Zlatan Ibrahimovic

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Mikaos
Director del Fútbol

2009.09.03. 11:24:26

messi6502 írta: ...Most Zlatant kell segíteni, de a dicsőítés a semmire, az már túlzás.
Nagyrészt igazad van a hsz-edben, de ez a mondatod kilóg a sorból. Ugyanis:
Nincs elvtelen dicsőítés, ahogy írtad. Legalábbis én egy ilyen hsz-re sem emlékszem, ami Ibra ajnározásáról szólna.
Viszont elvtelen kritizálás van, amire az "Ibra-védők" felkapják a fejüket, és ezáltal alakul ki vita. De az "Ibra-védők" akkor sem dicsőítik Ibrát, csak próbálják egy hangyányi türelemre inteni a negatív kritikát sportként űző fórumozókat. Ennyi a lényege ennek a topiknak jelenleg.
Csak a szokásos: ami volt Henrynál, Alvesnél, Piquénél és Pepnél is!!! Mert ugye amikor tavaly az 1 iksz és 1 vereség után sokan elküldték volna Guardiolát a fészkesbe, ugyanez volt a helyzet. De jó, hogy a történelem végül nem őket igazolta: NAGYON NEM! Itt is ilyet várok: egy nagy "virtuális pofont" :) (akinek nem inge, ne vegye magára - de tényleg asszem túl sokan veszik magukra mégis)
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.09.03. 11:24:18

Bestbarca írta:
miihii írta:Mire lenyugodnának a kedélyek,fel kell piszkálni megint a parazsat és a végén mindenképp a kritikusokat szidni,h miért kellett ezt megint?Ők reagálnak és megy minden tovább minden nap?Csak mert ismétlem,a mai napon senki nem írt semmi támadót.
Okés ma senki nem írt semmi olyan extra támadót ez tény! Én sem védelmet írtam, csak megfogalmaztam a véleményem, ami ugyan ez lenne, egy másik csapat másik játékosáról is hasonló szituban! Ha tüzet szítottam bocsánat, nem ez volt a cél!

Ez most nem csak neked szól:
Baromira elegem van abból egyébként, hogy Ibra imádó, Ibra fan, meg tököm tudja mi vagyok, azért, mert látom a fától az erdőt! Én nem védem, csak tisztán látok! Nem írtam, hogy gólkirály lesz, nem írtam, hogy ő az Isten, max annyit, hogy a képességei meg vannak, aki meg ezt nem látja az nézzen golfot! Ha egy ladbarúgást eddig soha nem látott embertől megkérdezném, hogy mi a véleménye a szituról, ő is ezt mondaná! Könyörgöm idő kell az alkalmazkodáshoz, beilleszkedéshez, legyen szó akár iskoláról, új lakhelyről, mit tudom én új szemüvegről, vagy épp a labdarúgásról! Ez olyan alap dolog, mint hogy az alma lefelé esik! Lehet vitatni sok féle képpen, de attól még kupán vág! :wink: :D
ez szintén olyan komment, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni...
szted van itt olyan elmeroggyant, aki a képességeit kérdőjelezi meg? nem tudom, hol olvastál, olvashattál ilyet, de kíváncsi lennék rá nagyon...
szted, aki kritizálja, az a képességeit kérdőjelezi meg? a képesség jó dolog, de ha nem használja ki, nem tudja kihasználni bármilyen okból kifolyólag, akkor kb kitörölheti vele...ha csak a képességek számítanának, Ronaldinho lenne még a 10-esünk...
nem tudom hányszor kell még leírni: aki kritizálja Zlatant, az JOGOSAN kritizálja, mert nem látjuk, h mindent megtenne a csapatáért(remélem ez is változni fog!)
nem akartam előjönni Samuval, de megteszem, mert az év vége felé annyian kritizálták, és olyan stílusban(köztük te is...), h rossz volt látni. Zlatannál elnézhető, h nem szokott még hozzá a játékunkhoz, Samunál meg megbocsájthatatlan bűn volt, ha kihagyott millió ziccert idény vége fele, amikor már több mint 50 meccs volt a lábában? ismét előjön a kettős mérce...

és tudjátok, mi az érdekes: akik anno kritizálták Samut, most pont azok védik vehemensen Zlatant... (persze nem általánosítok, mert pl Ozsi nem vehemens védőügyvéd, és ő nem tartozott azok közé se, akik szinte a pokolba küldték Samut a BL-döntő előtt...)
egy kicsivel több objektivitás nem ártana...

még annyit:(azzal vádolnak minket, h magát Zlatant nem bírjuk, az előbb említettek ezszerint Samut nem bírták...jaah, akkor az nem személyes unszimpátia volt gondolom...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2009.09.03. 11:31:04-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2009.09.03. 11:13:46

Én nagyon szerettem Eto'o-t, de ő elment, már egy másik csapat játékosa. Annyit tudunk, hogy sok sikert kívánunk és ennyi. Mosta saját csapatunkkal kell foglalkozni és mivel Zlatan most a fő kérdés őt kell górcső alá venni és nem hasonlítgatni.
Abban mindenki egyetért, hogy idáig nem igazán találta a helyét a pályán, de csak a legmerészebbek gondolhatták, hogy a 3. meccsén már sziporkázni fog. Az edzéseket sem tudta 100 %-osan végig vinni, úgyhogy nem csoda, hogy még nem vette fel azt a ritmust és stílust, ami talán az összes klubcsapat közül a legnehezebb. Ez tény és nem prókátórság.
Ráadásul nagy nyomás is volt rajta, ami persze kihathat pozitív irányba is, de ellenkezőleg is. Most már meglőtte az első gólját, talán nfelszabadultabb is lesz.
Én úgy láttam, hogy az akarás megvan benne és ez sokat jelent.
Ennek ellenére tényleg pocsékul játszott, de akárki jött volna valszeg hasonló történik. Az pedig hogy a Serie A-ból csak plusz nehézség. Ez tűnhet úgy hogy védem mint egy porcelánt, de csak annyit próbáltam kihozni, hogy ne ítélgessünk ennyire. Rendben van hogy pozitívumokat és negatívumokat is hozzuk fel, de tartsuk észben, hogy ezek a negatívumok felróhatók sok dolognak. Ha már tavasz lenne és így játszana akkor megértem, de egyelőre inkább nézzük azt, hogy mik azok amikben már lehet azt látni hogy kezdi felvenni a ritmust.
Forca Barca!!!!
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.09.03. 11:08:39

