jobb játékos is a piacon
159
32%

Szavazatok száma: 502
miihii
KHAL

2009.09.04. 23:04:58

szajko írta:
Egyébként afrika kupa mikor is lesz?
JAnuár 10-31.
Ha jól tudom...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
szajko
Director del Fútbol

2009.09.04. 22:59:35

Szerintem venni kellett volna még 1 középpályást, de ez az én véleményem.
Mascherano-nak örültem volna tökéletesen, vagy még Moutinhonak is.

De, ha ügyvesszük, akkor a vkp megvan oldva, mert Marquez ott is tökéletesen játszik. Szerintem csiga is ezért lett véve.

Egyébként afrika kupa mikor is lesz?
Rinku
Director del Fútbol

2009.09.04. 22:53:35

Kell 2 középpályás és egy Larsson-féle veterán csibész! :) Ha megoldjuk januárban ezt a 3-as játékos gondot, TRIPLÁZÁS!!! ---> round 2 :P :)
Bestbarca
Entrenador del Barça

2009.09.04. 22:28:50

Stelios írta:Gyakorlatilag elment Gudjohnsen, Hleb, Jorquera, Xavi Torres, Corcoles, Victor Sanchez és Eto'o úgy, hogy egy fillért nem kaptunk értük.

Helyettük jött Ibrahimovic, Maxwell és Csiga sac/kb. 85 millió euróért. Grat.
Erre reagálva most összegezném is az átigazolási szezonunkat!

Én szerintem nem jártunk rosszúl ezzel az átigazolási szezonnal. Ugyanis, akik elmentek, azok közül csak Eto'o-t sajnálom egy kicsit, mivel mindíg is szerettem! De csak egy kicsit, és nem akárki jött a hélyére, mégha ez még most nem is látszik, - majd belejön Ibra, reméljük! Maxwell lehet a nyár igazolása, nagyon jól mozgott már most is, és potom pénzért vettük! Csiga kérdéses, nagyon jó volt a Shaktarban, de majd meglátjuk mire megy itt! Ibra bele fog jönni szerintem, és akkor sokat erősödünk majd! Az hogy mennyibe került lerágott csont, annyi amennyi, egy kis madridi mentalitással elemezve, nem hinném hogy anyagilag rosszúl jövünk ki a leigazolásából. Csiga árát majd eldönti az, hogy mennyire lesz jó, remélem megérte!

Gudjohnsen, Hleb, Jorquera, Xavi Torres, Corcoles, Victor Sanchez -ről annyit, hogy valaki csak kölcsönbe ment, és hogy egyik sem fog hiányozni! A mostani fiatalok simán jobbak, mint ők, ennyi! Pedro az idei év Busquets-e már látszik!

A keretünk tehát:
José Manuel Pinto
Victor Valdes

Daniel Alves
Gerard Piqué
Rafael Márquez
Carles Puyol
Gabriel Milito(reméljük)
Maxwell
Dmytro Chygrynskiy
Éric Abidal

Xavier Hernandez
Andrés Iniesta
Seydou Keita
Sergio Busquets
Touré Yaya

Jeffren
Pedro
Zlatan Ibrahimovic
Lionel Messi
Bojan
Thierry Henry

Szeritnem semmit sem gyengültünk, sőt Pique jobb, Busquets jobb, Bojan jobb, Pedro itt van, Jeffren még meglátjuk de a lehetőség ott van! Akik mentek, azok meg semmit nem tettek hozzá a játékunkhoz(persze kivétel Eto'o), szóval csak tessék! Azért ha ez a csapat újra olyan egységként fog működni, mint tavaly akkor megint mindenki mehet a...

Visca el Barca
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Zlatan Boy
Barça B

2009.09.04. 10:52:12

http://fcbtransfers.blogspot.com/2009/0 ... binho.html
Úgynézki hogy Robinhó megszerzésére,már januárban nagy esély van. 8) Remélem a mostani nyári kudarc után,végre lesz egy normális balszélső támadónk. :lol:
Kép
Ferry Corsten:Fontos, hogy igazán higyj abban, amit csinálsz és ne arra törekedj mindenáron, hogy trendi legyél. A lényeg, hogy próbálj egyedi lenni és figyelj oda arra, hogy ne koppints másokat.
Xavinho
Capitá del Barça

2009.08.31. 18:43:27

Stelios írta:Gyakorlatilag elment Gudjohnsen, Hleb, Jorquera, Xavi Torres, Corcoles, Victor Sanchez és Eto'o úgy, hogy egy fillért nem kaptunk értük.

Cácerest kihagytad meg Sylvinho-t is.
don gamper
Capitá del Barça

2009.08.31. 18:35:49

Neked is Grat!mert ha figyelmesen olvasgatnál akkor eljutott volna hozzád
Txikinek azon nyilatkozata melyszerint a Barcelona alapvetően
egy vásárlo klub a piacon és nem pedig az oriási játékos eladásokrol
híres.Illetve ha pénzt nem is kapnak az említett játékosokért de a fizetésük
sem terheli a klub büdzséjét ezentul.
Még egy gondolat:nekünk az utánpotlás bázisunk óriási és híres.
A jelenlegi keretben kb.11 játékosért szinte egy fillért sem kellett áldozni
és az adott játékosok eszmei értéke sztem(!!)a milliárd euro körül mozog.
Ugyhogy szerintem is GRAT a klubvezetésnek!!!! :wink:
A Cél: A Triplázás Duplázása!!!
Stelios
Jugador del Barça

2009.08.31. 18:22:18

Gyakorlatilag elment Gudjohnsen, Hleb, Jorquera, Xavi Torres, Corcoles, Victor Sanchez és Eto'o úgy, hogy egy fillért nem kaptunk értük.

merx
Capitá del Barça

2009.08.31. 18:13:35

gondolom már megbeszéltétek, de csak leírom: gudjohnsen elmegy és nem jön helyette kpra senki? :shock: szívás :? :?
Kép
Gurney Halleck
Barça C

2009.08.31. 18:09:17

Meglepődnék, ha érkezne az igazolási időszakból hátralévő időben még játékos (és egyébként is, most van időm), ezért leírom azt, ami a fejemben motoszkál.

A tavalyi évben szerencsére elkerülték a csapatot a sérüléshullámok.Ezt én annak is betudom, hogy - tudomásom szerint - Pep valóban átalakította az orvosi stábot is.Remélem,az orvosi stáb munkatársai az idei bajnokságban ismét hozzáteszik a saját munkájukat a csapat eredményességéhez.

Bízom Pep meglátásaiban, sokszor érzelmi alapon nyugvónak tűnő döntéseiben.Mikor a kérésére a csapathoz került Caceres és Hleb, az általuk korábban mutatott játék elegendő garancia volt a leigazolásukhoz.Aztán nem váltak be, azonban Pep nem mondott le róluk, a kölcsönben töltött időszakban mutatott játék alapján visszakerülhetnek ismét Barcelonába.Megint csak remélni tudom azt, hogy Guardiola a velük kapcsolatban szerzett tapasztalaira támaszkodva kardoskodott Csiga leigazolása mellett.
Amire számítok ebben a bajnoki-kupa-BL sorozatban az az, hogy Xavi őrzésére nagyobb hangsúlyt fektetnek az ellenfelek, ezzel próbálva megölni a rövidpasszos focit.A Chelsea elleni meccsek felvételeit számos edző nézhette rojtosra, hogy a Barca játéka elleni ellenszert kitalálják.Gondolom, emiatt is kellett Ibrahimovics Pep-nek, egy variációs lehetőség az ő szerepeltetése a csapat játékában, ha a középppályát kikapcsolja az ellenfél.Ugyanakkor megoldás lehetne az is, hogy Touré nagyobb szerepet vállal az előre játékban, és Keita vagy Busquets lép a helyébe.

Meg azt is gondolom, hogy sem Pep-nek, sem Txiki-nek nem okozott volna gondot 250 millió euró elköltése a játékoskeret megerősítésére.De ennyi pénzt a Barcelona nem akart áldozni az igazolásokra.Ezért így sikerült, ennyi sikerült a vágyak megvalósításából.Azt rendkívül egszséges dolognak tartom, hogy Guardiola jelöli ki azokat a játékosokat, akikkel dolgozni akar, és az erre hivatott szakemberek előtermetik a pénzt, és ha megvan az anyagi fedezet, mások felveszik a játékosokkal a kapcsolatot.Rém kellemetlen szerep egy edzőnek az, amikor nem ő, hanem mondjuk az elnök dönti el, hogy milyen játékosok kellenek a csapatba, de a bőrét ő viszi vásárra a szereplés miatt, a taktikát elsősorban nem ő, hanem az igazolt játékosok minősége-képességei alakítják ki.