lluisllach89 írta:
Cooltiszo írta:
A Messis részt úgy értettem, hogy ő sem futkározik a labda után 5 km-t, letámad, de csak addig, hogy ez ne veszélyeztesse a támadásokhoz szükséges erőnlétetét.
:arrow: Humor topic.
Tudnék valami nagyon csúnyát írni, de nem fogok. De azért kíváncsi vagyok mi az a [auto_cenzúra] nagy vicc ebben.
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.09.03. 10:59:48

Cooltiszo írta:
A Messis részt úgy értettem, hogy ő sem futkározik a labda után 5 km-t, letámad, de csak addig, hogy ez ne veszélyeztesse a támadásokhoz szükséges erőnlétetét.
:arrow: Humor topic.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.09.03. 10:30:56

Bestbarca írta:Én nem tudom, hogy lehetne megfogni ezt az értelemetlen sárral dobálózást! Én mindíg is szerettem Ibrát, ez tény. Már az Ajaxban is remek volt, későbbiekben is bizonyított. Én nem Ibra fan vagyok a játékát szeretem!!! Mint ember milyen, nem tudom, valszeg ti se, gondolom nem találkoztok vele minden nap. Hogy a sajtó meg mit hoz le róla, az alapján nagy hiba lenne ítélni! Persze nem zörög a haraszt, de akkor is! Semmivel sem parasztabb, vagy bomlasztóbb, mint Eto'o volt! Kb. Ugyan az a 2 karakter! Az egyik a f@rkát mutogatja, a másik lefejel egy riportert...Nem azért lett kicserélve Eto'o, mert nem jó, vagy nem volt jó! Ha a tavalyi meccseket visszanézzük, akkor látható, hogy az erős, betömörülő védelmek ellen nem tudtunk mit csinálni. Pl. Chelsea. Az ilyen meccsken Eto'o kb. 2 gólt lőtt. Nem véletlen! Ő iszonyat gyors, de nincsenek meg a fizikai adottságai ahhoz, hogy középen a védők gyűrűjében érvényesülni tudjon! Ha kiugratják, akkor gól, de erre már egy megye 3-mas szintű csapat is felkészül! Kiismertek minket! Kell az új a csapatba! Okés Ibra nem robbanékony, de a Barca többi játékosa az! Messi, Henry, Xavi, Ini, Touré, Alves... Ők mind gyors, robbanékony játékosok! Kellett előre egy ember, aki küzdd a védőkkel! Nem mondom, hogy ez a lépés biztos bejön, és hogy ezáltal több gólt fogunk szerezni, de igen sok ráció van benne. Nem fog annyit ő letámadni, meg visszalépni se, mint Eto'o tette, akkor föl sem érne előre szerintem. De szerintem nem is az a dolga! Azt megoldja a világ legerősebb középpályája, és a szélsők! Neki az a dolga, hogy meccsenként átlagba varjon 1-et. Eddig jól áll! :D

A hibáiról annyit, hogy vicc ennyi alapján megítélni! Ez most nem támadás, de akkor ítéljük meg Eto'o-t az utolsó 1 hónap alapján. Hát finoman szólva is középszerű. Na pont ekkora hiba Ibra szapulása is 3 meccs alapján, ráadásul serülés új környezet is nehezíti a dolgát. Plusz majd amikor Ini is itt lesz, plusz a csapat is formába lendül! Egy középcsatár teljesítményét nagyban az határozza meg, hogy mennyi és milyen labdákat kap. Na most finoman szólva is eddig nem halmozták el nagy zsugákkal! Még a csapattársaknak is meg kell szokniuk őt, nem csak neki őket! Én most nem azt mondom, hogy nincsenek hibái, és hogy jó. Mert nem jó, de szerintem nem jó még Xavi sem, meg Busquets, meg Puyol... Mert eleve még szezon eleje van könyörgöm!

Nem biztos, hogy neki való a Barca! A képességei meg vannak az fix! Hogy mennyire fog ráérezni a spanyol focira az kérdéses még! De én értem, hogy miért vettük, miért küldtük el Eto'o-t - persze itt még sok más is volt a háttérben - okosan gondolkodik Pep, hogy bejön e nem tudom, de azt igen, hogy az itteni fórumozók némelyike túl messzire ment! Nem tudom, hogy miért, nem is érdekel! A kritika abszolút nem jogos Ibra felé, még nem! Ez olyan, mintha egy táncost kritizálnánk azért, mert a próbákon valahol mellé lépett! Majd ha teszem azt 6 meccsel később is ilyen idegenül fog mozogni, akkor lehet sírni, és most nem azt várom, hogy addigra ő lesz a csapat legjobbja. Csak azt, hogy lehessen látni az összhangot a csapattársakkal. Lehet hogy nem fog rúgni még utánna sem meccsenként egyet, de ha összeszokik a csapattal, akkor előbb utóbb a gólok is jönni fognak! Ha nem, tényleg lehet sírni, mert akkor nagy bajban vagyunk, ugyanis Bojannal nem megyünk semmire a nagy csapatok ellen!
Teljesen egyetértek a hozzászólással!
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.09.03. 10:01:58

miihii írta:
Cooltiszo írta:A Kimondatlanul is a letámadás ostorozásánál mindenki Eto'o-ra gondol, ő kivételes ebben. Viszont középcsatár poszton a pozíciós védekezés is tökéletes, nem kell ahhoz csak letámadáskor meccsenként 5 km-t futkosnia (így is látható a javulás meccsről meccsre ebben is). Messi sem teszi, nála mégse olvastam még ilyen kritikát sose.