Keirrison leigazolásának oka számomra jelenleg még rejtély.Középcsatárral azért szerencsére el van a csapapt látva, ld: Ibrahimovics, Krkics, Henry.Talán a jövőben lenne Bojan váltótársa?!

Ja, mára győzelemt lenne jó ünnepelni, Ibrahimovics gólokkal, Xavi-gálával.
Talma
Jugador d'estrella

2009.08.31. 15:23:08

sjd
Llegenda del Barça

2009.08.31. 15:22:56

nagyatyesz írta:Sokan örülnek, hogy Gudi és Hleb elment! Tény, hogy egyikük sem tudott sokat hozzátenni a csapat játékához, de az is igaz, hogy nem is kaotak sok bizonyítási lehetőséget!
ezzel egyetértek, a szezon elején, amikor tényleg játszottak is, még láthattunk Gudi gólokat, Hleb gólpasszokat.
Bár azt is hozzá kell tenni, hogy az ifik motiváltabbak lesznek és jobban fognak illeszkedni a játékunkba
Fernando
Llegenda del Barça

2009.08.31. 15:22:00

Valami új információ Csigrinszkijről? Azt tudom, hogy átesett az orvosi vizsgálatokon, de mikor lesz a tényleges bemutatása?

Esetleg valaki azt is megtudná mondani, hogy mikor lesz a csapat teljes értékű tagja? (azaz mikor játszhat először? gondolom nem ma... hétvégén?)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2009.08.31. 14:46:26

Kezdődik végre számunkra is a bajnokság! :)
A védelmet sikerült kellőképpen megerősíteni! Bár Csiga nem tudom mire lesz képes, de remélem Pepnek sikerül betanítani neki a Barca stílust, és nyugodt szívvel be meri majd tenni a csapatba, nem vészmegoldásokat választ, mint tavaly a BL döntőn (Touré Caseres helyett)! Maxwell jó és olcsó igazolás, kiélezi a küzdelmet a csapatba kerülésért Abidallal, és ezzel csak jobb játékra ösztönzik egymást és magukat.
Sokan örülnek, hogy Gudi és Hleb elment! Tény, hogy egyikük sem tudott sokat hozzátenni a csapat játékához, de az is igaz, hogy nem is kaotak sok bizonyítási lehetőséget! Hlebet jó játékosnak tartom, és szívem szerint én adtam volna neki még egy évet, hátha jobban ment volna neki! Henrynek is kellett 1 év mire belejött! Így viszont, hogy a helyükre nem jött senki, kicsit szűkös a középpálya, pláne, hogy Ini bal szélsőt is fog játszani Henry helyén! Remélem a fiatalok jól teljesítenek majd, de Isten óvjon minket a sérülésektől!
A csatárposzt nevek alapján kiváló, ha Ibra beilleszkedik, akkor nem lesz gond! Félek itt is attól, hogy kiesik valaki, mert a cseréink itt elég rutintalanok, és igen szerény a variációs lehetőségünk!

Összességében a miénk a legobb kezdőcsapat, a padunkra ráfért volna egy kis bővítés! Reméljük a sérülések elkerülnek minket!
A lényeg, hogy Hajrá Barca!
krokodil22
Jugador del Barça

2009.08.31. 14:04:40

torrestoni írta:
barca99 írta:Igazából én sem félek attól, hogy karcsú lenne a középpálya. Tavaly is az volt. Aztán vagy szerencsénk lesz a sérülésekkel, vagy nem. Tavaly ott volt még cserének Guddy és Hleb, de akármelyik állt be, szinte csak sűrűbben voltunk, nem többen. Thiago és Jonathan lehet, hogy fiatal, tapasztalatlan, fizikailag még gyenge, viszont tudják, mit kell ebben a a rendszerben játszani, és technikailag is sokkal képzettebbek, mint az "elődök". Hosszútávon úgy sincsen senki, aki pótolni tudná a kulcsembereket.

Azt viszont kevésbé értem, hogy Muniésa és Fontas miért jön számításba. Eleve védőknél nagyobb a nyomás, másrészt elég jól állunk belőlük. Elég nagy sérüléshullámnak kellene ahhoz történnie, hogy hozzájuk kelljen nyúlni.
Nos, egyik részével egyetértek. Elkezdődik a szezon, szép lassacskán remélhetőleg mindenki formába lendül és az első fordulókban még reményeim szerint lesz rotáció is. Ellenben Pep számára egyébként sem jó a túl hosszú tartaléksor, a cserékkel még nem nagyon tud, vagy akar bánni. Abban valóban csak reménykedhetünk, hogy semmiféle komoly sérüléshullám nem sújt majd, mert egyedül a védelem az, ami megfelelőnek tűnik arra az esetre, ha egy-két játékos egyszerre kényszerülne a pálya mellé. Én azért egy ilyen professzionális klubnál nem bíznám a szerencsére az új idényt ilyen előző szezont követően. Ha nem is a komplett új idényt, de itt egy-két hónapos sérülések a középpályán és még az ANK már legalább az idény egyharmada, ami testvérek közt is serlegek könnyed címvédése helyett nagy pofáraesés lehet. Persze eszem ágában sincs prejudikálni, s rosszat kívánni.

A védelem a tavalyitól még jobbnak tűnik, Alves mára már végképp parádésan játszik össze Messivel, Maxwell óriási előrelépés, míg Henrique eddig sem volt, Cacerestől Csihrinszkij remélhetőleg többet tud nyújtani, ha kell, Piqué előrébb tart, ez vitathatatlan, Puyolról és Márquezről kár beszélni (bár Márquez kérdéses eltudja e kapni a fonalat), s Milito is csak közelebb van egy évvel a gyógyuláshoz :D Ahogy Barca99 is mondta, egyelőre nem értem Muniesa miért nincs ott, nyilván bevetésre kész, s Pep is tudja ezt, de hasznosabbnak érzeném az ő szempontjából, ha már ebben a korban több tapasztalatot is szerezne.

A védekező középpályás posztra több játékos is bevethető, ellenben sem Sergi, sem Márquez nem tud igazán hasznosan játszani előreébb, s még Touré is abban a helyzetben van jelen pillanatban, hogy megfelő képességei vannak, ez tény, de én két mérkőzéstől többre nem emlékszem, amikor huzamosabb ideig felhagyott volna eredeti posztjával, s Xavi magasságában játszott volna, ezzel együtt a védekezéssel Sergi, vagy bárki más törődőtt volna középen. Ezt nagyon szeretném, ha a szezon elején Guardiola kipróbálná, begyakoroltathatná. Létfontosságúnak, egyfajta prevenciónak és taktikailag rendkívül hasznosnak tartanám.

Xaviről korábban már elmondtam, nem egy csikó, s nem is robot. Én is legszívesebben csak szuperlatívuszokban áradoznék róla, de a valóságnak van egy árnyaltabb oldala is. A szezonban várható 50-60 mérkőzést végigrobotolni képes, talán még a sérülések is elkerülik, azonban az jól látható, hogy mekkora érvágás, ha egyrészt rossz formában van (ami szerintem szellemi fáradtság az ő részéről leginkább), másrészt ha fizikailag is pihenőre szorul. Ez esetekben abszolút nincs cseréje. Ez számomra aggodalomra ad okot, hiszen ahogy mondtam, akármekkora világklasszis, s akármilyen munkabírású is, nem lehet elvárni, hogy szinte megállás nélkül robotoljon ugyanazon a szinten egész szezonban. Természetesen ott van Keita és talán Dos Santos is (egyelőre Thiagót nem venném ide). Jonathan nem tudom mire lenne képes , míg Keita az a játékos, aki papíron bármelyik poszton bevethető a pálya közepén, míg gyakorlatban egyik sem az igazi, sehol sem tud kimagaslót nyújtani. Ezt korábban már kifejtettem, ellenben mindenképp hasznos, hogy itt van, csupán az ő játéka egyik poszton, s főleg nem szervezőként nem elég, amennyiben több mérkőzésen is kezdőként lenne szükség rá.
Iniesta számára is bonyolult a helyzet, mert őt is lehetetlen pótolni. Keita pedig próbálja, de vannak határai, míg jó lenne, ha a bal oldalon is tudna lehetőséget kapni, így azonban ezt be kell áldoznia. Égető szükség van rá, pótolni senki sem képes, míg érzésem szerint tavaly túl is hajszolta magát.