Az előfordulhat,h Samu kivételes ebben,de nem feltétlenül csak őrá lehet gondolni.Nézd meg Bojant :wink: Tudom,h évek óta ezt tanulja a kicsi,így könnyebb...Ott van Titi.Ő is játszott középen és biztos,h letámadta az ellent rendszeresen.Ennek az a lényege,h nem feltétlenül kell Eto'o-ra gondolni,még akkor sem,ha ez egy jó riposztnak tűnik a Zlatan imádóknak.De ezt már elmondtam az első fél meccse után és akkor nehéz volt megértetnem :roll:
Figyu,Pep mondta:
„Ibra le fog támadni, mivel rajta kívül van tíz csapattársa, akik megteszik ugyanezt.”
Szal ne mondjátok már,h neki nem kell ezt tennie ezért v azért :wink:

MEssi sem teszi? :shock: Ezt nem gondolod komolyan?Ezek szerint ő csak sétálgat miután elveszti a labdát meg nem segít becsapdázni?MEg nem hajtja a lasztit?Bazz,más meccset nézünk akkor általában...De erre ezután külön odafigyelek majd és majd jól beírom a topicjába. :twisted:
Eto'o úgy gondolom, hogy letámadásügyileg igenis etalon, meg se közelíti szerintem Bojan vagy Henry munkája, mikor középen játszottak.

A Messis részt úgy értettem, hogy ő sem futkározik a labda után 5 km-t, letámad, de csak addig, hogy ez ne veszélyeztesse a támadásokhoz szükséges erőnlétetét. Ibra is ezt teszi, csak neki még sokkal kisebb a kondija, így kevesebbet is csinálja (legalábbis ez nekem kívülről logikusnak tűnik).
Bestbarca
Entrenador del Barça

2009.09.03. 01:31:15

miihii írta:Mire lenyugodnának a kedélyek,fel kell piszkálni megint a parazsat és a végén mindenképp a kritikusokat szidni,h miért kellett ezt megint?Ők reagálnak és megy minden tovább minden nap?Csak mert ismétlem,a mai napon senki nem írt semmi támadót.
Okés ma senki nem írt semmi olyan extra támadót ez tény! Én sem védelmet írtam, csak megfogalmaztam a véleményem, ami ugyan ez lenne, egy másik csapat másik játékosáról is hasonló szituban! Ha tüzet szítottam bocsánat, nem ez volt a cél!

Ez most nem csak neked szól:
Baromira elegem van abból egyébként, hogy Ibra imádó, Ibra fan, meg tököm tudja mi vagyok, azért, mert látom a fától az erdőt! Én nem védem, csak tisztán látok! Nem írtam, hogy gólkirály lesz, nem írtam, hogy ő az Isten, max annyit, hogy a képességei meg vannak, aki meg ezt nem látja az nézzen golfot! Ha egy ladbarúgást eddig soha nem látott embertől megkérdezném, hogy mi a véleménye a szituról, ő is ezt mondaná! Könyörgöm idő kell az alkalmazkodáshoz, beilleszkedéshez, legyen szó akár iskoláról, új lakhelyről, mit tudom én új szemüvegről, vagy épp a labdarúgásról! Ez olyan alap dolog, mint hogy az alma lefelé esik! Lehet vitatni sok féle képpen, de attól még kupán vág! :wink: :D
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
OvaMind
Jugador d'estrella

2009.09.03. 01:14:39

torrestoni írta:Így van!

A két ügyvéd úr, Mihi és Tamás tökéletesen vázolta, s rámutatott arra, hogy milyen rossz irányba tolódott a topik!

A mérsékeltebb, abszolút jogos kritikákat megfogalmazók is bűnbaknak lettek beállítva, s egész egyszerűen mindenféle mellébeszéléssel és magyarázkodással sikerült badarságokat összehordani Zlatan mellett.

Én elmondtam, a Gijón elleni 5-10 perc a gólja után úgy tűnik engem, s minket igazolt, akik szerint eddig jogosan volt hibáztatható a "hozzáállása" miatt, de sokakat az elvakultság, s az az egy gól, valamint egy-két trükk, s alapvető szimpátia még erre sem tudott ráébreszteni.

Nyilván van az éremnek másik oldala is, azonban azt jól látni, hogy a negatívumokat előszedő oldal a pozitívumokra is kitért, ellenben a "védőinek" édes mindegy mikor, hol, mit csinál(t), az jó, s ha nem is gondolják komolyan, van magyarázat.

No, ennyi, én minden egyes mérkőzés után fogom értékelni, s mind a negatívumokat, mind a pozitívumokat el fogom mondani.

Láttam valaki megkérdőjelezte az épelméjűségemet a "semmit sem bizonyított" dolog kapcsán. Nos, a kontextus úgy látszik elkerülte a kedves fórumozó figyelmét, így neki még annyit: ebben a csapatban, ennél a nagyszerű klubnál semmit sem bizonyított! Addig pedig nyugodtan beleköthet egy Blaugrana-szurkoló Zlatanba, amíg kb. annyit bizonyított a gránátvörös-kék klubnál, hogy cirkuszi zsonglőrnek jó. Lesz ideje, szó se róla. Akár három meccs, akár tíz, akár száz, ez már nem az Inter, nem a Juventus, nem az Ajax, itt nulláról kezdte, s nem is nagyon jár előrébb még, szóval nyugodtan kaphat normális kritikát, mert miért nem?
Ahogy Ronaldinho több szezonnyi fantasztikus teljesítmény, és megnyert egyéni és csapat címek után is kaphatott.
Azzal én sem értek egyet, hogy Ibra egy "szent tehén", akit nem lehet kritizálni... csak szerintem még nem érdemes, mivel még hozzá kell szoknia a játékunkhoz. Illetve ha hónapok múltán is "idegen testként" működik a Barcában, akkor az már kérdéseket fog felvetni... vagy ez sem? Pl. Henry véleményem szerint 1 és 1/3 évet játszott gyengén a Barcában, most mégis ódákat zeng róla a legtöbb ember a fórumon. Egyébként nagy szerencse, hogy Bojan és Pedro ennyire fejlődőképes játékosok, mert lehet, hogy a svéd gyengélkedése esetén sem lennénk bajban (pl Henry a center). Mellesleg én A Chelsea elleni meccset nem Eto'o nyakába varrnám, én a Keita, Busquets duó teljesítményét éreztem harmatgyengének.

Egyébként ezel a véleménnyel talán egyedül vagyok, de én Eto'o felemlegetését nem tartom gáznak, mert megértem azt a felháborodást, ami amiatt van,hogy a klub történetének 3. leggólérzékenyebb csatárát elküldik furcsa indokokkal, és a gárda még ráfizet 40-50 millát. Ha viszont a húzás nem jön be, akkor Pep a felelős, és nem Zlatan.

A hozzáállásával pedig azért nincs bajom, mert látványosan meghúzza magát, nem azt a látványosan és irritálóan flegma stílust érzem rajta, amit eddigi csapataiban mutatott. Persze Samu után, aki oroszlánként küzdött, fura egy lehajtott fejjel mászkáló Ibrát látni a csapatban, de meg kell szokni ezt az eltérő vérmérsékletet. Ha Ibra 30 gólt lő a bajnokságban, akkor is ez lesz a stílusa, és ez sokaknak nem fog tetszeni akkor sem. Szóval emiatt akár évekig naponta lehet majd őt oltani a fórumon, de aki ezt teszi, az szerintem csak az idejét pocsékolja. Eddig én egy erős Barcát látok, amibe remélhetőleg beleszokik majd a svéd. De nem féltem a csapatot most egyáltalán.
miihii
KHAL

2009.09.03. 01:08:44

Bestbarca írta:„Ibra le fog támadni, mivel rajta kívül van tíz csapattársa, akik megteszik ugyanezt.” - Pep mondta

Ugyan már mit mondana! Tipikus edzői nyilatkozat. Pep ebben pláne jó! :wink:
De abban is,h nem csinál segget a szájából! :wink:

Más.
Egyébként honnét jött megint ez a nagy eszmecsere?Csak mert visszanéztem a mai termést és nincs eleje.Szal támadva nincs Zlatan,erre meg jött már nem egy komment a semmiből,h nem érti vki a támadásokat,meg ilyenek.Erre mi szükség van?Mire lenyugodnának a kedélyek,fel kell piszkálni megint a parazsat és a végén mindenképp a kritikusokat szidni,h miért kellett ezt megint?Ők reagálnak és megy minden tovább minden nap?Csak mert ismétlem,a mai napon senki nem írt semmi támadót.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Bestbarca
Entrenador del Barça

2009.09.03. 00:58:11

„Ibra le fog támadni, mivel rajta kívül van tíz csapattársa, akik megteszik ugyanezt.” - Pep mondta

Ugyan már mit mondana! Tipikus edzői nyilatkozat. Pep ebben pláne jó! :wink:
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

miihii
KHAL

2009.09.03. 00:49:55

Cooltiszo írta:A Kimondatlanul is a letámadás ostorozásánál mindenki Eto'o-ra gondol, ő kivételes ebben. Viszont középcsatár poszton a pozíciós védekezés is tökéletes, nem kell ahhoz csak letámadáskor meccsenként 5 km-t futkosnia (így is látható a javulás meccsről meccsre ebben is). Messi sem teszi, nála mégse olvastam még ilyen kritikát sose.

Az előfordulhat,h Samu kivételes ebben,de nem feltétlenül csak őrá lehet gondolni.Nézd meg Bojant :wink: Tudom,h évek óta ezt tanulja a kicsi,így könnyebb...Ott van Titi.Ő is játszott középen és biztos,h letámadta az ellent rendszeresen.Ennek az a lényege,h nem feltétlenül kell Eto'o-ra gondolni,még akkor sem,ha ez egy jó riposztnak tűnik a Zlatan imádóknak.De ezt már elmondtam az első fél meccse után és akkor nehéz volt megértetnem :roll:
Figyu,Pep mondta:
„Ibra le fog támadni, mivel rajta kívül van tíz csapattársa, akik megteszik ugyanezt.”
Szal ne mondjátok már,h neki nem kell ezt tennie ezért v azért :wink:

MEssi sem teszi? :shock: Ezt nem gondolod komolyan?Ezek szerint ő csak sétálgat miután elveszti a labdát meg nem segít becsapdázni?MEg nem hajtja a lasztit?Bazz,más meccset nézünk akkor általában...De erre ezután külön odafigyelek majd és majd jól beírom a topicjába. :twisted:
Bestbarca
Entrenador del Barça