A támadósor jónak tűnik, Pedro és Bojan jelen pillanatban kitűnő úton járnak, most még előrébb is, mint Henry, vagy Zlatan, ellenben tartok tőle, hogy játéklehetőség nélkül csereként nem tudnak annyit hozzátenni, frusztráltak, görcsösek lesznek.

Eddig ez a benyomásom. Ki akartam térni bizonyos szempontból a Klub VB-re, illetve az ANK-ra is, de az még túlságosan távoli jövő.

Azt tartom, hogy akár Xavi, akár Iniesta kiesése, vagy csupán fáradtsága sok-sok pontba, győzelmekbe fog kerülni. A középpálya így jól néz ki, azonban a valóságban, főleg ilyen erőltetett menet esetén, amikor is lesz, hogy egy hónapon belül 10 mérkőzésen kellene bizonyítani, ellenben pihenő semmi, nos úgy már kevésnek tűnik.

A téli átigazolási szezonban bízni pedig...
Középpályás mindenképp olyan kellene, aki pályára léphet majd a BL-ben, mellesleg Keitától hasznosabb lenne. Ezt télen, rövid idő alatt, olcsón... Kizártnak tartom.
Ilyen Faubert-féle töltelékek pedig végképp nem jelentenének megoldást, ahogy bizalomra sem adhatnak okot a téli átigazolási szezont illetően. Persze van ellenpélda (Arshavin), ilyet azonban nem várhatunk.

Összefoglalva: a keretet elég erősnek érzem most, nagyszerű dolog, hogy házon belül is sikerült jelentős erősítést végrehajtani, ellenben ez az átigazolási szezon rossz benyomást keltett bennem: kapkodás, pénzszórás, s végül a tartaléksor gyengülése, vagy ha az nem is, de előrelépés semmiképp, miközben ezt vártam. Ettől többet is képesek lettek volna felmutatni Txikiék, sajnos így sikerült. Azért az sosem jó, ha ennyire kell "reménykedni" és imádkozni abban és azért, hogy a középpályán nehogy történjen valami.
Azt gondolom, hogy Xavinak tényleg nincs cseréje, emiatt én is aggódom. Hihetetlen, milyen munkabírása van neki is. Iniesta meg pótolható. Volt pár meccs, amit nélküle hozott a Barca. Biztos vagyok benne, hogy pár fiatal be fog állni, aminek nem örülök, de elfogadom.

Remélem, nem lesznek sérülések. Örülnék, ha a srácok megúsznák.
Hunfranco
Barça B

2009.08.31. 13:49:19

menczel írta: Nem értek egyet. Az izomszakadás és hasonló sérülés, túlterhelés és/vagy rossz edzésmódszer eredménye. Nem zárom ki teljesen az orvosi stáb felelősségét mert valami táplálékkiegészítőt vagy speciális gyakorlatokat javasolhatnának. De az edzéseket nem ők vezetik szóval inkább az edzők felelőssége. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a fizikai behatástól, mivel ez egy kontaktsport valamilyen szinten, ez pedig kivédhetetlen. Összességében szerintem ennyi sérülés benne van a pakliban. Ha valamit a szemükre vetek az a Gaby Milito féle ügy.
Valóban igazad van, de azért soknak tartom ezeknek a sérüléseknek a mennyiségét.
Ami Milito-val van, az kabaré...
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.08.31. 13:41:01

barca99 írta:Igazából én sem félek attól, hogy karcsú lenne a középpálya. Tavaly is az volt. Aztán vagy szerencsénk lesz a sérülésekkel, vagy nem. Tavaly ott volt még cserének Guddy és Hleb, de akármelyik állt be, szinte csak sűrűbben voltunk, nem többen. Thiago és Jonathan lehet, hogy fiatal, tapasztalatlan, fizikailag még gyenge, viszont tudják, mit kell ebben a a rendszerben játszani, és technikailag is sokkal képzettebbek, mint az "elődök". Hosszútávon úgy sincsen senki, aki pótolni tudná a kulcsembereket.