2009.09.03. 00:32:50

Én nem tudom, hogy lehetne megfogni ezt az értelemetlen sárral dobálózást! Én mindíg is szerettem Ibrát, ez tény. Már az Ajaxban is remek volt, későbbiekben is bizonyított. Én nem Ibra fan vagyok a játékát szeretem!!! Mint ember milyen, nem tudom, valszeg ti se, gondolom nem találkoztok vele minden nap. Hogy a sajtó meg mit hoz le róla, az alapján nagy hiba lenne ítélni! Persze nem zörög a haraszt, de akkor is! Semmivel sem parasztabb, vagy bomlasztóbb, mint Eto'o volt! Kb. Ugyan az a 2 karakter! Az egyik a f@rkát mutogatja, a másik lefejel egy riportert...Nem azért lett kicserélve Eto'o, mert nem jó, vagy nem volt jó! Ha a tavalyi meccseket visszanézzük, akkor látható, hogy az erős, betömörülő védelmek ellen nem tudtunk mit csinálni. Pl. Chelsea. Az ilyen meccsken Eto'o kb. 2 gólt lőtt. Nem véletlen! Ő iszonyat gyors, de nincsenek meg a fizikai adottságai ahhoz, hogy középen a védők gyűrűjében érvényesülni tudjon! Ha kiugratják, akkor gól, de erre már egy megye 3-mas szintű csapat is felkészül! Kiismertek minket! Kell az új a csapatba! Okés Ibra nem robbanékony, de a Barca többi játékosa az! Messi, Henry, Xavi, Ini, Touré, Alves... Ők mind gyors, robbanékony játékosok! Kellett előre egy ember, aki küzdd a védőkkel! Nem mondom, hogy ez a lépés biztos bejön, és hogy ezáltal több gólt fogunk szerezni, de igen sok ráció van benne. Nem fog annyit ő letámadni, meg visszalépni se, mint Eto'o tette, akkor föl sem érne előre szerintem. De szerintem nem is az a dolga! Azt megoldja a világ legerősebb középpályája, és a szélsők! Neki az a dolga, hogy meccsenként átlagba varjon 1-et. Eddig jól áll! :D

A hibáiról annyit, hogy vicc ennyi alapján megítélni! Ez most nem támadás, de akkor ítéljük meg Eto'o-t az utolsó 1 hónap alapján. Hát finoman szólva is középszerű. Na pont ekkora hiba Ibra szapulása is 3 meccs alapján, ráadásul serülés új környezet is nehezíti a dolgát. Plusz majd amikor Ini is itt lesz, plusz a csapat is formába lendül! Egy középcsatár teljesítményét nagyban az határozza meg, hogy mennyi és milyen labdákat kap. Na most finoman szólva is eddig nem halmozták el nagy zsugákkal! Még a csapattársaknak is meg kell szokniuk őt, nem csak neki őket! Én most nem azt mondom, hogy nincsenek hibái, és hogy jó. Mert nem jó, de szerintem nem jó még Xavi sem, meg Busquets, meg Puyol... Mert eleve még szezon eleje van könyörgöm!

Nem biztos, hogy neki való a Barca! A képességei meg vannak az fix! Hogy mennyire fog ráérezni a spanyol focira az kérdéses még! De én értem, hogy miért vettük, miért küldtük el Eto'o-t - persze itt még sok más is volt a háttérben - okosan gondolkodik Pep, hogy bejön e nem tudom, de azt igen, hogy az itteni fórumozók némelyike túl messzire ment! Nem tudom, hogy miért, nem is érdekel! A kritika abszolút nem jogos Ibra felé, még nem! Ez olyan, mintha egy táncost kritizálnánk azért, mert a próbákon valahol mellé lépett! Majd ha teszem azt 6 meccsel később is ilyen idegenül fog mozogni, akkor lehet sírni, és most nem azt várom, hogy addigra ő lesz a csapat legjobbja. Csak azt, hogy lehessen látni az összhangot a csapattársakkal. Lehet hogy nem fog rúgni még utánna sem meccsenként egyet, de ha összeszokik a csapattal, akkor előbb utóbb a gólok is jönni fognak! Ha nem, tényleg lehet sírni, mert akkor nagy bajban vagyunk, ugyanis Bojannal nem megyünk semmire a nagy csapatok ellen!

Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.09.03. 00:14:39

Alapvetően a türelemmel van a gond. Le lehet írni kritikákat, de eddig minden meccsünket megnyertük vele, nincsen eget verő gond. Ha bukdácsolnánk még valahogy meg is érteném, bár akkor is azt mondanám, hogy ez még csak a szezon eleje, nem most kell nagy formát hozni, de így?
Én Barcelona szurkoló vagyok, aki mindig is a csapatnak fog szorítani. Nem bántam kesztyűs kézzel a kedvenceimmel se sose. Imádtam Ronaldinhot és Decot is. Amikor tényleg bűzlik valami, akkor kell elkezdeni a kritikát, a szívem szakadt meg értük anno, de rászolgáltak. Most Ibra mivel szolgált rá? Lehet unszimpatikus valakinek, de akkor meg hol van a nulláról indul szöveg? Nem tett semmi kirívóan ellenszenves vagy katasztrofális dolgot Barca mezben. A beilleszkedési időszakban türelmesnek kellene lenni és örülni minden jó megmozdulásnak, és Ibra ráadásul mégcsak fizikailag se 100%-os.

Az elvárások a másik dolog ami sok embernél el van torzulva. Ha annyira a letámadását ostorozzuk, akkor miért nem bontunk pezsgőt, hogy már zsinórban 3 meccsen fejelt kapura a középcsatárunk? Kimondatlanul is a letámadás ostorozásánál mindenki Eto'o-ra gondol, ő kivételes ebben. Viszont középcsatár poszton a pozíciós védekezés is tökéletes, nem kell ahhoz csak letámadáskor meccsenként 5 km-t futkosnia (így is látható a javulás meccsről meccsre ebben is). Messi sem teszi, nála mégse olvastam még ilyen kritikát sose.