Azt viszont kevésbé értem, hogy Muniésa és Fontas miért jön számításba. Eleve védőknél nagyobb a nyomás, másrészt elég jól állunk belőlük. Elég nagy sérüléshullámnak kellene ahhoz történnie, hogy hozzájuk kelljen nyúlni.
Nos, egyik részével egyetértek. Elkezdődik a szezon, szép lassacskán remélhetőleg mindenki formába lendül és az első fordulókban még reményeim szerint lesz rotáció is. Ellenben Pep számára egyébként sem jó a túl hosszú tartaléksor, a cserékkel még nem nagyon tud, vagy akar bánni. Abban valóban csak reménykedhetünk, hogy semmiféle komoly sérüléshullám nem sújt majd, mert egyedül a védelem az, ami megfelelőnek tűnik arra az esetre, ha egy-két játékos egyszerre kényszerülne a pálya mellé. Én azért egy ilyen professzionális klubnál nem bíznám a szerencsére az új idényt ilyen előző szezont követően. Ha nem is a komplett új idényt, de itt egy-két hónapos sérülések a középpályán és még az ANK már legalább az idény egyharmada, ami testvérek közt is serlegek könnyed címvédése helyett nagy pofáraesés lehet. Persze eszem ágában sincs prejudikálni, s rosszat kívánni.

A védelem a tavalyitól még jobbnak tűnik, Alves mára már végképp parádésan játszik össze Messivel, Maxwell óriási előrelépés, míg Henrique eddig sem volt, Cacerestől Csihrinszkij remélhetőleg többet tud nyújtani, ha kell, Piqué előrébb tart, ez vitathatatlan, Puyolról és Márquezről kár beszélni (bár Márquez kérdéses eltudja e kapni a fonalat), s Milito is csak közelebb van egy évvel a gyógyuláshoz :D Ahogy Barca99 is mondta, egyelőre nem értem Muniesa miért nincs ott, nyilván bevetésre kész, s Pep is tudja ezt, de hasznosabbnak érzeném az ő szempontjából, ha már ebben a korban több tapasztalatot is szerezne.

A védekező középpályás posztra több játékos is bevethető, ellenben sem Sergi, sem Márquez nem tud igazán hasznosan játszani előreébb, s még Touré is abban a helyzetben van jelen pillanatban, hogy megfelő képességei vannak, ez tény, de én két mérkőzéstől többre nem emlékszem, amikor huzamosabb ideig felhagyott volna eredeti posztjával, s Xavi magasságában játszott volna, ezzel együtt a védekezéssel Sergi, vagy bárki más törődőtt volna középen. Ezt nagyon szeretném, ha a szezon elején Guardiola kipróbálná, begyakoroltathatná. Létfontosságúnak, egyfajta prevenciónak és taktikailag rendkívül hasznosnak tartanám.

Xaviről korábban már elmondtam, nem egy csikó, s nem is robot. Én is legszívesebben csak szuperlatívuszokban áradoznék róla, de a valóságnak van egy árnyaltabb oldala is. A szezonban várható 50-60 mérkőzést végigrobotolni képes, talán még a sérülések is elkerülik, azonban az jól látható, hogy mekkora érvágás, ha egyrészt rossz formában van (ami szerintem szellemi fáradtság az ő részéről leginkább), másrészt ha fizikailag is pihenőre szorul. Ez esetekben abszolút nincs cseréje. Ez számomra aggodalomra ad okot, hiszen ahogy mondtam, akármekkora világklasszis, s akármilyen munkabírású is, nem lehet elvárni, hogy szinte megállás nélkül robotoljon ugyanazon a szinten egész szezonban. Természetesen ott van Keita és talán Dos Santos is (egyelőre Thiagót nem venném ide). Jonathan nem tudom mire lenne képes , míg Keita az a játékos, aki papíron bármelyik poszton bevethető a pálya közepén, míg gyakorlatban egyik sem az igazi, sehol sem tud kimagaslót nyújtani. Ezt korábban már kifejtettem, ellenben mindenképp hasznos, hogy itt van, csupán az ő játéka egyik poszton, s főleg nem szervezőként nem elég, amennyiben több mérkőzésen is kezdőként lenne szükség rá.
Iniesta számára is bonyolult a helyzet, mert őt is lehetetlen pótolni. Keita pedig próbálja, de vannak határai, míg jó lenne, ha a bal oldalon is tudna lehetőséget kapni, így azonban ezt be kell áldoznia. Égető szükség van rá, pótolni senki sem képes, míg érzésem szerint tavaly túl is hajszolta magát.

A támadósor jónak tűnik, Pedro és Bojan jelen pillanatban kitűnő úton járnak, most még előrébb is, mint Henry, vagy Zlatan, ellenben tartok tőle, hogy játéklehetőség nélkül csereként nem tudnak annyit hozzátenni, frusztráltak, görcsösek lesznek.

Eddig ez a benyomásom. Ki akartam térni bizonyos szempontból a Klub VB-re, illetve az ANK-ra is, de az még túlságosan távoli jövő.

Azt tartom, hogy akár Xavi, akár Iniesta kiesése, vagy csupán fáradtsága sok-sok pontba, győzelmekbe fog kerülni. A középpálya így jól néz ki, azonban a valóságban, főleg ilyen erőltetett menet esetén, amikor is lesz, hogy egy hónapon belül 10 mérkőzésen kellene bizonyítani, ellenben pihenő semmi, nos úgy már kevésnek tűnik.

A téli átigazolási szezonban bízni pedig...
Középpályás mindenképp olyan kellene, aki pályára léphet majd a BL-ben, mellesleg Keitától hasznosabb lenne. Ezt télen, rövid idő alatt, olcsón... Kizártnak tartom.
Ilyen Faubert-féle töltelékek pedig végképp nem jelentenének megoldást, ahogy bizalomra sem adhatnak okot a téli átigazolási szezont illetően. Persze van ellenpélda (Arshavin), ilyet azonban nem várhatunk.

Összefoglalva: a keretet elég erősnek érzem most, nagyszerű dolog, hogy házon belül is sikerült jelentős erősítést végrehajtani, ellenben ez az átigazolási szezon rossz benyomást keltett bennem: kapkodás, pénzszórás, s végül a tartaléksor gyengülése, vagy ha az nem is, de előrelépés semmiképp, miközben ezt vártam. Ettől többet is képesek lettek volna felmutatni Txikiék, sajnos így sikerült. Azért az sosem jó, ha ennyire kell "reménykedni" és imádkozni abban és azért, hogy a középpályán nehogy történjen valami.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
menczel
Entrenador del Barça

2009.08.31. 13:40:44

Hunfranco írta:
barca99 írta:
matyi25 írta:

Hát a Barca orvosi stábjáról igazán jókat nem tudok mondani, 2 évvel ezeleőtt nagyon sok játékosnak lett izomszakadása meccs vagy edzés közben. Tavaly szerencsére elkerülték a kulcsjátékosokat a sérülések, de így is akadt bőven olyan játékos akinek részleges izomszakadása volt (nem 1x). Ha egy csapatba ennyi sérülés van, azt bizonyára az orvosi stábnak "köszönhetik" a játékosok.
Nem értek egyet. Az izomszakadás és hasonló sérülés, túlterhelés és/vagy rossz edzésmódszer eredménye. Nem zárom ki teljesen az orvosi stáb felelősségét mert valami táplálékkiegészítőt vagy speciális gyakorlatokat javasolhatnának. De az edzéseket nem ők vezetik szóval inkább az edzők felelőssége. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a fizikai behatástól, mivel ez egy kontaktsport valamilyen szinten, ez pedig kivédhetetlen. Összességében szerintem ennyi sérülés benne van a pakliban. Ha valamit a szemükre vetek az a Gaby Milito féle ügy.
carlos1991
Barça B
Kapcsolat:

2009.08.31. 13:31:18

matyi25 írta: Hát a Barca orvosi stábjáról igazán jókat nem tudok mondani, 2 évvel ezeleőtt nagyon sok játékosnak lett izomszakadása meccs vagy edzés közben. Tavaly szerencsére elkerülték a kulcsjátékosokat a sérülések, de így is akadt bőven olyan játékos akinek részleges izomszakadása volt (nem 1x). Ha egy csapatba ennyi sérülés van, azt bizonyára az orvosi stábnak "köszönhetik" a játékosok.
én úgytudom hogy amikor Pep feljött a nagyokhoz akkor az orvosi stábot is teljesen átalakította. deh lehet hogy tévedek de sztem minőségi az orvosi stábunk és tavaj azért nem volt olyansok sérültünk
Viva Espana és Viva Barca.....
danko94
Entrenador del Barça

2009.08.31. 13:28:05

Elvileg 13:30 kor lesz a bemutatása. Tud valaki vmilyen linket adni?
fcjoc
Entrenador del Barça

2009.08.31. 13:24:14

offos kérdés:

tibi írtad hogy 4en jönnek fel, ami azt jelenti hogy jeffren nem, pedig elvileg nem megy a santanderbe? óó de ne már. vagy ő már alapból a fentiekhez tartozik nyártól? vki aki tudja írja. simán maradhatna ha nem jön senki.. és nem jön senki eszvéesz

pe a ce.
Hunfranco
Barça B

2009.08.31. 13:20:19

barca99 írta:
matyi25 írta:Chygri átment az orvosi teszteken. Semmi problémát nem találtak nála. Csupán egy pár preventív edzést írtak fel neki, ugyanis többször sérült volt a bal lábán az egyenes combizom . (rectus femoris) Ezt megelőzendő opár gyakorlatot fog elvégezni.
Aki érti miről van szó, az világosítson már fel. Ha jól emlékszem, Maxwellnél volt pont ugyanez, hogy egy régi Ajaxos sérülése miatt speciális edzéseken vett részt, amikor idejött. Az előző klubjukban játszottak, ott nem volt baj a sérülésekkel, itt meg egyből erősítik az izomzatot, a régi sérülések miatt. Ennyivel profibb lenne az orvosi stáb? Vagy túzott / felesleges elővigyázatosság?
Hát a Barca orvosi stábjáról igazán jókat nem tudok mondani, 2 évvel ezeleőtt nagyon sok játékosnak lett izomszakadása meccs vagy edzés közben. Tavaly szerencsére elkerülték a kulcsjátékosokat a sérülések, de így is akadt bőven olyan játékos akinek részleges izomszakadása volt (nem 1x). Ha egy csapatba ennyi sérülés van, azt bizonyára az orvosi stábnak "köszönhetik" a játékosok.
alex27
Jugador del Barça

2009.08.31. 13:11:57

Végre Dmitro megérkezett. Hát sok sikert neki a csapatban!
Annak pedig végképp örülök, hogy Hleb és Gudjonsen már nincs a csapatban.
Barca - Més que un club!
barca99
Llegenda del Barça

2009.08.31. 13:09:41

matyi25 írta:Chygri átment az orvosi teszteken. Semmi problémát nem találtak nála. Csupán egy pár preventív edzést írtak fel neki, ugyanis többször sérült volt a bal lábán az egyenes combizom . (rectus femoris) Ezt megelőzendő opár gyakorlatot fog elvégezni.
Aki érti miről van szó, az világosítson már fel. Ha jól emlékszem, Maxwellnél volt pont ugyanez, hogy egy régi Ajaxos sérülése miatt speciális edzéseken vett részt, amikor idejött. Az előző klubjukban játszottak, ott nem volt baj a sérülésekkel, itt meg egyből erősítik az izomzatot, a régi sérülések miatt. Ennyivel profibb lenne az orvosi stáb? Vagy túzott / felesleges elővigyázatosság?
matyi25
Capitá del Barça

2009.08.31. 12:56:30

Chygri átment az orvosi teszteken. Semmi problémát nem találtak nála. Csupán egy pár preventív edzést írtak fel neki, ugyanis többször sérült volt a bal lábán az egyenes combizom . (rectus femoris) Ezt megelőzendő opár gyakorlatot fog elvégezni.
Kép
Visca el Barca

6 KUPA - 2008-2009 történelem
Lezárt