Örüljünk annak, hogy egy rossz szituációból (Eto'o szerződése lejár, nincs kérője stb) Pep meg tudta oldani a csatárkérdést további 5 évre.
McLarenF1
Barça C

2009.09.02. 23:37:57

Nahát. "McLarenF1 és társai" sztem nem nagyon hasonlítgatják Ibrahimovicsot Eto'o-hoz. És fordítva sem. McLarenF1-et pl nem vakítja el semmi Eto'o-val kapcsolatban. Vannak olyanok, akik számára felháborító, hogy "McLarenF1 és társai" néhány meccs után kritizálják Ibrát. De abba meg nem gondolnak bele, hogy másnak éppen az lehet az érthetetlen, hogy néhány pocsék teljesítmény után (jó még nem volt) védik őt. Vajon melyik a jobb? Kellemesen csalódni valamiben/valakiben, vagy reménykedni hónapokon át eredménytelenül? Szerintem is a negatívomukat minimum annnyira figyelembe kell venni, mint a pozitívumokat. Én úgy látom, hogy a pozitívumokat többen veszik észre, pedig abból van kevesebb. És ezek ráadásul nem is nagyon akarnak hallani negatívumokról. Pedig elég gáz lenne a topic, ha mindenki Ibra nem létező jó játékát dicsérné.
Oké, reménykedjünk. Adjunk időt. Nekem ezzel csak az a bajom, mint két-három évente a McLarennel. Vegyük pl 2005-öt. Hiába csináljuk meg a világ legjobb autóját Barcelonára, mikor az előtte levő futamokon az ellenfelek akkora előnyre tettek szert, hogy kaparhatunk akárhogy, nem fogjuk meg őket.
Persze lehet, hogy "szélsőséges" a véleményem, és valóban vannak, akiknek kell egy kis idő, de én ebben az emberben nem hiszek. És nem azért, mert Eto'o-t akarom.
messi6502
Jugador del Barça

2009.09.02. 23:03:10

Tökéletesen igaza van Torrestoninak, mi az már, hogy ne kapjon kritikát, csak mert új? Illetve definiáljuk már azt, hogy meddig számít egy játékos újnak, mert ez szerintem mindenkinél változó és nem lehet behatárolni, hogy 6-8 meccs után már lehet-e kritizálni, addig meg csak a pozitívumokat keresgélni..
Ilyen nincs. Ez a Barcelona. Itt nem számít, mit csinált előző csapataiban, itt eddig NEM tett le semmit az asztalra. Lehet szépíteni, de hüly*ség.

Lehet hasonlítani Eto'o-hoz, de badarság. Két teljesen különböző stílus, és a Barcába hiába illik jobban Eto'o, ő már nincs itt. Most Zlatant kell segíteni, de a dicsőítés a semmire, az már túlzás.

Átigazolása óta nem írtam ide, nem is akartam, teljesen fölös itt vitázni, hiszen mindenkinek van véleménye, amit a monitor mögül a másik úgyse tud megváltoztatni, DE ez a topic most már tényleg kezd röhejes lenni...
"Alcorcón? Az mi, egy madár?" Alcorcón - Real Madrid 4-0
abraka
Jugador del Barça

2009.09.02. 22:46:30

"Addig pedig nyugodtan beleköthet egy Blaugrana-szurkoló Zlatanba, amíg kb. annyit bizonyított a gránátvörös-kék klubnál, hogy cirkuszi zsonglőrnek jó."

Igazad van, kössünk bele, kösssüüünk saját játékosunkba 1-2 meccs után. Ez az! Durva vagy...

"itt nulláról kezdte, s nem is nagyon jár előrébb még, szóval nyugodtan kaphat normális kritikát, mert miért nem?"

Csak 5-6 meccset még, csak egy kicsit várjunk már azokkal a kritikákkal. Csak egy kicsit...
Kép
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.09.02. 21:41:24

Így van!

A két ügyvéd úr, Mihi és Tamás tökéletesen vázolta, s rámutatott arra, hogy milyen rossz irányba tolódott a topik!

A mérsékeltebb, abszolút jogos kritikákat megfogalmazók is bűnbaknak lettek beállítva, s egész egyszerűen mindenféle mellébeszéléssel és magyarázkodással sikerült badarságokat összehordani Zlatan mellett.

Én elmondtam, a Gijón elleni 5-10 perc a gólja után úgy tűnik engem, s minket igazolt, akik szerint eddig jogosan volt hibáztatható a "hozzáállása" miatt, de sokakat az elvakultság, s az az egy gól, valamint egy-két trükk, s alapvető szimpátia még erre sem tudott ráébreszteni.

Nyilván van az éremnek másik oldala is, azonban azt jól látni, hogy a negatívumokat előszedő oldal a pozitívumokra is kitért, ellenben a "védőinek" édes mindegy mikor, hol, mit csinál(t), az jó, s ha nem is gondolják komolyan, van magyarázat.

No, ennyi, én minden egyes mérkőzés után fogom értékelni, s mind a negatívumokat, mind a pozitívumokat el fogom mondani.

Láttam valaki megkérdőjelezte az épelméjűségemet a "semmit sem bizonyított" dolog kapcsán. Nos, a kontextus úgy látszik elkerülte a kedves fórumozó figyelmét, így neki még annyit: ebben a csapatban, ennél a nagyszerű klubnál semmit sem bizonyított! Addig pedig nyugodtan beleköthet egy Blaugrana-szurkoló Zlatanba, amíg kb. annyit bizonyított a gránátvörös-kék klubnál, hogy cirkuszi zsonglőrnek jó. Lesz ideje, szó se róla. Akár három meccs, akár tíz, akár száz, ez már nem az Inter, nem a Juventus, nem az Ajax, itt nulláról kezdte, s nem is nagyon jár előrébb még, szóval nyugodtan kaphat normális kritikát, mert miért nem?
Ahogy Ronaldinho több szezonnyi fantasztikus teljesítmény, és megnyert egyéni és csapat címek után is kaphatott.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
miihii
KHAL

2009.09.02. 21:30:24

A biztonság kedvéért újabban inkább csak olvasgatom a topicot,pár dolgot jegyzek meg,de próbálok semmiféle észrevételt leírni.
Most is csak annyit jegyeznék meg,h a debütálása pillanatától fogva ha írva van Z-vel kapcsolatban akármilyen elenyésző (tudom,h nagyobb "okosságok" is vannak...) kritika,Samu érintése nélkül,mégis a másik fél reakciója,h a kamerunival "takarózik" vmilyen formában.Szal azzal nem értek egyet,h azért van támadva mindenki által -aki negatívkodik a svéddel kapcsolatban- ,mert Samu miatt savanyú a szőlő.Az Ibra fanok is ugyanúgy érvelnek -vagy esetenként próbálnak visszavágni vhogy Eto'o-t belefűzve- az ex-playánkkal.Így azért nem sportszerű ez sztem.
Ha ír vki vmit az újoncra,akkor jön,h "Ez már nem Samu,~hülye vagy",ha Samut is beleírja,akkor is "Ez már nem Samu,~hülye vagy" :D
Vagy volt olyan is,h ésszerű dolog lett írva Z. "ellen",erre jött a riposzt,h "Mééé',Etó' micsinált' ekkor meg akkor,ha?"És ez el van fogadva,jön az erősítés és máris kánonban megy a kontra.Ezzel csak az a bajom,h ha Samu említve van a támadásban,akkor emiatt alapból hülyeség,de ha védve van a bosnyák Samuról írt negatív észrevétellel,akkor az rendjén van és igaz... :roll:
Érdekes játék ez. :D
Lett írva,h első körben a jót kell most még figyelni,de a rosszat sem szabad azért figyelmen kívül hagyni.Asszem ez nagyjából általános vélemény,egészen addig,amíg vki is le nem írja a negatívumot :P Akkor aztán jön a sav,meg a Samuzás :roll:
A lényege a mondanivalómnak az,h megfigyeléseim szerint a támadó oldal is bőven elveti a súlykot,de a védőbeszédek sem mindig korrektek. :idea: Ott is röpködnek a féligazságok,nevetséges dolgok,ahogy előfordul bizony a túlzott,agresszív támadásokban is.És valóban van olyan,aki elvből támadja Z-t a Samu iránti szeretet és fájdalom miatt,de akad ugyanilyen a kamerunival szembeni ellentétes előjelű érzelem miatt is!
Csak mivel a védelemben jócskán több fő vesz részt,így a másik fél véleménye gondolkodás nélkül el van vetve,mert hamar le lesz hülyézve vmi miatt.(És annak a valaminek tuti,h köze lesz Eto'o-hoz :roll: :D )

Ezért sem írok inkább semmit a 9esünkről,mert nem szeretném,ha bárkivel egy kalap alá vegyenek,márpedig ahogy elnézem nagyjából általánosítva lesz mindenki vmilyen irányban.Pedig többféle jellegű kritika érkezett,de vhogy nem naon hajlandó a másik fél különbséget tenni köztük,így a szélsőségesebb megnyilvánulásokkal összemosódik a csekélyebb észrevétel is,csak,mert esetleg a rosszat észrevételezte mindkettő.Pedig előfordulhat,h ég és föld azért a kettő...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2009.09.02. 21:47:44-kor.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.09.02. 19:59:05

ozsimiki írta: Igen, de az a gond,h a beilleszkedési periódusban persze,h vannak hibák, mindenkinél, ez teljesen természetes. ezért is vagyok én is azon az állásponton,h egyenlőre a pozitívumok kapjanak nagyobb hangsúlyt, de nem rágom tovább a kezeim, pár kollega (Te is) nagyon szépen leírták az én véleményemet is.
Én pedig úgy gondolom, hogy a tisztánlátás végett, az egyenlő elbírálás elve alapján mind a pozitív, mind a negatív vélemények egyenlő arányban kapjanak helyet. Ferde lenne az a tükör, amiben nagyobb részben a pozitívumokat látnánk meg. Le kell írni a jót, s a rosszat is.
Csak azért, mert új a srác, a negatívumokat hiba lenne elhallgatni. És én nem is fogom. Mint ahogy a pozitívumokat sem.
Így lesz teljes a kép.

Szerintem.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.02. 18:14:19

kanty írta:
Azzal teljesen egyetértek, h probáljuk a pozitivumokat figyelni a játékában. Nem kell mindig minden egyes hibára le csapni. Az is igaz, a hibái előtt sem szabad szemet húnyni, de egyesek már tényleg túlzásba viszik.
Igen, de az a gond,h a beilleszkedési periódusban persze,h vannak hibák, mindenkinél, ez teljesen természetes. ezért is vagyok én is azon az állásponton,h egyenlőre a pozitívumok kapjanak nagyobb hangsúlyt, de nem rágom tovább a kezeim, pár kollega (Te is) nagyon szépen leírták az én véleményemet is.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
kanty
Llegenda del Barça

2009.09.02. 17:26:03

jelwaz írta: Ez az Ibrahimovic saga egyébként szerintem is elképesztő, de ezt már leírtam. No, de a baj részemről nem is ott kezdődik, hogy valaki nem kedveli, persze, hogy nem mindenkinek fog megfelelni, ráadásul az előéletét ismerve jogosak is az aggodalmak. De sokakat elvakít az Eto'o iránti szimpátiájuk, a kritikusok nagy része emiatt kezdi ki a svédet. És utálni és imádni ugyanolyan elvakultság, de hozzáállásban azért még mindig az utóbbi a gázabb. McLarenF1, és társainak a véleményére, hát röhögve lehet adni (ebben a témában, eddigi megnyilvánulásaik alapján).
Én azt találnám egészségesnek, hogy egyelőre a pozitívumokat figyeljük. Más azt, hogy a negatívumokat. Tök mindegy. De néhányan túl lépnek az egészséges hátárán.
Szerintem nem volt itt semmi féle Ibrahimovic saga. A történet elég egyszerű:
érkezett egy játékos aki a dolgát (probálja) teszi.

Van aki szereti van aki nem DE az nem fair, h egyesek csak úgy szimplán kritizálják, azért mert nem tetszett ahogy viselkedett ezelőtt.
Mindenki más ember, ahogy már le irtam van akinek be jön van akinek nem.
A játékával kapcsolatos (értelmes) kritikákat megértem, de az viselkedése már le rágott csont.

Azzal teljesen egyetértek, h probáljuk a pozitivumokat figyelni a játékában. Nem kell mindig minden egyes hibára le csapni. Az is igaz, a hibái előtt sem szabad szemet húnyni, de egyesek már tényleg túlzásba viszik.

Eto'o-t meg már ideje lenne hagyni. Ő már nem a Barca játékosa, persze én is tisztelem azért amit a klubért tett, de minden véget ér egyszer.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.09.02. 17:13:52

balazsfoci írta:...sztem azért Eto'o az oka ezeknek a kritikáknak, mert jogtalanul lett elküldve, ha úgy tetszik elüldözve.
Épp ezért mind jogtalan, igazságtalan kritikák Ibrával szemben. Annak Ibrának gyakorlatilag semmi köze nincs, hogy Eto'o-t miért és hogyan küldték el, ő nem tehet erről. Tehát, aki emiatt szidja Ibrát, az nevetségessé válik. Minden apró kaksit ráfog Ibrára (nagyképű, önző, stb), ráadásul olcsó hazugságokat.
És az bosszantó, amikor ilyen emberek gyaláznak egy Barca játékost, amely játékos 3.5 meccset játszott eddig (játékpercben max.3-at), és még mindig nem 100% fitt a kimaradt edzések miatt (erre még egy kis térdsérülés is befigyel, ha igazak a hírek).
Semmi baj az építő jellegű kritikákkal, csak a gyerekes hisztikkel. Tényleg úgy tűnik, mintha elvették volna pár gyerek kedvenc játékát :)
Léfe
Entrenador del Barça

2009.09.02. 17:04:59

Én ugy látom,az a baj hogy kevés a hely, a mozgástere. Ezt kell megoldani. Az eddigi csapatai nem nyomták ugy a kapu elé az ellenfelet mint mi. Most ugy néz ki a meccs, minha félpályán játszanának. Fele akkora a tér, nem lehet nagy rössel megindulni, más a stilus. Kisseb területen, sürübb védők között kellene gólókat rugni. A többiek már ráálltak erre, bizony idő kell.
Fecó
balazsfoci
Jugador d'estrella

2009.09.02. 16:37:26

jelwaz írta:
balazsfoci írta:Első hozzászólásban nem kéne h leosszál mindenkit akinek nem egyezik a véleménye a tiéddel. Gondolom Te nagy Ibra fan lehetsz hiszen kívülről belülről ismered a játékát. Legalább is ahogy leírtad ezt következtetem. :roll: Na de legalább tudjuk h itt vagy Te is.
egyrészről nem érzem, hogy mindenkit leosztott volna, másrészről jobb, mint a pedálgépek.
Ez az Ibrahimovic saga egyébként szerintem is elképesztő, de ezt már leírtam. No, de a baj részemről nem is ott kezdődik, hogy valaki nem kedveli, persze, hogy nem mindenkinek fog megfelelni, ráadásul az előéletét ismerve jogosak is az aggodalmak. De sokakat elvakít az Eto'o iránti szimpátiájuk, a kritikusok nagy része emiatt kezdi ki a svédet. És utálni és imádni ugyanolyan elvakultság, de hozzáállásban azért még mindig az utóbbi a gázabb. McLarenF1, és társainak a véleményére, hát röhögve lehet adni (ebben a témában, eddigi megnyilvánulásaik alapján).
Én azt találnám egészségesnek, hogy egyelőre a pozitívumokat figyeljük. Más azt, hogy a negatívumokat. Tök mindegy. De néhányan túl lépnek az egészséges hátárán.
És ami bántó szerintem az az, hogy ennek Eto'o az oka sokaknál. Aki nem Barca játékos. Akitől meg kell óvnunk a kapunkat a BL csoportkörben több, mint 180 percen keresztül. Aki gólt akar lőni nekünk. Aki le akar taszítani minket Európa trónjáról. Érthetetlen számomra.

Számomra érthető hogy le akar taszítani a trónról, hiszen másik csapatban játszik. :D persze tudom nem erre gondoltál. Komolyabban szólva, sztem azért Eto'o az oka ezeknek a kritikáknak, mert jogtalanul lett elküldve, ha úgy tetszik elüldözve. Anno Beckham is abban a helyzetben volt Capellonál, de ő megmutatta h alázattal mit lehet elérni. Sztem Eto'o ugyanígy viselkedett Pepnél, vagyis megmutatta h azok ellenére h közösségbomlasztónak nevezték, csinálta tovább a dolgát, és a góljánál Pep nyakába ugrott mintha Pepnek köszönhetett volna mindent. Számomra ez a leglényegesebb, hogy az Ő helyzetében hogy viselkedett. Meg akarta nyerni az edzője bizalmát, "szívét". Beckam-et ezért tartom óriási játékosnak, mert ilyet tett, és Eto'o ezért magasabb 4-5 fejjel nálam mint Ibrahimovic. Hozzá kell tenni hogy Ibra is most alázatosnak tűnik de nekem ez nem tűnik olyan alázatnak mint a fent említett 2 játékos esetében. De majd meglátjuk.
Lezárt